| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 1994

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 3627  [Dalších 3067 >>]
Blanka, syn 3137
28.4.2008 9:31:55
Lidko a zkusili jste tedy krátkodobou motivaci (třeba týdenní, měsíční)? A Mecháček mi radil třeba společně sepsat "smlouvu" a vyvěsit např. na lednici, aby byla všem na očích. Třeba opravit si známky z nějakého předmětu, kde to nejvíc "hoří" za týden (14 dní)...
lipoo 47870
25.4.2008 21:20:12
Blani-nakoukni na uši....ptala se tam Martas,kdo to měl plastiku bubínku..ale nevím proč:-D
lipoo 47870
25.4.2008 14:02:31
Mecháčku-motivace pro něho neplatí...nanejvýš týdení...ale do vysvědčení je daleko...takhle už "makal" na hodně věcí,ale jen v myšlenkách..neudělal pro to nic.Už ani nevím co měl slíbeného,když nebude mít trojky-kromě češtiny,něco dooost velikého,a nic.že by se učil...:(
Mecháček 13080
25.4.2008 12:13:37
Lipoo, hlavně to chce chladnou hlavu, v tomhle věku již může nevhodná rodičovská taktika nadělat více škody, než užitku. Oni sice ještě stále jsou děti, i se tak chovají, ale sami sebe již vidí velmi dospěle...;). My jsme zkoušeli kdeco, pravda je, že na každého z kluků fungovalo něco jiného. Obecně ale myslím platí, že účinější než tresty je nějaká motivace k lepšímu výkonu, např. konkrétní cílová odměna za závěrečné vysvědčení (např. za dosažený průměr). Najít něco, zač mu bude stát za to bojovat, vždycky se něco najít dá.

No a pokud by náhodou pan synátor ani tak nejevil "dostatečnou vůli ke spolupráci" a vytrvale negoval veškeré rodičovské snažení a dobře míněná doporučení, lze mu např. taktně připomenout, že uvažovaný zákon, zakazující tělesné tresty, opravdu ještě neplatí ... :-D:-D:-D !!! Osobně ale věřím, že to nebude potřeba.

lipoo 47870
25.4.2008 9:08:24
Mecháčku-hezký:-D...no seš dobrej!Takovýho trenéra kdyby měli všichni!!!
No,my teda naštěstí nepropadáme,ale prostě to flinká...čtverky,trojky..a to chce jít na střední školu.Dřív měl jedničky aspoň ze zeměpisu,dějepisu a tady těch encyklopedickýchp ředmětů-ale teĎ už i z toho má troje.A zrovna včil,když je to důležitý skrz příhlášku na střední...no,budem muset taky zasáhnout-jen nějak nevím jak;((
Mecháček 13080
25.4.2008 8:57:59
Lipoo, klídek, co prosímtě bylo ve škole tak hrozného ? Občasné výkyvy a úlety jsou již v tomto věku běžné, chce to nějak rozumě zasáhnout (na každého platí něco jiného) a ono se to zase srovná, uvidíš.

Já mám hodně kluků tohohle ročníku na fotbale v družstvu a zrovna ve středu na tréninku jsem si všiml, jak jeden vyhlášený smíšek, dlouhovlasý bloňďák, moc šikovný kluk a takový milý, je nějak nezvykle zamlklý. Tak jsem se ho po tréninku zeptal, co se děje (mohlou to někdy být i nějaké vážné rodinné problémy) a on povídá, že táta šel do školy na schůzky. "No a co ?" říkám, "Čekáš snad nějaký průšvih ?". "No když já PROPADÁM ZE 3 PŘEDMĚTÚ !!!". Mě skoro vomejvali...;((. Už jsem viděl, jak ho táta přiváže doma za nohu ke stolu a už ho do konce roku na fotbale neuvidíme. A ani bych se mu samozřejmě nedivil. Zavolal jsem večer tatínkovi a nabídl nějakou spolupráci, společný tlak bývá vždy úspěšnější, za určitých okolností bych byl ochoten ho i doučovat. Tak uvidím, s čím dnes přijde a jestli bude vůbec celej, příp. jestli nebude celej modrej...:-D.
lipoo 47870
24.4.2008 17:44:10
Tak já bych to zrovna dneska láskou nenazvala!!!Byla jsem na rodičáku-zabit málo!!Na všecko sere!
Blanka, syn 3137
24.4.2008 15:26:03
Lidko, my doteď taky neměli žádnou zkušenost s nikým takovým :-(. Uvidíme.
Teď mi kamarádka, co má stejně starou holku sdělila do telefonu, že její ratolest za 6 týdnů, co chodí do nové školy, byla kromě 10 dnů "za školou" - doma :-( No, to mi vzalo dech RvRvRv...A dodala, že někde četla, ze puberta je poslední zkouškou naší lásky - tak nechci ani domýšlet, co nás ještě čeká :(
lipoo 47870
24.4.2008 13:41:58
mecháčku-tak díky...kdyby něco-budu se ptát:-))
Blanko-no,tak pak dej vědět,je to teda síla...to miluju.Ještěže Tom má ve třídě klid...za chvíli jdu na rodičák
Blanka, syn 3137
24.4.2008 9:34:30
Lidko, jestli se něco vyřešilo, ukáže až čas..Podle hošíkovy maminky si ho kluci nemají všímat - to tedy nevím, jestli je realizovatelné, když on je neustále prudí a otravuje :-(.Zavedli schránku důvěry, kam se má zapisovat všechno, co se komu nelíbí, tak uvidíme, jestli to bude něco platné. Jeho rodiče museli slíbit, že hlavně on se bude léčit a nenechají to zase plavat...
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 3627  [Dalších 3067 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.