| Jana |
| • |
25.4.2006 9:43:11
|
| jana |
| • |
25.4.2006 9:39:28
|
| Terreza | 6584 |
|
|
4.10.2005 20:35:31
My jsme taky prvňáci, Petřík je 16. a o ostaršení jsme neuvažovali vůbec, myslím, že je tak akorát...
Dneska jsme psali dvojky - nic moc... :-( Krom školy chodí ještě do ZUŠky zatím na PHV a pak nejspíš flétničku, na kterou už hrál. |
| Lucie |
| • |
22.9.2005 22:45:29
Ahojky, taky jdeme do školy, resp. už tam chodíme :-) Zatím je to v pohodě, ale to pravé ořechové asi teprve přijde. Aspoň podle kamarádky, která má dceru ve druhé třídě. Tak se máme na co těšit (?) :-)
Prosím Tě, jestli si chceš psát, piš mi raději na mail (LucieWed@seznam.cz), protože tady se asi zase dlouho dívat nebudu .... Měj se krásně a těším se na mailík :-)) Lucka |
| Korytnačka :)2 dcerky a 1 kluk | 5855 |
|
|
9.4.2005 19:32:34
vidim, že tad moc přízpevku není.. ale říkám si nevím jak vás, ale my jdeme v září do první třídy, čeká nás docela zlomový rok ..přidá se ke mne nekdo ?
Jinak jde ta nejstarší barborka, bude jí 18 dní 7, je nedonošaná a tak jsme ani neuvažovali o ostaršení ...:oP |
| Terreza | 6584 |
|
|
1.5.2003 17:36:30
Ahojky !
Tak to včerejší zranění nebylo nic vážného spíš „mnoho povyku pro nic“… Asi se praštil, ta odřenina ho mohla pálit, ale ruku má v pořádku, ráno už si na to ani nevzpomněl… Od malička byl na všechno hrozně statečný, když upadl, nekvičel jako starší sestřička, byl často nemocný s průduškami, laryngitidy, 3x zápal plic, 2x v nemocnici, užil si všelijakých vyšetření, rentgenů, odběrů krve, ale všechno to zvládal statečně.. Poslední dobou ale začíná být „bábovka“, když si zadře třísku, tak to je křiku jenom když se na to dívám :-))))) Zatímco já většinou volím taktiku vyjednávání a přesvědčování, že se bojí zbytečně, že ho to bude bolet jenom malinko, manžel zastává metodu rychlého skoncování, prostě ho popadne, znehybní a ošetří… Na to zas nemám nervy já, chodím si zacpávat uši a pak konejším Péťův hysterický záchvat, který trvá zpravidla 2x tak dlouho, než samotný „zásah“… Časově to vychází skoro stejně – tedy moje diplomacie a manželova „akce“+konejšení… :-)))) Petřík je prostřední o 13 měsíců mladší než sestřička Štěpánka a o 4 roky starší než sestřička Anežka. Na nejmenší sestřičku se těšil, pořád jsme si ukazovali obrázky v knížce, vyprávěli si jak, se miminko narodí, byli se podívat na ultrazvuk a hned druhej den za mnou přišli do porodnice… Teď jí bere jakou součást rodiny, asi jako dalšího psa nebo kočku :-) o které se staráme, ale které jeho v podstatě nijak „neohrozí“ :-)))) Někdy jsou jako dvojčata, ale spíš je Štěpánka jako o 2 roky starší, taková velice rozumná a šikovná, zatímco Péťa i neumí ještě ani zavázat tkaničky a zapnout knoflíky u košile. Je hodně živej až hyperaktivní, nevím, jak to s tou školou bude, nevydrží chvilku v klidu, ani těch 7 minut, co trvá Večerníček, neposedí… Byli jsme v kině na Kniha džunglí 2, a on se po mě pořád všelijak povaloval, chvílema se bál a pořád se na něco ptal… Do školy půjde rozhodně až za 2 roky, možná za 3, uvidíme, co nám doporučí psycholožka… Už ale na její doporučení zkoušíme techniku „uvolňovacích cviků“, jednak aby se naučil, opravdu správně držet tužku, nekřečovitě psát a kreslit, a trochu trénovat soustředění se… Začali jsme s tím kvůli Štěpánce, ta je srpnová a u zápisu už byla, a Petříkovi to prý jedině prospěje… Tak jsme nakoupili sešity a obtahujeme ovály, kličky a smyčky :-)))) Něco mu jde, něco méně, ale ještě je spousta času… O Walsdorfské škole jsme taky uvažovali, ale jednak nevím, jestli je vůbec nějaká poblíž, a jednak místí škola má dobrou pověst, máme jí skoro naproti přes ulici, a nevím, jak bych to zvládala s Anežkou a možná dalším miminkem, které tatínek ještě plánuje… Navíc mám k téhle škole takový úzký vztah, já jsem do ní chodila, spolupracují se školkou – mají program Začít spolu, nedávno jsme podepisovali petici, aby nám školu zachovali, manžel se v tom dost angažuje … To jsem se zase rozepsala… Tak zatím ahoj a pozdravuj kluky… Terreza |
| Ivana,syn a dvojčata kluci |
| • |
30.4.2003 22:53:09
Ahoj Terezo,
ani ne,celkem to jde přes týden je do čtyř odpoledne pepča ve školce a pak jdeme ven a rovnou do pelíšku.Teď se spíš často zlobím na Janíka to je ten první z dvojčat.Je to naprosti něcö jiného než peča,ten byl strašně moc hodný takový ten ťunťa a když jsem mu řekla,že se to nedělá tak to prostě nedělal,bohužel janík je typický beran a vše si dělá tak jak chce jen a jen on,vůbec nic nezabírá,podobrém - nic,po zlém s vyhubováním - nic a ještě mi vynadá on sám,s plácnutím přes prdku ani ruku nic nenadělám,je jak ...jako beran. Třeba dneska třikrát dostal přes ruku,přesně šestkrát vyhrabal kytce hlínu z květníku a maloval v ní,pokaždé dostal a pokaždé mi ještě vynadal,pak jsemto vzdala a kytku jsem vyhodila ven na kompost.Co já s oi sním jen počnu ani nechci domyslet co bude v budoucnu,včera jsem zase pekla něco v troubě několikrát mu říkám je to "hajs" ne on musel několikrát vyzkoušet ,že to skutečně pálí,truhlík seděl půl hodiny u trouby a vždy položil tlapku na troubu - zapálilo ho to ,tak ucuknul,pak znovu a znovu,vydržela jsem to tu půl hodinu a pak jsem mu rudou ruku dala pod ledovou vodu,on by si ji snad spálil do puchýřů,s prominutím "BLB" Když si vzpomenu jaký byl Pepíček klidné děťátko,je hodně citlivý a byl na mě hodně fixovaný,ale na kluky se moc těšil a když jsem musela na měsíc do špitálu kvůli vysoké=mu tlaku tak byl hodně smutný až bych řekla nešťastný,skoro nejedl,jen minimálně komunikoval apod.Pokaždé když se o mě mluvilo říkal jemn "já smutný po mamince" na to nikdy nezapomenu,bylo mi ho strašně líto.Pak když už se kluci narodili bylo to moc fajn,on je velice miluje a ochraňuje,oni jsou z něj také těžce mimo.Se vším pomáhal,všechno dělal sám od sebe,nikd yjsme ho k ničemu kolem nich nenutili a vyplatilo se nám to,dneska jde jen kolem a hned je musí pohladit s janíkem se i vyblbnmou a na Kubíka dává pozor a bere ho takového jaký je.Možná si o nás něco už četla,Kubík dostal ve třech měsících meningitidu pneumokokovou a s komplikacemi,dnes je jiný než děti jeho věku,ale my jsme šťastní ,že ho máme a každý jeho pokrok a úsměv všichni oslavujeme.Všichni tři jsou hodně silná trojka a tak nyní řešíme zda dáme příští rok Pepču k zápisu nebo ne,je koncem září a nemá nárok,ale my ho chceme dát na Waldorvskou školu,kde se děti účí pomocí rytmiky,je velice hudebně a pohybově nadaný už od malinka,ale je líný ne stále jen někdy ale je pohodlný je výstižnější a přesně to vystihuje našeho Pepču a také je "vyčuraný" doma ví,že chvátáme někam tak to se neumí ani obout,ale jak jde kolem kamarádka to je jak vítr to umí všechno a stylem "mami nejsem malej" mě pošle do tmy. Tnáš to také a co vy a škola? Zase se přijdu podívat sem na zatím se nám moc nerozrůstající skupinu záříových drobků,zatím ahoj Ivana |
| Terreza | 6584 |
|
|
30.4.2003 19:51:08
Ahoj Ivano s Pepíčkem !
Tak to máš teda co dělat ! Ty dvojčata to musí bejt perda... Jak to Pepíček snáší ? Nežárlí ? Náš Petříček právě před chvilkou spadl nějak ze židle nebo odkud, a odřer si pravou ruku v podpaží... On je hroznej raubíř ! A jindy se jen tak oklepe, ale dneska je teda utahanej (po obědě ve školce nespal, neboť chodí na keramiku) a tak řičel jak siréna... Doufám, že to nemá třeba nějak vykloubený - rukou hýbá normálně... Teď kouká na Večerníček na Primě a pak jde šupito presto do pelechu :-)))) Zdraví Terreza |
| Ivana,syn a dvojčata kluci |
| • |
30.4.2003 0:23:49
Tak my máme zase jen chlapy a hned dva najednou v březnu 02,cítím se pod tlakem mužských hormonů. :o)))
Snad se nám povede zavést fotoalbum,dám pak vědět. Zatím ahoj Ivana a Pepíček. |
| Terreza | 6584 |
|
|
27.4.2003 9:29:19
- nebýt táty, jsem jedinej chlap v domě. Jinak samý baby... Vlastně máme ještě kocoura... :-)))
moje fotoalbum maminka Terreza |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.