| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tábory

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 8196  [Dalších 7606 >>]
Monika 123907
25.7.2019 0:06:54
U nás se taky pralo dost věcí ručně, důvody byly, že to buď pračka nevypere dobře (např. bílé ponožky - jejich ruční praní byla moje noční můra) nebo by to pračka poničila. Kalhotky jsme ale v pračce normálně prali. Kamarádky matka ale měla ještě extrémnější názory, ta dala do pračky máloco, takže naši rodinu jsem ještě považovala za pokrokovou ~;)
libik 142094
25.7.2019 0:04:38
Termix, vytrpělas strašně, je mi to tak líto.

Myslíš, že v dnešní době by ti zvenčí přišla pomoc nebo jsi k osudu týraných dětí skeptická i dnes? Osvěta sice jakási probíhá, ale lidi jsou podle mě ještě více zahledění do svých problémů než tehdy. A když už se něco provalí, stejně to sociálka řeší divně.
Monika 123907
25.7.2019 0:04:17
Tak to já se na prvním táboře (v 7 letech) naučila např., že když chci umýt holínky (dneska moc nechápu, proč jsem vůbec měla potřebu je mýt, nebyla to povinná aktivita), tak není úplně dobrý nápad natočit vodu do umyvadla a namočit tam tu holinu tak, že nateče voda dovnitř ~:-D
A pokud jde o spoďáry, tak pod vlivem tvého příspěvku intenzivně přemýšlím, jak jsem to tehdy dělala - tábor trval 18 dní a silně pochybuju, že jsem měla tolik kalhotek - tak jestli jsem je taky prala nebo nosila víc dnů jedny???
Termix 105545
25.7.2019 0:00:17
Libíku, dcera byla na příměstském koňském vloni a taky jsem měla vztek. Koně sice měli, ale z inzerovaných každodenních 4 hodinách ježdění nakonec bylo denně dvacet minut. Jinak akorát kydání hnoje a vybarvování obrázků s koni. Já si teda taky nestěžovala, ale dcera byla zklamaná hodně.
libik 142094
24.7.2019 23:57:15
Tak já jsem se na táboře naučila přepírat spoďáry, už nevím, jestli jsem jich měla s sebou málo nebo jsem chtěla být jako ostatní.

To se hodí, ne?~:-D

Termix 105545
24.7.2019 23:56:11
Jela jsem dvakrát. Poprvé po první třídě, tedy byl to nějaký ozdravný prázdninový pobyt po mém "domácím zranění " a bylo to šílené. Budíček v 6.30, rozcvička, v 7 snídaně a pak organizovaný program ve smyslu povinných míčových her, v poledním klidu povinnost v pyžamech ležet v posteli a tak. Druhý tábor byl po 8.třídě, bylo to od otce z práce. Musela jsem jet, protože bylo podezření, že u nás není všechno doma v pořádku, tak mému otci doporučili, aby mě vyslali. Což udělali a pro mě zase nepříjemné, protože mi vadila ta organizovanost všeho. Nicméně v mém dětském životě to byly jediné dva prázdninové zážitky. A na obou táborech bylo skvělé to, že tam bylo čisté povlečení, v tom prvním jsme spali v budově, v tom druhém v chatkách, a na obou místech jsme měli pravidelné jídlo a to jsem si dlouho nemohla zvyknout, že je vůbec možné jíst 5krát denně.
libik 142094
24.7.2019 23:51:16
Tak zažila jsem 2, první byl od ROH, takže mě odvezli do lesů s bandou dětí tatínkových kolegů, které jsem viděla poprvé v životě , s nimiž jsem měla soutěžit ve sportovních disciplinách a úklidu stanu, bodovalo se to a výsledky se prezentovali pomocí odznáčků na nástěnce, ten můj, který byl beznadějně nejníž, jsem se pokusila jednou zcizit.

Ani tvor, co se považuje za extraverta, to nemusí mít na táboře lehké.

Druhý byl se spolužačkami ze ZŠ, taky jsem byla starší, to se dalo docela vydržet. Spaly jsme na zámku v Bezděkově, bylo nás na pokoji strašně moc, dneska by mi švihlo.

Svým dětem jsme to nezavedla, ale nejmladší byla v příměstských (muzejní a koňský), muzeum bylo velmi dobře připravený a vedený, vzpomíná na to ráda. "Atraktivní" koňský byl podvodem na dětech i rodičích (jídlo, program, lokace a nakonec i absence koní), byla tam 3 dny a pak jsme na to rezignovali, reklamaci jsem nepodala, protože jsem měla jiné starosti.
Kudla2 58452
24.7.2019 23:23:30
Navíc jakápak samostatnost, když ti v podstatě celej čas organizuje někdo jinej.
Evelyn1968,2děti 6269
24.7.2019 23:08:17
Můj syn na tábory nejezdil, ale od 18 lítá sám po celým světě, vymyslí trasu a buď se někdo přidá nebo jede/letí sám. Od 19 bydlí sám v Praze, já jsem od 18 taky z domova, co jsem si začala sama vydělávat. S táborama samostatnost vůbec nesouvisí, my prostě nesnášíme hromadný akce na povel.
Marika Letní 140743
24.7.2019 22:46:45
Myslím, že kdo jezdil na týden s lidmi, které znal (to je taková zábavnější škola v přírodě) nemůže pochopit, jak náročné je jet na tři týdny mezi dvěstě neznámých.

Ne, nejezdila jsem ráda, byla jsem jen dvakrát a stačilo. Přitom kamarády jsem si tam našla, v tom problém nebyl. Ale nechtěla jsem to opakovat, jsem spíše individualistka, nemám ráda mnoho organizovaných lidí, soupeření oddílů atd.
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 8196  [Dalších 7606 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.