| libik | 142094 |
|
|
16.11.2021 20:38:45
Jinak tedy, proč ženská věří, že ten její je ten pravý? Protože ho potkala, víc v tom nehledej.
|
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
16.11.2021 20:38:01
Libik,
je tam to kouzlo, taky si to myslim. A posledni roky jsem diky vnimani hadi sly zacala uplne jinak vnimat prave tu "transformaci tela". Je to pro mne jako zjeveni, jak je mozne, ze mi to driv uniklo, ze jde o telo, hmotu, transmutaci... |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
16.11.2021 20:38:00
Libik,
je tam to kouzlo, taky si to myslim. A posledni roky jsem diky vnimani hadi sly zacala uplne jinak vnimat prave tu "transformaci tela". Je to pro mne jako zjeveni, jak je mozne, ze mi to driv uniklo, ze jde o telo, hmotu, transmutaci... |
| libik | 142094 |
|
|
16.11.2021 20:32:00
Babi, pokud jeden věří v dobro, vzájemnost lidského společenství, lásku, pokoru, svobodu, těžko může střelit vedle.
A to je všem "pravým" vírám společné. Mě by třeba zajímalo, jak bude vypadat liturgie za 100 - 500 let, představuji si ji všeobjímající, (za katolíky doufám, že si podrží eucharistii, protože tam je kouzlo ) |
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
16.11.2021 20:28:30
![]() ![]() ![]() ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
16.11.2021 20:18:08
Máš, Zasjaj, máš
![]() |
| K_at | 121378 |
|
16.11.2021 20:14:40
"nejsou ruzne pravdy, je jen jedna pravda, lidi se k ni jen z ruznych smeru priblizuji.". Tohle je za mě super myšlenka. Moc se mi líbí.
|
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
16.11.2021 20:10:07
Babi,
ja to tu necetla..... ale jen na tvou posledni otazku, jen muj osobni naprosto nefundovany vyzblet.... "nebrani", protoze je to konceptualni. Co je konceptualni, je z podstaty veci nadrazene. Kdyby to prestalo byt nadrazene, bude to vytesnene jinym koceptem. Jasne, ze podstatu uplne vseho nic konceptualniho postihnout nemuze. Prusvih imho je, a to nejen v nabozenstvich, ale prave i v exaktni vede (nabozenstvi novoveku), ze vseobecne se to nevi. Vseobecne se nevi, ze ten ci onen fyzikalni zakon NENI realita, ale lidmi vymyslene propojeni mezi jevy, ktere realne jsou (realnost jevu by samozrejme taky slo zpochybnit, jako ze se probudime ze sna nebo matrixu ci co, ale o to ted nejde, jde o levl te reality v tom nasem svete). A jasne, ze to vymyslne propojeni realnych jevu dostatecne dobre predikuje, ale nikdy s absolutni presnosti a v cele skale reality, makro i mokro sveta, normalnich i svetelnych rychlosti a tak...vzdy je to jen priblizeni ...a to priblizeni samo o sobe, to je mocne, jak nekdo rekl, uz nevim kdo, "byla tma a buh rekl, budiz Newton, a bylo svetlo" ...ja osobne si myslim, ze to je ten krehky bod zlomu, ten moment toho osviceni, ktery je tak oslnivy, ze se da zapomenout, ze to je prave jen priblizeni se k tomu nekoceptualnimu....proto si kazdy mysli, ze ma pravdu... nejsou ruzne pravdy, je jen jedna pravda, lidi se k ni jen z ruznych smeru priblizuji....no nemam pravdu? ![]() ![]() ![]() ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
16.11.2021 14:21:01
libiku, já se neptám, proč věří každý v něco jiného, to je mi jasné. Je mi na tom divné, že to nebrání té víře, že moje víra je ta pravá. Když si to myslí všichni.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
16.11.2021 14:15:29
libiku, tahle "schíza" je přesně to, oč mi jde.
Moje hypotéza je Vzhledem k potřebě člověka mít nějaký přesah (transcendenci, duchovno) vytváří si někteří příběhy (jako ten křesťanský a mnohé jiné), kterými si ten přesah nějak pojmenovává, konkretizuje, vytváří si systém = náboženství. Tedy že si Boha stvořil člověk, jak se tu již o tom psalo, protože ten přesah, spiritualita, pro mě není "tvůj" jediný Bůh, tedy něco, co má "charakterové vlastnosti", protože souvislosti bytí (zločin-trest, láska, nenávist) předpokládám jako vlastní člověku, nikoli tomu přesahu. Dokonce se domnívám, že i to, co člověka přesahuje, je spíše (kromě přírody, vesmíru) to, co vytváří lidé jako celek - řekněme nějaké společné... no vědomí je asi příliš silné slovo, ale řekněme propojení, vzájemnost. Ohledně inteligentního stvoření budiž, ale pokud (nevím), tak to již není nic, k čemu je možné se vztahovat. Co by mělo nějaký popsatelný příběh. Je to mimo naši schopnost to nějak pochopit. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.