| MÍŠA&FÍK | 38466 | 
| 
 | 
 14.2.2008 23:34:35 
Koukám, že se naše řady rozrostly  a jsem moc ráda.....  
 ))))Nějak teď není moc času, ale jsme v pořádku, zdrávi a doufám, že zase nastane klidnější období.....  ))))Každý týden jezdíme o víkendu s lyžařskou školou na Šumavu, zrovna minule bylo tak nádherně, že ze Špičáku, nejvyššího kopce na české straně, byly vidět Alpy - svítilo sluníčko, bylo teplíčko a tak modrá obloha, že to jsem snad ještě nikdy neviděla.... jedním slovem paráááda. Tenhle týden by měl být přebor, tak se těším, uvidíme, jakého sportovního a soutěžního ducha Filda skrývá..... ![]() Jinak na dovče bylo také fajn, na místě, v Srní, bylo sněhu méně, jen na bobování a lyžovat jsme jezdili do 14km vzdálených Kašperských Hor, kde jsme měli celou sjezdovku skoro jen sami pro sebe - myslím, že pro lyžaře ideální situace..... ![]() Před odjezdem na dovolenou Filda absolvoval 2 dny lyžařské školy v Železné Rudě - a ačkoliv by mě to po 1. dnu ani nenapadlo, opravdu se naučil lyžovat a v Kašperkách jsme jezdili spolu rovnou na velkém vleku, na kotvě a spokojeně a bezpečně sjížděli sjezdovku - prostě zázrak - jen jsem mu do toho nesměla "kecat", páč to měl pocit, že ho komanduju a vyloženě nebyl rád....CHI CHI CHI !!!! Teď jezdíme se školou na Špičák, na takovou "malou" sjezdovku, kde je vlek poma a to zvládají mrňata levou zadní, jezdí jak profíci..... ![]() Mám velkou radost, že Filip zvládl lyžování takhle s přehledem, protože hory mám moc ráda, Petr nelyžuje a tak jsem si musela "vychovat" parťáka......  ))))))Děti jsou neskutečně šikovné, jen musejí chtít...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  .............tedy, alespoň to naše - to pokud se rozhodne, dokáže leccos, ale když nechce, nehne s ním, jak se říká, ani pár volů.......... ![]() Příští týden bychom měli jet ke kamarádce na chalupu do Krkonoš,ale bohužel to vypydá, že se plán poněkud bortí.....kamarádky holčička, co měli jet s námi, dostala angínu a antibiotika dobere den před odjezdem, tak kamarádka váhá, zdali na hory odjet nebo zůstat doma. Ona ta chalupa je až kdesi na vrcholu, přístupná pouze rolbou nebo skůtrem...pokud by byly nějaké zdtravotní komplikace, musí se volat horská služba...... Velmi mě to lákalo, zavání to takovým dobrodružstvím...je třeba si s sebou vzít všechno jídlo na celý týden a na chalupě je třeba si topit ve velkých kachlových kamnech...prostě, romatika .... ![]() Ale zase taková, abych jela s Fildou sama....to se mi nechce....i když tam s námi bude "hostitelka" s rodinou...ale přeci jen......no, uvidíme..... ![]() Alice, to jak píšeš s tou školou nanečisto, to zní zajímavě - o něčem podobném jsem tady u nás, v Plzni, ještě neslyšela...........taky by se mi to zamlouvalo......třeba to také někdo "vymyslí"..... ![]() Ivo, píšeš nadšeně o vaší škole...to je moc fajn........ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Někdy si říkám, že ať je škola zelená, nebo modrý, taková nebo maková, je to taky hlavně o lidech - pokud si "sednou" je to fajn, ale pokud né, může být způsob výuky čert ví jaký a je to stejně k ničemu.....vím, je to už asi milion let, co jsme byla ve škole já, ale měla jsem jednu takovou "učitelku" na češtinu....a řeknu vám, nezmohl s ní nikdo nic - ani rodiče, ani ostetní kolegové...BRRRRRRRRRRR !!!!.....RADĚJI NEVZPOMÍNAT !!!!!!! Tenkrát jsme měla pocit, že je jí asi tak 100 let a nedávno jsem jí potkala v "našem" MC, kam jsem chodila s Fíkem a s nimiž teď občas malinko spolupracuji - byla tam s vnoučkem, tak by se dalo odhadovat, že je věkem stejně jako moje mami.....a vypadala úúúúplně stejně jako tenkrát - bylo to až neuvěřitelné....poznala i ona mě, tudíž naše "sympatie"byly asi opravdu hluboké.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, budou doufat, že na 1. stupni jsou všechny paní učitelky úžasné, přísné , ale přitom spravedlivé a ze druhého stupně že už takovéto kreatury vymyzely...... ![]() Alice, co kila ????? Povídej, přeháněj, ať můžu blednout závistí .....já jsem pořád na svém......  ....jsem lenoch...necpu se, to zas né, pořád se hlídám, ale na cvičení mi fakt nezbývá čas....a přiznávám, už asi poněkolikáté, ani nálada a energie..... ![]() ![]() Takže, pokud chci dodržet slib sobě daný a do léta "zahodit" 10 kilo, budu muset , patrně, někdy koncem května na nějakou pořádnou liposukci..... ![]() Jó, nemám to se sebou jednoduché.... ![]() ============================================================ Alice, teď mě napadlo !!!!!!! Který čtvrtek budeš v Písku ?????? Příští týden ???? Myslíš, že bychom se mohly potkat ???? Budeš tam jen na jeden den, nebo i přes noc ???? Jestli dobře odhaduji, není to od nás daleko,cca 80-100km..... ráda si udělám výlet....co ????? Pokud bys měla čas a náladu na kafe s úplně cizí ženskou, dej mi vědět, budu nakukovat...... ![]() Přeji všem dobrou noc a zítra príma den ! Michala  | 
| MÍŠA&FÍK | 38466 | 
| 
 | 
 14.2.2008 22:52:37 
Ahoj vespolek........... :o))) 
Přišla jsem všem zamilovaným, milujícím a milovaným popřát hezkého Valentýna..... ![]() ![]()  | 
| ajišňa a tomšula | 52582 | 
| 
 | 
 12.2.2008 11:00:31 
Ahoj holky, předem mé krátké zprávičky vás srdečně zdravím.  U nás nic nového, příští čtvrtek týden jde manžel se synem do školy, je to taková předpříprava do školy –  jmenuje se to  NANEČISTO -  budou tam děti s kterýma bude ve třídě, koupí si nějaký cvičný sešit 200,-se kterým budou pracovat, půl hodinky budou s učitelkou pracovat s tím sešitem aa pak se budou formou her blíže  seznamovat. Tak jsem zvědavá jak se tam malému bude líbit. Já mám ten den školení v Písku, tak tam bude muset jít manžel . 
Píšu z práce a tak musím končit, chtěla jsem se jen ozvat, koukám zde pravidelně a tak se budu těšit na vaše příspěvky. Mějte se moc hezky.  | 
| Lili + 5 :-)) | 28559 | 
| 
 | 
 10.2.2008 21:48:19 
o něčem podobném jsem uvažovala, ale bohužel tady v okolí vůbec nic takového není 
![]() Takže jsem Sebastiana nechala zapsat do "normální" třídy....Chtěla jsem o rok dřív, ale nakonec jsem ráda, že jde až od září. Snad se tam nebude nudit ![]()  | 
| Delete | 8214 | 
| 
 | 
 4.2.2008 8:45:05 
aji, 
jo, přesně touhle metodou se Lenka naučila číst během těch šesti týdnů....i když teda slabikám se úplně nevyhnula, ale nebylo to tak, že by se učili číst slabiky a pak až slova, ale plynule přešli z písmen na slova, jen delší slova četli po slabikách. Začít spolu znám, však to byla jedna z variant pro Lenku, ale Montessori mi vyhovuje ještě o trochu víc. Znám i dlaší alternativní směry, jednak mě to hodně zajímá, takže jsem pozjištovala, co se dalo, druhak jsem se nějakou dobu živila a hodlám se zase ještě někdy živit učením dětí, tak bych to prostě mla znát  .Ale teda, dostala mě pracovnice z ped-psy poradny, která jednak vůbec netušila, co je Montessori (je profík, tak by to vědět měla, když dětem má doporučit školu atd, ne?) a druhak prohlásila, že alternativy jsou dobré tak pro postižené děti a nechápe, proč tam chci Lenku dát. A dorazila to tím, že mi pro Lenku stejně papír, že může jít do školy, nenapíše, protože je proti předčasným nástupům.....a tomuhle se u nás také říká profesionál, odborník....V jiné ped-psy poradně bylo vše v pohodě.....Ale jsem fakt vděčná, že tihle lidé už za nás nerozhoduhjí, ale mohou pouze doporučit/nedoporučit....  | 
| 
 | 
 2.2.2008 19:22:37 
ahoj Ivi, tak náš tomík půjde do "normální" základní školy, ale bude chodit do třídy tkzv. " začít spolu". na této škole se učí genetickou metodou, tj. naučí se velká písmena a pak čtou, to je nespojují slabiky ale hláskují a pak vysloví slovo.  ve třídě  "začít spolu" děti mají tkzv. centra, v každém centrum se zabývá něčím jiným - mat. psaní, čtení, angličt. kreslenía atd. učitelka zadá dětem úkol a ten musí splnit, jsou hodiny kdy píšou a učí se číst, ale v těchto centrech se učí samostatnosti a vyhledávání toho co je potřeba, nespoléhají se jen na učitele ale hlavně na sebe. číst umí už taky velmi brzo, např. na vánoce už mohou číst knížky co jim Jéžišek přinesl. ohodnocení je také slovní až do 3tř. potom ve 4tř. už přecházejí na klasický způsob výuky. učitelka nám tvridla, že její 3 děti prošly tímto způsobem výuky a nemají žádný problém. tak doufám, že to bude i u nás v pohodě. 
na nějaké kurzy tomík bude určitě chodit. zapíšu ho na angličtinu, tu už mimochodem bude mít v ZŠ taky od první třídy, potom ho dám na flétnu a zpěv, chtěla jsem ho dát i do skautu, ale tam berou až od 9let. hledáme s manžel ještě nějaký sport. ale na něm jsme se ještě neshodli ![]() ![]() budu končit. musím jít dát lumpíkovi dobrou noc. měj se moc hezky. PS: Míšo kde jsi????? jak bylo na horách???  | 
| Delete | 8214 | 
| 
 | 
 31.1.2008 17:48:01 
Romcinko, 
ty jsi z Prahy? Já jo... Lenka je 7. 9. a má tři ségry.....dvojčatům bude na konci února 5 let a Janička je v říjnu 2005, takže jí bude 2,5 roku.  | 
| Delete | 8214 | 
| 
 | 
 31.1.2008 17:42:47 
aji, 
naše Lenka má každý de nějaký kroužek, ale musím říct, že ona je od mala poěrně hodně aktivní a hodně vydrží. Takže má v pondělí v družině výtvarku a pak ještě večer piáno u prababičky, v úterý chodí na tancování a od pololetí bude u mojí kamarádky procvičovat angličtinu (tu má už povinnou ve škole). Ve středu má zase piáno, ve čtvrtek flétnu a nauku a v pátek opět piáno. To piáno jsme zvolili touto formou, aby už pak nemusela cvičit doma, stačí, když hraje denně na flétnu. Od září (od druhé třídy) chci zkusit nějaký ten oddíl, asi nakonec vyhraje skaut, i když já mám mnohem radši jiné organizace, ale tady nikde nic jiného poblíž není. No a chystáme se na atletiku, jenže berou až od osmi let, tak nevím. Zkusila bych ji tam natlačit dřív, je evidentně nevysportovaná. A jiný sport zatím nechci, ta atletika je nejvšestrannější a Lenka se vyjádřila, že by chtěla "závodit"... Ale jinak se u prvňáčků spíš varuje před přetěžováním, protože ten nástup do školy je nápor sám o sobě. Takže lépe je méně....U dvojčat se také určitě budeme krotit, ty dvě budou mít co dělat se školou....no a s Janinou pak zase uvidíme, ta si co do aktivity s Lenkou nezadá....A taky bude záležet na tom, jak to budeme všechno stíhat obsloužit a objezdit.....  | 
| Delete | 8214 | 
| 
 | 
 31.1.2008 17:33:19 
Ahojte, 
vtírám se zase po hodně dlouhé době, myslím, že tak po roce... Hlásím, že my už máme za sebou první vysvědčení. Naše Lenka šla do školy o rok dříve a nelituju, je stále nadšená a spokojená. Chodí do Montessori třídy na běžné základce a byla to trefa do černého. Během šesti týdnů se naučila číst, v matematice je mnohem dál, než by byla v běžné základce a to jen proto, že si může jet vlastním tempem.... Místo známek máme slovní hodnocení, každý měsíc dostáváme zprávu od učitelky, ale svoje hodnocení si píše i Lenka. Vysvědčení je formou dvou stran textu, přepíšu sem pro zajímavost, jak to asi vypadá.... já se s tím doteď nesetkala.... ![]() Text: Leničko, celé pololetí jsi pracovala velce pěkně. Zpočátku pro tebe bylo vyučování příliš dlohé a dělalo ti problém zvyknout si na nové prostředí. Ale zvládla jsi to skvěle. Písmena už jsi znala a naučila ses číst. Nyní již začínáš vyprávět pohádku vlastními slovy a daří se ti to. Píšeš hůlkovým písmem a učíš se používat psací písmena, napíšeš jimi krátký diktát. Když se snažíš, máš úhledné písmo. V matematice postupuješ rychlým tempem kupředu a bezchybně počítáš příklady do deseti. Pečlivě pracuješ s pomůckami. V anglickém jazyce pracuješ s elánem a chutí se něčemu novému naučit. Na hodinách se ráda zapjuješ do skupnových i samostatných činností. Zvládla jsi základní slovní zásobu na téma rodina, barvy. Baví tě malování, tvé obrázky jsou úžasné. S nadšením chodíš na tělesnou výchovu. Jsi pilná jako včelička a celkově tvů přístu k práci je vynikající! Přeji ti do druhého pololetí hodně radosti z učení. Kromě toho přinesla i dvě jedničky ze ZUŠ z nauky a flétny, tak můžeme být spokojení.  | 
| 
 | 
 27.1.2008 18:56:17 
ahoj Míšo a Romčino, srdečně vás zdravím Míšu z Šumavy - to lyžování,bobování ti závidím, tu saunu ani moc ne... nějak ji nemusím. Romčino, my si tu s Míšou píšeme , ale jen proto samy dvě , protože tu nikdo jiný nepřispívá....takže jestli se přidáš, tak nám to nevadí, tím myslím i Míšu. 
můj syn se narodil 13.9.2001 a měla jsem ho docela pozdě, takže druhé dítě již neplánuji...bohužel. v úterý jdeme na ty zápisy tak nám držte palce, ať nám to dobře dopadne. škola je asi ok, ale v družině nejsou žádné kroužky což mě mrzí. budu mu muset nějakou zábavu na odpoledne najít. máte nějaké zkušenosti s kroužkama, skautem ,jazykovou výukou, hudební výukou atd. přeji krásnou neděli a pište..... dík. ![]() ![]()  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.