| Mišpule a Domule | 18330 |
|
|
3.2.2005 13:53:20
tahle diskuse je bomba
ta mi zvedla náladu , fakt ![]() |
| *Šárka* | 17468 |
|
|
3.2.2005 13:33:00
V naší rodině se objevil gramofon před 30 lety, to mi bylo 5 let. Na první, malé desce, byla písnička od Karla "Léta prázdnin". V ní se zpívá .. Sbohem brácho, ty ses dřel, abych já bezstarostný spánek měl.
Já jsem hodně dlouho přemýšlela, proč se má brácha pana Gotta zastřelit, aby mohl on bezstarostně spát. Oddůvodnila jsem si to po svém - tehdy byla doba válečných filmů na stále stejné téma a tak jsem usoudila, že onen bratr je zřejmě zlý Němec. |
| Baruschka | 11798 |
|
|
3.2.2005 12:59:12
tak ta naše chytrá sousedka, co chodí na balkón zvětrat, tak ta tvrdí, že mají doma gidestoř, chodí nakupovat do minimarketingu a onehdá nevěděla, jestli mají kluci pleť nebo pokožku... taky jednou vyprávěla, že ta hračka byla z plastu nebo z umělé hmoty.
Taky, když jsme jeli na společnou dovolenou (která byla mimochodem díky nim plná výborných a stále opakovaných zážitků) tak si brala jako jediná v červnu plavky, protože jsme jí řekli, že se určitě půjdeme podívat na Štrbské pleso (teda nejdřív jsme vysvětlovali, co takové pleso je). Nakonec bylo to pleso zamrzlé :-))) Když jsme přijeli z návštěvy Spišského hradu, tak něco vyprávěla ve smyslu - no.. jak jsme byli v tom starým baráku.. a tak by se dalo pokračovat dál a dál :-) Nebo taky, když jsme chválili její dcerku, že hezky zpívá a tancuje, tak říkala - No jo, ona je takovej maximix a švagr podotkl ironicky - Nebo minimax a ona se toho hned chytla a pak tvrdila, že její dcerka je minimax, protože je děsně šikovná... já jsem se do té doby nikdy s nikým takovým nesetkala, takže každá její hláška ve mně vyvolává nelíčený údiv :-) |
|
|
3.2.2005 12:06:49
myslela samozřejmě plasmu
|
|
|
3.2.2005 12:05:57
nějaký rok co má sestra před svými přáteli vyprávěla jak její kamarádka nedává krev , ale chodí několikrát do roka dávat ,,placentu,, a jak tak o tom vyprávěla a že ona tu ,,placentu,, půjde dávat taky a pořád to opakovala , tak se všichni řehtaly a ona nevěděla co se děje a tak jsem jí řekla že nemůže nikomu dávat placentu několikrát do roka max. jednou a ona se na mě rozkřikla že tomu nerozumím a tak ať mlčím až jí jeden z jejích přátel usadil a vysvětlil jí to :-)
|
|
|
3.2.2005 11:53:03
ale takto mluví můj tchán zcela běžně :
lžíce - žlíce digestoř - digestož lambda sonda - lamba sonda čokoláda - čekuláda favorit - faborit a jiné ( podotýkám , že to není nic z legrace , pokud se mu to slovo poví správně dohaduje se že to není pravda a totéž tchýně její slova : drůbeží - drůběží zout si boty - vzout si boty rybíz - rebíz no dokonalý tataři , ale už jsem si zyvkla , nic s tím nenadělám :-) |
| Alena, Masýsek 02/99 |
| • |
3.2.2005 10:55:09
Zpívávali jsme v dětství písničku - Hore háj dolinú, pozdravujte mú milú, frajárečkú moju. Já dost dlouho nechápala, proč máme pozdravovat Múminu a kdo to vlastně je.
|
| Alice |
| • |
3.2.2005 6:38:58
Ahojky. To máte dobré, že se občas přeřeknete. Já to mám často v hlavě tak popletené, že říkám manželovi, ať jde přebalit bažanta, tedy jako syna,ať jde vytřít kotel, místo koupelnu atd atd. Vůbec to není směšné. Prostě mi to nechce v hlavě zapalovat tak jak má. A to kolikrát, řeknu i dva nesmysly po sobě, než mi to dojde, co říkám. Ale manžel se tomu naštěstí jen směje. SNad mne brzy nepoveze do blízince.
PS: Horší je, že se mi to stává i v dopisech a to mi nemůže nikdo opravit. |
| Martina |
| • |
2.2.2005 23:48:12
Tak z těch posledních příspěvků mě dostal pohřeb Františka :). Trochu se zajímám o východní filozofii a v jedný knížce čtu o kundalíni,to je tzv.hadí síla,která je uložena v podbřišku a tak to říkám mamce.Jednou tak sedíme v obýváku a mamka praví:"Zavři už to okno,táhne mi na kundalíni..." A s těmi cizími slovy je taky pěkně na štíru,ale momentálně si vzpomínám jen na jedno,
místo imbecil říká indecibil. |
| Anieta h.13 a h.4 | 23715 |
|
2.2.2005 23:13:57
Jednou, když byla malá starší dcera, jsem nutně potřebovala zavolat manželovi do práce, ale stále bylo obsazeno. Už celá zoufalá si povídám spíš jen tak pro sebe:"To není možný, oni to tam snad vyvěsili." a moje ani ne tříletá dcera se najednou ozvala:"Oni tam toho tátu vyvěsili?"
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.