Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Štěpule & Štěpán 9.11.2001 | 2008 |
|
|
9.10.2005 21:03:08
ahoj,
tak jsme dnes byli na Slavii, bruslili tam Štěpánovi vrstevníci, někteří už umí, jiní se učí, Štěpán se už těší na příště. Já byla opět bez bruslí, neb půjčovna už byla zavřená, takže jsem pěkně vymrzla. Štěpán jezdil s takovou jakoby menší kovovou brankou, strkal ji před sebou a chvilkama už i sám. Takže Daggy, to je moje rada, dej Viki židličku, aby ji strkala před sebou. My loni na brusle nechodili, až teď, a já bych taky nevěděla, jak ho to učit. Musíme koupit jiné brusle /zavazovací, teď nám sousedka půjčila na přesky a v těch není noha pevná/, helmu s mřížkou a chrániče. Vše se dá pořídit v bazaru, tak se tam vydám a doufám, že pochodím. Štěpána to dost chytlo, takže není co řešit. Jinak já bruslení taky dřív nevyhledávala, ale jak se říká: vše pro dítě... Honey, a jak je jako ta solná lampa cítit? Já mám doma tu do které se dá svíčka. Teď sháním poradce JUSTu, chci koupit ten spray Eucasol a Tymiánový krém, obojí jsem už vyzkoušela a je to dobrý. Zítra jde Š. do školky, vyzvedává babi, já dělám. Tak hezký příští týden, má být do čtvrtka hezky! Š. |
| honey | 6468 |
|
|
9.10.2005 12:36:10
Ahoj holky,
kdo z Prahy budete moct, tak vyražte na to posvícení do Břevnova, je to taková menší Matějská :) Adélka si poskákala na velké trampolíně, zajezdila na velkém koni (ten byl fakt nádherný, měl heboučkou srst a jedno oko modré a jedno hnědé), malý řetízkáč, dětský kamion, autíčka, autodráha, ta byla v tranzu :) My se nacpali bramborákama a medovinou, takže jsme všichni odcházeli spokojení :) Každou hodinu také začíná prohlídka Břevnovského kláštera, pro dospělé vstupné 30 Kč, pro děti 15 Kč, ale bohužel my to zjistili až pozdě, kdy poslední výprava už byla uvnitř. To vstupné je snížené po dobu posvícení, jinak nevím kolik stojí normálně. Dneska se taky dělá hezky, tak my vyrážíme na Petřín, a pak se zase půjdeme někam nacpat :) Mějte se hezky! |
| honey | 6468 |
|
|
8.10.2005 10:13:16
Ahoj holky!
My všichni válčíme s nemocema a kašleme a smrkáme :( Nejvíc energie má jako vždy A. :) Asi budu za krkavčí matku, ale u nás brusle neprojdou. Ani já, ani Robert k tomu nemáme vztah, takže ani pro A. nebudeme žádné pořizovat. Teď to, prosím, neberte, jako že vás od toho odrazuju! To vůbec ne! My jsme spíš na ty procházky :) I když A. byla se mnou minulý týden na cvičení a moc se jí to líbilo. Já jako dítě dělala atletiku, házenou, ale nejsem si jista, zda chci, aby to dělala i A. Spíš ji asi příští rok zapíšu na nějaké dětské cvičení s hudbou, ať se umí hýbat :) Ta solná lampa měla v práci úspěch, někteří kolegové to chodili jen očumovat, jiní to i cítili, a dvě kolegyně (z toho jedna je naše ředitelka) si to taky koupily :) Dělá se hezké počasí, tak my za chvíli vyrážíme ..... v areálu Břevnovského kláštera je Břevnovské posvícení, mají tam být kapely, lunapark, nějaké dílny, koláčky, burčák, a tak :) Hezký víkend! |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
7.10.2005 22:38:47
Ahoj,
tak Viktorka je v pořádku, v krku nic nemá ani nekašle. Dnes dopoledne byla tak protivná, že jsem měla strach, že to na ní zase "vlezlo". Ale nevypadá to. My jsme byli minulý víkend poprvé na ledě v sobotu i v neděli. Taky tam zkoušeli kluci se židličkou, v Hodoníně se kdysi hrál ligový hokej a teď ti pamětníci dobrých časů mají děti a chtějí vzkřísit zašlou slávu, takže duzní své ratolesti. Štěpánko, vím, že už jsi o tom tuším psala, ale někdy to fakt mám čas jenom přeletět, tak prosím ještě jednou pro mě - vy už jste asi zkoušeli něco loni, ne? Měl Štěpánek i kačenky? Já jsem to nikdy neměla, tak nevím, co přesně bych Viktorce měla vysvětlit. Zatím je naším cílem hlavně udržet se na ledě, s čímž mám sama lehké problémy. Poprvé jsem s ní radši byla bez bruslí, v neděli jsem se už odvážila (není to pravda co bývalo ale to se poddá - tedy snad ne zlomenou končetinou). Tak sportu zdar! D. |
|
|
7.10.2005 20:31:38
Léňo, nestraš! Ba ne, taky na to občas myslím a doufám, že budeme mít štěstí na dobrou učitelku, protože ta je určitě základ. Špatná úča dítě odradí a demotivuje.
Tak dnes jsme byli na Štvanici. Štěpán je z bruslení nadšenej, dostal židličku a strkal ji před sebou, pak už i na těch bruslích i sám stál na ledě, což je ohromnej úspěch, protože předtím padal i doma na koberci. Potkali jsme tam nějaké lidi ze Slavie a pozvali nás tam, že každý víkend učí bruslit i menší děti než je Štěpán. Asi tam v NE pojedeme, za měsíc chtějí 200 kč, je to v SO i v NE. Příští sezonu už by prý mohl začít hrát hokej... Dnes na té Štvanici jsme pak ještě koukali na trénink malých hokejistů, nemohli jsme odtamtud malýho dostat, dost ho to chytlo. Hazký víkend, Š. |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
6.10.2005 8:51:20
Ahoj holky,
teda Dagy to jste si užili je fajn, že u vás byla ségra a nechci tě strašit, ale Honzovi, když posledně takle z ničehonic vyletěla teplota tak měl pak fajnovou angýnu. Štěpánko,potkala jsem maminku co měla tu petici sepsat a řekla jsem jí na to to stejný co jsi mi napsala, že si myslím, že by bylo fajn se všichni sejít a vyříkat si to a pak by se vidělo-takže na to máme stejný názor:o)Jessica je tichounká i ve škole takže nemá žádné kázeňské nedostatky ani nezapomíná (ťuk, ťuk snad jí to ještě pár let vydrží)takže s učitelkou ještě v žádném rozporu nebyla ,ta mamina s tou peticí mi říkala, že jejich malá zvrací večer a ráno prostě žaludeční neuroza a nechce chodit do školy s předchozíma učitelkama byla v poho.Já to zatím nechám tak, kdyby jsme my měli nějaký problém tak to tam pujdem s manželem vyřešit, ale petici rozhodně sepisovat nebudu.Průběžně vás budu informovat o průběhu událostí v naší ZŠ.MMCH za 2-3 roky vás čekají podobné starosti :o) Mějte se hezky!! |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
5.10.2005 22:33:11
Čau,
tak jsem tu měla včera veselo, Viktorce večer vylezla teplota na 39,6. Takže jsem poprvé dávala zábaly, docela ječela, ale zabralo to. V noci jsem spala u ní v pokojíku, naštěstí tu byla segra a měla volno včera i dnes, tak mi hodně pomohla (tatínka máme jako každý týden na cestách). Jinak bych si asi hodila mašli, Betty totiž musím přikrmovat sunarem, ne že by byla takový jedlík, ale mám docela málo mléka, u Viktorky to bylo určitě lepší, teď mi hormony nějak nestíhají (no jo, už se hold připravujou spíš na přechod). Do toho ještě odstříkávám, abych podpořila laktaci, nechci přejít na sunar úplně. Takže lítat mezi jedním bezmocným hladovým a druhým nemocným dítkem je radost. Nic to ale nebylo, jenom asi prudká krátká viróza, nemá zatím ani rýmu ani kašel, ale co není může být. Fotky Betynky - já vím, to už je "folklór" - už jsem nejaké našla a mají různě červené oči atd. - nemá to kdo upravit atd. Ale je děsně krásná! A hodná. Čau D. |
|
|
5.10.2005 22:09:28
ahoj, tak se tu konečně trochu povídá, já už šla dokonce i do jiné diskuse, abych měla s kým pokecat.
Léňo, s tou učitelkou je to těžký. Proč teď píšou rodiče petici? Mají nějaký konkrétní důvod? Něco konkrétního udělala? Nebo je to jedna paní povídala? Nebylo by lepší jít nejdřív za ředitelkou, jak to vidí ona? Snad by tam takovouhle učitelku nenechala! Na druhou stranu ale určitě není dobře, když se děti učitelky bojí a proto se učí...já si myslím, že učitel by měl mít přirozenou autoritu a motivovat děti, aby je to samotné bavilo a ne aby se učily ze strachu. Co na to říká Jessica? Tak napiš, jak to dopadlo! Honey, tak se zdravte, my jsme zatím Ťuk ťuk zdraví, jen má Š. trochu rýmu. Ale hlavně já se zatím držím, to loni už jsem touhle dobou měla dutiny. Dnes jsem navštívila bezva obchod s didaktickými hrami pro děti. Je to v Hostivaři, nemají katalog, ale určitě tam nakoupíme Ježíška. Vybrala jsem Zajíce v pytli - v černém sáčku z tvrdého papíru vystřižené třeba jablíčka, hrušky, brýle apod., dítě by to mělo po hmatu poznat a dát do správných šablonek. Chce to asi dělat postupně, nejdřív aby vůbec dítě poznalo, co to je a v další fázi se trefovat poslepu do šablonek. Nebo hra s pracovním názvem "potrubí". Je to z plastu, princip jako člověče nezlob se. Hodíš kostkou, padne ti tvar potrubí /těch je plný pytel a dá se to použít i jako normální stavebnice/ a ty stavíš na podložku ty tvary na sebe a snažíš se dostat na druhou stranu hracího plánu. Do toho se ti plete soupeř, musí to být bezva. Snad jsem to vysvětlila srozumitelně. Babičkám dáme k Vánocům nástěnné kalendáře s fotkami Štěpána, už jsem si našla na jedné adrese předlouhu, stačí jim jen poslat 12 fotek. Cena asi 450 Kč. Jinak Š. už jezdí na větším kole s volnoběhem, už se naučil i dělat smyky. Doma máme i ty brusle na led, tak snad příští týden navštívíme tu Štvanici. Už aby otevřeli tu ledovou plochu tady u nás, zatím se tam chodíme koukat na malé hokejisty. Tak jsem to tu hezky zaplnila a teď pište, pište, pište. Š. |
| honey | 6468 |
|
|
5.10.2005 17:49:41
Tak u nás se nekonalo ani zpívání, ani angličtina :( V neděli onemocněla jak Adélka, tak manžel. Ona je na tom už dobře, zítra jde do školky, ale manžel, chudák, trpí :) A já taky dostala silnou rýmu, ale fest. Naštěstí je to "jen" rýma, nebolí mně ani hlava, ani krk, tak to docela jde.
U nás v práci prskaj všichni, a vzhledem k tomu, že tam máme klimatizaci a velký otevřený prostor, si to tam všichni předáváme :( Dneska mně to už dožralo, tak jsem si koupila solnou elektrickou lampu, a zítra jí vyzkouším, snad to tam trochu zlepší vzduch. Máme ho tam hodně suchý, nesnáším klimatizaci!!!! Kolegyně - rejpalka je už lepší, dostala sodu, tak se teď snaží. O sirupu Stodal jsem psala já, je volně prodejný, ale už si nepamatuju, kolik stál, bylo to něco přes 100 Kč. Počasí se konečně umoudřilo, tak jsme dnešní odpoledne strávily na hřišti, A. se už doma nudí :) Mějte se hezky! |
| honey | 6468 |
|
|
5.10.2005 17:39:02
Jano, děkuju za tip! Podívám se tam a snad něco najdu :)
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.