| Vážný2 | 158667 |
|
27.3.2022 23:19:53
Kaliope, já mám na to pohled, že Bůh všemocný je, ale nějak dal pravidla, za nichž to funguje a ty se rozhodl dodržovat taky. A svět dal lidem hodně moc do rukou, a než si to bude "moci" vzít plně na zpět, tak se prostě musí splnit řada podmínek, na některé ani nedohlédáme. Bůh je poměrně pevný v pravidlech, která ale nejsou neférová a navíc na konci je naděje a světlo definitivního vítězství
Věřím že je zde zlo, které je dokonce personifikované, a které díky lidskému zlu je oprávněno do jisté míry zasahovat do světa. Odtud katastrofy, nemoci atd. A pak je zde zlo různě systémové, které stvořil člověk. (Navíc kdyby nebylo tolik systémového zla, bude víc obrany proti tomu přírodnímu.) Čili pro mne Bůh není režisér světa, který na to vše kouká shora a řídí to, ale silný spolubojovník, který se do toho marasmu jde ponořit za mnou. A který mne přijal, který mne jako guru cvičí v boji a který navíc jednou definitivně vyhraje. |
| Vážný2 | 158667 |
|
27.3.2022 22:57:40
Jsi férová a upřímná, to se cení...
|
| Konzerva | 153011 |
|
|
27.3.2022 8:57:23
No ale jaký je vlastně rozdíl,jestli tvrdím,že jsem mluvila s bohem nebo že jsem mluvila se zeleným mužíčkem...?
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.3.2022 21:28:39
Eleonor, jaký záměr svým rýpavým dotazem sleduješ?
Odpovídám Marice tak, jak odpovídám, a své názory tu prezentuji až až (resp. přesně tolik, kolik uznám za vhodné). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.3.2022 20:42:53
Mariko, zeptej se profesora Höschla
![]() Já bych numerologii označila asi za pověru, astrologii za magii, satanismus za kult. Ale obecně lze asi jako "víru" označit úplně cokoliv, v co člověk věří, jen holt bude mít ta víra různý obsah. Co se týká bludů jako projevů nemocné psychiky, kterou je třeba léčit, tam jde asi o tu individuálnost a nechala bych diagnostiku na lékařích. |
| K_at | 121378 |
|
26.3.2022 18:38:01
Libiku, protože je to něco, co některým z nás zůstává záhadou. A co ovlivňuje stovky let naši kulturu. Něco, co někomu přijde tak nějak samo od sebe, a někomu ne.
|
| libik | 142094 |
|
|
26.3.2022 18:30:05
Rodinová a všichni, dobře,
necitovala jsem to z důvodu, abych kohokoliv přesvedčila o zázraku Stvoření, byl to jen námět k úvaze, jestli človek jako druh potřebuje ke své existenci v duchu evoluce víc "altruismu" než je ochrana mláděte do doby, než někomu dokáže sebrat svačinu. Osobně je mi naprosto jedno, jestli někdo nevěří, pochybuje nebo se dokonce vymezuje (není na Rodinovou) Jenom tak nějak nechápu ten princip proč. Hlavně proč to ateisty až tak nenechává v klidu. Nevěříte, no a co??? Tak nevěřte, ne ![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
26.3.2022 17:21:31
Valkyro, tak moje hledání jogou začalo, karma a reinkarnace mi přijde logická, všechno se zlepšuje a kultivuje, i lidi, ale zas nemají Vánoce, tak nevím, k čemu se přiklonit
. Věřím si sama pro sebe, něco určitě je mezi nebem a zemí. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
26.3.2022 17:13:02
Ropucho dobře tedy, když pominu to, že se věřící v Boha neshodnou na svém objektu víry, tak co to další? Co numerologie, astrologie, satanismus? Je to víra nebo bludy?
|
| petluše | 39676 |
|
|
26.3.2022 13:05:20
Válku chápu, ale co vyvraždění kostela, synagogy, mešity? Lidé uvnitř věří, modlí se a přijde někdo a bum všechny je postřílí atd. A ten nahoře sedí a kouká. A je to po celém světě, napříč náboženstvím.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.