Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TiNiWiNi | 109646 |
|
|
17.8.2018 14:09:07
Tady je link na pdf soubor s kostrou člověka.
Tu vytiskneš tolikrát, kolik bude skupin. Nastřiháš. A děti musí z těch částí správně sestavit kostru a nalepit ji na karton. https://www.scholastic.com/content/dam/teachers/blogs/genia-connell/migrated-files/mr._skeleton.pdf |
| Bouřka | 7675 |
|
|
17.8.2018 14:04:58
Počítat tyčinky konkrétní barvy, kterou bych v malém přimíchala mezi ty ostatní, nepočítací za každou můžou udělat čárku. Vytisknout papíry se zvířátky, dát štůsek na nějaké místo a každý ať si zakroužkuje noční zvířátka. Obombardovat po tmě šiškama strašidlo. Nějakou hmatovou poznávačku - dát nějaké předměty do krabice s otvorem. Otisk prstu na účastnickou listinu. Prolézt pavučinou (nějaké přes cestu natažené provázky). Nakreslit měsíc na obloze nebo hvězdičku.
|
| Girili | 117849 |
|
|
17.8.2018 13:37:28
Prosim, hodte mi sem par tipu na nenarocne ukoly, ktere by mohly plnit deti na kratke nocni (spis vecerni ;-)) bojovce. Predstava je, ze projdou kratkou znacenou stezku lesem (po sviticich tycinkach), na konci najdou nejaky poklad (asi drobnosti typu tetovani, gumy, balonky). Deti 4-7 let. Starsi pujdou samostatne, mladsi ve skupinkach nebo s dospelym.
Ja na tohle moc nejsem a navic mam malo casu, ale kdyz ta mrnata bojovky, obzvlast nocni, tak miluji. ![]() Diky! |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
22.6.2018 6:22:49
Jana Kolárová, na cyklo tábor(teda spíš soustředění na kole, jak si to kdo přebere), které trvá týden jsem nikdy nepotřebovala potvrzení od DR.
Vždycky jen na tábor co byl delší. To už je teda let,ale ani na další tábor na týden jinde jsem od DR papír nepotřebovala, jen na všechny tábory 14dní. |
| Lupus | 87642 |
|
|
21.6.2018 18:07:42
S léky je to jasné, že je to nesmysl. Ovšem pokud organizátoři téhle akce berou takhle hákem i věci jako bezinfekčnost od rodičů a papír od doktora, tak je to spíš známka zoufalé nekompetentnosti.
Na každé trochu inteligentně vedené akci tohoto druhu, ať už podle zákona spadá do jakékoli kategorie, ať je to škola v přírodě, zotavovna, koňský tábor a já nevím co, by měl být kompetentní zdravotník, který má desky a v nich ke každému dítěti papír. Takže když musí vyhledat ošetření, které přesahuje jeho možnosti, má k tomu dítěti spolehlivé informace stran prodělaných závažných onemocnění, podstatných informací z anamnezy, o alergiích atd atd Pokud má totiž zdravotnické zařízení ošetřit dítě, o kterém vůbec nic neví, je to bruslení po velmi tenkém ledě (a laxnost organizátorů může odskákat v prvé řadě dítě, v další řadě pak to ztdravotnické zařízení) |
| Žžena | 83005 |
|
20.6.2018 14:56:32
No ty vyžadované léky bych s organizátory stejně pořešila ihned, protože ty OK nejsou a pokud by je nedejbože někdo chtěl na děti použít, tak může nastat pořádnej průser. Pokud jsou tak skvělí, tak musí být schopni eliminovat takovéhle "záseky".
|
| Galaneta | 155718 |
|
|
20.6.2018 13:41:29
Taky mi to tak připadá. Problém je, že si napíšou, že je to tábor, ale to vlastně nikdo nekontroluje. A rodič aby složitě zjišťoval, co tedy jsou podle zákona a co splňují. Přitom to obecně nemusí být špatná akce, ale třeba ten požadavek na proškoleného zdravotníka je prostě rozumný a tady je to vidět.
|
| Monika | 123907 |
|
20.6.2018 13:13:50
No a není to spíš než "tábor" nějaká taková amatérská akce vlastníka farmy s koňmi, který si zajistí letní péči o koně takto a ještě si za to nechá zaplatit (samozřejmě zase nechá děti i jezdit, předpokládám). V principu bych proti tomu ani nic neměla,ale chtěla bych ty lidi pak znát. Např. kdyby tam dítě (moje nebo nějaké známé) chodilo i přes rok a tak ...
|
| Galaneta | 155718 |
|
|
20.6.2018 13:08:33
To s tím může souviset,podle zákona se akce dělí na tábory a tzv. zotavovací akce jiného charakteru, což jsou tábory do 30 dětí. Pokud vím, vzniklo to jako snaha nezlikvidovat malé stanové tábory, protože pro ty velké jsou třeba požadavky na vybavení kuchyně prakticky na úrovni školních kuchyní apod. Jeden z rozdílů je, že nemají povinnost hlásit se na hygienu a co jsem slyšela, tak hygiena je v létě tak vytížená, že nestíhá kontrolovat ani všechny velké tábory. Takže tady možná nikdy žádná kontrola, která by je na to upozornila, nikdy nebyla. Ale i tyto malé akce musí dodržovat hygienická pravidla a mimojiné právě potvrzení od lékaře a musí mít zdravotníka, který má příslušný kurz (nebo je lékař). Taky je rozdíl, zda jsou pod nějakou větší organizací (Skaut, TOM, Pionýr), ty si to většinou kontrolují, aby na jejich táborech nebyl průšvih. Ale jestli je to parta, co prostě organizuje malý tábor s koňmi, tak bohužel mohou být třeba velcí nadšenci, ale k těmto povinnostem přistupují dost laxně. Rozhodně se můžeš zkusit poptat na toho zdravotníka.
|
| Jana Kolárová | 154480 |
|
20.6.2018 11:27:25
Fungují prý déle, ale naše zkušenost bude první, loni tam byli dvě spolužačky dcery a vše ok.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.