| Ferdulka | 10415 |
|
|
12.12.2003 11:46:44
Nočník-no nejlépe se na něm sedá oblečený...Občas se nám podaří chytit kakání,ale nijak vážně to zatím neberem...Asi nejsem tak důsledná,jako u první dcery-ta chodila od 18 měsíců na nočník.Od 20 na odpol.spaní bez plíny...A tak.Ale určitě se dočkám,nikdo se nežení v plíně:-).
|
| nelika | 3790 |
|
|
10.12.2003 21:15:11
ahojky Ferdulko,
tak u nás je to se zákazy stejné už jsem upozornila doma že pokud jen jedenkrát na stromek šáhne tak je jistě do 24 hodin na zemi. Pro malého už máme dárky nakoupeny (sama se tomu divím) a pro sebo skoro taky. S úklidem je to to samé. Jakmile se pouklízí tak po pár hodinách to není znát takže já taky uklízím jen to důležité co se opravdu uklízí jen na nějaké svatky -mytí skleniček ve vitríně to je děs. No a cukroví už je hotové. Vydím že se potýkáme se stejnými problémy. Tak co vy a nočník klasická otázka... my jsme k tomu tak na půl cesty. děkuji za odpověd Příjemné svátky Nelika |
| Ferdulka | 10415 |
|
|
8.12.2003 7:03:48
Ahoj Neliko,
no,přemýšleli jsme,jestli letos stromeček přivážeme ke stropu nebo jak:-). Vsadili jsme na klasiku,máme velký stabilní stojan-je z keramiky v podobě veliké a těžké chyloupky,byla by fuška ho shodit,navíc v leccčems,co zakážeme od začátku,že se za to prostě nebude tahat a tak,se poslechne:-).Běda když to jednou povolíme a pak bychom to chtěli zakázat-to samosebou nefunguje ani to není správné. Nás čeká ještě nákup většiny dárků,stromeček kupujeme tak 2 dny předem,většinou borovičku,zdobíme večer předem,aby na Štědrý den nebyla hoňka,ono to nakonec zabere dost času,uklizeno tak nějak co šlo,okna,záclony,lustry,koupelnu,osatatní-jako hračky a běžný binec až asi během 22.-23.,aby to vůbec vydrželo. Jsem moc zvědavá na letošní vánoce,jak to budou obě děti letos zase vnímat jinak než loni:-).No a napečeno máme tak ze 2/3. |
| nelika | 3790 |
|
|
7.12.2003 21:33:22
ahojky maminy,
náš malý brouček se už těší na Ježíška a samozřejmě i na stromeček. Nevidím to moc růžově a chci vědět jak to budete řešit Vy. Nevím jestli dát stromek na podstavec nebo ho postavit na zem aby případný pád tolik nebolel. Děkuji že mi napíšete jak se připravujete na Vánoce. Pa pa |
| Ferdulka | 10415 |
|
|
26.11.2003 16:55:10
Ahojky,
no druhé těhotenství jsem si opravdu vůbec neužila,naštěstí bylo pohodové.Malou jsem zvedala taky,na ven jsem vozila golfky,abych ji nemusela nosit,když už bude unavená,no a moji únavu moc nikdo nebral vážně,fungovala jsem jak to šlo.Dělaly jsme dlouhé vycházky,zkrátka jsem byla pořád v pohybu a dokonce v 6.měsíci jsme jeli na hory.No a nakonec jsem ještě přenášela a porod museli vyvolávat:-)). Držím vám palečky,ať jste v pohodě. |
| ewa |
| • |
25.11.2003 23:31:59
Karlo, moc gratuluji k bříšku :) a přeji pevný nervy. Já musím přiznat, že tak jak mě všechny zkušené maminky varovaly, tak si to druhé těhotenství zatím moc nevychutnávám. Doufám, že to přijde až mi začne růst bříško a budu cítit pohyby miminka. S tím zvedáním Honzíka je to těžký, ale tady na rodině sem se někde dočetla, že pokud tě u toho to bříško nebolí, tak by to neměl být problém až do konce druhého trimestru. Mě spíš dělá starosti to, jak po mně Honzík leze a třeba i nechtíc do mě kopne nebo mi vrazí do břicha kolenem, když to zrovna vůbec nečekám. Těhotenství s takovým broučkem asi nebude úplně procházka růžovým sadem :). Já jsem z Prahy.
Ferdulko, jak si ty prožívala druhý těhotenství? Jinak Honzík si včera poprvé řekl o nočník, dnes už o něm sice opět vůbec nevěděl, ale doufám, že to je další krůček ke dnům bez plínek. |
| Karla |
| • |
24.11.2003 18:54:39
Ahoj Ewo,
tak taky čekáme další miminko! Mělo by se narodit v červenci. To by byl věkový rozdíl od Dendi 2 roky 3 měsíce. Tak jsme na tom stejně. Deny je taky narozená 27.3. Jinak s tím vzdorem to je stejný. Šly jsme na autobus a jdu koupit jízdenky a Deny tam viděla Jupíka a začala scéna! Musela jsem jí ho koupit a mazaly jsme na autobus, ale to už měla své a tak se courala a tak se začla vztekat a válet po zemi. No hrůza! Lidi koukali. V autobuse další scéna - chtěla vidět ven a tak si stoupala na sedátko a já že to nesmí a tak se žačala vzpírat a vztekat. Doma to je to samé. Sice to není každý sen, ale je to záhul. Teď jak jsem těhotná, tak si uvědomuju, kolikrát za den musím toho svého broučka zvedat. Asi to i s tímto věkovým rozdílem bude záhul. Ewo odkud jsi? Ahoj Karla |
| Ferdulka | 10415 |
|
|
21.11.2003 19:48:33
Prošly tuším nějaké polské bačkůrky na pohled obyčejné,pak nebyly špatné nějaké od číňanů...Já nevím,my kupujeme s otevřenou špičkou se žirafou-jakoby bačkůrky-sandálky-od českého výrobce,pak až syn povyroste najedeme na korkové zdravotní sandálky a později pantofle,jako u dcery,takové ty ortopedické.
|
| Bajkerovi | 2086 |
|
|
19.11.2003 21:36:08
Ahoj, jak poznám správné bačkurky. Jak by měli být šité a co je u nich nejdůležitější. Prý je teď testovali v televizi, bohužel jsem to propásla. Skoro všechny neprošli ani ty s tou "žirafou" PEGRES, které kupuji. Poradíte? Díky. Iveta@alion.cz
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
12.11.2003 18:18:19
Tak u nás je to jinak,venku je to celkem v pohodě se vzdorováním,spíš se projevujeme doma.Ale nosit po venku se nechá taky-jakmile jdeme sami bez dcerky a bez kočáru,zásadně nechce chodit,ale nést.V pondělí jsme byli v centru,no a krom cesty tramvají a metrem,kde seděl,jsem ho nesla.Šílený.Ale když máme s sebou i dcerku,vede se s ní za ruku a chodí.
Vzteká se doma,hodně když je tu se mnou sám(dcerka je dopoledne ve školce),tak teď hodně chodíme ven(naštěstí je hezky),kde problémy nemáme moc.Doma jak není po jeho,vzteká se,na zem si lehá taky,nebo mě bije(to řeším radikálně...) Tak hodně síly,Ewo,ať je těhotenství co nejvíc pohodové:-)). |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.