| Hanka36 | 89649 |
|
|
8.5.2016 10:09:05
Cimbur - děkuju za info, to je teda zajímavé, takže opravdu radši znovu zajdu k dr. a třeba najdeme něco jiného. Já jsem jiné AD nikdy nebrala, jenom tyto na ty moje problémy mi tento lék doposud zabíral.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
8.5.2016 7:50:26
100 mg sertralinu není neobvyklá dávka, je to poměrně bezpečné antidepresivum. Ale myslím si, že v tomto případě může astmatické potíže ještě zhoršovat. Jde o blokátor zpětného vychytávání serotoninu. Existují jiná antidepresiva, vhodnější pro astmatiky, které projevy astmat naopak zmírňují.
http://ispub.com/IJPM/6/1/10432 |
| Saamajna | 115449 |
|
7.5.2016 22:05:01
Zazila jsem neco podobnyho kdyz jsem v obdobi zivotni krize byla citlivejsi a labilni.
Reagovala jsem astmatickymi zachvaty na ruzny "spoustece": bily vino, kocka prebehla pres cestu i ve vzdalenosti nekolika metru a ke konci pocit nejistoty, kdyz jsem nevedela jaky ma nejaky blizky clovek ke mne vztah... V zachvatu jsem pouzivala kortikoidni sprej, neuvolnil kompletne ale aspon to zastavil, ze se to dal nezhorsovalo. Pak co nejrychleji do klidu do postele a rovnat si v sobe svoje pocity. Tim to vzdy okamzite zmizelo, vse se uvolnilo a mohla jsem zase dychat... Vsechny tyhle potize byly pryc po kompletnim prekopani zivota... ![]() ![]() |
| Luc. | 57250 |
|
7.5.2016 21:17:36
S dávkováním léků neporadím. Jen napíšu svoji zkušenost. Po úmrtí v rodině jsem dostala těžký zápal plic který mě na 5 měsíců vyřadil z provozu. Několikery atb, nemocnice. X vyšetření, nakonec i bronchoskopie, aby našli příčinu, protože mi atb vůbec nezabíraly. Závěr je, že to bylo způsobené prožitým stresem.
Takže bych tě poradila, dřív než si zvýšíš dávku AD, zajít k tvé doktorce a řešit ten kašel nemusí to být astma. |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
7.5.2016 20:57:22
Poradí mi Líza nebo někdo kdo trochu rozumí poststresové poruše? Úmrtí jednoho z rodičů mě bohužel totálně vykolejilo a ikdyž jsem doposud brala 1/2 50g sentralinu, tak jsem díky tomu co se stalo úplně k.o. Moje doktorka mi řekla, že si můžu pokud mám pocit, že mi dávka nestačí, zvýšit dávkování, takže teď zkouším už několikátý den 2 tabletky ale zatím žádná úleva. Jak píšu v nadpisu, tak se mi spustilo asi astma (nikdy jsem ho neměla a ani se neléčila) - mám suchý dráždivý kašel, sevřené průdušky a kašlu opravdu často, i v noci ze spánku.
A teď teda otázka: 1) mám si zajít na alergologii a zkusit léčit ty průdušky a astma jako každý jiný ikdyž vím, že to mám vyvolané tímto stresem? Nemám na to žádné léky, ventolin ... 2) Pomohl by mi od toho kašle a dušnosti změna léku u psychiatra? Je sentralin na tyto problémy dostatečný? A za jak dlouho se projeví to, že jsem začala užívat místo 1/2 sentralinu 2 tabletky? Vím, že je nástup 2-3 týdny takže i to zvýšení dávky se může projevovat tak dlouho? Díky za radu, jinak se zeptám i své dr. |
| Jarka |
| • |
13.4.2016 10:42:12
Mám ji 3 roky a jsem velmi spokojená. Jsem alergička a astmatička.Čistička problémy neodstraní, ale evidentně zmírní. V jednom z příspěvků jsem četla,že po 14 dnech používání nedošlo ke zlepšení a proto zákazník čističku vrátil. Čisticka není zázrak na vyléčení, ale jako podpora léčby. Různé alergeny jsou i ve zdech, takže je nutné počítat s delší dobou viditelného účinku (u mne asi 4 týdny). Já jsem vydržela a stojí to za to. Za mne doporučuji.
|
| Marie |
| • |
10.10.2015 10:40:00
malá technická Ecobek je kortikoid = působí proti zánětu, průdušky roztahuje Ventolin, takže nejprve Ventolin, potom Ecobec
|
| janna001 | 59890 |
|
|
19.7.2015 16:27:47
Nevím, jestli se dá přesportovat, ale já s ním dělám leccos, v čem mě neomezuje moje vrozená ne-právě-šikovnost. Denně beru lék, záchvaty nemívám, ale SOS sprej nosím u sebe. Chodím na jógu, aerobik, plavu, běhám. Subjektivně mě astma příliš neomezuje.
|
| Koliha |
| • |
17.7.2015 13:09:12
Hodně.
|
| NovákováM | 120401 |
|
16.7.2015 22:35:53
Synovi se časem proměnil akutní problém v neakutní, časem v žádný.
Nicméně mne překvapilo "přesportovat". Asi stejně, jako mne překvapila první otázka alergologa, zda nemáme doma nějaké potíže, zda se nehádáme, nebo nerozvádíme.... zda dítě není ve stresu z rodinných problémů. Asi to vše zase souvisí se vším. Proto mne názor dryjády trochu překvapil, a vzápětí - právě - tělo jako celek mne napadlo, že to asi bude cesta. No když to funguje, no tak paráda :-D |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.