Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Edna001 |
| • |
30.10.2010 23:09:57
Taky jsem nemohla nějakou dobu otěhotnět a navíc jsem měla dlouhý cyklus. Začala jsem si měřit bazál. teplotu, do ovulace jsem pila kontryhelový čaj, užívala Femigard a koupila si ovulační testy. Jak jsem se do toho tak vrhla, tak se mi hned první měsíc užívání kontryhelu a Femigardu cyklus normalizoval a druhý měsíc jsem byla těhotná. Těžko říct co zabralo nebo jestli to byla náhoda... Řešila jsem to tady na Rodině, protože gynekolog mi okamžitě předepsal Duphaston (aniž by zjišťoval zda mám jen dlouhý cyklus nebo vůbec neovuluju) a já nevěděla jestli ho mám začít brát. Tak děkuju holkám tady na Rodině, že mi poradily, ať začnu měřit BT a daly typy na ten čaj a Femigard. Pokud bys chtěla Femigard zkusit, zůstalo mi doma nenačaté balení, když mi pošleš mail, odepíšu Ti a ráda Ti ho pak pošlu (samozřejmě zadarmo)...A každopádně držím palce.
|
| Ecim | 99860 |
|
|
30.10.2010 21:21:13
Já jsem brala Calibrum babyplan, jedla hodně salátu a jinou zeleninu obsahující velkou dávku kyseliny listové a cvičila na pánevní dno.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
30.10.2010 21:19:43
Já jsem otěhotněla po 5-ti letech snažení. Přičítám to vlivu Greenbarley (ječmen). Ten jsem pila asi půl roku. Když měla malá kousek přes rok, aniž bychom se snažili- neplánovali jsme, jsem otěhotněla znovu.
Obsahuje mimo jiné kys. listovou. |
| Cow :-) | 67672 |
|
|
30.10.2010 20:07:32
Přesně, ale dá se to zrealizovat na PN /což u snažilek není nic neobvyklého/ a zbytek domluvit s dobrými kamarádkami či švagrovou, sestrou, sestřenkou, sousedkou.
|
| adelaide k. | 20327 |
|
|
30.10.2010 20:03:21
Crow, ono taky jde o to jestli je to v současné době a společnosti vůbec technicky možné
![]() ![]() ![]() |
|
|
30.10.2010 19:59:31
Molly, pokud chce tvá matka otěhotnět, předpokládám, že je to ve věku, kdy problémy budou.
Chápu i tvé pocity a postoje, však jsem taky psala, že to psych. nemusí být příjemné. Jsou snažilky, které to prostě nezvládají. |
|
|
30.10.2010 19:56:20
Adel, jako všechno je i tohle různé.
Mi např. stačí pobýt s miminem půl hodiny /netýká se pracovních mimin/ a můžu si být jistá, že budu mít ten cyklus "falešnou březost" ![]() V jistém africkém kmenu ony "neplodné" /omlouvám se za výraz/ "zavřeli" do chatrče, kdy byly samé těhotné, porodivší či kojící. Takže to bylo velmi intenzivní. Nenařizuju nikomu, že to má zrovna takhle dělat. Ale, když někdo napíše, že má ve svém okolí dost těhotných a kojících, tak to nevypovídá nic o tom, na kolik v jejich blízké přítomnosti skutečně je, jestli si některé z miminek pochová, jestli pozoruje kojení atd. |
| Molly. | 74807 |
|
|
30.10.2010 19:55:22
Já jsem někde četla, že když je ženská ve styku s právě porodivší ženou, pomáhá jí třeba kojit - prý snad třeba ohmatává prso, tak by jí to mělo spustit nějaké hormony...no nevím, já jsem byla domluvená s kamarádkou, ale po porodu jsem jí tak záviděla, že jsem ji nešla ani navštívit, takže fakt nevím, jak moc to funguje
A třeba moje mamka, stále ještě v plodném a snažícím věku, měla ze začátku tendence podobné (tady přisát dítě, tady chytnout prso, tady poradit) a nic z toho...![]() |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
30.10.2010 19:49:05
Crow, no to s tím sladěním cyklu je sice možné ale jak intenzivní by proboha musel být ten styk s těhotnýma? 4 hodiny denně?
Já to teda vidím zhruba tak na úrovni té prstíčkové metody ![]() ![]() ![]() |
|
|
30.10.2010 19:40:57
Makkusska, no jistě, jsem crowka a tak píšu samé hovadiny.
Ale zase když vezmeš, že i zdravý pár nemusí otěhotnět pokaždé, když si to přeje a je zcela v normě, když se zadaří po půl roce, tak na druhé straně pár, který má potíže s početím zase nemusí považovat dobu roku a půl za ukrutně dlouhou dobu. Navíc při potížích s početím platí krapet jiné matematické zákony. Normálně se věci sčítají, ale pokud v této věci má potíže žena i muž, tak tady se jaksi nesčítá, ale násobí. Nevím, kolik máš o této problematice načteno, odposloucháno, naježděno po CAR, ale to co jsem psala níže bylo publikováno a je lékaři to nevyvracejí. Dokonce ve srovnání s prstíkovou metodou to má logicky vyšší důvěryhodnost. Hele, tys nikdy neslyšela o tom, že ženy, které se nachází v rodinném nebo pracovním kruhu se většinou sjednotí ve svém měsíčném cyklu? Nepodceňuj hormony a psychiku. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.