Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Silva Barunka+Verunka | 27331 |
|
|
25.5.2005 9:30:07
Léňo a Martino, děkuji vám za přivítání a doufám, že i ostatním maminkám to nebude vadit:o))
Barunku mám ve školce a Veronička spinká, tak mám chvilku čas než se probudí na mňamku:o). Léňo porod jsem si "užila", ale hlavní je, že všechno dobře dopadlo a Verunka je v pořádku:o)) Andrejku znám z (sice jen přes net), ale vím o koho jde a Rudínek je kus krásného mužského:o) Ptala ses na tu alergii.Já bohužel nekojím(ani u jedné princezny mi to nebylo dáno, neutvořilo se mi mlíčko:o((((, tak jsem z toho byla špatná, ale už jsem se s tím smířila, nic jiného mi ani nezbylo), ale jsme na nutrilonu.Verunka měla veliké bolesti bříška, byli jsme na stěry stoličky a zjistili nám bacil na střívkách, tak se ho teď snažíme zlikvidovat, doufám, že se to podaří. Zatím nic moc , ale nasadili jsme na jednu dobu mlíčko bez laktozy a to ji dělalo dobře, protože jí přestaly průjmy, kterých jsme se taky nemohli zbavit.Jenže to mlíčko je dietní a jen na přechodnou dobu, tak jsme zpátky na nutr. a opět průjmy.Tak dr. říkal ať zkoušíme mlíčka měnit a sledovat konzistenci stoličky, jestli ta se bude měnit s použitím mlíčka, tak to asi bude alergie na mléčný cukr:o(((Pak nás ve 3 měs. pošle na alerg, tak snad se to nepotvrdí. Na tu myšlenku, že by mohla být alerg. jsem přivedla r. já, protože když jsem byla miminko, byla jsem na mléko alerg. a musela jsem být do 1roku na soje(zvracela jsem a měla průjmy).Takže je tady možnost, že to podědila. Ikdyž teď už se to lepší, tak uvidíme. Pořád doufáme, že to nebude ono, protože Verunka nezvrací, takže to možná všechno bude mít spojitost s tím škaredým bacilem.Bereme různé sirupky a ATB zatím nechci, tak dělám všechno pro to, abychom se bez nich obešli. Na mlíčko můžou být děti alerg(teda na tu laktozu-mléčný cukr) a tu obsahuje i mat. mléko:o(Já musela být odstavena a přešla jsem na soju:o(Ted mám kvuli tomu problémy, protože jsem neměla dostatek vápníku, a mám slabé kosti, tak se u Verunky tomu chci vyvarovat.Snad se to povede.Doufám že to co jsem napsala má hlavu i patu, protože píšu rychle, tak snad sem tam nějaké to slovíčko nevynechám:o)) Marti, doufám, že Madlence bude co nejdřív dobře, aby mohla být už s váma doma.Vím jak se cítíš, protože když byl Barunce jeden rok, taky jsme skončily na JIP, byla to hrůza, už bych to nechtěla zažít.Aspoň, že tam s ní může být babička:o))hned to pro ni bude snesitelnější. Konečně se nám to počasí umoudřuje, už aby bylo pořád hezky, protože ty změny teploty jsou fakt na palici.Všichni jsou nemocní a nachlažení, u nás doma se to taky pořád točí dokola.Barča přinesla ze školky rýmu a kašel, to pak chytila Verunka, pak manžel(ten skončil nakonec na ATB, pak se to zdálo dobré, ale zase jsem to chytla já a teď to zas leze na Barču, doufám, že se ten kolotoč brzy zastaví, jinak to asi "nepřežiju":o) Léňo Jessica bude jak princezna, já si dodnes pamatuju na mé přijímání, hlavně na to, že jsem si připadala jako princezna:o))bylo to nádherné. Honey, je dobře, že už se Adélka cítí líp:o)), no a ten přístup sester se snad ani nedá nijak komentovat, mluví sám za sebe:o( Jak tady píšete, že vaše dětičky nemají rády školku, tak já jsem hrozně ráda, že se tam Barunce líbí, ale asi je to i tím, že tam mají strašně hodné učitelky:o))Barča se už ráno nemůže dočkat, až ji tam manža hodí.Je tam moc spokojkená.Je fakt, že když chodila jen na 5dnů v měs. tak se jí tam nechtělo, dokonce i plakal, ale když tam chodí providelně, ví co tam dělají, zapadla do kolektivu, tak se moc těší:o))Jsem ráda, že mám v tomhle případě o starosti míň:o) Přeju vám ať si vaše dětičky taky brzo zamilujou školku, uvidíte budou se tam mít dobře:o) No nic to by zase mohlo stačit:o))Zase sem nakouknu, mějte se krásně a užívejte krásného počasí:o)) |
| Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 | 20025 |
|
|
25.5.2005 8:36:40
Ahoj holky ,
koukám ,že jsme na tom stejně jako u vás ,Honzík má kašel a zaraženou rýmu ,snad mu to sluníčko vytáhne.. Jessica odjela v pondělí na školu v přírodě ,jeli jen kousek odtud na Lučinu (Dagy určo ví kam) ,jela vybavená repelenty tak se snad nevrátí nateklá jako vzducholoď.Honza už po ní teskní ,ale statečně spí v pokojíku sám .V pátek se nám vrátí a v neděli má v kostele první svaté přijímání ,já tomu moc nerozumím nejsem věřící ,Jess chtěla chodit do náboženství takže ji v tom podporujem .Je to velká sláva ,ovšem pro malou je nejdůležitější to ,že jsme zamluvili šaty ve svatební půjčovně a bude jako princezna ,kdo má doma holku si dovede představit jak je natěšená :o) Pak vám sem lupnu foto. Silvo ,to jsi měla těžký porod ,ale už je vše za vámi a prďolku máte zdravou a to je nejdůležitější .Jak jste přišli na to ,že má alergii na mlíko ,to je i na metěřské??Mám na březňačkách švagrovou Andreu s Rudinkem ,bydlí kousek od nás takže si u nich užívam miminkovské vůně.Jo a klidně piš dlouhé příspěvky aspoň se nám to tady rozproudí :o)) Marti ,jak je na tom Madlenka ,kdy ji pustí domů?Držím vám palce! Dagy ,pak dej vědět co ti řekli ve špitále a jak to tam na tebe působí . Mějte se krásně a užívejte sluníčka !! |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
24.5.2005 22:39:20
Silvo, vítej mezi námi. Jsme na tom podobně - Madlenka je narozená 8. listopadu 2001 a od 25. dubna 2005 máme Kačenku :-))).
|
| Silva Barunka+Verunka | 27331 |
|
|
24.5.2005 21:46:37
Omlouvám se za vpád do vaší diskuse, ale sem tam vás pročítám a už mi to nedalo a tak sem píšu.Já jsem z březňaček 2005 a mám ještě dcerušku Barunku nar. 30.11.2001 tak jako vaše dětičky:o))
Vidím že se tady brzo zase o jedno mimi rozrostete.Daggy držím palečky ať to má rychlé a bezbolestné. Mě se taky 20.3.20005 narodila holčička Verunka, tak máme doma krásné dvě princezny.Verunka je uličnice, protože nechala na sebe pěkně dlouho čekat, narodila se až 10. den po termínu.11. den jsem měla naplánovanou vyvolávačku, ale asi si řekla, že se mě už natrápila, tak se rozhodla, že ji z bříška nikdo nijak vyhánšt nebude, že si vykoukne sama.Porod byl dlouhý bez mála 12hod, takže na druhorodičku nic moc, byl dokonce ještě víc bolestivější než ten první a v konečné fázi mi už asistentka skákala na břicho a druhá tahala hlabičku, protože jsem byla na konci sil:o)))No nakonec se povedlo a mě se děsně ulebvilo, že už mám ten uzlíček u sebe.První porod byl dlohý taky 12 hod, ale bolesti byly mmnohem snesitelnější:o))) Čtu že dětičky mají problémy s dýcháním ačastým nachlazením:o(U nás to bylo u Barunky to samé.Po třech měs. horeček a kašle jsem chtěla alerg. vyš a doktorka mě odpálkovala, že jde o virozu.Pak jsme se bzápětí přestěhovali(dlougý příběh), změnili doktora a tan nás okamžitě posílal na JIP na kapačky.Malá měla akutní bronchitidu a špatně se jí dýchalo:o(((Ten dr. nás dal do kupy, dopor. alerg. vyš no a jsme celoroční alergici:o(((Prach, pyl roztoče, peří, ....je toho spousta.Alerg do nás ládoval různé sirupky po kterých byla Barunka stále unavená, atk jsem se na to s prominutím vyprdla a zašla k homeopatovi, no a od té doby je toněco přes rok máme klid.Rýma nás sice trápí, kašel taky někdy, ale je to nebe a dudy.Jsem hrozně šťastná, že jsme se z toho dostaly:o))Doudfám, že Veronička nebude to samé, protože už t´ˇd máme podezř. na alerg. na mléko.(já ji měla, když jsem byla miminko, tak je pravděpod. že ji bude mít taky), snad se to nepotvrdí.Teď bojujeme s bacilem na střívkách, snad se ho brzo zbavíme, protože maličká tím hrozně trpí:o((( Barunka přijala sestřičku velice dobře, takže jsem ráda, že mám onějaké ty probl. míň a nemusím se bát, že by jí nějak ublížila.Je k ní hrozně nežná:o))) Ještě jsem toho chtěla napsat spoustu, ale nebudu vás tady tím zahlcovat, snad až příště, jestli vám nebude vadit, kdybych k vám sem tam přišla a taky se vypovídala:o)))Byla bych ráda, kdyby jste mě tady vzaly "mezi sebe", ikdyž to může být troufalé, protože vůbec nevím, jak dloho se znáte a jestli vám nebude vadit, že je tady o jednu osůbku víc:o))) Tak vám přeju krásný večer, pohodové porody a zdravé dětičky.Zase nakouknu:o))) |
| honey | 6468 |
|
|
24.5.2005 20:03:02
Ahoj holky!
Tak koukám samé trápení :( U nás nic nového, Adélka se už ve školce aklimatizovala, dokonce jsem si s ní včera večer musela hrát na paní učitelky :) Kašle furt, i když mám pocit, že postupně jsou ty intervaly delší. Konečně se vylepšuje počasí, tak mám radost ze života. Doufám, že vy taky :) Martino, tak ať máte Madlenku co nejrychleji doma!!!!! Daggy, Ty to už máš doslova a dopísmena za pár, tak ještě vydrž!!!!!!!!!!! |
| Daggy, Viki + Bety 30.5.05 | 9347 |
|
|
24.5.2005 19:26:21
Ahoj holky,
teda chudáčci kuřátka, docela se to tady sešlo, co. Viktorka byla "nachcípnutá" minulý týden, trochu ještě smrká, ale naštěstí nekašle a chodí do školky. Já jsem to taky docela chytla, tak jsem prosila holku v břiše, aby mi týden počkala, jinak bych to neudýchala. No a v neděli mi naskočily asi tři opary, jeden typu "hitler". Moc velká krasavice. Takže z úplňku nic nebylo, naštěstí jsem spala jako špalek, takže čekám na TP - pátek, půjdu se ukázat do špitálu. Ať se děťátka už netrápí, hlavně Madlenka v nemocnici. My máme zubaře úspěšně za sebou, snad nás v nejbližší době nic hrozného nečeká. Zatím čau D.+břicho. |
| 17.6modrasek13 | 4288 |
|
|
23.5.2005 16:30:48
Ahoj holky,
taky jsem byla dnes u zubaře, já jsem strašpytel, bojím se od dětství. Přežila jsem. Lojzík byl v pohodě, nikdy se nebál, ale před 3 týdny se mu kýval zub, už mu pod ním rostl druhý, tak strašně vyváděl. Měl víkend na to, aby si ho sám vytrhl. Zvládl to v pondělí ráno. A Květuška se naopak těší. Já před nimi svůj strach najevo nedávám, naopak říkám že to nic není. Květuška už je skoro dobrá, zítra jdeme na kontrolu tak uvidíme. Jak se daří Madlence, po víkendu? Snad už to taky bude dobré. Květuška dělá Lojzíkovi samé naschvály, provokuje ho, čmárá mu po sešitech, bere hračky..... Mám o zábavu postaráno. A Lojza opět začak okusovat tužky. |
| Janna + 2 berušky | 22270 |
|
|
23.5.2005 11:54:41
no teda, kouknu sem a tady takovýhle špatný zprávy! Ještěže už je to lepší, chudinka malá, Madlenka. Aspoň, že tam není sama, prdelka. Tak je brzo úpně zdravá a frčí domů.
Květušce taky přejeme uzdravení. A jsem zvědavá, kdy teda Adélce přejde ten kašel, taky bych čekala nějaký zlepšení, ale když říkaj 14 dní... Stejně chudáci děti, takový malý a už takový trápeníčka. Aspoň že Štěpánkovi se tam líbí :o) My zase měly vzrůšo se zubařem - byli jsme tam 2x a vždycky parádní scéna. Verunka úplně zpocená, museli jsme jí držet....chudinka moje. Vrtala jí. Teď čistí jak vzteklá, ale zubařka řekla, že to není, že by si špatně čistila zuby, ale že na stoličkách má prostě hrozně hluboký ty žlábky a tam se ani kartáčkem nedostaneme a prostě se to začne kazit :o( No ale proti vašim nemocem to byla brnkačka, i když dost velkej nervák. Tak ještě jednou přeju těm vašim zlatíčkám mooooooc zdravíčka. |
| Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
|
|
22.5.2005 12:54:49
Holky, já taky netuším, jak to na Madlenku vlezlo - že má na něco alerhii, to už jsme věděli dlouho (na testechjsme ještě nebyli - měly se dělat na jaře, jenže to jsme měli jiné starosti..). Akorát víme, že se to vždycky projevovalo špatným dýcháním. + když je Madlenka i jen trochu nastydlá, hned to bylo na dechu znát. Teď to ale přišlo prostě najednou - večer trošku špatně dýchala, ale v noci už plakala a budila se a dýchala pořád hůř - ani nemohla mluvit. Jsem zvědavá, co nám nakonec v nemocnici řeknou... Jinak Madlence už je líp, ale má pořád teplotu kolem 38 - takže jí to vždycky srazí a za 4 hodiny ji má znovu :-((. Moc a moc bych si přála, aby ji už pustili domů, ale těžko říct kdy to bude :-(((( Jinak, Honey, naštěstí jsou v Krči moc milí - jak lékaři tak sestřičky - jenže i když jsou moc hodní, tak z pohledu Madlenky jí prostě ubližují... takže když jí jde sestřička třeba vykapat ouško, tak Madla už vříská předem a říká jim "nedělej to" a tak.
Za chvilku zase podrandíme na návštěvu. Mějte se pěkně! |
| honey | 6468 |
|
|
22.5.2005 10:06:48
Ahoj holky,
tak díky za rady s tou alergologií. Já ještě ten týden počkám, a pak se rozhodnu, pokud by to nepřestalo. Květo, to máte ale blbou doktorku, když Ti to doporučení nechtěla napsat :( Dej pak vědět, jak to probíhalo. Marti, taky jsem se chtěla zeptat, jak to u Madlenky vzniklo; nepamatuju si, že bys tady někdy psala, že na to trpí. Včera bylo úžasně, krásné sluníčko, ale i když jsem se natřela 15 krémem, tak mám červený pás kolem krku. Na obličej jsem si dala 100, ten je dobrej, tam nemám ani flek. Jinak, Štěpánko, napsala jsem Ti v "Akné" :) Zítra jdeme po měsíci do školky, jsem zvědavá, jak to Adélka zvládne .... doufám, že nebude moc brečet :( Přeju vám hezký zbytek víkendu! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.