Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| lipoo | 47870 |
|
|
30.11.2007 8:48:25
Blani-u nás naprosto normální.a stihne to za deset minut:-)))A to jsem doma,a řeknu mu-bundu si pověs...stejně s ní švihne...a u nás náhodou batoh sundává až v pokoji,ale zas ho mrská rovnou do postele!!Z čehož šílím...špinavý batoh do postele.Nebo když má třeba na stole něco dobrýho,nebo mu přijde nějaký časopis,tak sedí v obýváku v zimní bundě i s batohem na zádech a čte si ho,nebo to jí...nechápu
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
30.11.2007 7:18:38
Mecháčku, tak do dětského pokoje chodím jen v nejvyšší nouzi už asi tak rok :-// a nejlépe se zavřenýma očima :-((
Kamarádka-psycholožka mi na dotaz, proč se puberta vyznačuje mimo jiné tím šíleným bincem, který kolem sebe děti šíří, odpověděla, že se dětičky snaží zrealizovat a upozornit na sebe, že tu jsou (jakoby je někdo přehlídl). Nicméně ona má taky 2 děvenky v pubertě a binec je u nich podobný jako u nás, takže ho opravdu nedělají jen kluci...Starší holčině je teď čerstvě 18 a už se to začíná lepšit, tak snad i my se dočkáme lepších časů...Včera například jsem hned u dveří zakopla o školní batoh a boty, v obýváku na zemi byly kalhoty a rozházené letáky, na stole v kuchyni vyházený nákup, který jsem přinesla a dítko v něm hledalo něco na zub...:-((( a potomek seděl u PC v ložnici a v obýváku puštěná televize,...to stihl za hodinu a půl, co byl doma... |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.11.2007 21:55:36
Mecháčku..hezky..."když už nemohli najit ani tašku"-))To je dobrý....a co máte za problémy se svýma dětma?teda smím li se zeptat..Když už jsi tady.
|
| Mecháček | 13080 |
|
29.11.2007 14:49:59
Lipoo, je jasné, že takový bohorovný přístup nelze uplatnit všude a za všech okolností, záleží na bytové konstelaci a na pravidlech, která obecně v rodině panují. Já to neudávám, jako návod, ale jen jako zajímavost. Ony ty moje výchovné postoje jsou vůbec tak trochu "jiné", než obvyklé, možná právě proto jsme měli (máme ?) s dětmi v pozdějších letech tolik problémů. Ale to je zase jiná kapitola, tady jste ještě v období, kdy to řešit určitě LZE a řešit by se to MĚLO !!!
Já jezdím každoročně s klukama na týdenní soustředění, před zahájením soutěže, bývá to poslední týden prázdnin. Tam, kromě sportovní přípravy samozřejmě, je úžasná příležitost jednak dát kluky dohromady, jako kolektiv, a jednak si každého také tak trochu osobnostně vyzkoušet, jak je na tom povahovými vlastnostmi apod. Na to v běžném roce čas není a přitom je to moc důležité, pro úspěšnou práci. Zatímco rodiče o nich vědí (skoro) vše a mají tak možnost volit správný postup ve správnou chvíli, já, jako trenér, nemám z čeho brát ty informace. Žádný z kluků nemá na nose napsáno - jsem snaživý, ale musíš mě pochválit - nebo jsem podvodník, dej si na mě bacha... To se vše krásně projeví právě při takovéhle příležitosti. Dělám s dětma již 20 let (nejen jako trenér fotbalu) a mám už svoje grify, jak co otestovat a vyzkoušet, takže se málokdo přede mnou "schová". Ale abych to upřesnil, nijak to nezneužívám, snažím se vždycky na každém z nich najít to dobré a na tom tu komunikaci postavit, to je ostatně jediná cesta, jak s nimi dlouhodobě vyjít. Autoritativní přístup je mi úplně cizí, spíš chci s každým z nich být kamarád. Ohledně pořádku tam samozřejmě máme střety každodenně, dovedete si asi představit, jak to vypadá, když spí 5-6 kluků v jedné místnosti... To je hotová "sodoma" (a to druhé město také) ! Když je nejhůř a nelze už najít nejen kopačky, ale ani obrovskou tašku (!!!), tak je tam všechny naženu a DUNUTÍM ten herberk uklidit, bez ohledu na to, kdo ho způsobil. Když nefunguje demokracie, musí nastoupit tyranie !!! A pokud by se snad někomu do úklidu nechtělo, používám jako "mírný donucovací prostředek" nějaký pantofel (nejlépe gumový) a ten když přilehne na zadek, tak to tedy sedne... A mohli by si zkusit na mě žalovat rodičům, to by doma dostali ještě přidáno !!! M. |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.11.2007 14:09:14
Mecháčku-hezký...tebe bych chtěla mít doma:-))Jenže náš synek dělá ten bordel všude,kde se vyskytne...když si jde nalít mlíko,když se jdu koupat do koupelny a nechá na zemi ležet oblečení co ze sebe vyslekl,atd atd atd..Nehledě na to,že jejich pokoj je průchozí do naší ložnice-takže otevřít dveře musím:-))
|
| jehla +4 | 64905 |
|
|
29.11.2007 13:58:33
Tak jsem dočetla, nebylo to tak strašné.
Blani, moc hezký život pubertáka a Mecháčku, moc hezky jsi to napsal. Je tu vidět hodně zkušeností. Tak se budeme snažit. |
| jehla +4 | 64905 |
|
|
29.11.2007 13:51:26
jů, co mi to děláte, takhle se rozpovídat.
To mám co číst.:-)))) Jen jsem si všimla toho pořádku. Můžu potvrdit, že největší binec má naše holčička. Ale asi to je tím, že je nejmladší. Jirka už je v úklidu ukázkový. |
| Mecháček | 13080 |
|
29.11.2007 12:23:52
Blanko, já ti k tomu nepořádnictví potomka něco přispěju. Moje žena se již několik let profesionálně živí jako pomocník v domácnosti, takže klientům na přání zajišťuje cokoliv od vaření a úklidu až po obstarání dětí. O naše se starat už "nesmí", tak se stará o jiné (které o to ještě stojí). A víš co je zajímavé ? Že jak se tak pohybuje po těch domácnostech došla k závěru, že holky jsou obecně mnohem větší bordelářky, než kluci. To by člověk neřekl, že ?
A perlička na závěr. Bylo jisté období, kdy jsem např. v pokoji našeho nejstaršího po docela dlouhou dobu vůbec nebyl, jelikož nešly ani pořádně otevřít dveře... Žena se také vždy nad nepořádkem v pokojích našich kluků (každý má svůj) rozčilovala a zlobila, samozřejmě zcela zbytečně, k ničemu to stejně nevedlo. Takže já jsem v klidu a takové nepodstatné "hlouposti" vůbec neřeším, v obýváku mi dělat binec nesmí (i když pár jejich mejdanů už také chudák absolvoval...) a ve svém ať se klidně staví na hlavu a odstrkují ušima, že. Co bych si kvůli tomu ničil nervovou soustavu, to si nechávám na horší případy. ahoj M. |
| lipoo | 47870 |
|
|
29.11.2007 12:08:46
Jaký dotaz????
Plastelínu jsme koupili..není špatná,ale za ty prachy:-(( Prý je to stejné jako trikolína,ale je jí prostě víc... |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
29.11.2007 10:45:09
Lidko, tak to máš štěstí s Dankem...darmo se neříká, že všechno zlé je pro něco dobré - máš to za odměnu :-))))
A co ta inteligentní plastelína? Koupili jste ji vloni? Nějak to du zapadlo ten můj dotaz... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.