Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| zerat | 18305 |
|
|
28.10.2018 9:37:22
To bych do ní raději nedala nic. Jednou jedinkrát mi doma došly tablety a prášek jsem doma neměla, tak jsem myčku zapla bez tablety a napadlo mě dát do myčky maličkou lžičku jaru. A pak se děly věci! Lopatkou na smetí jsem pak vyndavala z myčky kopice pěny a myčka byla totálně zahlcená pěnou. Dodnes se divím, že myčka pak ještě fungovala
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
28.10.2018 9:25:04
Marko, já také, ale když člověk potřebuje rychle sucho, pak přidám program a je to. Energii navíc moc v tu chvíli moc neřeším. Jinak třeba u sklokeramické varné desky, u trouby... také využívám zbytkovou energii na dovaření...
Co mi přijde zajímavé u tuším AEG - na FB jsem zaregistrovala, že nějaká jejich myčka se sama umí po domytí nádobí otevřít - přijde mi to jako krok správným směrem. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
28.10.2018 9:19:25
"když je v myčce víc plastového nádobí, tak je lepší přidat sušení"
Potvrzuji, že na plastových věcech voda zůstává. Nechávám doschnout s otevřenými dvířky, není to nic, co by mě obtěžovalo. I kdyby moje myčka tuto funkci (sušení navíc) měla, stejně bych ji nepoužívala, imho zbytečná energie navíc. Já nechávám i dovařovat na sporáku a v troubě na setrvačnost.... |
| zerat | 18305 |
|
|
28.10.2018 9:17:28
Bouřko, jak nemáš skoro žádné sklo? Z čeho jíte a pijete?
|
| zerat | 18305 |
|
|
28.10.2018 9:14:53
Libiku - moje zkušenost je taková, že myčky vydrží, ale naprosto nehorázně je předražený servis, proto spousta lidí nakonec koupí novou.
Máme myčku 5. rokem Siemens cenově okolo 17000 Kč a letos začala hlásit chybu E15, což je únik vody. Volala jsem na Siemens a tam mi řekli, že se jedná v celku o běžnou chybu a že by ji měl být schopen servis opravit na místě... v naší lokalitě má Siemens pouze nasmlouvanou firmu pro servis, tak jsem je kontaktovala. Opravy na místě neprovádí, myčku musíme odinstalovat z kuchyňské linky a přivézt (myčka váží nepletu-li se skoro 40 kilo) a nebo si pro ni sami přijedou ale vyinkasují si cca 1000 Kč za tuto službu. Ohledně ceny mi řekli částku téměř 4000 Kč samozřejmě hromada řečí okolo Nakonec jsme doma zjistili, že myčka vždycky po pár dnech vyschne a zase chvíli funguje, takže jsme opravu oddalovali. Pak ale začala myčka hlásit chybu častěji a častěji, tak manžel začal prohledávat net a našel videa, kde je vidět jak se myčka přetěsňuje. Ale myslel si, že ta opravná sada se nedá koupit. Jenže já jsem pak našla stránky, odkud jde objednat na opravy různých spotřebičů/ myček úplně vše, tak jsme za cca 540 Kč koupili úplně stejnou sadu jako používali na tom německém videu a za necelou hodinku práce měl manžel myčku opravenou Pokud máte v rodině aspoň trošku zručného člověka nebo jsi sama zručná, tak některé opravy jde opravdu provést si sám. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
28.10.2018 9:12:23
Mám Bosch (zde již zmíněného 18tiletého bílého klokana
) Používám tablety z DM (nechci ty 3v1, ale co nejobyčejnější) a ještě obvykle tabletu rozpůlím, kdysi to někdo tady doporučoval a já přešla na tento systém a úplně to stačí, umyto je dokonale. Pokud je něco zaschlého, tak nechám odmočit a dám do dalšího mytí nebo umyju ručně. Dávám do myčky hrnce, pánve, dřevěné vařečky, nože, prostě všechno. Nesnáším pocit, že piju a jím z nádobí, co má na sobě leštidlo, takže místo toho dávám ocet. Myčku to nezničilo, jak výrobci leštidel straší. Sůl dávám také z DM, ale je to jedno, nevidím v nich rozdíl. |
| zerat | 18305 |
|
|
28.10.2018 9:02:14
Máme Siemens, což je sesterská firma Bosch nepletu-li to - kamarádka má Bosch v podobné "lepší" verzi a vidím, že ty naše myčky jsou dost stejné, co se týče výbavy.
Nejlepší a myslím si, že i nutné je po domytí myčku otevřít a nechat chvíli "vydýchnout". Vše doschne líp a logicky přece ta pára z myčky nějak odejít musí. Další věc je, že používám takové ty lepší kapsle Finish (je jich víc druhů tak ty tuším quantum) a navíc přidávám Finish leštidlo - nádobí je lépe usušené - roky jsem leštidlo nepřidávala a nádobí nebylo ono - pak jsem se na stránkách Siemensu dočetla, že když se přidá leštidlo bude nádobí lépe usušené... a za mě tedy Navíc tedy já mám třeba u myčky tlačítko, kterým přidám sušení nádobí navíc - píší v návodu, že když je v myčce víc plastového nádobí, tak je lepší přidat sušení - občas tento program využiji. Sůl občas do myčky dám - ne pravidelně, ale občas ano - máme měkkou kojeneckou vodu a nic nepřidávám ani do pračky a jede už 9. rokem. |
| P.T. Cruiser | 139258 |
|
|
28.10.2018 8:19:48
Naše první rodinná myčka je z roku 1994, pracuje bez poruchy dodnes.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
28.10.2018 8:15:39
sůl viz výše
-leštidlo nepoužívám, ale taky nemám skoro žádný sklo, lze dávat ocet místo něho - používám ekogel, když je jen málo špinavé a čerství, tak klidně jen vodu - nechávám doschnout - podle materiálu, plasty se deformují, potisky slézají, dřevo se rozpadá... - nepoužívám tvrdou chemii, takže nádobí z nejhoršího očistím, lae to jsou jednotlivé kousky, co to vyžadují - většinou čekám, pokud to nepřesáhne 2dny nebo akutně nepotřebuju větší množství nádobí - ručně myju, nádobí mám málo, mám své oblíbené kousky, co preferuju a radši si je umeju, než si vzít jiný a nerada dávám do myčky větší kusy a hrnce, zabírají místo na všechny ty hrnečky, talířky a mističky, co se mi tu špiní ve velkým - občas proženu myčku sodou - sůl do myčky - nekupovat předražené značkové, úplně obyčejné stačí, akorát je třeba se k nim často sehnout, bývají v regálech mimo oči ![]() |
| Valoria | 98559 |
|
28.10.2018 8:09:47
pokud pouzivas tablety 3 v jednom, sul do mycky nepotrebujes.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.