| Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 | 8793 |
|
|
Re: Re: Re: Re: nejak brzo....26.10.2005 8:57:52
Jo a ten tlak, ted jsem o to víc ráda, že mě nedal nějaký prášky, kdoví na kolik by mě to pak spadlo.
|
|
|
Re: Re: Re: nejak brzo....26.10.2005 8:57:06
No Ivko já doufám, že Mates taky dostane rozum.
Jinak Matýs se od Koutů dost změnil. Jak povahově, tak i po fyzické stránce. Když jsme byli v tom únoru, tak mě přišlo, asi jak byl oproti ostatním velikej, že je takovej mín pohyblivej, tak to už není ani náhodou, je fakt, že zase vytáhnul a tím pádem zhubnul, ale ted je pohyblivej až moc, pořád ho odněkud sundavám. Co se týče povahy, tak tam jsem si právě všimla, že není moc průbojnej, nechal si vzít hračky atd. Teď mě naopak přijde, že je asertivní až moc, když mu někdo něco bere, tak je schopnej to druhý dítě vzít lopatkou po hlavě. Prostě je to Matýskovo a tím to pro něj končí. Museli jsme přestat chodit i na písek, většinou tam chodí o rok mladší děti, a náš Mates, když do nich strčí tak by je zabil. Ale on na to moc nekouká, tuhle tam pelcoval i nějaký třináctiletý pubertáky. Nevím jestli je tak vycvičenej od Jíry, ale tiše doufám, že tohle období přejde, protože je to dost náročný. A to tedy ne pro něj, ale pro mě, já pak na něj ječím, ihned si v duchu nadávám, jak jsem blbá, no co mám říkat. A je na něm taky asi dost znát, že není v kolektivu dětí. Včera jsme byli v olympii a naše mami mě tam demonstrativně ukazovala dva kluky, jeden tak jako matýs, druhýmu mohli být tak čtyři, jak jsou spořádaně vedle vozíku a drží se ho. Naše dítě sleduju jen podle povykování. Případně je naděje, že ho dohoním u nějakýho toho houpacího vozidla. Tak pokud někdo máte radu na zkrocení, sem s ní. Já tě obdivuju, já jak jsem ted nepohyblivá, tak nezvládnu jedno, nedovedu si představit honit dvě nebo dokonce tři. |
| Ivka+3 | 14238 |
|
|
Re: Re: nejak brzo....26.10.2005 8:38:39
Símo, ty si teda užíváš! S takovouto budeš mít za chvíli tlak ukázkový a po výletě jen s Matýskem do Prahy možná i nezdravě nízký ;-) Ale ne, ten upravený tlak ti přeji, snad už to bude jenom lepší a lepší. A co vyvádí Matí, to mi silně připomíná našeho Mišana... Jen mi to moc nejde s obrázkem Matího, jaký jsem si udělal v zimě v Koutech, vždyť tam byl skoro zlatíčko!
Madlo, s botama se to má tak, že Míša má 25-26, Lucka 23, bytičky, co nosil loni v zimě Míša jí jsou velké. Takže podle věku bych to vůbec nepočítala. Doporučuji postavit malého na papír, nožičku obkreslit, v nejdelším místě změřit, délku napsat babičce, ta ať si ulomí špejli stejné délky a strká do botiček... jak to tu tak píšu, tak tak přemýšlím, neradila jsi nám tohle kdysi ty??? Já mám tento tip odněkud z netu, nakupuji tak běžně. I když já se přiznám, že naše děti botičky navzájem dědí, když si vzpomenu, že jednu sezonu jsem kupovala Vikince snad devatery boty, když to vynásobím třemi, tak tolik by náš rozpočet opravdu neunesl. :-( Navíc mi to přijde zbytečné, mám tu tenisky od Bati, co v nich Vika chodila rok a byly jako nové, po Míšovi už jsou trochu okopané, ale pro Lucku na ježdění na motorce, kdy špičky odře raz dva, jsou ještě dobré. Prosím nekamenujte mě!!! ;-) Dárky jsem tady snad už řešila, Vikinka dostane soupravu na lyžování, Lucka Šušinku, Míša garáž k autodráze, co dostala dvojčata k narozkám. To je zase u nás hračka č. 1, samozřejmě po Šušině, tu opečovávají všichni tři. Pak budeme ještě kupovat dárky za babičku, Vikince autosedačku pro Šušu, Lucce golfky pro Šušu, Míšovi ještě nevím, ale vyřeším to asi nějakým autíčkem, s těmi ho nějak zanedbáváme. Ještě jim chci koupit povlečení, ale to možná dostanou jen tak, taky nechci, aby si zvykali, že je pod stromečkem spousta balíčků. A pro sebe mám už vybráno, koupím si stříbrnou soupravu - náhrdelník, naušnice a hodinky. Lubo, pokud si něco slušného nevybere, dostane "fusekle a zubní pastu". :-) Dani, to stan, neufouklo? A tobě Peti díky za zpravodajství o VV, včera jsme tu byli s Lubem sami, tak jsme nesledovali. Jo a stavebnice je u nás stále v kurzu, už Míša začal stavět i trojrozměrné stavby. Celkově mě teď Mišák o víkendu překvapil, poskládali jsme spolu puzzle o 104 dílcích, normálně u toho vydržel až do konce! Taky jsme pekli perníčky a dvojčata krásně vykrajovala, tý jo, ona snad opravdu dostávají rozum! Zatím z toho ještě nevyvozuji žádné unáhlené závěry, ale možná ... Jinak já se dnes mám, jsem sama doma. Děti si vzala na prázdniny ségra, Lubo bude až do zítřka v Praze, já jsem měla nějaké vyřizování, tak jsem si vzala dovolenou. Dopoledne objíždím Zlín, odpoledne uklízím a šiju, večer pořádám mejdlo :-)) |
|
|
Re: nejak brzo....26.10.2005 7:49:54
Petro do prahy jedeš sama? Já už sama s Matýsem nejdu ani do Plzně, to je hrozný zvíře co vyvádí.
Ta stavebnice mám pocit, že na netu stála přes pět set, ale bylo tam hodně kusů. Mili ji prý kupovala loni před vánoci v hypernově asi za 150 nebo tak nějak, ale bylo jich zase mín, takže záleží jak je veliká. Kde jsi ji koupila? A jaký hračky máš pro Karolínku? Ukaž. Jé já se musím pochlubit, včera jsem byla na alergologii, pak jsem jela do rena pro boty - nic neměli, pak naší mami s Matýsem vezla do tesca a opět zapoměla, že částkovka je zavřená, takže jsem si dala dva okruhy, tím pádem dorazila na gyndu pozdě a uhnaná a já měla normální tlak. Uplně poprvý v tomhle těhu, takže příště si dám závody do schodů a uvidím co to udělá. Boty, zimní, Matýs potřebuje 28, ale je to bota od boty, protože jsme zkoušeli jiný a ty mu byly malý a druhý zase velký, takže bych to asi spíš brala podle centimetrů. Ale jinak má asi fakt velkou nohu, protože když v obuvi řeknu, že jsou mu dva roky tak se děsně diví jak je velikej a jakou má velikou nohu. Jo a vymyslel novou krávovinu, jak jsou v hypermarketech ty vozíky autíčka, tak pro naše dítě už jsou sprostý, on si vyleze na střechu a jezdí na střeše. Vypadáme jak exoti. Pak mě zdrhul na ten jezdící pás v tescu z garáží, sam. v opačným směru, uběhl asi deset metru a chtěl zpátky a sam. mu to nešlo tak pět minut klusal na místě. Babička byla na mrtvici. A boty nebýt prodavačky tak jsme ani nezkusili, protože bych mu zlomila nohu jak vyváděl. |
| madla1 |
| • |
nejak brzo....26.10.2005 3:18:17
tedy Lenko,
17kg nema ani nas Max a to mu budou 3.11. 4 roky! Honzik je opravdovy vazoun... Taky se vas chci zeptat, jakou velikost bot kupujete, abych mela alespon nejakou predstavu, protoze nase babicka chce mermomoci neco koupit a tak jsem si rikala, ze boty by byly praktice a pravdepodobne levnejsi nez tady (vsechno ostatni mate bohuzel drazsi) jen s tou velikosti mame jaksi obtiz :O( ja vim, ze to neni zanedbatelene :O), ale udela ji to radost :O) Tak vy uz probirate vanocni darky?! a chcete mne privest do Bohnic, ja jsem se odhodlala posledni dve nedele vzdy na 2 hodiny na nakupy, protoze uz vazne nemam co nosit, poprve jsem skoncila v knihkupectvi :O)))) koupila jsem si jen neco pro potechu ucha :O) podruhe jsem tam vlitla a koupila pouhe dva svetry...ja budu asi brecet, ale nemuzu tu sehnat dost dlouhy kalhoty. Na zaver to jen shrnmu - nesnasim nakupovani, tedy presneji, nakupovani mi ani moc nevadi, jen ty lidi, co nedokazi zaparkovat, co do mne vrazi a blokuji cestu....jinak jsem lidomil :O) Vanocni nakupy mi nahaneji husi kuzi, navic mi klukum porad neco kupujeme, coz asi neni dobre, naposledy jsme uz sami sebe podezirali, ze tak se chovaji lidi, co detem nevenuji dost casu - kupuji jim nove a nove hracky, ale tak to neni, nam se libi ty jejich svitici ocicka :O) To, ze Jezisek nic neprinese je ted nase nejvetsi hrozba a taky to dost zabira :O) Doporucuju.... jinak mi tradicne davame jen jeden darek pro kazdeho.... a v soucasne dobe je nejvic oblibene Lego, takze to bude Lego a pro manzela nemam ani poneti. A co si prejete pod stromecek vy? |
| Petra+2 | 9023 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojda všem,26.10.2005 0:01:44
né Katka, Ivku jsem myslela, promiňte!!!
|
| Petra+2 | 9023 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojda všem,26.10.2005 0:00:45
né Katka, Ivku jsem myslela, promiňte!!!
|
| Petra+2 | 9023 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojda všem,25.10.2005 23:59:45
Ahojky,
já kvůli tobě Dani musim sledovat Vyvolený, abych tě mohla informovat, ne?? Pak tu nemůžu vysedávat na Rodině :-))) Takže do Duelu jde Michal. Já dneska koupila tu stavebnici, co tu doporučovala Katka, taky farmu za 450,-, prve jsem na ten odkaz nekoukala, bylo to levnější? Pak jsem dostala balík z Matýska s hračkami pro Karolínku - dva tácy, jen to fiklo... Ale jsou krásný!! Zítra jedem na sraz z červencátkama do Prahy, doufám, že tam tu zácpu s dvěma řvoucíma dětma ustojím! Tak Símo, Marcelo, kdy se srazíme my??? pa P. |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojda všem,25.10.2005 22:23:01
Já jsem tady. Byla jsem si teď sednout se ségrou, její bud. švagrovou a neteří jako rozlučku před svatbou.
Petro nebo holky z čech, mrkněte tady www.tchibo.cz, koupila jsem tam dneska hezký hračky. pět hudebních nástrojů jako je tamburína, triangl atd. já ani nevím jak se to jmenuje, pak prošívačku dřevěnou jak se přišívají na panáčky oblečky a razítka. A máme taky odtamtud zimní pyžamo a je moc hezký. |
| Daniela+Nithi | 15108 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Ahojda všem,25.10.2005 20:21:28
Cau holky!
Nikde nikdo a ja mam zrovna cas. Chjo. Maybe, inspirovala jsi me s cokoladickou od Mii pro Sebanka. Ja jsem planovala predvanocni prekvapeni od Santy, tak jsem ho uskutecnila podobne. Zazvonila na dvere, on tam nasel Kinder vajicko od Santy. Prekvapeni velike, spokojenost ohromna. Na Santu uz jasne veri. Super. DOst nam to pomaha v obchodech. Nic nekupujem, vsechno prinese Santa a normalne nam to basti... Jinak dostane mikcu s autama ( mam uz od leta z vyprodeje...), pak jsem chtela stavebnici s Borkem. Je to normalni lego, ale i s borko postavickama. Hlavne tou kockou, pochopitelne... je tam i bagr na slozeni, borkuv domek a tak. Pak jsem chtela jeste jeden set s "play dough" ( modelina). Nevim jestli to u vas Maybe maji ale je to supr. Mam kuchynku a chci mu koupit "pet grooming". Takovy postavicky kocky, psa, kluka co jim rostou vlasy ( z ty modeliny) a on to muze cesat, strihat, vyrabet z formicek kocici zradlo a psi kosti. To ho bude bavit. S tou kuchynkou si vyhraje uz tak pul roku a furt ho to bavi. A jeste se mi osvedcilo pro Nithka domecek. takovej ten na panenky. KOupila jsem ho v second handu za pet doliku a takovy parady! Hraje si s nim kazdy ten taky aspon uz pul roku. Dava do toho auta, kocky a postavicky z Mega Bloku. Fakt doporucuju, i kdyz to neni vylozene klucici hracka. Tak to vsjo. Holky packo. Dneska nam tu priserne fouka. Manza uz postavil stan na auto ( to se tu tak na zimu dela, aby clovek nemusel kazdy den hrabat auto ze snehu) a tak musim kontrolovat jestli tam jeste stoji a nevlaje v ulici. Pa. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.