Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| honey | 6468 |
|
|
30.10.2005 17:21:18
Ahoj holky!
Léňo, tak tfuj, tfuj, tfuj, hodně štěstí při nástupu do práce!!!! Adélka se taky umí pěkně vztekat, občas se i válí po zemi, ale to dělá spíš jen doma, my to řešíme tak, že jí řekneme, že s uřvancem se nebavíme a necháme jí tam. Většinou jí to samo přejde, ale taky se stává, že jí to přijde líto, že se jí nevěnujeme a začne brečet. Ale opravdu lítostivě (doufám, že to nehraje :)) To si k ní pak sednu a "řešíme" to. Ona se z toho vypovídá, a pak je to dobrý. Fyzické řešení už dlouho nefunguje, teď stačí vyhrožovat "donucovacími" prostředky. Ona ví, že je to vařečka, tak hned začne řvát, že na zadek nechce a zklidní se. Řekla bych, že s věkem je to lepší a lepší. Co mně ale štve, že mluví dost nesrozumitelně, ale v poslední době si na to dává pozor, a je to o něco lepší, ale když mně chce naštvat, tak to na mně začne sypat, v podstatě to "štěká"; tím teď nemyslím psa, ale vystřelí jedno slovo, já řeknu, že nerozumím, tak ho vyštěkne znovu, to já už nevydržím a "štěkáme" na sebe obě :)( Taky využíváme krásného počasí, a byly jsme na hřišti na Petříně, ale dneska to bylo dost blbý, váleli se tam nějací opilí Britové, do toho nějaký bezdomovec si tam rozbalil igelitky, po písku běhaly psy, tak jsem jí nalákala na cukrárnu a vypadly jsme. Čerta s Mikulášem domů rozhodně zvát nebudeme, domov je místo, kde se mají cítit v bezpečí, ale raději to proberu ještě s domácí, co kdyby nám chtěla nějakýho poslat :) Pokud nějaké potkáme cestou, to se holt nic nedá dělat, ale domů neee. Přeju vám krásný nový týden! |
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
30.10.2005 16:13:01
Léňo, a ty jdeš rovnou na plný úvazek? Držím palce, ať to zvládáš, to víš, asi to bude pár dní trvat, než se to zaběhne. Já to měla a v podstatě mám postupné, takže jsem tyto pocity neměla. Tento týden dělám jen ve středu, tak už se těším, jak malý bude dopol. ve školce a já stihnu plno věcí.
Co se týče vztekání, tak to Štěpán už má za sebou, ale taky se umí někdy pěkně projevit. Souhlasím, že dát mu přes zadek situaci ještě vyhrotí, proto trestám minimálně, spíš mu řeknu, že když si něco rozhází, tak sám sobě přidělá práci, protože já to po něm uklízet nebudu, počítám do x, nenechám se vytočit a on toho nechá. Taky záleží pochopitelně na mém rozpoložení, někdy mě 10x nerozhází a po 11 vyletím, to je jasný. Štěpán je teď spíš takovej ukňouranej, když má něco udělat nebo když se učí bruslit - začne kňourat a to mě teda chytá nerv. Normálně mu řeknu, že když to dělat nechce, že se sebereme a jedeme domů a on se uklidní. Taky začíná šišlat, schválně mluví jako mimino, že mu nerozumím. Ale to beru jako jeho rozmar, takže to moc neřeším. Vyklízeli jsme pokoj, 2 igelitky hraček a plyšáků jsme dnes odvezli dětem do Jedličkova ústavu. Jednak se nám uvolnilo místo na další hračky, které teď přibudou, jednak to je i výchovné - poprvé se malý byl ochotný takhle "podělit". Zatím, Š. |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
30.10.2005 9:21:11
Ahoj holky,
nad tím čertem s mikulášem už jsem taky přemýšlela, ale nevím zda je pozvem domů asi úplně domů nee, ale jen ke dvěřím a z povzdálí i když Honza je poslední dobou tak protivný a vzteklý, že by si je zasloužil až do pokojíku..Taky se vaše děti tak vztekají, když se jim něco nedaří? On chytne úplný amok a začně těma věcma házet kolem sebe, já nevím jak to s ním řešit jestli má dostat, protože, když mu dám na zadek tak je to většinou ještě horší a začne víc ječet takže mu řeknu ať se jde zklidnit do pokojíku a pak tam vydrží i půl hodiny brečet, občas fakt nevím co s ním :o( Já právě prožívám krizi před nástupem do práce, jsem z toho nervní jak to budu všechno stíhat taky to vstávání..A hlavně to, že jsem 4 roky doma a mezi dospělé lidi se dostanu minimálně takže mám strach, že budu trapasit.Jak jste to prožívali vy před nástupem do práce? Mějte se hezky to počasí je naprosto úžasné a mohlo by to ještě vydržet aspoň pár dní ,přeji hezkou neděli!! |
|
|
29.10.2005 16:55:45
ahoj Honey! /teda zdravím i ostatní, ale on už sem bužel skoro nikdo jiný nechodí.../
Tak my si taky užíváme prodloužený víkend. Sice v Praze, ale je opravdu nádherně, včera jsem neodolala a fotila ve Stromovce, ty barvy jsou náááádherný. A k tomu to teplo...já bych zimu snad ani nemusela, teď se cítím jako ryba ve vodě. Včera přijeli nečekaně příbuzní ze Šumavy, tak to bylo fajn překvápko, byli jsme právě ve Stromovce, děti se vyblbly. Dnes jsme zašli na chvíli na pouť, Štěpán je skromný, chtěl pouze na houpačku a na malý kolotoč, tak jsem utratila 45 káčé, to jde, ne? My chodíme každou SO a NE na to bruslení, konečně máme vše, co potřebujeme. Štěpána to stále baví. Neumí se zatím odrážet, jen "chodí", ale uklidňuju ho, že to přijde. Už se mě opakovaně ptá, kdy přijde čert s mikulášem a andělem - má strach. Domů je určitě zvát nebudeme, max. se na ně podíváme z okna. Co vy? Budete je zvát domů? Zatím, Š. |
| honey | 6468 |
|
|
28.10.2005 11:32:52
Ahoj holky!
To byla paráda ráno si pospat :) Sice jsem si na včera vzala dovolenou, ale Robert šel přednášet, tak ráno nás stejně vzbudil, ale udělaly jsme si s Adélkou hezký den a byly jsme na hřišti ve Františkánský zahradě. Ale bylo tam strašně moc dětí, a pořád nějaké konflikty, jak u malých, tak u velkých, tak jsme to po půlhodině zabalily a jenom tak se toulaly. Dneska zase plánujeme hřiště, když je tak krásně. Co marodi, už jste všichni zdraví? Všem přeju hezký prodloužený víkend! |
|
|
24.10.2005 8:45:01
ahoj holky, díky za názory. My se to o víkendu učili, on je teda Štěpán pěkně vychytralej, v podstatě by to i snad zvládnul, ale on se nechá rád obsluhovat...zip teda ani omylem, tak uvidíme, jestli bude s pí učitelkou konflikt, snad ne.
Byli jsme teď 2x bruslit, já nepadala, tak sláva. Akorát musíme ještě koupit chrániče, pád na led je hodně belestivej a mohl by malýho odradit. Honey, sprostá slova vysvětli, co znamenají a dál ignorovat. Štěpán měl tohle období taky a dnes neřekne ani jedno, neláká ho to. Mno, zatím, ono se to určitě změní. Radko, lhaní u nás ještě teda neznáme, ale určitě si zareagovala správně. Jdu, musím si vyzvednout řidičák s novým příjmením a odpol. do práce. To bude zase dlouhý den, malý bude s babi. Hezký týden, marodi ať se uzdraví, mně už je ťuk ťuk dobře. Š. |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
24.10.2005 8:24:55
Ahoj holky,
zdravím z lazaretu, u nás doma jsou všichni zasoplení a nejhůř je na tom Honzík, včera jsme vyrazili na pohotovost, protože mu začala lítat teplota od minulé středy bere léky na odkašlání, ale bohužel mu nezabrali takže máme atb. Já jsem se dnes měla jít domluvit do práce, podepsat nějaké papíry, ale musím to odložit pač nemám hlídání, jen doufám, že do příštího týdne bude dobrý jinak si bude muset vzít Martin paragraf. Štěpánko,ještě k tomu oblíkání, našeho Honzu by paní učitelka asi nerozdýchala pač to je jeho slabá stránka ne že by to neuměl, ale nemá na to čas, pořád kecá a dělá něco jiného než oblíkání takže bez naší pomoci se neobleče, jo a zip by taky nezvládl pouze potáhnout ,není paní učitelka nějak náročná....? Já si "užívám" poslední týden na MD, připadá mi, že to strašně rychle uteklo a pravda na to vstávání do tmy se vůbec netěším ,ble. Mějte se hezky marodi uzdravte se!! |
| honey | 6468 |
|
|
23.10.2005 13:19:38
Ahoj holky!
Radko, to je ta největší nevýhoda na práci, vstávat brzo ráno :) Mně se teď vstává hůř, jak je ráno tma, ale nakopnu se tím, že mně v práci čeká káva, jinak bych nevstala :) A jakou máš pracovní dobu a úvazek? Štěpánko, Adélka se umí obléknout sama, ale třeba kalhotky si dává opačně, na to ráno dohlídnu, a punčocháčky opačně, to už je klasika :) Boty taky umí sama, zip taky, ale jen potáhnout, neumí dát ty dva "zuby" do sebe, s tím jí pomáháme, a ve školce taky. V tomto věku ještě rozhodně mají nárok tyto věci neumět! Ta učitelka podle Tvého popisu vypadá dost rýpavě :( My zas řešíme jiné věci - protože je Adélka ve třídě jedna z nejmladších, a se musí přizpůsobit, aby to tam "přežila", docela tam "zdrsněla", dokonce minule doma čurala jako kluk!, ale hlavně nosí domů sprostá slova :( Zatím je to teda "jen" hovno, ale slyšet to z té malé pusy je fakt děs! Odnaučit to už pochopitelně nejde, ale jak jí mám vysvětlit, že je to ošklivé slovo, když ho kolem všichni používají naprosto běžně, to fakt nevím :( A minule stál na zastávce tramvaje nějaký opilec a vykřikoval furt "vy č....i", a ona se toho hned chytla :( Naštěstí to zatím neslyšela nikde jinde, tak na to, doufám, zapomněla! Já jsem ATB dneska dobrala, ale, bohužel, ten vaječník mně bolí stále :( Nelíbí se mi představa, že bych to měla mít furt! Neznáte nějaké babské recepty? :) Hezký nový (hurá, jenom čtyřdnový) týden! |
| Radkaj - holčička, 27.11.01 | 7515 |
|
|
20.10.2005 20:52:49
Tak už jsem zase tady - jdu nějak do sebe... :o)
Vsak jsme se taky na ty vlásky načekali, ale ani teď to není nijak dramatické (jako že by měla nějaký háro nebo vlasy až po pás - to teda fakt ne) Co se týče oblíkání, tak to u nás strašně záleží na momentální náladě. V podstatě zvládá sama, já mám sice tendence jí pořád pomáhat (jsem děsná, já vím), ale když se vypravují s tatínkem, tak se prý obléká úplně sama. Co se týče bundy nebo svetřiku na knoflíky, tak je to podle nálady, někdy to ani nezkusí a začne se zlobit a někdy to zkouší a když jí nabízím pomoc tak to chce dokázat sama. Ve školce ale nic neříkali, že by byl problém, myslím, že s těžším (knoflíky, zipy) jim asi všem ještě pomáhají. Dneska večer jsem se strašně rozlobila, protože mi lhala. Sama se šla svléknout a sundala si i gumičku z vlásků. Když jsem se jí ptala, kde ji má, odpověděla s ledovým klidem, že ji uklidila do´krabičky. Ještě jsem ji pochválila a když jsem ji pak dávala do postýlky našla jsem tam gumičku hozenou pod peřinou. Tak jsem se zlobila, dostala na zadek a pak jsem jí vysvětlila, že když něco provede a řekne to, tak se zlobit nebudu, ale když mi bude lhát tak bude zle. Tak to snad pochopila. Ach jo. Dneska jsem na www.kulturniportal.cz objednala lístky na Michala Nesvadbu do Městské knihovny. Už jsme byly někdy na jaře a moc se jí to líbilo, tak jsem si řekla, že zase vyrazíme. Majda ted nejak nic nemá, jinak je taky hodne oblíbená. Tak ahoj zase příště. A holky marodky uzdravte se!!! |
|
|
20.10.2005 19:32:27
ahoj holky!
Radko, konečně ses ozvala, to vstávání chápu, tfuj. A teď v zimě to bude ještě větší depka, co? Ještě nedávno /v době našich srazů, no, to moc nedávno není/ jsi psala, že Aninka má málo vlásků a dnes už má culíky, to je bezva. Já padla za vlast, mám zánět průdušnice, dnes ráno jsem nemluvila, mám antibiotika. Začalo to rýmou minulou sobotu. Neschopenku jsem si nevzala, zítra dopol. ještě budu ležet a odpol. to v práci vydržím. Koupila jsem malýmu triko a punčocháče zn. Moira, sobě triko. Znáte tu značku? Ten materiál by měl udržovat teplo, ještě tam v PO půjdu pro čepici, dnes měli na Štěpána jen červenou, přijde jim ještě černá. POmáháte dětem ještě trochu s oblíkáním? Konkrétně mám na mysli bundu a zip? Štěpán už zvládá vše, od slip po boty na sucháče, ale tu bundu nějak neumí na ty vrstvy pod ní navlíknout. O zipu ani nemluvím, ten pouze rozepne. Dnes měla paní uč. Jana opět nějaké připomínky, já mám pocit, že ten kluk se může snažit jak chce a ona si vždy najde něco, za co ho zkritizuje. Tak se vás ptám, abych jí nekřivdila. Dík. Š. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.