| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nervní matky

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 126599  [Dalších 126319 >>]
Fanča 36054
25.7.2018 20:37:20
Káji už jsem fakt úplně stranou...kluci...kolik jim je? To jsou už pořádní chlapáci ne? Mají své rodiny? A malé je kolik...tuším že se jmenuje Danielka nebo DOminika?...Promiň už fakt nevím.
Fanča 36054
25.7.2018 20:35:25
Leni a Andy tedy není doma? Jako že s vámi nebydlí...nešťourám, jen se ptám, abych byla v obraze. A částečně i z toho důvodu, že v ní vidím předobraz naší Ádi :(. Toho se moc bojím. Áďě tedy na rozdíl od Andy prozatím záleží na škole a na známkách..zatím ~d~
kajaN 28973
25.7.2018 20:32:49
Holky je mi fakt líto, že máte s dětmi takový trable. Se pak fakt stydím, na co si stěžuju já. Kluci zdá se fungují a doufám, že už jim nehrábne. S mladou sice občas něco řešíme, ale zatím to furt jde. Doufám, že nepůjdeme ve vašich šlépějích...taky se toho trošku bojím. Je tam hodně otazníků. No ale vy zkušené už mi poradíte. Nezbývá než doufat, že jim zase hrábne zpátky. Hlavně, aby v partě nezačaly s drogami, to by byl průšvih. No, dělaly jsme všechny co jsme mohly, snažily jsme se jim vštípit to nejlepší, tak snad se to v budoucnu někde projeví...až přejdou ty telecí léta.
Fanča 36054
25.7.2018 20:30:03
Každopádně z ní nechci dělat duševně chorou a už vůbec ji nechci cpát nějakými antidepresivy (protože si myslím, že je to opravdu jen její pubertální paličatost). Tak jsem zašla za nějakou paní, která píše Bachovy esence. Napsala pro mě i pro Adélku. Řekla jsem to i psycholožce, že to možná odsoudí a ona překvapivě řekla, že s tím taky pracuje a že to má vážně dobrý účinky. Jenže - to by to musela madam brát :(
Fanča 36054
25.7.2018 20:27:23
A k tomu sebepoškozování...je to děs, ale je to především její histerie, kdy začne vyvádět vysloveně kvůli ničemu. Příklad. Vzala si ráno moje sandále. Přišla ze školy, řekla jsem jí, že jsem ráno spěchala do práce a hledala jsem je, ať si dojde na půdů (kde máme sezóní boty) pro svoje...no a tím to začalo. Fakt na hlavu.
A když už to trvalo cca 3m, tak jsem zavolala psycholožce (v dubnu)...termín na začátku září, s tím, že nás dá do pořadníku a tohle by zároveň řešila s psychyatričkou...tam konec listopadu. Takže dětí s psychyckými problémy je asi opravdu plno.
Fanča 36054
25.7.2018 20:22:23
Jani to bys už poznala na holkách, jestli jim v 18ti "hrkne". Já to u Martina lehce tušila. A Áďa...i když má do 18ti ještě 4roky, tam mi to je úplně jasný, že tam to bude opravdu nářez. Nehledě na to, že ta je víc do větru...chce volnost, je ráda mimo domov. Ale zas aby to nevyznělo že jsme tak strašní, tak kolikrát na dovče říkala, jak je ráda s námi. Letos jedeme Rakousko a kvůli malý asi 4 dny Krk. Martin ještě loni na otázku "jedeš s námi na dovču", říkal proč bych jako nejel, tak jsem byla ráda. Během půl roku změna a jede s kámošema na hory. Jediná vyjímka společně s táborem (kde dělá vedoucího a docela ho to baví), o prázdninách, kdy chceme aby se připravoval na tu srpnovou pakárnu - jeho mínus, ale zase nechci, aby kvůli tomu přišel o kontakt s kámošema nejen v rámci PC. CHtěl jet na vodu, chodit na brigádu...smolík :(. No a já čekám, co nám Áďa letos na dovču a po dovče řekne :(.
LenkaVa 28901
25.7.2018 14:20:15
Ahoj.
Jsem toho názoru, že je to i společností. Oni jim od základky tlučou do hlavy jaké mají práva, ale povinosti nikdo nezmiňuje a pak je to těžké.
Tlouct je člověk nechce.
Sama Lucka mi řekla, že soužití s námi za jejích telecích let nebylo tak strašné, byla s námi domluva, ale ona měla větší respekt, Andu prostě nemá, je jí to jedno.

Uvidíme. Ještě se budu snažit do začátku září a jestli ani potom nebude fungovat, tak má smolík pacholík, přikročíme k rázným krokům, jinak se zblázním.

Teď tady zrovna Lucka byla. Jela z práce. Dostala "výslužku" a jela si do svého. Já jsem spokojená, nemusím vědět o všem, ale vím, že je spokojená, účty si platí ....... mně to stačí.

Doufám, že se Andu také srovná.

Ale zase Fany je mi líto, to je vyšší level, to naštěstí u nás není. U nás hrozí snad jen těhotenství a dluhy.
Jáňa+tři sluníčka 29413
25.7.2018 11:17:12
Kájo díky, taky se mi zdá super, že o Máťovi a jeho rodině přemýšlí už před prázdninami, to se mi zdá jako moc dobré znamení! Budu referovat, jak se bude situace vyvíjet.~;)
Leni, Pavel má asi v něčem pravdu, je třeba jí dopřát čas, aby si uvědomila, co je pro ni v životě důležité, i když o takové "zážitky", které ji poskytne parta, bych asi ráda své holky ochudila, ale kdoví, třeba jí to bude jednou k užitku. Lucka to vzala v podstatě za podobný konec, jako naše holky, i když ony zatím obě bydlí doma. Ale Verča už by se "trhla" moc ráda, jen okolnosti(mladší partner, letos maturující, nutnost výjezdu za jazykem do zahraničí)jí v tom asi ještě pro letošek zabrání. Ale zkrátka společný pokoj pro dva (skoro)dospělé a dospělé sourozence je už fakt problém s nedostatkem soukromí, alespoň u nás.
Fančo, s manželovým úrazem to je tedy fakt hodně nepříjemné. My řešíme Mirčiny dvě operace kolene od března, kdy je v podstatě nechodící(jen s franc.berlemi, tudíž bez možnosti cokoliv přenést kamkoliv ~a~ )a tím pádem padá kompletní servis kolem domácnosti(naštěstí ne domu, bydlíme v bytě) na mne. Holky sice mají svoje povinnosti, ale stejně stále připomínáme a dohadujeme se s nimi o nich, je to vysilující. Nejvíc mne dostaly manévry kolem Matyho a jeho MŠ a kroužků, to mne tedy vyčerpávalo opravdu hodně a úderem července se mi hodně ulevilo, musím říct. My ty kroužky měly dimenzované pro dva "voziče a vyzvedávače" a v jednom spolu s péčí o maroda to byl fakt záhul. Holt už mi není dvacet a síly ubývají, to jsem si s tím naším šikanérem, který po dvouhodinovém gymnastickém tréninku dorazí domů a hučí, abych si s ním šla čutat před barák, uvědomovala celé jaro. ~d~
S dcerkou držím palce, ať se vám podaří ji pomocí psychologa dostat do větší pohody, to sebepoškozování je fakt šílené, zvlášť pro rodiče. Kolegyně v zimě řešila to samé s dcerou(16)po rozvodu s manželem a nakonec pomohla až dlouhodobá hospitalizace v Motole na psychiatrii, doma se to nedalo zvládnout. Tak snad to u vás bude snazší a malé bude brzy líp!~;((
S reparátem to je sice nepříjemné, ale pokud se mu na škole líbí, tak třeba zabere a naučí se, pokud tam bude chtít zůstat, už je přeci jen v rozumnějším věku.:-) Je zajímavé, jak obě s Lenkou píšete, že jim oběma v 18 "hráblo", tak doufám, že si to za čtvrt roku nestřihneme s Káťou a nepřidám se k vám do party.~d~
LenkaVa 28901
24.7.2018 21:37:04
Jdu si lehnout, zase zítra .......
LenkaVa 28901
24.7.2018 21:33:51
Tak to nemáš jednoduchý. Hlavně, aby jste to třeba přes psychologa vyřešili.

U nás děti už nedělají skoro nic.
Jen sekají zahradu a to letos nesekají, protože to neroste.
Jinak co jsem doma, dělám všechno já. To mi taky občas vadí, protože když mi není dobře, tak nikoho ani nenapadne, že některé věci jsou prostě potřeba dělat denně.

Andu chodí na brigádu. Od nás peníze nemá a asi jí podporují ti kamarádi.

Dneska přišel účet za telefon a to taky budeme řešit. To platíme tedy my a já se kvůli ní nenechám zrujnovat. Takže buď se umravní a nebo ji budeme muset odstřihnout, protože omezit to prý nejde a mi máme paušál.
Nejhorší je, že dost lže a to bezdůvodu, takže ani nemá cenu se na nic ptát, protože už asi z principu zalže.

Jo, je to zajímavý.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 126599  [Dalších 126319 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.