Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| honey | 6468 |
|
|
13.11.2005 9:03:41
Ahoj holky!
Co to je spála? Matně se mi vybavuje, že je to nějaké poměrně nebezpečné infekční oněmocnění .... jsou to nějaké vyrážky doprovázené horečkou? Jak se to přenáší? Fuj, doufám, že se to nerozšíří! Tak "Ty vole" se nám zatím vyhlo, ale to je asi jen otázka času :) Školka jim jednoznačně prospívá, u nás každopádně :) Adélka je podstatně smělejší, teda, ne že by s tím kdy měla problémy :)), ale nemá zábrany se třeba v obchodě zeptat, co to je, když to nezná, případně hned představuje svoje plyšáky :), nebo hlásí, co nového doma :) A za poslední týden se jí dost zlepšila řeč, tak pevně věřím, že se tý logopedii vyhneme, anebo když už ne, že to nebude na všechny hlásky, co nám logopedka označila. Včera jsem přes internet na té adrese, co jsem sem dávala, objednala dort - medvídka Pů, doufám, že bude dobrý :) Pomalu vybírám na svoje narozky nějaké pečivo, ale slané, máte nějaké tipy? Velmi, velmi jednoduché :) S jednou kolegyní jsme od sebe den, tak jsme se domluvily, že ona (respektive její maminka :)) upeče koláč, já něco slaného, tak už je nejvyšší čas. Díky moc předem! Máme ještě na víkend půjčené auto, tak jsme si včera vyrazili do toho nového centra na Chodově ..... teda tam snad až příští rok ..... tam byla taková zácpa, už na dálnici, směrem k vjezdu, že jsme to raději vzdali, a vyrazili do Metropole Zličín. Kolegyně ale říkala, že se tam dá dojet metrem, tak to zkusím někdy po práci. Vraceli jsme se večer z tý Metropole, a už to bylo tak krásné .... vánoční osvětlení :) Markys, kolem Berouska na Výstavišti jezdím na cvičení, vypadá to tam hodně velké :) Přeju vám hezký zbytek víkendu! |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
12.11.2005 20:58:59
Také přejeme Honzíkovi všechno nejlepší!!!!!!!
My dnes slavili, malý byl z dinosaurů nadšený, i z 3D knížky. Do kina se prý taky těší. Jo, Honey, dinosauři ho drží už dost dlouho. V městský knihovně si s Michalem jednou půjčili takovou velkou knížku o dinosaurech a malý už je umí pojmenovat. To pak zírám, protože to jsou samé dlouhé názvy. Minulý týden se ve školce objevila spála, tak snad se nám to vyhne. Š. má pěknou rýmu, vynechali jsme bruslení, možná ho nedám v PO ani do školky. A to by mě mrzelo, protože měl nastat den D - vyzvedla bych ho až po spa. No nic, ono nám to neuteče. Taky máme ze školky ty brďo, nedávno Š. přišel s ty vole...dost často mně něco vypráví, pak se zarazí a řekne: a já ti to neřeknu. Tak by mě zajímalo ,co se tam děje. Nezávisle na tom co tu píšeš, Honey, jsem si zrovna nedávno říkala, že ty holčičky se projevují úplně jinak než kluci. Před pár dny tam nastoupila nová holčička a pí učitelka z ní byla nešťastná a musela jí stále napomínat, protože komandovala děti, venku jim házela písek do vlasů /Štěpán se pochlubil, že jemu teda naštěstí ne/. Pak tam jsou holčičky takový starostlivý /možná až moc/ a ukecaný, rády organizují, no prostě ženský, no. Zatímco náš Štěpán ráno vejde do třídy a nepromluví. Jasně, pak už ho nevidím, jak se chová, svatoušek to určitě není. Tímto nechci ospravedlňovat kluky, to určitě neeeee. Ať je to jak je to, ta školka je pro ně určitě dobrá, co? Markys, loni jsme byli u Berouska, letos jsme uvažovali o tom cirkusu na Výstavišti - tam je prý víc zvířat. Takže to možná zkuste tam. Hezkou neděli! Š. |
| honey | 6468 |
|
|
12.11.2005 10:50:29
Honzíku, všechno nejlepší k dnešním narozeninám, hlavně hodně zdraví a dárků!
![]() |
| honey | 6468 |
|
|
12.11.2005 10:47:14
Markys, ano, slovní obraty taky nosí domů, a to typu: "Ty brďo, Ty jo ... " Já vím, že to není nic hrozného, ale zní to divně z tý malý pusy :)
A ještě k tomu bazénku s těma kuličkama ve školce - dokud tam byl jen jeden kluk a ona, tak to bylo v pohodě. Jakmile přišel ten druhý (oni se ti kluci fakt nezapřou :), tak začal pošťuchovat toho prvního, a už to jelo. Ale už jsem se včera na ní ptala ve školce, a prý se snaží :) Díky za tipy na dárky, a já sem hodím link na dorty. Názvu se nelekejte, jsou tam i dětský - DORTY |
| Markys | 12183 |
|
|
11.11.2005 16:53:31
Ahoj holky,
no, Honey, já bych ty parkety řešila nejspíš podobně. Docela Tě chápu. Já když mě něco vytočí, tak na ní už zakřičím, mrzí mě to pak, ale mám pocit, že to jinak nejde. Vařečka byla jednou, nedávno a to mi s pláčem oznámila, že už nejsme kamarádky a že si najde jinou maminku!!! Pak jí to přešlo, tvářila jsem se pěkně naštvaně a ona se mi pak přišla omluvit a tulit... Jinak mám taky pocit, že občas nosí ze školky věci, ale jsou to spíš slovní obraty, co ty děti musí mít od rodičů, ale to asi znáte... a tuhle mi popisovala, jak jí dal jeden kluk facku, jemu pak někdo další a další, tak jsem si říkala, co se tam asi musí dít... Jinak Vánoce jsme z velké části koupili na tom veletrhu hraček, velký dřevěný domeček s vybavením. Ještě jsme teď k němu něco dokupovali.. A jinak dostane puzzle, nějaké knížky... Ona si ten domek už poměrně dlouho přeje a ještě touží po té panence Karolínce, to nevím, mně se moc nezdá a myslím, že toho i tak bude dost. Jenže tuhle jsem se jí to snažila rozmluvit a ona začala žalostně plakat, nebyla k utišení, tak nevím. K narozeninám dostane tu dílnu pro trpaslíky od nás a prince ke Sněhurce od babičky a ještě další věci ke stavebnici. Pěkně to letí. Teď řeším, jak to udělat s dorty. Za chvilku se jdeme podívat do jedné cukrárny, jaké mají k objednání. Jeden si ponese do školky a pak to musím nějak naplánovat oslavy s babičkami a s námi... Nedávno jsme někde viděli moc hezké dorty od Hájka, jen nevím, jaké jsou, ale vypadaly hezky. No ještě máme pár dní čas. Teď ještě navíc musím tenhle víkend do práce a přespříští taky, takže na oslavy toho moc nezbývá. Jsem dneska navíc docela unavená, nevím, jak zítra vstanu:-(. Nebyli jste někdo letos v cirkuse? My bychom rádi (teda hlavně Klárka), ale nějak pořád řešíme kam. No nic. Přeju hezký víkend a mějte se krásně! |
| honey | 6468 |
|
|
10.11.2005 18:54:05
Ahoj holky!
Tak už jsem se z toho trochu otřepala, ale bohužel jsem včera musela použít vařečku :( Adéla počmárala fixami parkety (přitom má na kreslení tabuli plus hafo omalovánek a různých papírů), což nebylo to nejhorší, ale ona mně na to sama upozornila a tvrdila, že to udělal hmyz! U nás je totiž za všechno zlobení zodpovědný hmyz! Tak to jsem nevydržela a naplácala jí zadek ... to už fakt nešlo. Večer se mi pak (sama!) omluvila a řekla, že už nebude psát fixama na parkety. Pak byla celý večer taková mazlivá, až mi toho bylo líto, ale vnitřně cítím, že to bylo správně. Vařečku používáme výjimečně, většinou stačí jen pohrozit, ale už to začínalo přesahovat hranice. Dneska jsem jí pozorovala, jak si hrála se dvěma klukama "v kuličkách". Mají tam u šaten takový "bazén" se skluzavkou a míčkama, a než jdeme domů, tak si tam často hraje. Tam bylo krásně vidět, že všechny ty "drsné mravy", které doma ukazuje, má od nich. Neútočím teď na maminky kluků, to v žádném případě! Jenom vidím ty rozdíly, že ti kluci (aspoň v té školce, respektive třídě) jsou fakt drsnější. Ale věřím, že časem to bude lepší a lepší :) Štěpánko, Štěpána ty dinosauři drží už dost dlouho, že? Adélka dostane k narozeninám od mýho táty panenku Chou Chou (snad se to tak píše), dostali jsme od něj balík .... byla jsem překvapená, že se ozval; naši jsou rozvedení od mých 9 let, a jeho jsem naposledy viděla, když mi bylo 18, což bylo před 19! lety. Že si tak najednou vzpomněl .... no ale aspoň máme vyřešný hlavní dárek, takové ty drobnosti jsem už pořídila :) A aby toho nebylo málo, tak se nám na víkend ohlásil i druhý dědeček, tchán z Ameriky, tak jsem zvědavá, co donese on :) Co nakupujete za dárky v Vánocům? |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
9.11.2005 21:28:19
děkujeme za přání!!! Oslavenec si tu ještě hraje s černým hummerem. Dostal zatím jeden dárek, oslava bude až v sobotu. Budou to dinosauří narozeniny, dostane takovou umělohmotnou skálu s 16 dinosaury a 3D knížku s dinosaury, pak nějaké oblečení z Moiry a magnetické divadýlko. Nepsala jsem vám to už? Kdyžtak promiňte, že se opakuju. Dneska Michal ještě přinesl z práce 2 lístky do Imaxu na vánoční pohádku Santa vs. Sněhulák 3D. Tak jsem zvědavá, jestli se to Š. bude líbit, půjdu s ním v úterý.
Honey, s kostýmy jsi mě pobavila, doufám, že pak dáš na album svou fotku!!! Tak Adélka si dovoluje na starší kluky, jo? No to je dobrý! Chybu ve výchově jste podle mě neudělali... já si to sice taky často říkám, že musíme přitvrdit a tak, a nakonec to nějaké období přejde ani nevíme jak. Mějte se! Š. |
| Markys | 12183 |
|
|
9.11.2005 17:44:55
Připojuji se k Honey a přejeme vše nejlepší Štěpánkovi! A hodně zdaru na bruslích:-).
M. |
| honey | 6468 |
|
|
8.11.2005 22:04:42
Štěpánkovi VŠE NEJLEPŠÍ k narozeninám, hlavně hodně zdraví a poslouchající nohy v bruslích!
![]() |
| honey | 6468 |
|
|
8.11.2005 21:54:42
Ahoj holky!
Léňo, tak to je opravdu brutální nástup, hned natvrdo :( A to já byla unavená hned ten první den po 4 hodinách. Držím palce, ať se dobře aklimatizuješ a ať to zvládá i rodina! Daggy, co Viki? Máte potvrzený ten zánět? Doufám, že ne! Štěpánko, pracuju od 9 do 13, když jdu s holkama na oběd, tak do 13.30. Když to bude na těch 6 hodin (on mi to zatím nikdo oficiálně nepotvrdil, ale zaškoluju se, tak předpokládám, že by to mělo být od ledna), tak to bude do 15, s obědem do 15.30. Pak by šlo hýbat s tou ranní hodinou, což by znamenalo brzejší (teda doufám, že takové slovo existuje :) buzení Adélky, ale to uvidím až časem. Tu reportáž o dlouhovlasém klukovi jsem viděla, a musím říct, že mi ho bylo líto. Chudák malej, vypadal jak debil :( Hlavně ta ofinka do toho :( Někdy žasnu, co všechno si lidi dovolí na svoje děti :( Dneska jsem si byla vybrat kostým na ten vánoční večírek. Jak mi tady někdo dával tip na půjčovnu v Bělehradský, tak to místo jsem našla, ale už tam nic není, tak jsme dnes byli s jednou kolegyní a jedním kolegou v agentuře Karneval ve Vršovicích. Teda nasmáli jsme se šíleně ..... v některých kostýmech jsme vypadali jak tajtrlíci, ale nakonec jsme si každý vybrali to svoje. Půjdu za arizonskou pěnici Tornado Lou (hrála ji Květa Fialová), ten kostým (teda je dost odvážný, ale přemluvili mně) mi slušel ze všeho nejvíc, ale hlavně jsem v něm vypadala štíhlejší :)))) A koupila jsem si tam černou paruku s loknama, aby byla sranda. Pak ještě co budu říkat, až se uvidím na fotkách :) A v takové dobré náladě jsem šla vyzvednout Adélku ze školky, kde jsem jí zastihla, jak bačkorou mlátí nějakého kluka! :( Většího! a on se ani nebránil :( Učitelka mi pak řekla, že strašně zlobí, že ze všech holek ze třídy nejvíc :(, že neposlouchá, ječí, lítá ..... tak teď nevím, jestli to mám brát jako projev její životaschopnosti; přestupovala tam z jiné školky, ve třídě je hodně kluků, a to starších, takže se musí dost obracet, aby to "přežila", a já jsem ráda, že to zvládá, že jí nikdo nešikanuje. Ale na druhé straně taky nechci, aby ona někoho mlátila jako první! Také nechci, aby z ní byla ovce, která poslouchá na slovo, ale zároveň aby respektovala ty učitelky .... no, dost, teda spíš hodně mi to zkazilo náladu, protože je v poslední době stejná i doma :(, tak jsme měly dlouhý rozhovor, všechno mi odkývala, že už bude poslouchat, že nebude mlátit děti, a pak se zeptala, zda dostane dárky ..... někde ve výchově nastala chyba :( Manžel jako na potvoru odjel na Slovensko a vrátí se až v pátek, ale už jsme spolu mluvili a dohodli se, že musíme zavést přísnější režim. Ach jo :( Promiňte, že jsem to tady tak zavalila, ale fakt mně to trápí. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.