Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Luci, Ondra 24.09.03 | 15412 |
|
|
14.12.2005 9:50:08
Hmmmm Dani, udelala jsi mi pekne chute hned po rano:-))))
Jen jsem nakoukla, jdu uklizet a chystat veci na zitra, protoze vecer uz jedeme do Slatiny k rodicum. Uz se mooooooooc tesim, hlavne na ten snih:-)) |
| konecnad,Krystof03,Kaja06 | 16697 |
|
|
14.12.2005 8:43:34
Ahoj holky,
tak jsme vcera rukou spolecnou vylouskali s tatou pres pulkilca vlasanu na peceni cukrovi, tfuj, tim blbym louskackem to neslo, tata si musel vzit lyzarske rukavice, protoze po 6 orechu uz mel rudou ruku ;o]. Pak jsme hezky vecer zakoncili v postylce a dneska jsme v tom rano pokracovali. mame totiz 5 vyroci svatby ;o]. Krystufek vymyslel pro tatu model od Buraga Ford Focus WRC bily, tak pro9 nej sjedeme, ja mu koupim knizky, smapanske {cervene} se chladi v lednici a na veceri bude mit tata sve oblibene jidlo - tunakovy salat. Uvedomuji si ze mam skluz v receptech, tak hn em nejake rychlovky ;o]. Pisu jen to, co ji nas Krystof. Testoviny se spenatem: na trosce slaninky na kosticky, udelame potom cesnek, ketry je na platky a cibuli, az je cesnek a cibule sklovata, dame tam spenat {pouzivam spenatove listu od bonduelu}. Nakonec zahustim troskou sl. smetany. Maso na mrkvi: nejcasteji veprovou kotletku nebo panenku, osmahneme n a panvi hodne zprudka, pak vememe velky kastrol, do nej dame hodne mrkve na kolecke {nebo strouhane}, cibuli, rajce, nove koreni a pepr {kulicku}, podlejeme vodou, dame poklicku a dame do troubu na 2 hodinky. Zelenina se pak muze prepasirovat, ale my to jime jen tak, bud brambor, rohlik nebo chleba. Kvetakove placicky: kvetak uvarim v osolene vode s trochou mleka do meka, necham okapat a vychladnout, pak rozmackam vidlickou, dam vejce, strouhanku, sul a majoranku, uplacam placicky a pecu. A pak elame ruzne teple salaty, ketre kombinujeme s chlebem, mase, rybou a tak. Na panvi osmahneme cesnek na platky, az je sklovaty, dame tam papriku, cuketu, kukurici a nastrouhanou mrkev a osmahneme do mekka. Nebo cibuli na krouzky, do toho salatovou okurku a zluou papriku.A taky mame radi cuketu na grilu, jen pomazanou olivakem, posypanou oreganem, epprem a soli. No a v neposledni rade lilek se syrem: lilek omyjeme a i se slupkou na krajime na pul centimetru tlusta kolecka, dame na to ruzne druhy syru {nejlepsi je balkan a uzeny eidam}, pomazeme olivovym oleje, jemne podlejeme vodou a dame do trouby zpect. nekdy pod syr jeste dame rajcatove sugo nebo samotne rajce, ale to se pak musi posypat bazalkou. A posledni, plnene papriky: pulky paprik dame do zapekaci misy, naplnime smesi nastrouhaneho syra, vejce, koreni a dame do trouby zapect, ji se s tamvym pecivem nebo chlebem. Preji dobrou chut ;o]. |
| kaculda | 17148 |
|
|
13.12.2005 21:48:05
Ahojky,
Lucko, tak vanocni atmosfera je naprosto uzasna, byla jsem ve Stuttgartu, no NADHERA. Tobe chybi malomesto, mne zase velkomesto:o)), holky ja chci do Cech:-)). Tento rok poprve zustavame tady doma, nase mala rodinka samotinka, ale uz se moc tesim:o)). Jinak Johanka mela ted tri dny pres 40 horecku, nakonec se z toho vyklubal hnusnej zanet dasni:-((, uz dva dny nic nejedla, vypije par dousku vody, vcera jeste jogurt, ale dneska vypila rano pred sedmou kakao a ted v osum znova:-(, mezitim celej den nic, kdyz vidi jidlo tak place, boji se neco ochutnat, tak snad bude zitra aspon pit, aby jsme nemuseli do nemocnice do zily:-(. Hofisko, ja zatim nemam vsechno, ale Johanka dostane kolobezku ( pro mrnata) s prilbou, Panenku BB s nocnikem ( tak treba si na nej aspon sedne:o)), plysovy kote, ktere vrni a hybe se,vodovky, porad se hada s brachou,pisnicky a pohadky na CD, na trenovani Cestiny:-),povleceni s makovou panenkou, pak dostane jeste plno nepotrebnych veci od pribuzenstva, jako vzdy:o(. Mejte se . Kaca Na jare urcite prijedem, tak se snad stihneme sejit:-)), taky bych pozdeji potrebovala vysvetlit, kde je Clovickov. |
| Toci | 12735 |
|
|
13.12.2005 18:35:00
Ahoj :o)
připojuju se k přání všeho nejlepšího pro všechny Lucie a Lucinky :o) Tenhle týden do Človíčkova zase nemůžem, Kubovi opět píchali ucho a neobhájila bych před ním, proč si s Viki jedem užívat a on nemůže... Tak snad příště :o) |
|
|
13.12.2005 9:37:34
Ahojky pri uterku,
nejpve vsechno nejlepsi Luckam k svatku!!!!:-)) Dani, tak to ti budu drzet palce k tvemu odhodlani!! Hlavne, aby se ty myslenky opravdu ubiraly smerem k hubnuti a ne k otehotneni:-)) Ja si myslim, ze podvedome na to stejne budes myslet:-))) Ani nevite jak vam to holky preju!! Vzdycky me to mrzi, kdyz slysim, jak chce nekdo mit mimi a nedari se, a ti co je nechteji tak....... No skoda na to myslet! Ondra se me dneska ptal jestli prijde "Maja" prelozeno "Amaia". Tak jsem si myslela, ze az se vratime s Moravy, tak bychom se mohly zase videt. Bud zase Clovickov a nebo by jste mohly dojet k nam (klidne i Toci s Viki a Dana s Krystufkem. Mame sice maly byt(alespon mam o detech prehled), ale uz nas tu bylo sest dospelych a sest deti, a vse bylo v pohode:-))) Tak se potom muzeme domluvit!! Nase pokroky - Luky se snazi chodit za Ondrovym autem, teda, ze ho pred sebou tlaci. Ondra je pres den bez pliny, obcas mame mokro ale snazi se volat. Prekvapuje nas, ze si jeste pamatuje nektere vyrazy z Nemciny. Tak me to docela tesi, ze to jeste nezapomel:-))) Kaculdo - jak uzivas vanocni atmosferu? Me se ted styskalo po vanocnich trzich v Mainzi. Ne ze by v Praze nebyl hezky trh, ale tech lidi - hruza. :-)) No proste Mainz je malomesto, kdezto Praha....! |
|
|
13.12.2005 7:58:32
Tak jsem tu neco dlouheho napsala a ono se mi to vymazlo, buuuuuuu.
Tak Lucildo, jdu juknout na tu rtenku, le asi ji necham az po Vanocich. Ted se mi cisilka na vaze hybou smerem dolu, pomlau, ale jiste, tak budu makat na tom. No, a pokud pri tom prijde i mila zprava, nebudu se zlobit. Necham mozek volny, at se nesprajcuji hormony. Kdyz na neco moc myslis, tak to nejde a nejde ;o]. Jinak Krystufek vcera rekla nejdlesi vetu {basnicku} Mamo, tato, v komore je mys! Je mu krasne rozumet a netyka se to AUT. Jinak me uz z tematiky aut brni hlava, o tom muze mluvit furt. Vcera nas dostal s tatou do kolen. V jednom casaku byl srovnavaci test 10 aut. Byla tam fotka jednoho zadniho kola a kufru a jeste otevreneho a on poznal octavku, W Golf, renault, Ford, opl. Ja si musel precist, jestli nekeca a mel pravdu a rekl to nekolikrat za sebou. tata byl u vytrzeni, no snad to k necemu bude, aspon to trenuje vnimaci smysly. Jinak uz rikame barvy. Krome bila, mame nodra {modra}, seda, cevena, failo {fialova}, ostatni po mne zopakuje, ale sam nerika. jedine ruzova mu nejde, to je HM. Snad nam zase lezou dalsi zoubku, a ted uz to neni tak dramaticke, ani to neboli, a ni neslimta. nahore mame jednicky, dvojky, trojky koukaji spicky a na kazde strane stolicku. Dole je to hrosi tam mame jednicky, levou dvojku a stolicku na kazde strane a kouka mu asi 3 vlevo, ta prava strana nejak spi a pritom tam vic kouse....Takze ted mame 13 zoubku.Asi jsme tu uz jedini bezzubci. Zacina se nam taky lamat vzdor k zachodkum. na nocnik nejde, to je rev, ale na wc jde curat, kdyz se zptam, ale sam nerika, ale je cim dal casteji such plnina. mluvim o dn i, v noci mame mokro. Tak ho nenutim, jen kdyz jde na wc, tak pak dostane odmenu nebo velkou pochvalu. Asi mam nervy v kyblu, mam tik pod pravym okem, zacalo to vcera, musim si na to dat ledika, pa zase sem juknu. Jo, co se tyka vanocnich darku je to jasne. Od nas dostane, plysovy kopacak, plastovy nakladak, kovovy kamion, a zavodak {subaru impreza} na dalkove ovladani, razitka s auty. Od babicky dostane formuli na ovladani, od meho brachy asi ayto nebo kouzelnou tabulku nebo tabuli na kridy, to se uvidi. Od tachnovcu Lego Borka stavitele a zbytek nevim, a to ma dostat jeste od 3 dalsich skupin lidi. Uf, kam to vsechno dame :o]]]. |
| Lucie, Amaia+Eneko+Julen | 18584 |
|
|
12.12.2005 15:41:15
Tak my zaprve moc a moc gratulujeme Pete a manzelovi k novemu prirustku, prvni zpravu jsme prosvihli, neb jsme byli na te svatbe v Londyne, uzili jsme si to a pak i tu nedelni rani pecku z vybuchu, to nas probudilo. Byt ta svatba o den pozdeji, tak se nekonala, protoze to bylo dost blizko k tem vybuchlym tankum! Nicmene, diky poslednim zpravam z bojiste jsem na tebe, Peto, moc myslela!;o) Takze, doufam, ze se brzy vzpamatujes z dlouheho a tezkeho porodu a mas z miminka jen radost. Co na to Honzik? Az budete moct, hodte nejake fotecky!
Dnadulo, nic si z toho nedelej, mne se o vikendu po tydnu!!! spineni rozjela menstruace na plny pecky. Malem jsme kvuli tomu nestihli letadlo do Prahy:o) Hele, ale objednala jsem si na netu takovej ovulacni test, je to jako rtenka a to naslinis a pak na to kouknes a ukaze ti, jestli jo nebo ne. Stoji to tri stovky a vyhoda je, ze to muzes pouzivat opakovane, jen se to umeje. Jmenuje se to Lady Fertility Tester a koupila jsem to na http://www.vltava2000.cz/woodland. |
|
|
12.12.2005 15:13:31
tak jsem si, holky, trochu psala s Petulou z porodnice. Dostala me, ze je to mala porodnice, ale personal v noci spal, tak sla budit na pokoj manzela, kdyz uz se kroutila, at ji odveze nekam , kde ji pomuzou.
No, neumim si predstavit situaci, ze by se to stalo mne. Ja rodila sama a prisaham, rvala bych jako krava, az by se to tam rozkmitalo, zdravotnictbi jedno! Jinak jak si s Petou pisu, tak uz je to se mnou a s mimi tak patne, ze musim zamestnat mozek necim jinym, tak jsem se zase vrhla na hubnuti. Chci se dostat po 90kg tak snas se mi to povede, upinam k tomu vsechny mozkove bunky, abych nemela cas myslet na mimi a ono to tak nejak prislo. I kdyz ted v sobotu byl nadherny den, tat udela super den, staral se o krystufka, ja byla na navsteve a sama se psem venku a pak byl vecer romantika a krasne milovani {jinak se to neda popsat}. Tak by mi udelalo radost, kdyby to byl i plodny vecer, ale to bych uz chtela moc ;o]. |
|
|
11.12.2005 18:45:38
Petulo, gratulujeme!!!!!!! Prejem Jindriskovi hodne stesti do zivota, at je zdravi a dela vam jenom samou radost!!!!!!!
Tobe preji at se rychle zotavis!!!! Jsi sikovna holka, ze jsi to takhle pekne zvladla:-))))) Jindrisek je tedy poradny kus chlapa!!! Tak at Honzik moc nezarli!!!:-)))) Tesime se na fotecky!!! |
| Hofiska, Marián 09/03 | 22801 |
|
|
11.12.2005 12:29:53
Jé, mimi je na světě. Přejeme Petuly i Jindříškovi
mnoho krásných společně prožitých chvilek, zdraví, a všechno zlé ať se jim vyhne. Jinak my jsme s Májou v jednom trapu. Buď jsme v MC a nebo doma doháníme resty. Holky, co nakupujete prďouskům k Vánocům. Já jsem úplně bez inspirace. Vždycky něco koupím a babička mě to vyrve, že to dá ona, že neví co kupovat:-) To už se stalo 3x. Tak že Mája dostane od babičky :-)vysavač, míchačku, batůžek, dřevěné kostky a já kromě pár knížek nemám nic:-( Jinak na Mikulášské jsme byli taky. Mája v pohodě až do doby než 4 děti před ním začly u Mikuláše brečet, tak že pak když zavolali jeho, tak měl strach, že se mu tam něco stane a brečel taky:-)) Dárečky nám musel donést čert. Toho se nebál:-) Tak se mějte hezky a my se zase někdy ozvem. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.