| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Televizní pořady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 37795  [Dalších 37475 >>]
TaJ 81121
30.1.2024 18:07:35
Babi, u nás můj táta celkem dost vařil, respektive naši to měli tak nějak rozdělené, že každý z nich uměl skvěle něco, tak to dělal vždycky ten. Táta dělal výborné španělské ptáčky, nebo různá přírodní masa, taky pekl vánočky a štrůdl. Mamka zas dělala skvělé polívky, nebo nějaká masa dušená na zelenině a tak. Jinak táta dokázal i vyprat, nebo vyžehlit, když bylo potřeba.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.1.2024 18:05:56
Dědeček (1929) se v kuchyni teda vyznal asi vždycky, uměl vařit, k stáru i pekl třeba kynuté buchty, uměl dělat klobásy, udil si je, věšel záclony, před automatickou pračkou i pral, taky žehlil, dokud neměli novodobou lehkou žehličku a i potom kolikrát když babička potřebovala něco precizně vyžehlit (třeba když šila), povolala dědu... Taky vysával... Vlastně všechno, co vyhodnocoval jako namáhavé, dělal buď on nebo aspoň pomáhal :-)
Babičku si šetřil a hýčkal ~:-D ona teda samozřejmě taky fungovala, byli prostě tým ~d~
TaJ 81121
30.1.2024 17:59:18
Moniko, tak koukám, že já mám doma hotový poklad~s~. Nejen, že bez problémů uvaří, umyje po sobě nádobí (myčku nemáme), když nejsem o víkendu doma, tak klidně i něco vypere, nebo složí prádlo ze sušáku. Taky sám dokáže udělat velký nákup i ho pak uklidit na svoje místa. Na dovolenou si balí svoje věci sám a ještě připraví auto, zkoukne zahradu, jestli je tam všechno ok a není potřeba něco zabezpečit. Synovi jsem na balení na dovolenou napsala seznam, který obsahuje vlastně všechno, co s sebou vždycky vozíme kamkoli (takže od každého druhu něco), liší se to jen v počtu, podle toho na jak dlouho jedeme a případně typem bundy (zimní, tenká). Takže on si to podle toho dá na hromadu a já to s ním pak ještě pro jistotu zkouknu a společně to pak nějak naskládáme do tašky, nebo do batohu.
Žžena 83005
30.1.2024 17:51:09
Moji prarodiče, 1927 a 1931, teda pokrokoví nebyli. Jejich manželství pro mne bylo vzorem, kterému jsem se vždycky chtěla obloukem vyhnout.
Velšice 92803
30.1.2024 17:39:36
Huso, tak to byli jako moji prarodiče a ti tedy byli celkem pokrokoví ( dokonce tak, že jsem jako malá nachytala babičku s milencem), jinak byla i u nich dělba práce, děda nakupoval, babička uklízela, vařili oba, atd.
babi_ 48341
30.1.2024 17:33:45
Mám dojem, že oba moji dědové (narozeni před I. světovou) by měli s nalezením soli v kuchyni problém. Slánku na stole doplňovaly jen babičky, dědové si neuvařili ani čaj. Jeden zemřel dříve, tak řešit nic nemusel, druhý šel do domova důchodců, opět neřešil...

Táta taky nevaří, je expert jen na kafe z kávovaru ("moderní technika"), ale o věcech v kuchyni má přehled, a vždycky nakupoval, maso v masně výhradně on - zvyk z dob, kdy se člověk v masně musel umět prosadit. Jo a taky vždy hlídal troubu při pečení cukroví se stopkami v ruce, mamka plnila a sklízela plechy, táta vyn/dával z/do trouby. Též obsluha mikrovlnky je v jeho kompetenci. Pračka nevím, myčka není, v ruce nádobí táta myje.
Tchán spíš k dědům, ale on byl celkově hodně nepraktický filolog.

MM už normálně, dnešně, zvládal vše.
Jerry G. 159407
30.1.2024 17:27:49
Ja tedy taky balim outdoorove obleceni pro celou rodinu, kdyz jedeme de Cech. Pak nemusim resit, ze fakt nemuzou pubertaci jit s nami na vylet, kdyz nemaji bundu do deste atd..
Okolík 129526
30.1.2024 17:16:27
Tak to byli cca jako moji prarodiče a jako moji tcháni, ale ti nic takového neprovozovali. Jeden můj děda tedy ty sklony měl, ale babi mu je tak úplně netolerovala.~d~ druhý děda byl od 45 v invalidním důchodu, ale právě to vyvažoval prací v domácnosti ~d~ no a tchán ten měl vaření jako koníčka ~d~
Stará husa 154854
30.1.2024 17:02:20
Okolíku, tak oni byli ročník 1923 a 1928, takže určitě starší než tví rodiče. A táta byl od mládí nemocnej, měl Bechtěreva, pak TBC, dva silné infarkty a od 47 let byl v invalidním důchodu. Takže měl jakousi omluvu, ale i tak jsem si vždycky myslela, že toho dost zneužívá.
Okolík 129526
30.1.2024 16:38:12
Huso, vždycky když píšeš o svém dětství a svých rodičích, připadá mi, že jste žili o století dřív než já, v 19.~d~
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 37795  [Dalších 37475 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.