| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nervní matky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 126599  [Dalších 125829 >>]
Brunhilda 29897
25.6.2017 22:00:41
Leni, tak uvidíš. Jen že z vlastních zkušeností můžu říct, že mít AD na pár měsíců, než se překlene nějaké blbé období, je často jednodušší a příjemnější cesta, než se vyčerpávat snahou zvládnout to nějak samostatně.
Ale chápu, že zatím hledáš cestu, jak si to sama v sobě srovnat.
Držím palce.

A mrzí mě, že tě doktor odbyl. Někam jinam do té spec. poradny bys zajet nemohla?
LenkaVa 28901
25.6.2017 20:01:45
Tak oni by mi antidepresiva napsali hned, ale zatím nechci. Doufám, že se jim vyhnu.

Doktor mi i hned na začátku říkal, že tyhle psych. výkyvy můžou dělat i kortikoidy, které musím brát.

Pořád doufám, že se z toho vyhrabu sama.
LenkaVa 28901
25.6.2017 19:59:28
Ahoj Bruni.
Dík.
Já vím, že si to musím srovnat v hlavě, ale nejde mi to, no.

Byla jsem tam špatně, protože nikdo neřešil, že to není crohno poradna, ale gastro poradna. Ten přítomný doktor s tím prý nechce mít nic společného. Nedělá to, nechce rozhodovat.
Crohno poradna má přes prázdniny omezený provoz, tak ani nevím jestli to vůbec někdo bude řešit.

Biologická léčba jsou tablety.
Teď mi dělají jen odběry, které tedy zatím nejsou úplně OK a potom by se to mělo prokázat koloskopií, ale to nevím kdy bude.

Je to prostě nadlouho a já jsem zvyklá na jiné životní tempo.
Šla bych do práce hned.
Brunhilda 29897
25.6.2017 19:57:16
Leni, říkala jsi doktorům, že je to pro tebe psychicky náročný? Určitě musí být nějaký způsob, jak i sondou brát nějaká antidepresiva a možná by bylo dobrý se na to zeptat.
Já když to vidím u táty, jak si to strašně dlouhou dobu nepřipouštěl, nechtěl k psychiatrovi, připadal si blbě a jako že selhal, oddaloval to, namlouval si, že se to zvládne, že to překoná, až už je to složitější s tím něco udělat. Zbytečně to odsouval, kdyby si zašel aspoň o půl roku dřív, bylo by mu teď líp.
Pomohlo by ti to právě v tomhle složitým období.
Brunhilda 29897
25.6.2017 19:52:09
Leni,
jak že jsi tam byla špatně? Nerozumím. Asi jsi byla objednaná na kontrolu, ne?

Jak (a kdy) vlastně zjistí, jak ti zabírá ta biologická léčba? A jak vlastně taková biologická léčba vypadá? Dávají ti injekce nebo infuze? A jak často?
A co ti tedy řekli?
Na psychiku to musí být hrozný, protože to je velká náhlá změna. A navíc u někoho, kdo je zvyklý pořád něco dělat a neumí odpočívat, to je ještě složitější. Asi to chce prostě vydržet a mít trpělivost, protože tohle je jen ta akutní fáze a i když zatím nevíš, jak dlouhá bude, tak až se zaléčíš z nejhoršího, bude to zase podobný, jako to bylo doteď. Lidí s Crohnem je spousta a žijou normální život, musí si dávat pozor na to, co jedí, ale to třeba i lidi s celiakií, kterých je dost.
Ty jsi silná a i když se teď cítíš mizerně, tohle období přejde a bude zase dobře ~x~.

LenkaVa 28901
25.6.2017 7:47:45
Ahoj.

Já ......... já se žiji, ale jestli kvalitně to nevím.

Mám nějakou depku.
Připadám si zbytečná a na nic.

Byla jsem ve čtvrtek u doktora, upínala jsem se na to, že mi vytáhnou tu sondu a já budu moc normálně fungovat, ale nic.
Nikdo to zatím nechce řešit. Ještě jsem dostala vynadáno, že jsem tam špatně.

Přes prázdniny mi hrozí, že se to vůbec nepohne a ke správnému doktoru bych se mohla dostat až někdy v říjnu .......nechci, děsí mne to .......... neumím se s tím vyrovnat .....

Fyzicky je mi dobře, ale ta psychika.

Bruni, už je TÝDEN ... to dáš. Pak si odpočineš.
Brunhilda 29897
24.6.2017 23:30:04
Ahoj holky!

Leni, jak je?

Já nějak stále nemám čas. Víkendy plné, buď turnaje a nebo jsme teď měli několik oslav narozenin. Ve škole finišujeme, známky uzavřené, ale musí se sepsat hromada lejster, takže o práci mám ještě postaráno.
Ve čtvrtek jsme byli na školním výletě v Českém ráji. Už při cestě tam jsme měli zpoždění, ale jen 40 minut. Zpátky to byly 2 hodiny, protože byly bouřky a stromy na trati. Místo dvou hodin jsme cestovali čtyři a dojeli až v půl dvanácté.

Co se děje u vás, že tu nikdo nejste? Asi jste všechny na zahradě nebo u vody. :-)
LenkaVa 28901
19.6.2017 5:03:02
Tak tady bylo hezky celý víkend.

Alespoň jsi vypadla z domu, když už nic jiného.
lipoo 47870
19.6.2017 1:13:34
Leni-dneska už Regata nebyla....byla jen v pátek večer a celou sobotu-prostě v dny,kdy bylo hnusně :-D a včera kosa jak blázen...dvě trika,mikinu,teplejší bundu-a ještě poprchalo....ale vydrželi jsme :-D
LenkaVa 28901
18.6.2017 23:38:25
Ahoj.

A tak nemuselo to být špatné, ne ....
Bylo hezky, určitě jste si to užili.

Já s přihlašováním potíže nemám, jde mi to úplně v pohodě.
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 126599  [Dalších 125829 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.