| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 6294  [Dalších 5374 >>]
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
5.1.2006 21:58:43
Dandulo, jeste jednou moc a moc gratuluju (a zaroven tise zavidim:-))! Ja musim na testik jeste par dni pockat. S tim wc si nedelej hlavu, Amaia zacala bojkotovat curani a kakani na zachode nekdy v rijnu a jeste ji to nepreslo, tak je v plinach. Cas od casu si vytahne nocnik a vycura se do nej a dneska si rekla, ze chce curat na zachod a vycurala se. Tak ji nechavam dozrat...:o)

Katko, prosim, prosim, potvrd mi pritele, taky se chci podivat na fotky!

Ja musim ty nase Vanocni taky narvat na server, jeste jsem se k tomu nedostala.

Petulo, jak valcis? Vypada to, ze dobre:o)

Amaia nam pres Vanoce marodila, hnusnej kasel a trochu zanet ouska, ale nic na atb, pak mela 4 dny prujem a posledni vecer pred odletem ji synovec prirazil palec do dveri, na prvni pohled to vypadalo hrozne, ze to ma rozdrceny, ale nastesti "jenom" skripnuty. Mela ho celej cernej, asi ji sleze nehet, ale uz to vypada mnohem lip. Zrovna je to ten, co si cuca, tak si tam vmetla druhej, ale nechutnal ji, tak ten necuca, mozna se to odnauci:o)))

Tak zatim!
Bajka + 2 brouci 5337
5.1.2006 21:29:26
Dando tak ještě jednou obligátní potřesení internetí pravicí, tfuj tfuj tfuj, ať je všechno dobré, další zářijňátko na cestě!! :-))

Katko díky za přítele! :-), fakt jste prima rodinka, jste jako z pohádky! :-)

Normálně se mi svírá sérdce, když si uvědomím, že těhotná už asi nikdy nebudu, ani si už neprožiju narození našeho dalšího škvrněte... bohužel ejsem typ, který by byl schopen věnovat se cele jen a jen rodině, v jádru se u mě skrývá kus sobce, který chce mít právo i na trochu toho ´svýho´ jinýho života, než se úplně věnovat ratolestem. Což ovšem samozřejmě neznamená, že je nemám ráda, naopak! Teď mnou ještě cloumají hormony, díky dvěma dětem nemám čas na postranní myšlenky (např. návrat do práce a ´mezi lidi´:-), tak jsem za to vděčná. Ale co, pořád si hejčkám ve skrytu duše plamínek, že třebas ještě jednou na starý kolena si jednoho sviště střihneme :-)

Jinak k barvičkám - my jsme nechávali malovat před cca 3-mi lety, fakt stačí do barvy přidat jen kapičku odstínu a strašně moc dělá sluníčko. My se nebáli jít do lehce zelenkavý barvy v jídelně a obýváku, je nakombinovaná s kávovou. Ložnice je tmavší oranžová a děcáky jeden modro/béžový a druhý starorůžovo/oranžový. Kombinovalo se u nás se strukturální malbou, která dostala o stupeň tmavší tón než hladká výmalba (strukturální - vypadá to např. jakoby nanesl někdo na stěnu manžestrové proužky). V dětských pokojích udělají strašně moc tapetové bordury jako oddělovátko dvou odstínů barev, v jednom děcáčku máme z dětský tapety vystříhaný medvídky a nalepený na stěnu. Dost udělají taky dekoračky na oknech sladěný s barvou.

Tak hodně fantazie přejeme! :-)

Katka... 7968
5.1.2006 15:32:09
Gratulujuuuuuu!!! :)))
A díky za radu s barvičkama.
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
5.1.2006 15:29:53
Kato, deti mas uzasne, ale to uz vis.
A ja mam novinku.
BABY TEST VYSEL POZITIVNI, TAK 23.1. JDU K DOKTOROVI SI TO NECHAT POTVRDIT!!!!!
Kato, co se tyka barev, tak obyvak+kuchyn, dej hodne kavu s mlekem nebo velmi jemne oranzovou, nevim jak tam mas moc primeho slunce.
Modra do detskych pokoju je IN, ale omrzi se, lepsi je velmi jemne zelenkava nebo merunkova {zase podle slunce}. No a hlcickam misto ruzove, ktera case unavuje oci tak zlutounkou a bud telou {kdyz je malo slunce} nebo studeny odstin, kdyz je prime slunce.
Katka... 7968
5.1.2006 11:11:24
Holky, zítra jdeme kupovat nějaké věcičky do Hornbachu do našeho nového bytu a při té příležitosti bychom měli vybrat i barvy na malování. Vždycky jsme měli bílé stěny, ale teď bychom rádi nějakou barvu. Co byste poradily? David by chtěl pro kluky ňákou modrou, Verunka růžovou (dva pokoje), pak máme spojený kuchyň a obývák, ložnici a chodbu. Budu vám vděčná za nápady!
Luci, Ondra 24.09.03 15412
4.1.2006 19:11:07
Katko - divala jsem se na vase fotecky!!! Deti jsou uzasne!!! Musi to byt pro ne super, ze maji jeden druheho!! My s manzelem taky planujeme to treti a mozna i cvrte:-))) No uvidime:-)) Ale jinak vam to tam vsem moc slusi - ty jsi taky moc sympaticka:-))
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
4.1.2006 17:05:06
Ahoj Ivco, myslim, ze to resim dobre, zatim to ma pozitivni vysledky, ze syna nemam neurotika, ale inteligentniho kluka, ktery je ...liny. Necham pliny a pockam, az zacne sam nebo na jare ;o].
To ze s nim nemluvim, chape velice dobre, protoze pak chodil a omlouval se. Pro nej je trest, ze se s nim nemluvi, neboj, deti jsou chapave az az. Ucili nas to na psychologii, staci zmenit ton hlasu a uz vyciti problem, strach, sters. proto jsou psychologove pro rozvod rodicu, neb umele udrzovane manzelstvi dite vyciti...
Ale kazdy dela jak umi a ja myslim, ze Krystof umi ji8ne veci, tak hold na to wc je linejsi, ma moc zajmu, pockam a on dozraje jako hruska ;o].
Luci, Ondra 24.09.03 15412
4.1.2006 13:41:26
Katko - ja jsem si taky prosim zazadala o pritele!!! Ja jsem stejne zvedava jako Petule:-)))
Bajka + 2 brouci 5337
4.1.2006 13:07:30
Ahojtě :-), tak se mi dneska podařilo sesynchronizovat mrňatům poobědové spaní - mám chvíli pro sebe, hurááá! :-)) Sem jak po flámu, spát jsem šla o půlnoci, mezi čtvrtou a šestou ranní konverzační chvilka s Jindříškem a v sedm už vstával Hanys.

Předně zpětně všechno dobré v novém roce - prckům, vám i těm prenatálčatům v bříšku :-)

Co u nás nového? Vcelku nic, já nějak nestíhám vnímat změny. Zjišťuju, že ženská, když říká, že už nemůže, tak může ještě nejmíň 10x, tak jsme na tom dobře :-) Kupodivu si to teď docela užívám, základní předpoklad ovšem je, že jsem aspoň trochu vyspalá.

Luciáši, u nás Honzajs chrupe stále v posteli se špruclema, pořizovali jsme mu tu větší, ale pořád jsem máma bachařka. Šprucle si vyndá už sám i u týhle nový postýlky (a že to jde ztuha), tak jsem postel obrátila dírou ke zdi. Spinká tam jinak spokojeně a je moc zle, když mu chce to jeho hají obsadit někdo cizí :-) Ovšem taky nás cvičí, než ulehne, chce aspoň 10x na nočník, 7x mlíčko, 5x čaj a 3x jablíčko. Tak uspáváme jak trotlíci :-) Honza usíná až někdy mezi 21-22 hod a vstává 7-8 hod. Přes den chrupe 2 hodiny. Zkoušela jsem ho nedát spát, ale to mi ztropil odpoledne takovou scénu jak byl utahanej, že než tohle, to raději budeme uspávat takhle pozdě.

Dando my máme z dob učení bez plen procezený veškerý podlahový krytiny v bytě :-) Teda kecám, teď před vánocema jsme to nechali vygruntovat profíky. Rozhodně to nebylo ze dne na den a co jsem se navytírala a nadrbala loužiček!

Luci s klukama - tak Lukymu už bude rok... teda to to letí, co? :-) A že už papá sám? Tak to my k tomu tlačíme teprve teď Honzíka :-)

Káťo - požádala jsem si s dovolením o přítele, moc jsem zvědavá na Adámka, vaši Klárku i ostatní členy rodinné smečky :-)
Iva (Aneta03, Radovan06) 13293
4.1.2006 12:58:31
mám pocit, Dani, že to šíleně řešíš, máš na něj velké nároky a po hrozně krátké době děláš radikální závěry.
Nemluvit na dítě pro něj není trest ani to nemá žádný výchovný přínos-nechápe to, stejně jako nechápe ironii a další složitější komunikační metody, nemá na to vyvinutý mozek.
Stejně tak klidně do 3 let má nárok na to, aby se počůrával. Stačí změna životního rytmu, což vánoce rozhodně byly, příchod sourozence, zabrání do hry, změna teplot, zvuk tekoucí vody, když má plný močák a je to v kalhotách.
U nás k tomu ještě krásně přispělo to, že u babičky jí všechno projde, takže proč by se snažila, že, měli jsme i patery počůrané a troje pokakané punčošky denně. Teď jsme třetí den doma, předevčírem jsem ji pokaždé zhvízdala (ječení "Já chci zpátky k babičce do Bystřice"), včera se na ni strašně naštval tatínek ("tatínku nezlob se") a dneska už ťuk ťuk zatím od rána zase funguje a hlásí. Čůrání; kakání jak kdy se zadaří, obvykle se to trefí do plínek po ránu nebo před spaním, někdy si řekne, někdy se to vyklepe a hodí do pračky.
U nás se zas odmítá záchod. Člověk to nemůže brát jako svéhlavost, ale snažit se to dítě pochopit, proč to asi nemá rádo. Není jí na záchodě zima? Nebojí se zvuků ze stoupaček, co se jí na záchodě ozývají za zády a proto tam nechce chodit? Bojí se toho, že sedí vysoko a nedosáhne nohama na zem? Nebaví ji to tam, protože na nočníku má hned vedle sebe knihovnu, ze které si vytáhne knížku kterou chce? Nechce se jí být sama, když všichni sedí v obýváku? Takže jsme teď "zapomněli" nočník u babičky a zkoušíme.
[<<Předchozích 910] Názory 911920 z 6294  [Dalších 5374 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.