Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hanischa, Míša 22.4.02 | 7819 |
|
|
15.1.2005 17:51:15
oli, mám zkušenost, že se dítě v kolektivu a bez rodičů chová úplně jinak než doma. míša, ač je to rozmazlenej hajzlík, tak v jeslích poslechne, nikdy si na ni tety nestěžovaly. s jídlem to je u nás drama, v jeslích se v klidu nají. sice asi nesní kvanta, ale přece jen jí víc, než doma. doma se oblíká jen když má náladu, když chce a to není pořád. v jeslích holt musí a nikdo se jí neptá, jestli se jí chce nebo ne. jak se dělí v jeslích o hračky netuším, doma nepůjčuje nikomu. a na nočník chodíme taky:o))
navíc ty učitelky ve školce jsou zvyklé na různé dětské rozmary, takže z toho bych strach neměla. a stejně si myslím, že školka dětem jen prospěje. já do školky nechodila a ve škole jsem to dost pocítila. holky, ještě mi řekněte, ten rodičovský příspěvek se bere až do 4 let? ale práci vám ten 4 rok už nedrží, že? oli, nebudeš se vracet na původní místo? leni, super, že se vám to tak vyvedlo:o) míša je dle popisu vážně hodná, já chci taky takovou:o) |
| Lenka, Míša 4.4.2002 | 2327 |
|
|
15.1.2005 9:21:04
Holky,tak svatba se povedla:)Misa byla spokojena s nasima kamaradama a vydrzela od 11-14,pak jsme jeli dom a deda prisel hlidat a my jsme pokracovali od 19-24:) Bylo to fajn a vsichni meli radost,ze nas po dlouhe dobe vidi zase spolu na nejake akci:)))(misa tam perlila..cekalo se na obed..chvili bylo ticho asi uz meli hlad:) a misa do toho ticha PAPAAAAAT:)))) a od obradu porad opakovala,ze ma hlad:))) Sunkovou rolku s krenem ale odmitla:))) (pry toho krenu tam bylo malicko,ja to nemuzu,tak jsem nemela,tak si dal tatka za misku:))
Hani,poslu ti foto:) fotila jsem se ten den sama,tak je to troch mazly,ale je to videt- ta barva:) Misa ma nejlepsi kamaradku o 10 mesicu mladsi a s tou vychazi naprosto uzasne..doma si kutalej micem,jezdi na motorce druha beha za ni a pak naopak..fakt paradni a my maminky:)) si spolu taky skvele rozumime,takze se vidame hoodne casto. Kdyz jsme chodily do MC,tak to tam taky probihalo celkem vse bez problemu..ale jak zvladne skolku beze mne zatim nemuzu odhandout..deti ma rada,ale nevim jak bude reagovat,kdyz tam nebudu..no tak doufam,ze jsem ted tou chvalou neco nezakrikla,vetsinou se to tak stava:( preju hezky vikend vsem! |
| Kriss,Kiki 4/02 | 3534 |
|
|
14.1.2005 22:20:36
Nedá mi to a musím reagovat. Kiki se teď začala chovat naprosto šíleně, ale jen když má před kým - děti i dospělí. Hračku nepůjčí absolutně nikomu, i když dřív půjčovala, začala plivat, prskat, dětem ubližovat :-( V klidu ví, co se nedělá, ale jak dojde ke konfliktu už to lítá. Zkouší nás teď, co to dá. Jinak s oblíkáním a tak - sama to umí, ale ne vždycky je ochotná to provést. Jídlo jak kdy. Docela si od školky slibuju, že jí tam kolektiv trošku skrátí křidýlka a doufám, že nebudu každý den poslouchat komu co udělala :-(
Takže Oloušku, buď ráda, že půjčí hračku aspoň mladším dětem. To u nás momentálně nehrozí. |
| oloušek, chlap. 4roky | 7476 |
|
|
14.1.2005 21:02:55
hani, kez bych mohla ja pocitat s tim, ze si me v praci podrzi.. to je pak o necem jinym. stejne, kdybych mela dat filipa hned zitra do skolky, tak mi ho nejspis obratem vrati. neumi se sam oblict, obout, skoro neji, chodi na nocnik a je to takova nase "holcicka".. ten by bouchnuti krouzkem po hlave neoplatil, spis by se rozbrecel. a neumi se delit o hracky se stejne staryma detma. mladsim svoje hracky pujci, ale starsim ne. stoji me to hodne vysvetlovani.
ohledne skolky muzu pocitat jedine s pomoci sousedky, ktera ma ted 6mes chlapecka. takze by mohla filipa prvni rok vyzvedavat po obede a odpo by byval chvili u ni. ale to je zatim jen teorie.. kdo vi, jak to nakonec vubec vsechno bude. leni, na to, jestli musi dite nastoupit uz letos v zari a ne az pristi rok v dubnu, se musim teda zeptat. prislo mi to logicky, kdyz ma 4roky v dubnu a ja s nim budu doma, tak nastoupi v dubnu. ale na druhou stranu by tam misto filipa, kterymu by tim padem museli drzet misto az do dubna, mohli vzit nekoho, kdo bude chtit chodit hned od zari. to se teda musim informovat. v podstate nic jinyho ted neresim, hruza. |
|
|
14.1.2005 18:42:12
ježiš, já taky potřebuju holiče jak sůl. byla jsem tedy naposled v listopadu, ale mám to hrůza přerostlý....jak tak koukám, je to tady samá krasavice:o)
oli, s tou nemocností je to hrůza, nicméně mě v práci chtějí, tak mě mají:o) doma s mišákem bývám já, občas beru odpolední, to hlídá máma. ale stejně, i když jsem doma s míšou, tak třeba jdu v pět odpo do práce (když se vrátí muž z práce) a jsem tam třeba do devíti. prostě záleží na tom, jak moc a jak rychle musí být práce hotová. jinak jsem mluvila s dr...dítě se prý promoří tak za půl roku, pak by to mělo být lepší. no u nás je to pořád stejně blbý. vyhodit mě nevyhodí, za to dám ruku do ohně...prostě mě potřebují a druhou takovou aby pohledali:o))) oli, jednou to stejně budeš muset zvládat...já teda chodím na sedmou, muž vozí míšu do jeslí, což je výhoda, že s ním můžu počítat. na druhou stranu chodím domů úplně vyřízená, ospalá a míša je vyspalá a má nejvíc energie, takže večer padám úplně mrtvá. nebýt problémů, které začaly s naší novou sekr bych byla úplně spokojená. díky ní začínám uvažovat o druhém dítku. jinak mišák je samostatnej dost a už je úplně v pohodě i v jeslích, chodí tam ráda a strašně se jí líbí chodit za kroužky (teda jako po venku, pamatujete, ne?:o)) dnes mi říkala "gábinka mě bouchla po hlavě....tak sem jí to vrátila":o) jen by mě zajímalo, kdo koho bouchnul první:o) tak předpokládám, že přechod do školky zase takové drama nebude. no abych se nedivila:o) jitu, no opravdu, vyber si, moje máma, tchýně i tchán jsou zdravotně celkem OK...taky jsou v nejlepších letech...ale nemůžu je využívat pořád. ale jsem ráda i za to málo, aspoň tak to trochu stíhám. tak hlavně ať se ti v práci daří, 5x víc než mateřská bych chtěla taky:o)))) |
| Jitka, Martin *22.4.2002 | 8596 |
|
|
14.1.2005 15:30:38
Re: vlasy - taky bych potřebovala k holiči, taky jsem naposledy byla ostříhat v září, ale nějak nestíhám.... Navíc jsem o vánočních prázdninách zaučila dceru, která mi perfektně hlavu nabarvila, aspoň mi nejsou vidět ty šediny:-))))
Re: práce - těším, netěším, stejně by to jednou muselo být, Marťa už je dost velký, aby přežil půlden bez maminky!! Já to beru jako změnu, vypadnu z domácího stereotypu, nemusím stále hlídat malýho, budu ráda, že mám místo, přijdu mezi "rozumné" lidi, dostanu snad 5xvíce peněz než mám nyní. A když vím, že bude o Martínka postaráno, tak co.... Manžílek letos učí jen soukromě, většinou po odpoledních, takže přebere roli matky v domácnosti! (Akorát k pračce ho nepustím, máme od listopadu novou a tu si pokazit nedám:-)))) Re: hlídání - No jo holky, vy jste mladý kočky, většinou s jedním dítkem, a já letos slavím 40!! Takže ty babičky v důchodu už jsou více méně samozřejmostí. Taky jsem řešila u dcery, tehdy jsem šla do práce v jejím roce a 2 měsících, jestli jo nebo zůstat doma. Tehdy ji taky hlídal chvíli manžel (tedy ex), pak tchýně, která šla do předčasného důchodu, ale vše bylo hlavně kvůli financím! A do školky ji ochotně vzali 3 měsíce před 3. narozeninami, je fakt, že byla daleko více oraženější a samostatnější než je Marťa. Zase na druhé straně, už musíme hlídat i ty rodiče- můj otec bude mít za rok 70, občas se snaží o něco, na co už fyzicky nemá, ale celý život to dělal... Mamka má vystouplý obratel o 14 milimetrů, což je hranice, aby se jí přeskřipla mícha, nosí bederní pás, nesmí nic těžkého zvedat a nosit.... Tchýně se stará o nemocného švagra (schizofrenik), občas ji taky něco píchne, bolí.... tchán zemřel v létě v 61 letech.... A tož si vyberte, co je lepší.................. |
| oloušek, chlap. 4roky | 7476 |
|
|
14.1.2005 11:42:57
ahoj. no, hani, o tom zadna. leni musi byt krasavice nejvetsi. i kdyz, ja byla taky vcera u kadernice. uz jsem to potrebovala, naposledy jsem byla v zari..
ja si to zatim nejak neumim predstavit, skolku a praci. mam obavy, jak to bude ve skolce filip zvladat. a jak to zvladnu ja sama. nejak to pujde, ale uz ted mam nervy. rano vstat, vypravit sebe, decko, valit se psem a pak zavest malyho a sama mazat do prace.. s chlapem pocitat nemuzu, aspon zatim ne. uvidime za rok. mimochodem, abych vubec nejakou praci sehnala a neskoncila na pracaku se 2000kc. a nejvic me desi ty nemoci. hani, jak to delas s miskou? jsi s ni doma ty nebo kdo? a co na to v praci? z toho mam taky strach. jestli bude filip casto nemocny, aby me nevyhodili.. ted zavidim jitus, ktera ma hlidaci babicky a tatinka. ja s tim zatim pocitat nemuzu. i kdyz tchyne nejspis dostane plny duchod, zabilo by me vozit decko pres cely brno k ni, bez auta. to bych nestihla vubec nic. a to me pak napada, jestli radeji nemit druhy mimi.. jenze za 3-4 roky bych resila to stejny s druhym. k tomu filip do skoly.. takze zadna holcicka, aspon prozatim ne. :o) a co verunka? hleda skolku i praci? tam to bude asi s dojizdenim, ze? hani, supr strom. uz jsem vzala mustr. ovsem v utery jsem sklizela nas umely a byla jsem rada, ze mi z neho nic nepada.. |
|
|
14.1.2005 7:28:48
leni, pošli fotku. jsem zvědavá na tu barvu, musíš být krasavice:o)
|
|
|
14.1.2005 7:27:36
leni, užijte si svatbu:o) my dnes jedeme za 6ti týdenním Dominikem. už se moc těším na mimi. že bych si vzala mustr?;o)))
jen se tak zeptám všech co plánují návrat do práce...těšíte se? nebo by jste byly radši doma? mě teda už kolikrát napadla myšlenka vrátit se na mateřskou, ale v podstatě jen z toho důvodu, že je míša neustále nemocná. na druhou stranu se mi ta její docházka zase nechce na půl roku přerušovat, asi bych s tím stejně nic nevyřešila. holt dilema. hezký den všem! |
| Lenka, Míša 4.4.2002 | 2327 |
|
|
13.1.2005 23:00:39
hani,jsem zapomnela, do prace se chystam v rijnu nebo listopadu,nejradeji na zkraceny uvazek,ale nevim,jestli mi to vyjde..tak jinak na plny,no:)musim se domluvit v praci.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.