Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| lipoo | 47870 |
|
|
29.11.2007 8:39:28
blanko-naprostý souhlas!!! Já mám teda naštěstí Danka,kterej bordelář není-musí mít vše jak má být,takže ani věc,která mu upadne na zem nenechá na zemi,ale zvedne...TOm si sypal lupínky v kuchyni,já to až z obýváku slyšela jak se to sype na zem,a byla jsem si jistá,že to nezvedne...a přesně tak.Lupínky zůstaly na zemi-to bych vraždila....Dan by je stopro všechny sebral.
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
29.11.2007 7:33:36
Napsal jsi to Mecháčku moc hezky. Já přišla na to,že odmalička musíme stanovit JASNÉ hranice a snažit se o to, aby NEBYLY překračovány - pokud nesplní dítko, nemusím plnit ani já - a to dost funguje (hlavně tam, kde mám plnit já):-))). Tresty nefungují téměř vůbec, zakazování taky ne - jen je doma o to víc dusno. Na otrávené ksichty už jsem si zvykla...jen mi vadí ten všudepřítomný binec, který za sebou trousí, ten asi nevydejchám nikdy a kvůli tomu dusno občas je, protože nechci žít v chlívku, ale v bytě :-(((
|
| lipoo | 47870 |
|
|
28.11.2007 16:04:32
AMecháčku-hezky jsi to napsal...:-))
no,tak to náš si na PC ani neškrtne,páč splněno nemá nikdy:-((...on sice zahlásí,že je naučin-za pět minut!,ale pak se ukáže,že naučen nebyl...takže automaticky zákaz pc,až bude mít fakt splněno...ale píšeš to hezky....i když já myslím,že náš se bude doma držet ještě hodně dlouho:-) |
| Mecháček | 13080 |
|
28.11.2007 15:49:33
Ahoj děvčata,
jdu jen tak "kolem" tak jsem k vám nakouknul, omlouvám se za ten vpád. Já už mám potomstvo o něco starší, ale s tímhle věkem vašich ratolestí mám možnost se konfrontovat na fotbale, kde vedu kluky ve věku 10 - 15 let, takže vím, o čem je tady řeč. Zabrousil jsem trochu zpátky vaší diskusí a mám pro vás jeden naléhavý vzkaz z (blízké !!!) budoucnosti, která vás pravděpodobně všechny čeká a nemine: Držte potomky zkrátka, dokud se nechají, mějte je k učení a k plnění domácích povinností vůbec a nenechte se otrávit a odradit nějakými znuděnými obličeji, či podobnými pubertálními výpady, které se už určitě začínají klubat (...). Všechno se vám to stokrát vrátí, až přijdou do věku, kdy už na ně přestanou mít rodiče nějaký větší vliv - a nebude to dlouho trvat. Pak se vám to zhodnotí a snáz pak překonáte ty skutečné problémy, spojené s dospíváním. A ještě něco. Při všem tom vychovávání jim prosím hlavně nezapomeňte neustále dělat doma útulno a milo, nehádejte se zbytečně o každou půlhodinku na PC a netlačte na ně tam, kde to není nezbytně třeba. Oni jdou do věku, kdy mají tendence každý rodičovský pokyn vnímat jako příkoří a je vážně moc důležité najít v tom nějakou rozumnou rovnováhu, jinak se oni časem zatvrdí a nehne s nimi už nikdo a nic. Já, pokud mohu, tak rodičům na fotbale doporučuju tlačit hodně na školu a na plnění domácích povinností, a zbytek nechat spíš volně. Takže má-li potomek splněno do školy i doma, co měl uloženo, nechť si klidně vysedává u toho svého Internetu, či ICQ (nebo třeba střílí Vitnamce, to je fuk...), nebo čučí na TV, nebo mlátí do bicích... Buďte tolerantní a chápaví, bude s vám s ním lépe žít a hlavně - bude se vám rád držet DOMA !!! A to je pak k nezaplacení, věřte mi. Hodně štěstí a ještě jednou se omlouvám za vstup do diskuse ahoj Mecháček (kluci 17, 19, 20) |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
28.11.2007 15:45:58
Lidko, kupovali jste loni tu inteligentní plastelínu? Jestli ano, měla úspěch?
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
28.11.2007 15:20:39
Puberťák
Puberťák je domácí zvíře velmi náročné na chov. Rozhodnete-li se chovat doma puberťáka, budete mu muset vyhradit dostatečný prostor. Rozpínavost těchto živočichů, pokud jde o teritorium, totiž spolu s věkem stoupá. Krmení Puberťák je všežravec, který občas přechází do fáze monožravce. Podle vědeckých výzkumů stráví puberťák, ač má na rozdíl od krávy toliko jeden žaludek, jakoukoli potravu, která se momentálně nachází v jeho dosahu. Spásání potravy probíhá celodenně, prakticky nepřerušovaně. Ve fázi monožravé se však může stát, že se puberťák dlouhodobě živí pouze jedním druhem potravy, například tradičními českými brambůrky nebo hamburgery. Veškeré snahy ze strany chovatele o přikrmování zdravou výživou přicházejí nazmar a je potřeba se s touto skutečností smířit. Většina puberťáků má po celou dobu chovu obzvláště vysokou spotřebu prémiového krmiva, a proto je nutné, aby si puberťáky drželi pouze chovatelé, kteří si to mohou finančně dovolit, případně mají možnost úvěru či půjčky. Celková péče Puberťák je zvíře náchylné k depresím. Léčba a předcházení depresím spočívá v kupování značkových oblečků a obuvi, želatinových medvídků Haribo a počítačových her, aby se váš puberťák nenudil. Komunikace s puberťákem je závislá na úrovni dosažené při výcviku (viz níže, bod Denní režim). Chovatel se musí naučit rozumět řeči těla, aby byl schopen z trhavých pohybů hlavou, případně ramen, vyčíst nesouhlasnou reakci. Pozitivní reakce nedává chovaný puberťák v žádném případě najevo. Z našich zkušeností ovšem víme, že po cca 200 trhnutí ramenním kloubem již většina chovatelů ví, na čem je. Denní režim Puberťáka je nutno podrobit komplexnímu výcviku. Od přírody je to tvor líný, který je schopen veškerou svou energii vynaložit na správné oddechování při spánku, resp. na změnu polohy na gauči z levého boku na pravý a naopak. Výcvik sestává z výuky jednoduchých příkazů, jako například "Jdi do školy", "Vyčisti si ty zuby", případně "Umyj nádobí". Někteří puberťáci reagují na výcvik příznivě a po pár letech jsou schopni reagovat na cca 4 příkazy z 20. Jiní puberťáci výcviku odolávají a osvojí si příkaz pouze jeden. Většinou jde o povel "Jdi se najíst", v menší míře "Jdi spát". Komerční využití a návratnost investic Puberťák je domácí zvíře chované výhradně na ozdobu a nelze očekávat, že z něj vydolujete jakoukoli činnost generující přínos pro rodinu. Chov je záležitost velmi dlouhodobá, někdy trvá i deset let, než zjistíte, zda chovaný jedinec bude schopen samostatného života. Někteří jedinci zůstávají u svých chovatelů do pozdního věku a znamenají pro něj nemalé náklady. Proto by si každý chovatel měl řádně rozmyslet, než se do chovu vůbec pustí. Není-li si zcela jist, měl by si raději pořídit jiné domácí zvíře. Před chovem puberťáků jsou varováni zejména kardiaci a další osoby, které špatně odolávají stresu. Na druhou stranu je nutno říci, že žádné jiné domácí zvíře vám nepřilne tolik k srdci. V tom jsou puberťáci naprosto nenahraditelní. |
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
28.11.2007 10:50:49
Lidko, Š. v páté na rozloučenou s pí uč. taky vyfasoval za 2 z výtvarky :-(( Dodneška na ni vzpomínáme (teda snad hůř už fakt být nemohlo jak ty 3 roky, co ji měli) :-(((
|
| lipoo | 47870 |
|
|
28.11.2007 8:55:52
jo,jo...u nás byla dvojka z výtvarky-taky zážitek...naštěstí ji měli jenom loni.
|
| Blanka, syn | 3137 |
|
|
28.11.2007 7:08:01
Jehlo, špatné známky z občanky, to je asi jako za nás se dávaly špatné známky z branné výchovy - některé učitelky mají prostě pocit, že tou špatnou známkou udělají ten svůj předmět důležitější :-(((
|
| lipoo | 47870 |
|
|
27.11.2007 22:28:40
Tak u nás špatný nedávají-teda zatím..a to přitom mají učitelku pěknou krávu...tak jsem z toho měla strach,ale zatím v pohodě.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.