| libik | 142094 |
|
|
14.5.2022 10:16:01
Jěště malá otázečka, Sovice?
Ty si myslíš, že Dominik Duka nevěří v Boha a Bůh nevěří v Dominika Duku? ![]() Proč tolik nenávisti.. |
| K_at | 121378 |
|
14.5.2022 10:06:39
Není třeba taktizovat. Jemu chybí pokora. Už dlouho. A Sovice to shrnula velmi pěkně.
|
| libik | 142094 |
|
|
14.5.2022 9:43:53
Sovice, já vítám změnu (do jaké míry je to změna, mělo být asi podstatou tvé diskuse, ale nestane se, protože Duka ..
)A máš pravdu, že není taktik a tím církvi škodí. Z druhé strany kam až může křesťanství dojít, aby se zalíbilo a nepopřelo sebe sama? Nevyčítám vám plkání, církevní hodnostáři prostě jsou politici, neuděláš nic. |
| sovice | 18997 |
|
|
14.5.2022 9:41:43
libiku,
čtu, co píše. A skutečnou nabídku pomoci tam prostě nevidím, jen opravdu nefunkční napady. Podle mne je čestnější přiznat naší bezradnost a bezmoc, vyzvat k modlitbám a hledání možnosti pomáhat. Po pravdě nechápu, jak to můžeš nevidět. |
| sovice | 18997 |
|
|
14.5.2022 9:35:04
libiku,
mně D. Duka popuzuje ze dvou důvodů. Jednak lidsky, protože to, co vykládá, mi přijde nelidské k obětem. Vyčítáš nám, jistě do určité míry oprávněně, plkani... Ale vážně ti nepřijde apel na nákup pepraku pro ženy na Ukrajině jako hraběcí rada? Nakládání břemen? A tvrzení, že Duka neovlivňuje osobní postoje nevěřících? Ale ovlivňuje. Je to viditelná částecka církve. Ovlivňuje postoje k církvi. Dnešní mladá generace už není apriori zaujatá jako ta naše, která prošla výchovou a výkladem dejin, v nichž byl vzat na milost jen Hus a Žižka a Komenský byl predevsim pedagog, nikoliv biskup Jednoty bratrské. Připadá mi hanebné, když pražský arcibiskup prezentuje krestanstvi a církev (v našich podminkach rozlišování mezi denominacemi u lidí zvenčí moc nefunguje) tak, že si každý soucitný hledající raději zaběhne k buddhistum. |
| libik | 142094 |
|
|
14.5.2022 9:33:44
Sovice a kolikrát jsi mluvila s Dukou, že je ti tak jasné, kdo je?
Mně tato..., nevím, povrchnost? rozum nebere. Z druhé strany je pravdou, že Duka je ne z rozhodnutí, ale mimoděkvelký rozdělovač všech, otázkou zůstává, jestli jakákoliv politika a jakýkoliv politik může být dneska přijímán byť s nesouhlasem, ale respektujícím způsobem. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.5.2022 9:26:26
Sovice, to naprosto beru.
|
| libik | 142094 |
|
|
14.5.2022 9:24:43
S čím souzním?
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.5.2022 9:23:25
Kat, nevím, co přesně myslíš ohavným a ostudným přístupem.
Že církev nezastává stejná stanoviska jako laická společnost a neříká vždy jen to, co lidé chtějí slyšet? |
| sovice | 18997 |
|
|
14.5.2022 9:20:10
Ropucho,
jeden z farářů, kterého jsem znala, byl velmi konzervativní starý pán, se kterým jsem se na některých věcech fakt neshodla. A přesto mluvit s ním pro mě byla radost. Vždycky jednal s lidmi s hlubokým respektem, bez jakehokoliv povyšování, zlehčování postojů (natož trápení) jiných. Je velká škoda, že D.Duka tohle nema. Podle mě je ten postoj zákonický, nakládání břemen... Jsem přesvědčena, že D.Duka by v sobotu neuzdravoval, zákon je mu důležitý, důležitější než člověk. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.