
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| byvala radka | 154149 |
|
16.1.2024 11:44:48
Brodskou mam rada, ale tady je fakt vylozene nesympaticka
|
| byvala radka | 154149 |
|
16.1.2024 11:42:22
to delam vcelku bezne, navic se omluvil
|
| byvala radka | 154149 |
|
16.1.2024 11:41:47
On mi zas tak hrozny neprisel, resp orislo mi, ze hi miluje, tak nejak normalne, oroste se snazi zabezpecit rodinu a je blazen do prace
Nebyl na ni ani jednou hnusny, jen nechapal, co chce... ona mu to tez nijak neusnadnovala Nejdriv jsem tu cetla komentare, tak jsem si rikala, co je to za netvora, ale neprisel mi tak hrozny Vic prepjata mi prisla ona |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 11:39:01
Lenko, tak cukráři asi jo...ale spousta lidí dělá potahované dorty i doma. Zas na druhou stranu, to by člověk nemohl ani nikam do restaurace, protože kdo ví, kdo a jak na to jídlo sahal...a určitě všichni kuchaři a cukráři nenosí u vaření roušky, aby do toho nedýchali, nebo neprskali při mluvení
. To by člověk musel jíst jenom to, co si připraví on sám doma. |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
16.1.2024 11:35:16
Cukráři na práci s potahovkou používají rukavice. Nikdo nic nežmoulá v ruce
![]() Ale přesně z tohoto důvodu nejím nepečené cukroví. Odpuzuje mě představa, že se v tom někdo cizí patlal. Protože doma určitě nikdo rukavice nepoužívá. |
| TaJ | 81121 |
|
|
16.1.2024 11:32:56
Rose, jo, tak jasně, že pod tou hmotou je nějaký dort. Ale právě většinou s krémem, marmeládou apod. a to já nemusím. Nechutnají mi máslové a podobné krémy, mám ráda fakt tu čistou šlehačku, jen malinko přislazenou, plus to ovoce. A nebo tvarohový krém se želatinou...Ale aby se ten dort dal potáhnout, tak musí být prostě pevnější a trochu jiný, to je jasné. Mně třeba z kupovaných dortů, kromě těch ovocných, chutná strašně moc třeba kubánský - prostě korpus, pařížská nebo bílá šlehačka, banány a navrch polité tmavou čokoládou. Nebo sachr...a jednou za čas dostanu chuť na punčák
![]() |
| Žžena | 83005 |
|
16.1.2024 11:29:56
Zdobení dortu pryskyřníky mi fakt nedává smysl. A ještě v televizi, aby to dali jako námět k imitaci běžné populaci
![]() Vždyť je tolik jedlých květin, které se i normálně dodávají do restaurací, takže je kuchař nemusí ani rvát v lese při měsíčku... |
| susu. | 129001 |
|
16.1.2024 10:49:12
Taky se nehroutím z potahovací hmoty.
Marcipán je marcipán - mandle a cukr, potahovací hmota holt hlavně cukr. Není tam chuť mandlí, ale ani to není nic k šílenému ošklíbání, to mi přijde hlavně jako póza. Naopak nemusím moc ovocné dorty (jako, sním to, každý dort dobrý, pokud je poctivě udělaný), ale není to moje volba. |
| angrešt | 114837 |
|
16.1.2024 10:41:19
Jo, a teda víc než riziko, že by Peče celá země podporovalo obezitu, mě znervóznělo riziko, že Peče celá země podporuje otravy
V minulém díle byl totiž jeden dort zdobený hromadou čerstvých pryskyřníků, které jsou v čerstvém stavu kontaktně toxické, tj. i když je dotyčný nesní, ale sahá na řeznou stranu, ev. má řeznou stranou potřísněný ten dort, tak se může přiotrávit. A schválně jsem koukala, jestli tam tedy neukážou takové ty krytky na stonky živých rostlin pro zdobení dortů, které se tedy ev. dají v nouzi použít u jedovatých rostlin (i když za mě tedy jedovaté rostliny na jídlo nepatří vůbec) a používají se hlavně u rostlin nejedovatých, které roní víc šťávy, aby to neteklo do dortu. A teda fákt jsem tam krytky nezahlídla. |
| angrešt | 114837 |
|
16.1.2024 10:30:57
Odkazovaný článek je něco mezi ublíženectvím a chlubením se, já to dělám nejlíp :) Bohužel o tématu samotném v něm není nic.
Přitom téma by to mohlo být zajímavé, nakolik různé TV pořady o vaření můžou mít dopad na různé trendy a třeba i jejich zdravotní důsledky. Zkusila jsem jen letmou rešerši, pár studií na tohle téma zjevně existuje, ale jejich výsledky jsou spíš nevýrazné, na hraně nebo pod hranicí statistické významnosti, a to na obě strany, jak pozitivní, tak negativní korelace s BMI, což může souviset s (podle mě - ale nejsem schopna to moc posoudit) slabou metodikou a velmi malými soubory. Takže kdyby to někdo zpracoval pořádně, zajímalo by mě to docela dost. Mně samotné se Peče celá země víc nelíbí než líbí, minimálně vymůžu vždykcy vypnutí před koncem, ty citové výlevy na konci jsou pro mě nesnesitelné. Bohužel i v průběhu se tam tyhle věci objevují, vadí mi i to, jak některým zdrobňují jména za mě až pejorativním způsobem apod. Ale moje děti ten pořad kdovíproč milují :) Takže nám organizují koukání na každý nový díl a občas nám pouštějí i ty staré. Takže můžu zodpovědně říct, že mně Peče celá země skutečně způsobilo upečení toho, co jsem neplánovala Když jsem byla o Vánocích nemocná, pustily mi děti několik dílů a byla tam bylinková sekaná plněná vajíčky a pečená v křehkém těstě... a na tu jsem dostala takovou chuť, že jsem ji pak týden nato upekla - a přiznávám, že bez Peče celá země bych na ni chuť nedostala a vůbec by mě nenapadla ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.