| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
14.1.2022 11:54:08
Jenže kolikrát pereš bavlněná trika a podobné věci na denní nošení a kolikrát zimní bundu ?U nás jede pračka a sušička denně, ale z 90% jsou v ní bavlněná trika, ponožky, trencle...
|
| 1kulička | 119729 |
|
|
13.1.2022 21:25:02
Ano, nejhorší zdroj znečištění jsou lidé, nesváděla bych to na sušičky. Navíc v našich podmínkách je většina sušiček kondenzačních, takže mikroplasty neletí do vzduchu, ale přes filtry do vnitřní místnosti. Takže asi řešením budou lepší filtry bych tak tipla.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
13.1.2022 12:55:27
Magráto, když chceš prosušit už suché prádlo a nemáš na to program, tak stačí k tomu suchému přihodit jednu namočenou a v ruce vyždímanou utěrku - ta ošálí čidlo a normálně ti to běží.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
13.1.2022 12:48:40
máme v baráku problém s vlhkostí i se sušičkou. Skoro furt nám tu v zimě jede odvlhčovač. Ráda bych sušila venku i v zimě a v sušičce jen dosoušela, ale i po 40 min sušení je to prádlo pořád trochu vlhké. V našem vlhkém bytě by to zplesnivělo ve skříni. Musím sušit na max. výkon. Pomohlo by mi, kdyby se dal pustit zvolený program i s proschlým prádlem. To nejde, po 5 min. se to vypne. Když dám nastavení času, nemůžu zvolit stupeň usušení. Dost mě to štve.
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
13.1.2022 12:47:09
Takový pravěk už si neumím představit. Zlatá sušička.Odpadlo mi tahání x košů těžkého prádla nahoru a dolů po schodech do prádelny a zpět. Dohadování se sousedkou,že tam v prádelně musí být aspoň trochu pootevřené okénko aby to schlo a nechytalo zápach. Když jsme se stěhovali a libovali za vyklízení prádelny uff. Mmch můj muž je opravdu velký a jeho jeho tričko zabere celý radiátor. To teda nevím jak bych sušila celou pračku, na radiátory jsem dávala max ponožky. V létě a příznivém počasí suším na balkoně a zbytek roku sušička. Materiál zkoumám jen u spodního prádla včetně ponožek tam preferuji větší podíl bavlny. Kousavé věci na omak též nemusím.
|
|
|
13.1.2022 12:37:37
Ne každý chodí ve sportovním oblečení. Naše kabáty jsou z kašmíru, podšívka z hedvábí a pokud je potřeba, dají se do čistírny, do sušičky bych nic takového nedala. Boty nosíme kožené a, světe div se, se správnou péčí nejsou mokré ani v zimě a sněhu. Není zas takový problém nosit oblečení z přírodních vláken. A ano, sušičku používám a dokud z toho nějaká pošahaná Greta neudělá celosvětový problém, tak jí používat budu. Pak si holt poradím, jako vždycky.
|
|
|
13.1.2022 12:37:37
Ne každý chodí ve sportovním oblečení. Naše kabáty jsou z kašmíru, podšívka z hedvábí a pokud je potřeba, dají se do čistírny, do sušičky bych nic takového nedala. Boty nosíme kožené a, světe div se, se správnou péčí nejsou mokré ani v zimě a sněhu. Není zas takový problém nosit oblečení z přírodních vláken. A ano, sušičku používám a dokud z toho nějaká pošahaná Greta neudělá celosvětový problém, tak jí používat budu. Pak si holt poradím, jako vždycky.
|
| Len | 108740 |
|
|
13.1.2022 12:00:10
Ja doufam, ze nez neco podobneho ovlivni trh, tak uz budu ve svem ceskem pasivnim dome bez plisni a s extra prostorem na suseni. |
| Abigail* | 76789 |
|
|
13.1.2022 12:00:10
Vranice, s tím oblečením je to pravda. Snažím se nosit bavlnu, když pominu oblečení na cvičení, a je dost problém ho sehnat. Když se mi něco líbí, tak ani nekontroluju cenu, dokud nenajdu cedulku se složením.
A řekla bych, že za poslední rok dva se to ještě zhoršilo, jsem často na HO a máme doma celkem zimu, tak jsem si chtěla koupit tepláky a ve všech je polyester, z dřívějška mám staré bavlněné a teď to běžně k sehnání není. A dělají z toho udržitelnou módu, že je všude nacpaný recyklovaný polyester ![]() |
| Len | 108740 |
|
|
13.1.2022 11:58:32
No, to nenosim, ale kabat neperu nikdy a bundy tak dvakrat rocne, takze co se tyce suseni ma minimalni vliv na mikroplasty. Bavime se o susickach, boty jsem opravdu do vyctu nepocitala, snehule ani nevlastnime.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.