| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 4200  [Dalších 3650 >>]
Jana
  • 
5.10.2005 8:16:26
Ještě upřesňuji - z Tylova náměstí směrem od Muzea!!!
Jana
  • 
4.10.2005 18:41:37
Honey,

půjčovna kostýmů je v Bělehradské ulici. Jdeš-li z Tylova nám., je to zhruba v její polovině, po pravé ruce a tuším, že mezi pekárnou Panerie a Vinohradskou pekárnou. Jen o ní vím, ale nikdy jsem uvnitř nebyla, tak přeju hodně štěstí.

Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
4.10.2005 10:01:12
Ahoj holky,
u nás není nic novýho jen jsou děcka pořád zasoplené a kašlou, nedávno jsem si vzpomněla, že jste myslím tady některá psala,že dětem dáváte kapky Stodal, zajímalo by mě jestli vám dobře zabírají zda jsou vlně prodejné a kolik stojí, díky. Dávala jsem Jessice Mucosolvan a nezabral jí kašle pořád stejně, ale do školy chodí pač většina třídy je na tom stejně jako ona.
Navíc má od letošního roku novou učitelku ,ta učitelka už tady měla ve škole spoustu problémů a říkali mi to i rodiče dětí, které učila, že je na ně sprostá a pak jim nařizuje, aby to doma rodičům neříkaly. Na Jess pozoruji, že z ní má vítr a dobrovolně se učí (což si myslím,že není tak špatné) , když mají psát diktát nebo prověrku tak je z toho nervozní jak to zvládne ,no a abych se dostala k jádru problému teď sepsal někdo z rodičů proti ní petici a já nevím zda to mám podepsat ,co myslíte ?

Honey,kolegyni ti rozhodně nezávidím snad to dobře dopadne , pak napiš pokračování.Jak jsi psala o tom burčáku, tak si ho kamarádka nechala zavřený na balkoně a on se jí tam roztrhl ,no vypadalo to tam pak jakoby jí tam někdo hodil zápalnou lahev:o)

Mějte se hezky, v počasí slibovali babí léto tak snad to vyjde!
honey 6468
2.10.2005 11:16:17
Ahoj holky!

Tak jak žijete? U nás vše po starém - Adélka si konečně zvykla na novou školku, už tam má kamarády, i doma o nich povídá. Zítra půjde na první hodinu zpívání, chci se pak domluvit s tou učitelkou, co to vede, aby mi řekla, jestli je její zpěvácký projev beznadějný :), aby netýrala své spolužáky :)
Taky jsem jí přihlásila na angličtinu, tu bude mít každé úterý a čtvrtek, snad se jí to pomalounku dostane do hlavy.

U nás v práci jsme se stěhovali po kanceláři, posouvali stoly, skříně a přesazovali, a teď sedím naproti největší rýpalce ve firmě. Mám za sebou tvrdou školu od jedné bývalé kolegyně, ale tohle je na mně moc! Neustále se kouká, co dělám, pak se i ptá, co dělám, kritizuje to, protože si myslí, že je to zbytečné, a vůbec vypouští takovou negativní energii, že už jsem si musela postěžovat jejímu šéfovi. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Zatím jsem z toho dost otrávená.

Nemáte nějaké tipy na půjčovny historických kostýmů? Byla jsem v Ladaně v Opatovický, ale byla tam strašlivě nepříjemná paní a ty šaty, co mi ukazovala, taky nic moc :( Budu vděčna za každý tip!

Hezký zbytek víkendu přeju!
Markys 12183
26.9.2005 18:20:53
Ahoj holky,

děkuji za odpovědi ohledně kola.

S dárky mám problém... něco koupím a jsou asi tak tři místa, kam to dávám, ale bohužel občas zapomenu, co jsem koupila, nebo se občas objeví i jiné místo na úschovu... Měla jsem tu např. pro kamarádčinu holčičku prsťáka skř. Františka asi 3 měsíce předem, když jsem jí ho chtěla dát, nebyl:-)(, koupila jsem jí něco jiného a týden poté se objevil. No asi bych si to měla psát. Fakt je, že občas dělám revizi:-)))).

Stěhujeme se na Prahu 3. Dneska jsem se tam byla podívat a vypadá to tam moc dobře. Všechno tam voní novotou... Ale holt Malá Strana je Malá Strana:-). Jinak hlediska vzdálenosti to pro mě vyjde nastejno. Uvidíme pak v praxi.

Do kroužků jsem jí zatím nikam nehlásila, trochu jsem uvažovala o flétně. Škoda, že nestíhám něco jiného po práci.

Nějak to strašně letí, připadá mi, že ty týdny proběhnou...

Revizi zimního oblečení provádím průběžně, nějak nemá dobrou odezvu:-). Už jsme koupili hodně teplou bundu a ještě musíme koupit nějaké zateplené kalhoty. Možná oteplovačky. A boty. Zatím jsme koupili takové teplejší na chladný podzim a teplou zimu:-). No pěkné vyhlídky, já to nakupování moc nemusím, teda jak kdy... Uf..

Tak, holky, hezký začátek týdne!

M.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
26.9.2005 14:16:51
ahoj,

já zatím Štěpána do žádného kroužku nepřihlásila, nabízeli flétnu a nějaké tanečky, tak ty jsou pro něj passé a na flétnu jsem koukala, že chodí spíš starší děti. Takže si myslím, že s kroužky začneme příští rok, teď mu bude stačit program "kuřátek", tzn. toho oddělení. Navíc on nic dělat NECHCE! Má teď takové negativistické období, snad ho to přejde, někdy mi už z něj tečou nervy. Navíc jsme se v SO chytli s Michalem, tak toho bylo už nějak moc. Nějak se mi nepodařilo se nad to tentokrát povznést, takže toho byl Štěpán svědkem, ale prostě se to nedalo vyřešit jinak. Měla jsme pak z toho špatnej pocit, ale na druhou stranu prostě někdy nejde tvářit se jako ta věčně svěží, usměvavá máma, která vše bere s nadhledem atd. Ne že by tu lítaly talíře, to ne, ale prostě jsme si vyměňovali názory, každý měl svou pravdu a já pak "trucovala" a nějak jsem neměla sílu s Michalem komunikovat, zatímco on se tvářil, jako že nic. Naštěstí jsme měli dost bohatý program, takže jsme nebyli doma, ale byla taková napjatá atmosféra. Včera jsme byli na hokeji v Sazka Areně, malýmu se to moc líbilo a nalákala jsem ho na ty brusle, tak snad do toho půjde... cha. Teď si malýho odvedla babička, my jdeme večer do kina na film Doblba, tak se moooc těším.

Na pilates už se taky těším, moc.

Honey, Štěpán do žádných skříněk neleze, takže nemusím vymýšlet žádný finty, kam dárky schovat, zatím. Takže to mám jednoduchý a vždy vím, kde je mám. Ale jinak si moc dobře pamatuju, jak jsme je jako malý my děti hledaly, než nám došlo, že se tak sami připravujeme o překvapení...

Venku je krásně, co?

Tak si to babí léto užívejte! Š.
honey 6468
25.9.2005 11:54:40
A ještě jsem zapomněla napsat, že jsem Adélku přihlásila do zpěváckého kroužku :)), ona zpívá moc ráda, ale trochu (dost) falešně, tak nám možná vrátí peníze, jen aby tam nechodila :)

Hlásily jste děti do nějakých kroužků?

Před chvílí jsem dodělala inventuru podzimního a zimního oblečení, Adélce ještě dost věcí je, hlavně zimní bunda, kabát i teplé kalhoty, takže to vypadá, že budeme dokupovat jen boty.

Hezkou neděli, my za chvíli vyrážíme na procházku na Petřín, když je tak krásné počasí.
honey 6468
24.9.2005 20:52:05
Ahoj holky!

Děkuji vám za názory k té logopedii. Já tomu zatím nechám volný průběh, protože Adélce se řeč po odstranění nosní mandle dost zlepšila, a teď je ve tříde se staršíma dětma, tak začala používat i nějaké nové obraty, které předtím neznala. V lednu bychom měly jít znovu do Motola na zkoušku sluchu, a podle výsledku se pak poradím s ušní, co dál. I když ona mě už po tý mandli upozorňovala, že to možná bude chtít tu logopedii. Ale když je to "jen" tohle, tak díky bohu za všechny dary :)

Včera jsem koupila červený burčák, jela s tím metrem jak s odjištěným granátem :) Chlap, co to prodával, neměl tašky, tak jsem si to dala do igelitky s nákupem, což nebylo moc stabilní :) Ale přežila jsem cestu, a dneska jsme ho dorazili, byl výborný! Daggy, a z Moravy :)

Markys, tak to je škoda, že se budete stěhovat s prací .... a kam? Budeš to mít blíž?

Adélka na kole moc nejezdí, teda venku ne, ona si jezdí po obýváku kolem jídelního stolu :) Kolečka má, bez nich by to neujela. Ale ve Sparkys jsem viděla krásnou koloběžku i se sedátkem, tak o ní uvažuju jako o vánočním dárku. Bohužel je to větší věc, a já netuším, kam bych to mohla schovat, protože ona se už všude dostane :) A mimochodem, pamatujete si, kam si dáváte dárky? Já už si to musela zapsat :)

Štěpánko, takže pilates se líbily? Budeš chodit dál? Já tento týden nejezdila na rotopedu, ani necvičila, ta nemoc mně zmohla, i dnes odpoledne jsem spala asi 3 hodiny. Ale od příštího týdne chci znovu začít, vánoční večírek se blíží :)

Hezký zbytek víkendu!
17.6modrasek13 4288
23.9.2005 12:37:19
Ahoj holky,
zdravím Vás po hodně dlouhé době, četla jsem každý den ale nechtělo se mi psát.
Lojzík už je třeťák a je šikovný. Měli jsme třídní schůzky, tak byl pochválený.
Teď přišel ze školy, měl na sobě lehkou mikinu, bundu kolem pasu a čepici na hlavě. Venku je asi 12 stupňů
I Květuška je šikovná, moc se těší do školky, jěště ji dám dvakrát a od října denně. Je hrozně upovídaná, ráda kreslí a stříhá. Na kole jezdila s pomocnými kolečky, měla to malé kolo, ale starší a už nejde opravit, tak má koloběžku a dostane na narozeniny kolo větší. Už se nám to blíží.
Honey, nevím jak mluvila Adélka než přestala slyšet, a jestli se to třeba samo nezlepšuje. Ale já jsem pro to aby se s logopedií začalo nejpozději ve čtyřech letech. Vím to z vlastní zkušenosti s Lojzíkem a možná budeme chodit i s Květuškou, i když je úplně jiná a šikovnější (Lojzík třeba do pěti let nevzal do ruky tužku ani pastelku).
Mám doma spoustu knížek a logopedických pomůcek - vše od mojí bývalé spolužačky Logopedky, ke které jsme chodili, ale nyní je na mateřské.
Moc pěkná je knížka Rozumíš mi od Ivany Fialové, Edity Plickové a kolektivu, nakladatelství Blug Praha nebo Obrázková škola řeči od SPN, ale to už se asi nedá koupit, mám to nakopírované.
Jinak mám spoustu dalších titulů, pracovních sešitů... Kdybyste měli zájem, napíšu..

Já jsem pořád bez práce, nějak se bojím podnikání na ŽL, ale asi budu muset. Nejvíc mě trápí Pavlovy nemocenské, bojujeme s tím od jara a já už nevím jak dál. Nedají se ovlivnit, protože měl nejdřím vykloubené rameno podruhé, skřípnutý nerv a teď rameno potřetí. Příští týden jde na kontrolu, asi půjde na operaci - umělý kloub, tak nevím jak všechno bude dál.
Dost jsem se rozepsala, ale snad to nevadí
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
22.9.2005 8:53:35
Ahoj holky,
taky nestíhám i když jsem ještě doma a poslední dny MD se snažím řádně vychutnat..
Honey přikláním se k holkám určitě bych s tou logo taky počkala ,naši Jessicu tam poslali až u zápisu do ZŠ ,měla problém se sykavkama ,šlapala si na jazyk a byli jsme tam tak dohromady asi 5x + poctivé cvičení doma a je po problému .Honza mluví příšerně r i ř zvládá ,ale l je něco!Dagy ,víš jak se mluví v Bojanovicích, tak tak mluví náš exot i doktorka se mně ptala zda tak u nás doma někdo mluví ,že to pochytil...

Taky už začínám myslet na vánoční dárky ovšem pouze myslet ,teď budem mít v rodině narozeninvou smršť pač je většina příbuzných včetně mě narozená v říjnu tak na vánoční dárky zatím nezbyde :o(

Kolo má pořád to malé ,zatím mu stačí ,ale na jaro vytáhnem větší po Jessice ,aby si kolenama neomlátil bradu :o)

Mějte se ,hezky !
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 4200  [Dalších 3650 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.