| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 1308  [Dalších 608 >>]
Hanischa, Míša 22.4.02 7819
26.1.2005 8:52:19
Tak u nás je školné 240,-kč, stravné nevím. bude to rozdíl oproti jeslím, kde platíme skoro 2tis. docela se těším i na to, že ji nebudeme muset převlíkat do eráru. jinak zvykání tady není, ani bysme to nevyužily, nazvykaní budem až až:o)

leni, držím palce ať vše proběhne v klidu. míša je přece veliká šikulka, ta to zvládne:o)

zítra jedem lyžovat. mám novou výbavu, ale nestála jsem na tom od osmičky, tak mi držte palce, ať si nezlámu nohy.

včera jsme měli malou oslavu, taťka měl narozeniny. koupili jsme mu dort a míša tu řvala "hodně zdavíííííí, štěstííííííí":o) svíčku na dortu jsme zapalovali asi 50x a dárky dostal vybalené:o)
oloušek, chlap. 4roky 7476
25.1.2005 20:51:36
cauky, prave jsem navstivila aktualizovane stranky "nasi" skolky.. takze zapis 3. a 4. unora. muzeme zacit nacvicovat. :o)
leni, a pro srovnani:

Školné - po účinnosti nového školského zákona od 1.1.2005 je výrazná změna v platbě školného: děti které dosáhnou v době od 1. září do 31. srpna šesti let a děti, které mají odklad školní docházky, neplatí školné. Všechny ostatní mladší děti platí školné zvýšené, které bude upřesněné do 31.1.2005. Maximální výše však bude 390,- Kč. Výše školného se vypočítá ze skutečných provozních nákladů školy za rok 2004.
Rodiče, kteří pobírají rodičovský příspěvek, mohou dítě dát do MŠ pouze na 5 dnů v měsíci za běžnou měsíční úhradu.
Stravné - 24,- Kč denně, s možností polodenního stravování za 18,50 Kč nebo pobytu dítěte do oběda za 5,50 Kč.

ovsem netusim, co je to bezna mesicni uhrada.. /i kdyz na neaktualizovanych strankach bylo tusim nejakych 500kc+stravne, jak pise lenca/
Lenka, Míša 4.4.2002 2327
25.1.2005 18:59:27
Oli, mas pravdu,ze lepsi,ze si rekne,ale preci jen svlikat venku,kdyz je pod nulou:( Hani-misa to pry vydrzi,nase neee:))dneska jsem to zvladly,ze se misa vycurala u kamaradky:) byly jsme dnes venku 4 hodiny! Nejdriv s "lopatou" a pak s bobama-boby lepsi:)

Taky jsem volala do skolky a je to u nas tak,ze zapis je na konci brezna a skolne na mesic je 500 a 27/den jidlo.A kazdy ctvrtek v dubnu a kvetnu od 16-18 "zvykani" coz urcite vyuzijeme.Bude aspon vedet s kym tam pujde a kam pujde:) Jsem sama na vsechno zvedava:)

25.1.2005 12:42:30
hani, tak to mate za sebou? zavidim, ze se miska tak ukazala. z filipa by nic nedostali.. snad me neprekvapi nejakou scenkou, az na to prijde.
maily z rodiny mi chodi, novinky kazdy tyden, myslim. ale skoro to nectu, nestiham.
a s cestovanim do postele mam taky svoje zazitky. odbije 4hodina rano a filip preliza.
leni, s curanim venku se netrap. urcite lepsi je, kdyz to mala nezadrzuje a rekne si. ja mam takovy dojem, ze filipovi vadi ta procedura vyslikani a oblikani a proto to curani oddaluje. coz neni dobre, drzet by to v sobe nemel.

25.1.2005 9:04:38
Hani,tak vy uz to mate se skolkou jasny:)Miska -andilek:))

My vcera byly venku dve hodky,na bobech,ale Misa to proste s curanim nevydrzi:( Musela jsem ji z kombinezy svliknout:( zkousela jsem,at to vydzi,ale tvarila se nestastne,ze musi hned.

JInak z rodinky uz mi dlouho nic neprislo..pritom chodil mejlik kazdy mesic,ale ted uz dlouho nic:(

24.1.2005 12:56:33
leni, ještě jsem zapoměla, míša taky cestuje k nám do postele, bohužel:o( někdy během noci, někdy až když se ráno probudí. naučila se to až tehdy, když začala být hodně nemocná po nástupu do jeslí a spávala s náma.
taky jste dostali ten mail z rodiny o odnaučování spaní u rodičů?
24.1.2005 12:52:32
zdar baby, jsme se zrovna vrátily z toho zápisu...no jak tam jiní trávily desítky minut, měla jsem pocit, že nás vypakovala děsně rychle. ale to neva, míša si vybrala sněhuláka, dostala lízátko a odzpívala skákal pes, tak potichu, že tišeji to už nešlo. paní ředitelku pozdravila "ahoj", tak jsem byla ráda, že z ní vypadlo aspoň tohle:o) jako jeselské dítě máme přednost, takže v září hurá do školky. holčička před náma pořád vesele štěbetala a míša se opět chovala jako to nejzakřiknutější dítě. pořád si o ni všichni myslí, jak je hodná a ona si to všechno nechává na doma.

sněhu máme trochu, jestli to teď na sluníčku neroztaje, tak se půjdem odpo koulovat. pekáč máme u bráchy v autě:o(

holky, díky za ohlasy na zdravení. jsem ráda, že je to všude stejné, aspoň si nepřipadám tak neschopně. to víte, když máte super dokonalého synovce...;o)
24.1.2005 10:20:08
ahoj, my snih nemame. aspon na boby to teda rozhodne neni.. :o(
hani, s filipem jsem na tom podobne, netrap se. zname zdravi - ahoj nebo cau. ale treba prodavacku ve vecerce ani nahodou. reknu mu: pozdrav pani, a on: ne ahoj pani, nemuzu.. a co pak s nim? mam ho nutit? pak to nerekne vubec..
asi vim, co to s tebou dela, kdyz musis poslouchat od tchyne takovy veci.. ale prd na to. drz se toho, ze mas nejkrasnejsi a nejsikovnejsi holcicku a hotovo. :o)
odpo pisni, jak jste dopadli u zapisu. my dneska nemuzeme, david mi nepodepsal prihlasku. snad zitra.
leni, filip jeste venku necural. takze zkusenost veskera zadna, ani v lete ani v zime. nevim sice jak, ale vzdycky to vydrzel. 4-5hodin klidne. a to pije.

24.1.2005 10:11:38
Hani,muzu te uklidnit,ze nase misa taky nezdravi,ale me to neprislo u tak malyho ditete jeste tak dulezity.A kdyz ji to chytne,tak tu chodi a kazdymu rika Dobyyy deeeen,dobyyyy deeen:))) takze si z toho nic nedelej:) Tchyne je vazne "mila":(

Misa ted pece pro miminko z modeliny rohlicky:)

Holky piste,rada si Vas taky ctu:))

Taky Vam zlaticka cestujou ze svych postylek do Vasich?Nase posledni mesic opet s oblibou okolo pulnoci,dnes to bylo ve ctyri rano:)

Tak se mejte holky pekne a uzivejte snizku,vcera jsme bobovali a dneska asi pujdem zase:)
24.1.2005 7:27:35
no jasně, já si taky ráda čtu romány:o) jen pište:o)

dneska jdem k zápisu, tak pak poreferuju.

musím si jen postěžovat...byli jsme u tchýně a dostala jsem sodu, že míša nechce zdravit. ona to umí, ale zdraví pouze podle nálady, takže když řekne ne, tak ne! a tchýně mi pohrdlivým hlasem sdělila, že teda ve 2,5 letech by to už umět měla. když jsem se zeptala, jak to z ní mám dostat, tak mi odpověděla, že ji to musím pořád opakovat, že se musí zdravit a tak. ona si snad myslí, že ji říkám "nezdrav" nebo co...chjo. a pak jsem dostala přednášku o tom, co už umí můj 2letý synovec a jak je daleko šikovnější než míša. no na zkažení nálady návštěva dobrá. fakt mi to přišlo docela líto, protože míša je to nejšikovnější a nejkrásnější dítě na světě;o))) chápete, že?:o))

my taky známe slovíčko "můžu?". občas i "sama", ale to není naštěstí zas tak často. a taky známe věty typu "kulňa mě to nejde":o)

sněhu tu máme taky dost, ve čt bysme chtěli jet lyžovat, doufám, že to dopadne.
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 1308  [Dalších 608 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.