| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Výchova a trestání dětí

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 29956  [Dalších 29866 >>]
Filomena74 159536
1.3.2023 12:40:49
U nás je to podobné,místo toho aby holkam něco opakovat 2-3 krát,tak to radši udělá sám. Ale já mám výdrž,takže jsem byla občas za sekeru matku,a to opravdu se po nich moc nechtělo a nechce,jen základní věci,jako je uklidit po sobě když vaří,mycka ,pes.
Martina Bergerová 70170
1.3.2023 10:52:07
my doma lehčí italské pětiminutovky máme, a pak je zpravidla zase klid a jede se dál, opravdu je to v té chvíli ventil~d~ Jsme cholerici, kromě dcery, tak se holt chováme jako cholerici a za chvilku je zase dobře.~d~
Alraune 129596
1.3.2023 10:24:26
Jistě, je to otázka temperamentu a komunikační mod, který je individuální. "Itálie" neznamená, že v rodině není soulad, nebo láska. Řev je ventil.
Alraune 129596
1.3.2023 10:21:04
Myslím, že spravedlnost je mnohem důležitější, než jednota. Pokud někdo říká nesmysly, samozřejmě s ním nebudu za jedno. Ostatně, co si budem, často je větší soulmate dítě, než partner.
petluše 39676
1.3.2023 6:11:02
Vážný, ADD se těžko diagnostikuje i dnes. Než jsme se dobrali k diagnóze, tak ani od pedagogů žádné info, rady atd. Zatímco ADHD neprehlednes a řeší se dokola, ADD neobtěžuje nikoho jiného než toho jedince co jí má.
Evelyn1968,2děti 6269
28.2.2023 23:49:11
Já jsem byla ten zábavnej rodič, na mne bylo vymýšlení, co se bude dělat, kam se pojede, na co si budeme hrát, s detma jsem byla víc, v mé režii byly Vánoce, oslavy a výběr dárků. Když práce v domácnosti nebo učení, tak formou hry, u puberťáků pak motivačně, v pátek odpoledne uklidime a objednáme si pizzu nebo půjdeme do kina atd.

MM byl ten zlej policajt, je pedant a perfekcionista, dohlížel na ty nepopulární věci, pravidelně čištění zubů, nehnití svacin v taskách a tak. Ale zas jako sportovec děti naučil na kole, lyžovat, pořádně plavat a tak.

Nejvíc to mezi námi vystihla oslava dceřiných 18.narozenin, kdy jsem všechno zařídila, vymyslela, vystřelila třpytkový dělo, 2x, a manžel to pak druhý den zametal a luxoval, uklízel nadobí a tak. Uzavřela jsem to obrazně , že já rozhazuju třpytky a manžel dělá ty praktické věci. Vyplynulo to nějak samo a jsme v těch rolích spokojení.

Děti jsou dospělé, ale pořád je to s námi baví.
Martina Bergerová 70170
28.2.2023 23:18:49
"rodiče mají být především autentičtí"

čajko, to sedí~R^
čajka 142112
28.2.2023 21:32:43
Myslím, že rodiče mají být především autentičtí. Pokud jsou ve výchově přirozeně jednotní, je to asi výhoda, ale rozhodně se mi stejně jako zakladatelce příčí jednota za každou cenu.
S MM jsme se o jednotu leta snažili, což vedlo k mnoha leckdy emočně vypjatým diskuzím (bez dětí, samozřejmě) a pak jsme nějak plynule přešli do toho, že můžeme mít každý na věc jiný názor a že to vlastně nevadí. Přece i v jiných oblastech spolu lidi nemusí 100% souznít a přesto spolu být. Většinou nejsme názorově úplně mimochodní, pokud ano, tak se o tom i s dětmi pobavíme, každý řekne svoje a nějak se to utřepe.
Martina Bergerová 70170
28.2.2023 20:54:29
Půlko, kopíruju ze začátku diskuze

"Manžel je hodnej policajt, ten nejhodnější, ve všem by dětem ustoupil, protože je miluje a protože jim nechce naprosto nic odepřít. Na mě zbyla role zlého policajta, se mnou se víc smějou i mazlí, ale taky bez výčitek říkám NE, chci po nich pomoc v domácnosti . Děti si potom hodnému policajtovi chodí na toho zlého kliftona stěžovat.

Není to vůbec ideální, ale prostě on to z hloubi duše takto cítí a já jsem zase skálopevně přesvědčená, že naše sebevědomé děti mantinely potřebují a že dělám správně.~d~ A jednou se to rozhodne tak, podruhé onak.

Občas mi přijde líto, že jsem nafasovala tu horší roli~7~, zatímco MM jde tou jednodušší cestou"
Půlka psa 24064
28.2.2023 20:46:09
Co to ta první linie je? Čemu tak říkáte?
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 29956  [Dalších 29866 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.