| kysnutá knedla | 99495 |
|
19.5.2016 13:07:34
Kojenie sa z toho až tak úplne vynechať nedá - teda v prípade, že by si chcela začať nielen s cvičením, ale aj s náročnejšou diétou. Nejaké drasťárny typu pár jablk denne sa totiž pri kojení nedoporučujú.
A chápem správne že to riešiš už pred porodom? Inak dlhé prechádzky s kočíkom svižným tempom možeš praktikovať prakticky hneď ako sa na to budeš cítiť a v závislosti od sposobu porodu (a tým pádom dĺžky rekonvalescencie) by som k aerobnej aktivite pridala i pár posilovacích cvičení. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
19.5.2016 12:57:09
No já čekala, až nebudu ve stavu mátožná zombie a budu mít nějakou energii. Čili až nebudu produkovat litry mlíka za den a dítě se vzbudí jednou dvakrát za noc. Takže dva roky. Shodila jsem 3 kg a otěhotněla...s 2 dětma to vidím tak, že až dvojka nastoupí do školky...bohužel na kojení a nespaní moje tělo reaguje tvorbou zásob, i když jím slušně...S jedním dítětem se dalo alespoň vzít kočár a svižně lézt po kopcích, se dvěma už je to jen o ploužení v tempu dítěte.
|
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
19.5.2016 12:31:03
já jsem začala opravdu s velkou dietou a téměř denní pohybovou aktivitou cca po 8mi měsících druhého porodu (2x SC). Šestinedělí bych určitě počkala nejen kvůli jizvě a zranění, ale i proto, že se ti upravuje voda atd. (to u mě byla celá 4kg). Do půl roka plné kojení, kdy se "něco většího" moc nedoporučuje, protože část škodlivin se vyplavuje i do mléka. Pohybem jsem se dokázala odrovnat třeba v podobě přehnané procházky s kočárem. A pak dle individuálních možností (spaní, hlídání, potřeby dítěte). V maminčích časopisech často i ukazujou cviky s dítětem
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
19.5.2016 12:27:45
Pohyb s kočárkem a nevyspání dělá svoje a hubne se dle mého okamžitě. Při normálním porodu rozumná míra cvičení hned od porodu dle mého neuškodí. Třeba takových deset, patnáct kilometrů denně rychlé chůze s kočárkem můžeš mít hned, pokud se na to cítíš.
|
| iiii | 56963 |
|
19.5.2016 12:00:16
Já před tímhle těhotenstvím teda něco zhubla, ale rozhodně ne tolik, aby se to dalo považovat za ideální váhu. Proto mám obavu, ať mě to teď nehodí zase úplně na začátek.
|
| Arka | 27734 |
|
19.5.2016 11:53:45
Tak cvičit po císaři mě naučili už v porodnici a cvičila jsem od druhého dne po porodu denně (a nějak mi to zůstalo do dneška). Tak za mě normálně přidej pohyb a jez „hodnotně“ to znamená, aby jídlo obsahovalo vše důležité (bílkoviny, vitamíny atd.) a vynech mastné a sladké.
Za mě je to silná teorie, dítě mělo obrovské nafouklé břicho a brečelo bolestí, když jsem jedla cokoli jiného než čokoládu, takže když jsem chtěla mít nějaký den klid, nejedla jsem nic jiného. Zhubla jsem bez vlastní příčina na 43 kg, tak bych asi neměla přispívat |
| iiii | 56963 |
|
19.5.2016 11:52:42
Musím, otěhotněla jsem už při mírné nadváze a teď jak se začínám měnit a kulatit, tak to nějak špatně snáším.
|
| withep | 93862 |
|
|
19.5.2016 11:51:33
Moje tělo začalo s hubnutím vždy v okamžiku, kdy porodilo, to bylo pár kg dole hned
. No a potom v tom pokračovalo, kojení asi pomáhalo, ale jistě ne jen kojení, nýbrž celý ten kolotoč kolem dítěte, zvlášť pokud už bylo dětí víc. Pokud bych chtěla hubnout nějak cíleně, počkala bych, až se budu cítit zregenerovaná a při síle, a to je samozřejmě individuální. Určitě bych počkala aspoň po šestinedělí a až se řádně zhojí případná porodní poranění. |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
19.5.2016 11:50:34
To ti nikdo moc dopředu nepoví, záleží na porodu (císař nebo spontánní), na tom, jak tě dítě nechá/nenechá spát...A i po tom spontánním porodu je někdo dorvaný tak, že je pár týdnů rád, že je rád a jiná je schopná druhý den pobíhat bez omezení.
Sama naznáš, jak ti je. |
| Františka85 | 108823 |
|
|
19.5.2016 11:44:51
Tak jestli hubnutí rovná se zdravá střídmá strava a pohyb, tak hned.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.