| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Televizní pořady

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 37795  [Dalších 37305 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
16.1.2024 10:20:25
huso, ale pod tou potahovkou samozřejmě JE dort s krémem, ovocem, marmeládou... ~:-D
konkrétně tady bylo každé patro jiné, nepamatuju si přesně, jak to bylo, ale myslím ořechový korpus, meruňkový džem, mandlový krém; čokoládový pivní korpus, višňový džem, ganache, višně; světlý korpus, vanilkový krém, jahody... navíc teda na té porci dortu je pak jenom ta tenká vrstva potahu, co se dá sundat, nic nedloubeš ~t~ jen ta šlehačka tam pak není, no ~;)
Len 108740
16.1.2024 10:13:26
Neznama, presne. Potahovane dorty, ruzne vyrezavane ovoce na dortu a podobne veci odhalujici mnozstvi telesneho kontaktu dortu s vyrobcem me spolehlive odradi. Nechci dort zdobeny jinak nez zdobicim sackem. Mam dva nejoblibenejsi dorty, puncak a harlekyn, jinak mam radsi zakusky.
Marcipan teda miluju, podle me neni moc sladky, spis nahorkly a stavnaty. Moc sladky je ten nepravy marcipan, kde je malo mandli.
Lenka Pražanda 128023
16.1.2024 10:02:51
Mě na tom pořadu asi nejvíc zklamalo, že ve výzvách dělali takové ty typické české zákusky které mi nechutnají a nemám potřebu je zkoušet. Jako laskonka, věneček nebo rakvička. Čekala jsem moderní pečení, nové techniky zdobení, různé fígle a vychytávky, nic takového tam nebylo. Buzerovali je kvůli chybám, které byly důsledkem stresu a nedostatku času. Na to se dívat nemusím.
TaJ 81121
16.1.2024 9:57:40
Ropucho, přesně, jsou to často umělecká díla a obdivuju šikovnost a trpělivost těch tvůrců, ale prostě pro mě to není nic k jídlu, neláká mě to vůbec ochutnat...
Rodinová 140078
16.1.2024 9:55:49
Ad marcipan, nejsem zadny fanousek, ale v lete jsme byli v Lubecku proslavenem vyrobou marcipanu a navstivili tamni nejslavnejsi prodejnu.
Jednak sama prodejna byl zazitek a ukazalo se, ze marcipan, co jsme koupili ("ja jen malinko ochutnam"), byl sice vynikajici, ale bylo ho malo ~t~
Ropucha + 2 120300
16.1.2024 9:49:26
TaJ, v tomto se s tebou shoduji, potahované dorty se mi nelíbí a vůbec mě nelákají k jídlu.
Uznávám je jako umělecké dílo, ale jako potravina mě neoslovují.
Na svatbě jsme měli dort pouze politý čokoládovou polevou, to se mi líbí a tak jsem si to přála, byl patrový a navrchu jen tři květy (jedlé) shodné s mou kyticí.
Dětem jsem dělala k narozeninám také čokoládové nebo piškot s ovocem a želatinou, to mají nejraději dodnes.
Stará husa 154854
16.1.2024 9:47:50
Dort byl asi krásný a taky pracný, ale já musím mít na dort chuť. Tenhle bych sníst určitě nechtěla. Když jsme měli 50 let od první třídy, nechala nám jedná spolužačka udělat potahovaný dort s fotkou z první třídy. Na pohled krása, ale jíst jsem to nechtěla. Pak jsme to samozřejmě jedli, já vydloubala trochu vnitřku. Já mám chuť na dorty s krémem, šlehačkou, ovocem. Tahle umělecká díla mi k snědku nepřijdou.
TaJ 81121
16.1.2024 9:40:25
Rose, to je právě ono, takový dort je sice dokonalý, krásný, ale mně se třeba vůbec takové dorty nelíbí. Asi jsem divná:-).
Jinak u nás syn ani jako malý neocenil nějaké tématické dorty, pokus teda byl, ale výsledek byl ten, že ho nechtěl jíst, nechtěl ho vlastně ani naříznout, prostě to bral spíš jako věc, nebo hračku, než něco k jídlu. A žádné velké nadšení se nekonalo. Akorát ve 2 letech měl úspěch "dort" z bábovkového těsta, upečený ve velké formě medvěda, politý čokoládou a ozdobený lentilkami.:-) Ale jakmile jsme pak jednou udělali ten ovocný dort, co jsem tu psala, tak už chtěl vždycky tenhle.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
16.1.2024 9:27:14
tinko, to je jasné, proto slovo krásné bylo v uvozovkách :-)
ale někdy se holt hodí i ta úhlednost... třeba dodnes jsem pyšná na svůj dort pro babičku a dědu k diamantové svatbě - byl čtvercový, třípatrový, potažený bílým fondánem s krajkovým vzorem, na vrchu byla jedlá svatební fotka babičky a dědy, ozdobený stříbrnými růžemi (byly jedlé, ale my je nejedli ~;)) a živým asparágusem... a prostě byl KRÁSNÝ (prohlašuji zcela neskromně ~;))
stejně tak děti často ocenily různé tématické dorty, to bych z krému nevytvořila ~:-D
teď už jsou všichni velcí a ocení spíš chuť než design, takže potahované dorty už téměř nedělám :-)
TaJ 81121
16.1.2024 9:10:01
Rose, tak to je taky otázka, co komu připadá krásné. Mně se třeba ty potahované dorty vůbec nelíbí, přijde mi to takové umělé a připomíná mi to spíš dekoraci, nebo hračku, než něco, na co bych měla chuť. Líbí s mi právě ty ovocné, ony se taky dají načinčat a vypadají hezky. My jsme i na svatbě měli patrový dort celý obložený jahodami, žádné ozdobičky, kytičky, panenky, postavičky, to vůbec...
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 37795  [Dalších 37305 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.