| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Psychomotorický vývoj

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 20035  [Dalších 19885 >>]
Manka+Cipísek 100730
7.3.2019 10:13:56
Já ani nevím. ~d~ Pořád jsem četla a poslouchala od zkušených, že je puberta peklo a očistec, že se diví, že svoje děti nezabili, tak jsem ve střehu a pořád čekám to peklo a ... NIC zvláštního se zatím neděje. ~d~

Roste tak nějak průběžně, mezi svými vrstevníky je se svou výškou tak nějak uprostřed, ani čahoun, ani prcek. Začínají mu růst chlupy a v posledním roce začíná mohutnět, ale ne, že by tloustnul, ale začíná se mu rýsovat "chlapská" postava, ramena a sílí mu nohy a v posledních měsících dost jí. Bude mu za měsíc 14.

V chování žádné výrazné změny k horšímu nepozoruju. Jasně, občas trochu "držkuje", ale tak nějak normálně, že by byl vyloženě dzrý nebo dokonce zlý, to není. Ale musím opatrně zaklepat, abych to nezakřikla, ještě to může přijít. Ale doufám, že ne.

Problémy s ním byly paradoxně kolem 7-9 let. Asi nějaká předčasná "mentální" puberta či co. Dali jsme ho na sport, tak se uklidnil a od tý doby klepu, zatím dobrý. ~;)

Prý další krize přichází v 15 letech, s vlastnictvím občanky si začnou připadat dospělí, mít všechno na háku, všechno ví nejlíp a rodiče ničemu nerozumí. ~:-D
Tak uvidím, jak to proběhne u nás.
Koníček mořský 156666
7.3.2019 9:55:03
Jasně , samozřejmě chápu, že nějaké extrémní nebo vyloženě se vymykající situace se řešit musí. A přeji, ať se vyřeší ke spokojenému života fungování. Taky chápu, že každá máma, chce pro své děti to nejlepší. Ale někdy se řeší přehnaně a řeší neřešitelné.
culík +1 117857
7.3.2019 9:37:56
Synovi začala puberta před 10tými narozeninami (pocení, ochlupení, chování). Od té doby zatím roste dál (za 2 měsíce bude mít 13 let) a měří 172cm, 53kg, noha 44. U kluků asi naštěstí puberta růst nezastaví.
Lída+2 28136
7.3.2019 9:26:59
Koníček mořský, jenže ono TI nakonec než to řešit nezbývá....syn mi vyrostl jak jsem psala 20cm 5 čísel bot...za přesně 12měsíců....a nastalo skončit se sportem(kde byl sledován pro reprezentaci), skoro ze dne na den....šlachy nedorostli kosti- měl bolesti, začal se křivit i přes to, že plaval, takže rehabilitace....pak ho bolela kyčel.....taky od růstu-nějaké úpony se nestihli přizpůsobit.....chodidla, taktéž....měl 1/4roku a bolestmi nemohl chodit.
Takže kolečko a 3 roky sledování rehabilitace, několik....
A teprve poslední rok můžu říci, nic ho nebolí, když jde, popoběhne.

Takové ty normální růstové problémy.....to vůbec nepočítám.

Pokud to neznáš buď ráda!!!

A věř mi, že jsem si myslela, že to je 6-7let, že to syn překonal....a smířil se s tím, že sport už jen rekreačně a ejhle, zrovna před měsícem jsem zjistila, že by tak rád závodil.....
Buřt 147593
7.3.2019 9:22:34
Konicku, vsichni chlapi kolem 170 cm, ktere znam, z toho maji vetsi ci mensi mindrak.
Takze uplne prijemny to neni, ale samozrejme ani zadna katastrofa.
Me se taky mali nelibej :)
Lída+2 28136
7.3.2019 9:19:44
margotka78 alias shit-roller, toto se řešilo , někdy během páté....na začátku šesté jsem strávila krásné 2 měsíce v Jeseníkách po lese, v sauně a u jídla....

To je tak, když si DR myslela, že nejím a mamka jí lže , že jím hodně......~;)
Koníček mořský 156666
7.3.2019 9:19:27
No jo, v té době v lidech dobíhaly vzpomínky na válečné útrapy a nedostatek potravin. To se snad dnes řešit nemusí. Taky jsem odkojena rybím tukem - tenkrát to byla taková nějaká móda. Chodila jsem ho nasávat i tajně. Přesto mám "jen" metr šede , tuku navzdory. Mám jen obavy o vaše duševní zdraví, když budete řešit nad míru a škatulkovat. Já ani nevím, kolik můj syn nakonec měří. Je fakt, že od nějakého věku chtěl měřit víc než my. A to se mu asi povedlo.
margotka78 alias shit-roller 108560
7.3.2019 9:13:07
Asi jak kde, já měla na předškolní prohlídce 16 kilo a neřešil to nikdo.~;)
Lída+2 28136
7.3.2019 9:11:39
Koníček mořský , řešilo se to vždycky, moje mamka(1950-65) byla pro hubenost krmena rybím tukem....a má vzpomínky na ty prohlídky u Dr, kdy jí celé dětství nadávali....

mě poslala DR do ozdravovny, abych tam přibrala, po dvou měsících jsem měla o 2kg méně...tak se strašně rozčilovala.....já jsem ji řekla, že jsem tam měla hlad, že doma jím víc....a to jsem tam seděla s vychovatelkou a ona mi toho jídla ze svého dost nechávala....jinak bych měla ještě méně.....

Když jsem šla se synem ve 4letech na prohlídku už ho hnala k metru....a že moc vyrostl a bude se sledovat, každý půlrok přeměřit.

Agatha Ch. 135518
7.3.2019 8:58:49
Muj pritel mel 169. Tedy byl o par cm mensi nez ja. Nemel s tim problem ani on, ani ja, obcas to resilo okoli (bohuzel stejne jako vekovy rozdil). Ze by se citil nejak menecenny, to vubec. Byl to kzs chlapa, silu mel, zadny trasoritka to nebyl.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 20035  [Dalších 19885 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.