| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Věřící maminky

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 4027  [Dalších 3837 >>]
Ruth 147384
19.12.2020 20:30:29
Běž si zaběhat. Forest Gamp to měl podobně.
Mája+kluci 07, 11 95717
19.12.2020 20:27:39
Ne, nemyslím, že se kdokoliv s kýmkoliv setká. Je to smutné, pro pozůstalé kruté, proto taky lidi strávili celé tisíce let vymýšlením útěšných teorií o převtělení, spasení, nebi, valhale, nirváně a nevím čem ještě...
Ale diskuze je ve "Věřící maminky", což fakt nejsem, tak případně pardon za názor :-)
Filip Tesař 134358
19.12.2020 20:27:37
Bojím se, Saamajno. Protože je spousta věcí, který mi někdo zazlívá i spousta věcí, který před ostatníma schovávám.

Ale mám pocit, že jsem občas zažil vzájemnýmu otevření pocit vzdáleně podobnej a i tak to byl pocit božskej. Myslím, že Boží království nejsou ducatý andílci s harfama na obláčcích. A věřím, že není z tohohle světa, jak tvrdil Ježíš. Jeruzalém je pro mě víc geografickej pojem než něco posvátnýho. Pokusy budovat nějaký "Boží království" ve smyslu společenskýho systému, ať pod vedením katolický církve, nebo komunistický strany nebo kohokoliv jsou odsouzený k neúspěchu. Boží království je pro mě to souznění nějak tak, jak popsal. To, co jsem občas zažil tady na zemi, byť jako odraz paprsku pronikajícího pootevřeným oknem.

Ale nebudu tady už ezotericky plácat. Pomáhá mi to snažit se aspoň trochu žít tak, abych... no, abych žil v souladu s ostatníma a uměl rozlišit dobrý od špatnýho.
Monika 123907
19.12.2020 19:52:19
To ar, myslím, že za tím budou geny ~;)
Stará husa 154854
19.12.2020 19:49:52
Toar, nějaký přírodovědec to asi ví. A pokud neví dnes, bude vědět někdy v budoucnu. Jestli něčemu věřím, tak vědě.
Monika 123907
19.12.2020 19:44:35
Evelyn a k čemu to setkávání pořád dokola je dobré, když si z toho nikdo nic nepamatuje? Pokud "duše" člověka přejde po smrti snad do nějakého "kolektivního nevědomí", tak ale ztratíš to svoje vědomí úplně stejně, jako když "po mozkové smrti už není nic". Prostě když už to nejsi ty (neuvědomuješ si sama sebe), tak je to tak nějak jedno, ne?
A. Andrs 157190
19.12.2020 19:44:20
i nezive veci jsou nositele informace a my jako lide nejsme schopni tyto informace poznat
kdyz to seminko rozrezes krizem krazem, zrentgenujes nebo das pod elektronovy mikroskop, tak tu informaci neuvidis, pritom tam sakra nekde schovana byt musi
nevime vubec nic o tom jak to na tomhle svete chodi
Ráchel, 3 děti 76748
19.12.2020 19:35:19
Myslím, že s někým se setkám a s někým ne.
Karkulína 99978
19.12.2020 19:33:58
Asi před rokem jsem byla u příbuzných na Slovensku a byli jsme na hřbitově. Byl tam hrob asi 11letého kluka Sama. A na náhrobku nápis: "Samulienko, ty spíš, my žijeme. Čakaj - my prídeme". Nevím, jak to popsat, ale mě to najednou dávalo smysl, jakoby tím, že to bylo takhle "vytesáno do kamene", to prostě byla pravda. Přišlo mi to strašně uklidnující a prostě dané - ten chlapeček jen spí a čeká, až přijdou rodiče za ním. A moc bych si přála, aby to tak bylo. Aby za všemi těmito andílky jejich rodiče jednou skutečně přišli a byli zase spolu.
Federika 14090
19.12.2020 19:14:44
Má vědomí třeba i borůvka??~:-D
Já třeba hodím ráno borůvky do sítka, oplachuju je, vyberu ty měkký a tak a pak třeba zjiš""tuju, že jedna borůvka byla celkem ok a já ji vyhodila, sáhnu po ní do ústí drtiče znovu a říkám si-sakra, co si asi myslela,chudinka, tak krátce na světě, ani neposloužila a přitom za to nemohla, byla dobrá, ještě...~:-D
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 4027  [Dalších 3837 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.