| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 1308  [Dalších 628 >>]
pani jedna 6505
2.2.2005 20:53:09
Dneska jsem přemýšlela, proč se Baru nechová moc pěkně ke klukovi, se kterým se vídáme skoro denně. Je o 3/4 roku mladší a ne že by ho něměla ráda, nebo byla vyloženě ošklivá, ale kolikrát fakt není moc hodná, má problém mu půjčovat hračky, poš´tuchuje ho, atp.
Už jsme myslela i na to, jestli to není právě tím, že se vídají tak často. S dětma, co vídá občas, jsou jí vzácnější, to tak nepozoruji a co si vzpomínám, tak něco podobného bylo ještě v Butovicích, s holčičkou stejně starou, taky se vídaly vlastně denně. Dnes jí vidí jednou za čas a jsou přitom úžasné.
Skoro bych to popsala k tomu jak se k sobě chovají sourozenci- sice se mají rádi, ale někdy by se radši přerazili, než by se rozdělili nebo něco druhému půjčili, víte co myslim?
pani jedna 6505
2.2.2005 20:43:02
Ahojky,
Oli, můžu se přispět se svým názorem?
Já jsem původně chtěla, aby Baru chodila do školky už od 9/2004, ale jak jsme se přestěhovali, tak nikde nebylo místo. Dávala bych jí právě na těch 5 dní v měsíci, aby si hezky zvykala. Dávala bych jí pravidelně každý týden v pevně stanovený den, aby v tom byl řád. Kdyby totiž chodila vždy celý týden a pak měla 3 týdny pauzu (=5 dní za měsíc), tak si myslím, že by se jí tam zase ten další měsíc moc nechtělo, že by si sice ten týden zvykla, ale za ty 3 týdny pauzy zase odvykla. No nevím, zdá se že co školka a učitelka to jiný názor.
Z mých zkušeností ale vyplývá, že právě ta pravidelnost pomůže si zvyknout. Je akorát třeba dodržet, že dítě chodí opradvu každý týden a daný den, ne v tom dělat trochu chaos - tento týden se nám nechce vstávat, tak půjdeš příští 2x atp. To si pak dítě snadno může vymýšlet, proč by se dalo jít až ten další rovnou 3x.
Doufám, že je to co píšu srozumitelné. Já sama, pokud to půjde, bych ráda začala dávat Baru na 5 dní v měsíci už od jara, třeba se najde místo, kam by jí vzali. Myslím, že totiž opravdový kolektiv potřebuje jako sůl.

Sem se zase rozepsala:o)
oloušek, chlap. 4roky 7476
2.2.2005 15:50:26
ahoj, odpo jsem byla ve skolce zanest prihlasku, nebot jsme od rana oba nejaci nachlazeni, tak kdyby se to rozbehlo, abych mela vsechno vyrizeny a mohli v klidu lehnout.
filipa hlidala sousedka, ja mluvila s reditelkou a vysli jsme z toho tak, ze uz od zari by mel filip zacit chodit na 5dni v tydnu k materske, aby neblokoval misto, nebot je tim pripravuje o penize. takze ted rozmyslim a jelikoz nejzassi termin mi nabidla od ledna, nijak nadsene jsem se na to zari totiz netvarila, zvazuju jestli zari nebo leden.. a bude me to stat 350kc/mesic, tech 5dni. a doporucila mi vyuzit hned cely tyden naraz v tahu, aby to nemel rozkouskovany po dnech v celym mesici. hur by si pry zvykal..

leni, nezrusili jsme to auto znamych uplne. jen pry prasknul nejaky stredovy list, pod nasi vahou, a nemohli jsme pokracovat v krasojizde.
jak bylo na sraziku?
Lenka, Míša 4.4.2002 2327
1.2.2005 20:52:35
Oli,co jste vyvadeli,ze jste zrusili auto?:(To je fajn,ze jste si to jinak uzili.Filipek te nechal dospavat?:)))

My jsme o vikendu taky bobovali,ale od pondelka jde snih dolu a je to mokry,tak uz nechodime..docela skoda,zacalo mne to bavit:)))Taky mi kamaradka pujcila lyzicky pro Misu,ale kdyz mi je predavala,tak mi nejak nedoslo,ze jsou bez hulek:))) no a bez nich to moc nejde.Jsou to takovy ty nasazovaci na boticky.Tak z lyzovani nic nebylo.

Veru,jestli se tu objevis..Baru ma lyzicky s prezkacema asi uz,vid?

Jinak nic moc noveho u nas neni...jo,tatka je prave na srazu ZS:)))
1.2.2005 12:01:45
ahoj, vcera jsem dospavala vikendek a byla naprosto nepouzitelna. nejak me zmohlo bobovani.. :o)))
leni, navarila jsem. vyvar a zapekla testoviny. tam jsme meli pripraveny obed a na veceri jsme si zajeli. sice jsme po ceste zrusili jedno auto, takze nakonec se chlapi museli vratit pro druhy a my s deckama mrzli kdesi u silnice, ale jinak to bylo supr.. kluci jsou stejne stari a uz se nekdy i domluvi. ale i strkani a zduchani probehlo, nastesti jsme zasahovat nemuseli.
ve ctvrtek nas ceka ten zapis, jsem zvedava.

a co u vas noveho?
30.1.2005 18:39:59
Oli,jak sis uzila vikend?Navarila jsi a uzivali jste si snehu?:)

30.1.2005 18:38:05
Nejak se nemuzu dostat k odpovedi:(
Hani,to je skoda,ze sis to lyzovani poradne neuzila,zvlast,kdyz bylo tak krasne...a co nejaky obcerstveni na sjedovce,slunicko... misto sezeni v aute?:))

Ty rodice v ty lyzarsky skolicce..to je fakt drsny:( chudak dite:(

My jsme o vikendu zase kazdy den bobovali i s tatkou,no a i kdyz na bobech je psano do 35 kg..tak jsme se v jizdach stridali:)) boby to zatim vydrzely:) Misa nadsena:)

28.1.2005 15:28:36
ja v jedenact, hani. a filip se privalil chvilu po mne.
dneska musim neco navarit, jedeme na vikend pryc a neminime ho stravit u sporaku..
pekny vikend vsem.
Hanischa, Míša 22.4.02 7819
28.1.2005 8:33:10
tak oli, v kolipak jsi šla spát?:o)

jé, to jsi hodná oli, že jsi na mě myslela:o) počasí bylo úplně suprový, sluníčko, poletoval sníh, všude závěje, zasněžený stromy, prostě pohádka:o) dokonce i to sluníčko hřálo, že bylo teplo. příště kašlu na lyže a jdu bobovat:o)
27.1.2005 22:27:50
hani, 5 filipku.. dej pokoj. :o)to si ani nedokazu predstavit. ty tety by si zaslouzily medaile.
takze lyzovacku jsi nakonec prosedela v aute? a ja na tebe tak myslela. co pocasi? krome zimy, bylo pekne?
holcicky je mi lito jen pri tom tvem popisu, nekteri rodice jsou opravdu sobecti. nechapu.

filip mi odpo usnul u tv a ted se tady vesele nacpava cerealiema. kdy ja se dostanu do postele??
a nechce se naucit ani jednu rikanku. jak my to u toho zapisu zvladneme, nevim.
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 1308  [Dalších 628 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.