| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 1308  [Dalších 658 >>]
Jitka, Martin *22.4.2002 8596
16.2.2005 20:44:28
U nás se velmi často maluje barvičkama. Dokonce se Marťovi povedlo krásně vymalovat několik mnou předkreslených koleček (asi jako 20koruna) různými barvami. Jo, a bavily ho bramborová razítka. (To ale dělal s tetama odpo v jeslích.) Poslední dny hraje s tatínkem divadlo, našla jsem doma po Veronice vystřihovánku Perníkové chaloupky (chalupa, na ní přilepené perníky, zezadu pec, okolo stromy a keře, dokonce i lopata...) a tak je to u nás na repertoáru asi 10x denně. Ale o víkendu někde založil Jenička a Mařenku, nemůže si vzpomenout kde, a tak to hrajeme se 2 tabískama. Televizi, video a počítač mu teď tatínek moc nepouští, já jsem mu to povolovala, když jsem potřebovala něco doma udělat. Učíme ho pomalu člověče, má sice velké na koberci od Vánoc, ale hrajeme obrázkové- místo čísel jsou na kostce obrázky a postupuje se na dotyčný obrázek. Vydrží ale jen jedno kolo! Občas hrajeme i pexeso, sice jen s 5 páry obrázků, ale princip zatím asi moc nepochopil.
Taky můžu doporučit malování triček- máme na ně barvičky jako voskovky, to velice bavilo Veroniku, s Marťou zatím ještě nevím, co by vytvořil. Sám říká, že čmárá, že neumí malovat. Zítra zkusíme odpoledne zajít do mateřského centra v jeslích, ať si zase pohraje s jinými dětmi.
Mějte se fajn, užívejte si prcků.

PS: Ještě jsem dnes přišla na jednu zajímavou věc: pokud budete doma do 3 let věku dítěte, počítá se to do důchodu i do praxe (aspoň pedagogům)- což se odrazí na platové třídě. Pokud bych ale byla doma déle, tedy do 4 let, tak se mi to do důchodu započítá, ale do praxe NE.
Jitka, Martin *22.4.2002 8596
16.2.2005 20:26:40
Ahojte, zdravím všechny pracující i nepracující maminy i dětičky.
V práci dobrý, akorát chodím dost unavená, nestíhám ani kafe o přestávce a celé tři dny jsem učila 6 hodin (tj od 8 do 13.30) v kuse. Odpoledne vyřizuju osobní materiály, sháním učebnice, přepisuju plány...
Už mám i 3 přesčasy, neboť chybí kolega matikář a já mám pár volných oken, prý jsem ještě čerstvá a odpočatá. Ale za 1 přesčas mám okolo 200,- takže to jde. Odpoledne přebírám Martínka, akorát se tak při mém příchodu budí, jdeme na procházku, nákup, do cvičení. Večer teda mrtvolně padám do postele málem dřív než Marťa.
Jinak co se týče nemocí, tak podle mě je u paragrafu (tedy ošetřování člena rodiny) 69% platu, ale u nemocenské (vlastní) to po první 3 dny (ale možná i dýl -14 dní????) je asi třetina platu. Platí to teď od ledna, musím se přeptat.
Jinak u nás sníh nic moc, hodně to taje, brodíme v loužích, letošní zima na Moravě ve městě nic pěkného. Na horách je určitě hezky!! Taky jsem dnes v TV viděla ty závěje, zrušené lety, zapadnutá auta, ale u nás žádné hrůzy.
Jdu ukládat prcka, pak i sebe. Ještě, že po mě nikdo nevyžaduje přípravy na hodiny, něco učím "jen tak od boku", stačí vědět, co se kde v učebnici nachází, sem tam připravit nějakou prověrku....

Takže si pěkně užívejte sněhu, já jdu do postele, musím dohnat zameškané spací hodiny ještě z nemocnice, to jsem skoro nespala.
Lenka, Míša 4.4.2002 2327
16.2.2005 16:24:28
tak jsme byly bobovat a postavily jsme snehulaka:) bylo to fajn:)

Co noveho u Vas?Nemate nejaky typ na "domaci zabavu"?:) Misa ted rada striha a omalovava,ma rada krtka,v knizce i v TV:)stavime z lega,jezdime s vlackama,hrajeme si s miminkama,hazeme a kutalime s micem,varime spolu a ja nevim co jeste...ale neco novyho..nemate napad?:)
16.2.2005 10:37:11
Tak co,je u Vas taky tolik snehu?Za celou zimu to je nejvic snehu co napadlo..rano jsem koukala:)) Odpo asi vyrazime ven...Misa vypada zdrave-tuky tuk,tak jsme to snad zahnali.
15.2.2005 14:52:18
Ahoj holky,tak u nas to vypada tak,ze Misa rano vstala v sedm (jinak vstava v osm) nabita energii,bez teploty,takze nechci rict,ze mame vyhrano,ale snad to bude dobry..tuky tuk.Dneska jeste radsi budem doma,trosiicku obcas zakasle,ale fakt minimalne.NO a ja mam trosku pocit v krku..takze jeste budu bojovat:)

Oli,na stitnou zlazu si zajdi..ja beru letrox75,pry to mam ted ve vybornem stavu,ale pry ty hormony mi uz zustanou naporad:((( Mam mirne snizenou funkci stitne zlazy-podle chytrych clanku bych mela pribirat na vaze:)
Jeste muzes byt unavena a me se taky trochu trasly ruce obcas..ted se mi to nejakou dobu uz nedeje.

Tak misa uz se vzbudila po hodine a pul.Preju hezky den a hodne zdravicka vsem!
Hanischa, Míša 22.4.02 7819
15.2.2005 12:12:02
oli, ošetřování člena rodiny ti dr napíše, ale je to jen na 9 kalendářních dní v měsíci a pak si musíš vzít neplacený volno. teda pokud chceš být pořád doma. a není to přenosný, tzn. že si ho může vzít jen jeden člověk, buď ty nebo manža. já to tak nějak plácám, že mi pokaždý těch 9 dní stačilo. peníze jsou stejný jako při nemocenský, takže žádnej velkej zázrak, ale na výplatě mi to dělá zhruba o 200kč míň, než kdybych chodila do práce pořád.

jinak míše se spouští rýma, má zvýšenou teplotu, takže nějaká viroza. a já jsem jako brk:o) to je tím, že piju actimel:), občas. nechci tomu tady dělat nějakou reklamu, sama nevím jestli je to tím, ale za celou zimu jsem neměla rýmu, kašel, teplotu.

jitu, práce dobrý?

oli, pošli mi pár kilčo, u mě se ztratí. ježiš, já si myslela, že po dítěti ztloustnu, no a ono mi akorát zůstalo povolený břicho, malý prsa a jinak mám pořád těch svých 43kg:o( no tak třeba po druhým, že:o)

oloušek, chlap. 4roky 7476
15.2.2005 11:58:16
ahojky. tak jaka? rozjely se nemoci? ja jsem presla boleni v krku, o vikendu, ale porad to neni uplne ono.. posledni dobou mam celkem dost priznaku, ktery jsem nemivala. nejspis to bude k te nelecene stitne zlaze.. :o(
preju at jste brzo zase zdravi, pri tom co ted vsude radi.
jitu, to je uzasny. ani me to nenapadlo, ze to jde. supr. co ve skole? uz jsi nastoupila?
hani, u nas jsem taky ja ta zla. tatinek je lepsi na hrani a na porusovani zakazu, to znam. i kdyz treba vecerni koupani nebo jidlo, vetsinou stejne dojde na me.
hani, jak je to s osetrovani clena rodiny? kdyz je miska nemocna, napise ti dr papir? nebo jdes na neschopenku ty sama? a co penize, vyjde to na stejno? to jsou otazky, ja vim...
leni, jaka u vas? bojujete?

ja jsem si vcera v lekarne koupila pripravek od megafytu, na zasyceni zaludku. posledni dobou jsem neustale jen zrala, /omlouvam se za ten vyraz, ale slovo "jedla" ten stav nevystihuje presne/ a uz mam speky i na zadech. hruuuuza. musim se trosku spravit do plavek. a to nemluvim o tom, ze nezapnu vetsinu kalhot.. a to myslim vazne. nejspis to taky bude k te stitne zlaze. svadim na to vsechno, posledni dobou.
14.2.2005 15:23:01
leni, vy jste holky šikovný. my se na valentýna vykašlaly.
jojo leni,tatínek je vzácnější. navíc si ho míša omotala kolem prstu a v podstatě ji tak rozmazluje, až to hezký není. já něco zakážu a on to vzápětí povolí. což by samo být nemělo:o(. hele, míša taky děsně ráda vybaluje. vždycky když přijdu, tak volá, co jsi mi koupila? a máš pro mě nějaký dárek?:o)

jasně, že jsem to zdraví zakřikla. míša už začíná posmrkávat, teplotka, mě bolí klouby, záda:o(((
14.2.2005 11:01:06
Hani,tak se drzte ve zdravi!Misa ma dneska trosku zvysenou teplotu 37,1..tatka sel dneska uz do prace..rymu jeste trochu ma a udelaly se mu desny opary..tak nas asi taky ceka choroba..kez by ne.

S tim Misinym vitanim..hold tatinek je vzacnejsi:) nebo ne?tak proto ho vita vic nez tebe..Misa je taky nadsena,kdyz prijde tata z prace..ale kdyz prijdu od nekud ja,tak je vlastne taky rada:)nejradsi vybaluje nakupy:)))

My jsme ted s Miskou udelaly linecky srdicka s rybizovou marmeladou pro tatku k Valentynu:)
14.2.2005 10:22:50
Jitu, super, vlastně by mě ani nenapadlo, že tohle taky lze. to je fakt bomba:o) až někam pojedu, budu ti mávat:o)))

u nás zatím 3x tuk zdraví slouží. přes chřipkovou epidemii, která tu řádí, tak jsme všici ok. v práci všichni smrkají a frkají, tak čekám kdy něco donesu domů. při tom zákazu ošetřování asi budu muset dítě zastřelit, abych mohla do práce;o))) tak a teď jsem to míšino zdraví určitě zakřikla.

leni, míša by taky nejradši koukala na tv od rána do večera. naučil ji to tatínek a já jsem teď ta zlá, když tv vypínám. některý pohádky už zná doslova nazpamět. stejně mě tak napadá, že mě to přijde kolikrát až líto, jak je míša na tátovi závislá. celý den poslouchám, kde je tatínek, kdy přijde a když přijde, tak to je radosti. mě takhle nevítá:o(

[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 1308  [Dalších 658 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.