| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská gynekologie

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1573  [Dalších 1473 >>]
Dana 143148
9.2.2019 18:29:34
Když budeš mít dvě zaměstnání a dělat i o víkendech a noční, tak také těch 50 tisíc uděláš. Zvlášť, když to budou vysoce kvalifikovaná zaměstnání, kde potřebuješ náročnou vysokou školu. Tak to je jako když má lékař ty "služby". Odmaká normální pracovní dobu a pak má další práci. Bez služeb je rád za těch třicet hrubého měsíčně. A to jistě uznáš, že není dneska žádný zázrak.
Dana 143148
9.2.2019 18:14:31
Přesně. Platy ve zdravotnictví jsou podprůměrné. Vzhledem k obrovskému stresu, pracovní době, fyzické námaze ( v některých oborech), práce v infekčním prostředí, s RTG zářením a samou chemickou škodlivinou okolo, jsou zcela nedostatečné. Ani se nedivím, že se tam nikdo nehrne, a že řada z vystudovaných odchází jinam.
Okolík 129526
9.2.2019 18:13:46
To tedy vubec nechapu, ze se už dětské lékařství nestuduje. To se 6rusi vsechny ordinace pro děti? Děti budou chodit k praktikům pro dospělé? System, který nám někteří zahraniční MUDr. závidí zlikvidujeme? Zubaři to začalo a teď toto?
Dana 143148
9.2.2019 18:07:39
Já jsem z toho také odešla. Mnoho stresu, samá chemie a jiné škodliviny a málo peněz.
Dana 143148
9.2.2019 18:05:38
Ono to s tím prodáváním zase tak horké nebude. Pediatři opravdu nejsou, protože byla zrušena fakulta, kde studovali studenti přímo pediatrii. I tady v Praze znám pediatru, která odešla do důchodu bez náhrady, protože žádnou nenašla. A pojišťovna tam místo ní také nikoho nesehnala. Druhá od nás zoufale náhradu shání, aby již skoro v sedmdesáti mohla jít do důchodu, a také se nikdo nehrne. Navíc ji ještě volají z pojišťovny, že by potřebovali umístit nějaké děti, které nemají již dětského lékaře, zda by je nezaregistrovala.
breburda71 89004
9.2.2019 17:58:25
Taky si myslím, že bude hůř...za chvíli ani nebude dost pedagogů, kteří by lékařství učili..Znám od svých známých nezávisle na sobě dva vystudované doktory, kteří po škole vůbec do zdravotnictví ani nenastoupili, jeden pracuje pro americkou firmu s výživovými doplňky jako manažer a druhý zase pro farmaceutickou firmu..Platy mají násobně vyšší než ve zdravotnictví a klidné noci, bez odpovědnosti..A ani se jim moc nedivím..
Renka + 3 26652
9.2.2019 17:58:18
No to je pěkný nesmysl, synovec měl u maturity samé jedničky, přijímačky na medicínu dělalo tuším 3000 studentů, byl nějak kolem 240. místa. A brali podstatně méně. Tak studuje spokojeně technický obor a nakonec je rád. Ale zájem o medicínu je pořád obrovský.
Dana 143148
9.2.2019 17:53:48
Ona se ani tak nekupuje kartotéka, ale spíš se kupují smlouvy s pojišťovnami. Protože získat novou smlouvu od pojišťovny je v některých oblastech a v některých oborech skoro nemožné. Prostě se udělá výměna kus za kus, nový doktor převezme pacienty a jede se dál.
Dobra1 65967
9.2.2019 17:53:05
Jenže každý student se v průměru hlásí na 4-5 VŠ. Když všude vezmou 20%, tak to znamená, že se na medicínu dostanou vlastně všichni, kdo se hlásí. Jenže zájem rapidně ubývá, IT má po nástupu kamkoliv skoro dvojnásobný plat za základní úvazek, volné víkendy, žádnou odpovědnost za něčí život,... Dnes se na medicínu hlásí jen nadšenci a bude hůř.
Louisa Z. 125242
9.2.2019 17:42:39
Sammajno, nápodobně. V roce 1982 jsem byla hospitalizovaná na dětské gynekologii na Karláku, dnes je v tom baráku bůhvíco, ale skvělé oddělení bylo rozprášeno. A rozhodně to mělo velký smysl - když jsem potom o dva roky později s podobnými problémy byla vhozena už na dospělé oddělení mezi ženský po potratech, tak jsem to jako puberťák moc nedávala.

Teď jsem se vrátila z Německa, kde mi kamarádka vyprávěla, že škola vyžaduje při neschopnosti delší než 3 dny lékařské potvrzení. Přitom běžnou chřipku průměrně informovaný rodič zvládne za týden vyléčit aniž by dítě vláčel po doktorech. Jsem poměrně dost vděčná za českou školu, kde ještě rodiče nepovažují za retardy a potencionální podvodníky a kvůli malému procentu nesvéprávných rodičů nešikanují všechny ostatní.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1573  [Dalších 1473 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.