Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| lipoo | 47870 |
|
|
18.4.2008 10:14:53
Marodi už jsou k zabití...přesně jak jsem říkala...Danek sice měl v pondělí večer čtyřicítku,ale jak jsem čekala-po první dávce atb se mu výrazně uleví a po druhé už nemá ani teploty..takže včil už neví coby
..no a Toma akorát to ráno ve středu bolelo to ucho,a jinač už nic...učit se odmítá,sešity prý dopsat nemůže,neb nemá nový sešit a starý má popsaný..tož zabit málo![]() |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
18.4.2008 9:39:45
Tak já na Š. ještě koukám "shora" - aspoň trošičku Lidko,co marodi?
![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
18.4.2008 8:49:44
Blani-aha..já myslela,že mají nějaký důvod
![]() Hm,tak Tom už mě předrostl ,já měřím 161cm:-( |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
18.4.2008 7:21:43
Lidko, proč někteří lidé neberou léky? Nevím, asi protože si jeho rodiče myslí, že je nepotřebuje :-(
Jájo, jsem taky pro-napiš, jak se máte ![]() Štěpán má taky "jen 166 cm - ještě mu "kousíček" na mě chybí ![]() |
| lipoo | 47870 |
|
|
17.4.2008 16:06:35
Blani-a proč nebere léky??????
|
| lipoo | 47870 |
|
|
17.4.2008 16:04:23
Jájo-ahooooj...tož po tak dlouhé době se ozveš,tož napiš aspoń jak se máte a tak!!!!!Tak vy už máte 180cm????Týýýýý jo!!My 165cm....
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
17.4.2008 13:25:50
Jájo zdravím, ztracená dušička je zpátky
![]() Mluvíš mi z duše, taky jsem toho názoru, že svoje dítě nenechám otloukat .Navíc stejný názor mají i učitelé, ředitelka.Mluvila jsem včera s třídní, ta to vidí na osobního asistenta a odchod na spec. školu...psala jsem nezávisle kamarádce-psycholožce, která se podobnými dětmi zabývá a ta by to řešila stejně-jen jestli ti rodiče budou chtít spolupracovat-obávám se, že ne-jen chtějí hodit zodpovědnost a vinu na někoho jiného...Hlavně mi taky obě řekly, že to je určitě zanedbané v ranném dětství, což určitě není případ vašeho Páji. Takže nejvíc vlastně trpí ten jejich "drobek"No, uvidíme, co v úterý vyřešíme... Třídní by měla dostat svatozář, fakt je moc príma a hodně ji to trápí. Děti kvůli němu musely přestat chodi o přestávce na zahradu, protože on je neuhlídatelný i ve třídě, natož na zahradě - je to prostě začarovaný kruh ![]() |
| Jája(3děti) | 17847 |
|
|
17.4.2008 8:52:45
Ahoj Blani,
hyperaktivita aspoň u našeho Páji asi nevymizí tím, že je starší, jen se ji naučí líp ovládat (vybíjet se jinde). Ale je fakt, že my žádné léky nemáme brát a asi se jedná o lehčí formu. Nevím. Navíc doma sice občas máme "itálii" , ale taťku nevyměníme a on nás taky ne.K tomu řešení -> myslím, že nějaké tresty v tomto případě budou ostatní brát jako nespravedlnost a ještě víc by se proti tomuto klukovi semkli. Já bych to spíš řešila formou zapojení do kolektivu. Jde to asi hooodně těžko, navíc když to má být určeno dospěláky (a ještě ve věku, kdy jde o puboše), ale přece každý je v něčem dobrý a v něčem horší, tak to postavit na tom. Je spousta skupinových úkolů a projektů. Horší je to s přestávkama - u nás ve škole mají pingpongáč, takže se můžou vyblbnout tam (nedělám si iluze, Pája beztak lítá po třídě, vřeští, hází po holkách gumou.....). Z pohledu rodiče bych zase nestrpěla, kdyby si vybíjel zlost na mém dítěti, takže bych chtěla, aby i rodiče toho hyperaktivního byli srozuměni s tím, že můj syn není otloukánek a že se bude bránit a i bránit kamarády. Takže by měli aspoň zkusit najít způsob, jak svého syna usměrnit (přece hyperaktivitu musí nějak zvládat i mimo školu). Jinak Pája má taky 180 cenťáků, ale skoro o 20 kilo míň (62). A dozvědět se, že někomu vědomě ubližuje, tak dojde u nás k fyzickému týrání. Já mu vpálím facku, taťka vytáhne pásek (u něho stačí jen vytáhnout) a budem řvát jako lvi!!!! Jája |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
17.4.2008 7:31:37
Uteklo mi to dřív, než jsem chtěla :-(
Kluk v hodinách neustále ruší, běhá po třídě a vykřikuje nesmysly.(to vím od učitelů, ne od dětí)¨ Já vždycky myslela, že hyperaktivita se řešívá spíš v 1-3. třídě a teď už by měla bý víceméně pod kontrolou,ne? Největší chudák je samo ten kluk, protože tím, že je soustavně takhle otravuje, tak si pozornost nevynutí... Jsme také ve "vyjednávacím výboru", ale nevím vlastně, co vyjednávat, když problém evidentně je někde jinde ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
17.4.2008 7:27:59
V pondělí byla třídní schůzka a rodiče jednoho spolužáka tam bez jakéhokoliv varováni vyrukovali s tím, že jejich kluk je třídou šikanovaný
![]() Zbytek rodičů ztuhl, protože o tom nic nevěděl.Neřešili to předtím s nikým, ani s třídní, ani s ředitelkou, s nikým-prostě takhle z jedné vody šup na plot.:-( Třídní se to snažila k tomu říct své, že děti dost hlídá, protože tenhle hošík je silně hyperaktivní, má brát léky(nebere je), jeho rodiče se v poslední době dost bouřlivě rozváděli a hlavně, že není možné se dětem divit, protože on si začíná-hází po dětech věci, krade jim kapesné, jen tak se přiblíží a podrazí nohu - ostatní mu to celkem logicky vracejí. Rodiče si pořád mleli svou, že se to neřeší...Vlastně nechtěli nic řešit, chtěli prostě ostatní šokovat. Vynutili si sezení s vybranými rodiči, ředitelkou a třídní, ale nevím, co se tma vlastně má řešit, když vlastně oni nic neřeší. Kluk má 80 kg a 180 cm - to snad není ten správný objekt k šikaně, ne? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.