| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Co užívat před početím

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 6830  [Dalších 6080 >>]
adriM+M+N 55217
20.2.2009 21:12:59
Já ho právě taky začala pít, tak jsem zvědavá na ten zázrak:-) Budu pít jen do ovu podle toho co jsem pročetla,ale nemyslím že by to mělo vliv na potrat,spíš bych to taky tipla,že se plod neudržel,což se bohužel stává docela často~d~
Každopádně bych byla ráda,kdyby už nic,aby to snížilo i ty menstruační bolesti.
Katka+Ráďa 00+Teri 03+Míša4/09 9798
20.2.2009 20:58:14
U nás se zadařilo až po 4 letech poté, co jsem od zač. léta pila 1x denně kontryhelový čaj a na doporučení gynekologa jsme spolu s manželem užívali kys. listovou a vitamin E. Čaj jsem pila celý cyklus asi kromě MS. V srpnu jsem už byla těhotná. Hodně štěstí!
MyškaLL 72634
20.2.2009 17:13:55
Já myslím, že na to Kontryhel neměl vliv. Myslím na ten pozitivní test a následné ztracení se čárky. Mimi se prostě jen asi neudrželo...Nebo to mohla být nějaká cysta???

----------------------------------------------------

Chci se zeptat, když piju kontryhel už několik celých cyklů, může to mít za následek krátkou a velmi slabou MS? Je taková MS špatně?
simca+klucíí 66211
20.2.2009 16:56:40
Velkou výhodou této byliny je, že i při dlouholetém a pravidelném užívání nejsou známy žádné výrazné vedlejší účinky, všeobecná zdravotní rizika, či kontraindikace.
simca+klucíí 66211
20.2.2009 16:54:36
KONTRYHEL- pít 2x denně, stačí od začátku MS do OVU, ale když se pije celý cyklus nevadí - nemá kontraindikace
Popis:

Používanou drogou je nať rostliny, nebo samotný list, přičemž list je považován za účinnější. Kontryhel sbíráme od doby květu až do podzimu a sušíme při mírných teplotách. Pro jeho uskladnění jsou nejvhodnější tmavé uzavíratelné nádoby, aby nedošlo k znehodnocení jeho účinných látek.

Kontryhel je též považován za zdroj tzv. fytohormonů. Fytohormony jsou rostlinné hormony, které v lidském těle dokáží nespecificky stimulovat procesy řízené vlastními, tělem produkovanými hormony. Tyto fytohormony se také podílejí na blahodárném účinku kontryhele na zdraví ženy.

Léčitelé a odborníci na fytoterapii předepisují kúry založené na užívání kontryhelového čaje také ženám, které mají problémy s otěhotněním. Kontryhelový čaj podporuje růst děložní sliznice a tak ji připravuje na uhnízdění oplodněného vajíčka.

Kontryhelový čaj léčí mnohé potíže spojené s menstruačním cyklem ženy. Snižuje bolestivost menstruace a zmírňuje nadměrné krvácení, zároveň při dlouhodobém a pravidelném užívání dokáže upravit nepravidelnost menstruačního cyklu.

Schopností kontryhele tlumit krvácení, posilovat děložní svalstvo a tlumit křečovité stahy svalstva se využívá také u těhotných žen, a to v případě, že hrozí potrat plodu, zejména v posledních 3 měsících těhotenství. Pro tento účel je však vhodná konzultace odborníka a jeho následný dohled.
Evžíček 52045
20.2.2009 16:49:36
nestačí ta,co je v Calibru? Já myslela, že ano
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 45961
20.2.2009 16:41:59
Kyselinu listovou, to je asi to nejlepší co můžeš teď ještě začít užívat., Je to jak na otěhotnění tak i na zdravý vývoj plodu
Evžíček 52045
20.2.2009 16:38:00
ahojky, potřebovala bych poradit s kontryhelovým čajem...snažíme se o třetí mimi. Rok se nic nedělo, pak jsem začla pít kontryhelový čaj, po měsíci byl test pozitivní,ale za 3 dny jsem začla krvácet a bylo to pryč. Může to nějak souviset s tím kontryhelem? Četla jsem, že se má pít jen do ovulace- je to pravda? Jinak užívám ještě Calibrum Baby plan...můžete mi kdyžtak ještě něco poradit? obě děti, co už máme ,byly počaté přirozeně, v podstatě hned první cyklus po vysazení HA, teď jsem ji ani nebrala a už rok se nedaří...
Evžíček 52045
20.2.2009 16:35:06
ahojky, potřebovala bych poradit s kontryhelovým čajem...snažíme se o třetí mimi. Rok se nic nedělo, pak jsem začla pít kontryhelový čaj, po měsíci byl test pozitivní,ale za 3 dny jsem začla krvácet a bylo to pryč. Může to nějak souviset s tím kontryhelem? Četla jsem, že se má pít jen do ovulace- je to pravda? Jinak užívám ještě Calibrum Baby plan...můžete mi kdyžtak ještě něco poradit? obě děti, co už máme ,byly počaté přirozeně, v podstatě hned první cyklus po vysazení HA, teď jsem ji ani nebrala a už rok se nedaří...
Karmelka 39414
16.2.2009 13:13:30
andyes né my začnem snažení až v květnu...tak doufám,že se zadaří nejdýl do 3. cyklus,když už víc jak 4roky HA neberu...jsem na to sama zvědavá jak to bude
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 6830  [Dalších 6080 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.