| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 1308  [Dalších 598 >>]
Lenka, Míša 4.4.2002 2327
23.1.2005 22:12:48
Oli,tak to je uzasny-od roka a pul umet abecedu:)Taky mate snizek?My jsme se dneska probudili,otevrela jsem okno a bylo to jako v pohadce..v deset uz jsme byli venku na bobech a misa byla deeesne spokojena:)

Dneska mela prvne kombinezu - davam radsi kalhoty a bundu kvuli curani venku,ale vydrzela a nechtela venku svlikat..to zatim mi neni jasny,jak budeme resit..asi umrzne:)jooo u chlapecku je to snadnejsi:)
oloušek, chlap. 4roky 7476
23.1.2005 19:08:15
ahojky. jsem sama a tak jsem si rada a nerusene precetla veruncin roman a chci k tomu dodat, ze muzete klidne vsechny prispivat romanama, protoze ja si je vzdycky rada prectu. :o)
hani, nas filip zase neumi zadnou pisnicku ani rikanku.. o pismenka se zajimal, vlastne umi abecedu uz od 1,5roku. ted si je jen "procvicuje" na klavesnici u pc. a nektery barvy ho naucil david, na pocitadle. :o) ovsem vsechno je u nas 1,3 nebo 5. dvojku ani ctyrku proste nerekne a ani nechce vedet, kolik to fakticky vlastne je.
a vymysli si taky, kdyz se mu nechce.
veru, tak at se kaja usmiva co to pujde a misto ve skolce patri baru. drzim pesticky. a prihod nejaky novy fotecky do albika, at vidime jak si zijete a uzivate. :o)
leni, my zase zname slovicko "muzu?", velmi oblibene..

a doufam, ze brzo prihodite nejaky novy prispevek.
Lenka, Míša 4.4.2002 2327
22.1.2005 21:42:11
Tak ze bych se pridala co misa jeste umi?:)) Diky delani nutrillonu SAMA,SAMA,SAMA-znate to slovicko?:))) umi s prehledem pocitat do sesti:)))basnicek a pisnicek umi taky docela dost,o pismenkach to uz jsem rikala,ze nic moc a barvy zvlada,kdyz chce,tak rekne i ruzovou,oranzovou,hnedou apod a kdyz ne,tak si dela srandu a o napr.cervene rika ze je modra a tak..no proste blbne,ale umi je:)))

Do skolky vypada,ze se taky tesi a vi,ze az pujde maminka do prace,ze ona pujde do skolky a ze si tam bude hrat s detma:)Ale jak to bude probihat v realu-kdo viii:)

Dneska ale prvne spala u babicky a my prisli az na obed a spokojenost byla na vsech stranach,tak to je taky super:))
Hanischa, Míša 22.4.02 7819
22.1.2005 19:57:29
hmm, holky, to mi nedělejte...barvy u nás nic moc, písmenka absolutně nic....já ji to teda neučím a ona sama se o to nezajímá. jediné co pozná je písmenko a číslice:o) za to ale umí kvanta básniček a písniček a to i takové, o kterých nemám ani šajnu..:o)

oli, já si taky vytiskla přihlášku z netu, ale nic o razítku od dr tam není. máme ale vzít očkovák, tak je to asi místo toho. když jsme šly do jeslí, tak jsme pro razítko u dr byly.

veru, ať se rozhodnete jakkoliv, určitě to bude rozhodnutí správné. takže držím palce, ať máte pořád šťastnou a spokojenou rodinku. o nás se to tak doslova teď momentálně říct nedá:o(

jen vám musím říct, že jsme dnes měli kancelářskou akci squash a bowling a nemůžu se absolutně hnout. ale v bowlingu jsem byla druhá!!!:o) bylo to celkem fajn:o)

pani jedna 6505
21.1.2005 22:12:38
ahojky,
tak jsme byly u zápisu v naší vesnické školce, překvapilo mě, že není tak úplně strašná jak jsem si jí představovala. Ale je malá šance, že by tam bylo místo, snad jen kdyby nějak rozšiřovali kapacitu, což je ve hvězdách. Teď mají místo pro 20dětí celkem, z toho pro nové 4:o)
Kája už ale volá po okolí, zdá se že když se bude moc pěkně někde usmívat, tak by šance byla. Uvidíme jak to tedy dopadne, v jednom máme jasno - teda Baru - do školky se těší a bude tam chodit s maminkou (ne že jí budu vodit, ale budem tam celou dobu spolu).
Co se týče možností rozšíření členů naší rodiny, tak úplně rozumim tomu co holky říkáte, i když konkrétně s tím si starost nedělám, spíš s tím, že pokud by ten človíček potřeboval abysme mu pomohli srovnat se nějakýma těžkostma, tak jestli bysme to dokázali, jestli na to máme. No, ale to je zatím jen taková velmi toretická úvaha.
Přiznávám na rovinu, jak už jsem říkala Lence, že moc stojím o to, aby Baru nebyla sama, aby měla nějakého parťáka a tak prostě promejšlím všechny možnosti a uvidíme co se vyvrbí.
jinak barvy Baru zvládá cost dobře, i takový jako růžová, fialová, oranžová atd., a abecedu má stylem: tam je Kája! hlásí když vidí napsaný K.
U zápisu se nás ani loni v praze ani teď na nic moc ohledně dovedností neptali, ani Baru z ničeho nezkoušeli.
Ha, a je z toho román.
Tak se mějte pěkně, jsme ráda, že vás tu holky zase můžu vídat.
Páčko
Lenkahr
  • 
21.1.2005 17:34:14
Oli,Filipek je sikula,ze umi uz skoro vsechny pismenka,ale je zvlastni,kdyz umi abecedu,ze mu to mluveni jde pomalu..u nas je to naopak..misa povida krasne - jsou to fakt hlasky co z ni padaj:))jak deda prohlasil,lepsi jak program na Silvestra:)) ale abecedu teda zatim nezvlada.Ucila jsi ho to nejak vic,nebo se o pismenka zajimal sam a slo to tak nejak "samo"?

Se zapisem do skolky zatim zkusenosti nemame,cekame do dubna,az vyhlasi termin.

Veru,jak jsme si rekly,drzim palecky,at se rohodnete spravne a jak pise Hani,citim to uplne stejne.

21.1.2005 10:49:27
hani, ja si vytiskla prihlasku do skolky na jejich web strankach a v pokynech k vyplnovani je, ze si nejdriv mas zajit k dr, aby potvrdila, ze je dite zdrave a pak to tam muzes zanest. mmch si myslim, ze i kdyby filipa "zkouseli" pristi tyden, tak se toho snad nemuzou drzet, kdyz tam nastoupi az za rok..
tam ve skolce, kam chci dat filipa, maji 4 tridy. pro nejmladsi, homogenni skupina, zajicci. pak berusky, trida smisena-mladsi a starsi deti dohromady. a nakonec listicky a kotatka, tam je prevaha predskolaku. jen nevim, jestli si tridu muzes vybrat a nebo ti ji vybere reditelka.. na vsechno se musim zeptat, pak pisnu.

filip zna jen bilou, cervenou, zlutou, zelenou a modrou. umi vsechny pismenka, krome r,q,w. a ma zrovna obdobi opakovani, cokoli reknu, on to zopakuje. do ted mel minimalni slovni zasobu a mluvil "cinsky". jsem rada, ze se trosku rozmluvil a lip se spolu domluvime.
musime na prochazku, uz je cas. kvuli psovi.
Hanischa, Míša 22.4.02 7819
21.1.2005 6:59:16
veru, obdivuju toho, kdo si dokáže adoptovat. jsem na to asi velký sobec, vím určitě, že bych dávala přednost vlastnímu. a když vidím, jak mě občas dokáže vytočit vlastní dítko, pak nevím, co by se mnou dělalo adoptované. kdybych nemohla mít vlastní děti, asi bych za adopci byla vděčná, ale takhle....tak držím palce, veru:o)

oli, pro jaké razítko jsi šla k dr? k zápisu nějaké musí být?

zapsat se jdeme v pondělí. co vím od sousedky, tak se akorát třeba ptají dětí na barvy, jestli pozná např. sněhuláka, sáňky a pod.

když už zmiňuju ty barvy...tak s těma je to teda u nás docela tryzna...sice pozná, že tahle je jako mráček, takhle jako travička, ale dodá "tahle je jako mráček - červená":o) máme ještě co pilovat:o) na druhou stranu o tom někdy vůbec nepřemýšlí a odříká je úplně dobře.
ivanita 397
20.1.2005 22:15:05
Holky máte už některá za sebou zápis do školky? U nás ještě není, čekají asi až začátkem února, tak nevím co mám očekávat-budou se něco vyptávat dětí nebo je to jen pohovor s rodiči? Nevíte jak to probíhá?

A s tím sourozencem, teď už by to alespoň z mého hlediska bylo lepší pořídit Sofince sourozence, tak nějak jsme to původně chtěli, ale člověk míní a příroda zařídila jinak. Dvouletý věkový rozdíl je šílený, myslím že 3-4 roky je ideální, jedno mrně ve školce, maminka se může věnovat miminku a odpoledne zase když děťátko spí v kočáru může dát čas předškoláčkovi. Takže vzhůru do toho!!! :o)))
20.1.2005 19:27:12
ahojte. jaka? ja dneska konecne zasla pro razitko k dr a muzu se zacit pripravovat na navstevu skolky..
veru, jsem rada, ze jsi zavitala. a preju at kaja uspeje se skolkou a ty se sourozencem. chce to cas, hlavne. a radne to vsechno promyslet.. myslim na tebe. brzo zase pisni.

dneska dopo jsme vytahli boby, napadl snih. jeste ze, protoze vecer zacalo prset a po snehu ani stopa..
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 1308  [Dalších 598 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.