| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 6294  [Dalších 5324 >>]
Bajka + 2 brouci 5337
21.12.2005 13:55:14
Nazdar vespolek :-), búúú, sem tu měla paní dochtor a po zvážení malýho bylo konstatováno, že mi nepřibírá - jen 3 dkg :-(( Sakra, přitom kojím řekla bych v pohodě co 2-3 hodiny (krom noci teda), kadí 3-5x denně žlutý našlehaný vajca a je hlavně v pohodě... já piju 2-3 litry tekutin denně, baštím taky... budu muset asi trochu změnit taktiku, dávám pít jen z jednoho kozá, teď mu budu dávat na domlasknutí ze dvou. Docela mě to překvapilo, vzhledem k 17-ti kg Honzíkovi, který dostal slušný základ v kojení, sem si myslela, že jsem gut kojná. Hmmmm...

Dando pro tvoji potěchu - včera večer jsme s manželem uspávali na střídačku dva řvoucí juniory až do 23 hod., připadali jsme si jak v mateřský školce, jednou letět do pokojíku, podruhý do ložnice, prostě la-bů-žo :-)) Já pak záhy odpadla taky :-)

Berush nech si ty tituly, jsou věci, kterých se mileráda dobrovolně vzdám :-)) Jinak - co ségra? Často na ni myslívám...

Dneska jsem celý den sama doma s oběma prťatama, kupodivu to jde celkem dobře, dokonce jsme byli bobovat - Honzin si ze mě udělal otrokáře - opět zdravím Dandu :-)

Jani ten recept zní gut, já myslím, že to zas tak časově náročný není :-), to jen ty čekací doby mezitím. Mám tu všechny ingredience mimo hřebíčku, tak to možná zkusím. Robata mi chrněj, mám chvíli čas, tak uvidíme. A s Věrčinou mámou... no přeju pevný nerv...

Jo Honzajs se pěkně vzteká. Už vím, co je to NE NE NE a dupot na místě. Zatím z toho mám vnitřně srandu a snažím se mu po dobrém domlouvat. Jí tak, že se posadí k baště a zavelí: ´Maminka bude Honzíka krmit!´ Druhé dítě mě nutí vést ho k větší samostatnosti. Dneska kupříkladu zdlábnul sám lžičkou jogurt. Ale nic moc, většinou je krmě víc vně než uvnitř Honzíka.

No nic, jdu něco dělat teda...
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
21.12.2005 9:05:51
Jani, cumim, recept docela casove narocny....kdy to delas? Ja jsem rada ze stiham svou klasiku a to jeste dneska douklidim, at zitra mam prijede do cisteho a 23 ozdobit stromecek a hotovo.
na ty stranky se juknu az budu mit nekdy cas, fr. umi muj tchan skvele, tak kdyz tak mi to muze prelozit ;o].
Ty mas porad takove :novinky:, ale uzasne. To bude tim lepsim zdravotnictvim tam nebo je to o lidech?
Nemas tam neco na kriz? mam s tim problemy od spatne postele pred 5 lety, nemohla jsem chodit a skoncila jsem na injekcich, keter nic neresi, jen ulehci a od te doby se mnou nikdo nic nedela. mam to tajci, to je fajn, ale ted kdyz vazi krystof uz skoro 13 kg, tak to po noseni citim, hlavne rano, kdyz vstavam. Nemas nejaky "zazracny" cvik ;o]?
Co se tyka jidla, tak nas Krystof ji skvele, ale ne sam!!!! Rukama nepripada v uvahu, to se radsi nenaji. Par lzic polivky zmakne, nez je to moc u dna a kakao taky lzickou a jidlo vidlickou, ale netuha jidla mu musim davat ja a chleba a rohliky a jogurt, to davam ja. Zatim se u nas SAM nezacalo nijka dramaticky projevovat. Keca neustale a ma to hlavu a patu, hejbe e jako zizalici had, dokaze vsechno,a le oblekani a papani a wc....skoro same 0. Svlekani to jde, ale on se nerad oblika, tak proc by to jeste delal sam. Vedu ho k samostatnosti, ale nesmi to byt moc nasilne, jak zjisti, ze po nem chci moc, prestane to delat ;o].
Janijaja 19205
21.12.2005 0:58:02
Mirko, diky za podporu!! At je Lenicce brzy lip!
Holky jeden super recept na vanocni cukrovi - radim delat nejmene ze dvou davek. Ja delala jen z jedny - bylo to na dva plechy a to je pro takovou dobrotu dost malo:-)
Basler Brunsli (hnedi z Basileje)
250g mletych mandli
250g prask. cukru
50g kaka
špetka mletého hřebíčku
špetka skořice
1 vanilk. cukr
2lžíce třešňovice (já dala rum)
2 bílky
50g krystal. cukru nakonec

Mandle do misky, přimíchat kakao, koření, vanilk. cukr a alkohol.
Ušlehat bílky do tuha, pomalu přimíchat ke směsi, až získáte tuhou hmotu. Zabalit do fólie (já jen přikryla), dát na hodinu do chladu (to taky bylo delší). Vyválet na pocukrovaném vále (místo tradiční mouky, já ho občas dala hodně a vykrajovala jsem vánoční stromečky - vypadaji hezky zasněžený) asi 1cm tlustou placku a vykrajovat hvězdičky asi 4cm v průměru (překládám vám originál receptu). Dát na pečící papír a nechat 4 hodiny odpočinout.
Předehřát troubu na 200°C.
Péci 6 až 8 minut.
Po upečení jsou vevnitř ještě měkké. Necháme vychladnout.
Navlhčíme vodou a posypeme krystal. cukrem (to už se mi nechtělo :-)
dobrou
Janijaja 19205
21.12.2005 0:04:45

http://rodina.cz/zbrblunkovic
Janijaja 19205
20.12.2005 23:47:38
Ja ted Honzika svliknu a reknu mu, at si dojde na zachod sam a obcas se i zadari. Opravdu nema rad, kdyz se pri tom na nej koukam. Proste Panenka a stydi se :-) Pomalu me od sebe zacina odhanet i pri cisteni zubu a ted doopravdy chce vsechno delat sam - oblekat se svlekat se, obouvat boty obcas se pekne vztekame.
Uz jsem nasla ty papiry :-) Nastesti to se mnou neni zas az tak hrozny - byl u te me rehabilitacni sestry.
Dam je tedy do alba. Jedno je ta "mapa" a druhy i nejaky cviky - popis ve fr. ale myslim aspon, ze treba Lucka s A a K, umi fr.
Napisu vam sem tak trochu popis - co se sleduje a muzou zkusit vsechny pred zrcadlem - skrcit nohy - dat chodidla k sobe, polozit kolena. Pochva by mela byt uplne zavrena - asi tak, jako kdyz date k sobe palce obou rukou.
Taky mi zkousi jakou siou a jak dlouho vydrzim zatinat jednotlive svaly.
Chtela jsem se vas zeptat, jak vasi milackove jedi. Honzik ma ted techniku jednou rukou vidlicku nebo lzicku a co vypadava, to tam dohaze rucne. Moc esteticky to teda nevypada, ale nevim, jak na nej :-)
20.12.2005 15:57:19
Ahoj holky,
tak koukam, ze se priblizily Vanoce, je tady od vcerejsiho rana mrtvo ;o].
My dneska sankovali {je to pekne mokre}, tak to byla drina. Nakonec jsem domu {jak jinak, do kopce}, tahla Krystufka na konikovi za krkem, na zadech batoh, v ruce sanky, na kterych jsem mela privazane 2 marazene kraliky a bazanta od kamaradky a Boninku na voditku v te jedne ruce se sankami. No, mam jeste porad dobrou fyzicku, usla jsem to, nepadla jsem ani cestou, an i doma a makam na vanocnich pripravach. Uz mam hotovy i vajecny konak, jeste dobalim darky a ozdobim je malovanim {letyos balim do balikoveho papiru a budu malovat + vetvicky ze smrcku} aq mam hotovo. mam dorazi ve ctvrtek kolem poledne, mozna i s mym brachou, odpoledne 22 naposledy zapnu PC a pak az 28 rano. Tak vam 22 popreji vse nej.
Krystufek rika maminko a opakuje jedna basen,ael ten zachod :o{. Jde, ale s krikem a pak se vycura, ale nechce si rikat sama a nechce posadit ;o{.
19.12.2005 9:22:26
Ja s tim nabiranim zpet nemam problem, uzeniny nejim, a ty ostatni veci taky ne. Starvu mam dost vyvazenou, hodne zeleniny, ovoce, ale i bilkovin, na to u nas dohlizi tata, ja jsem lempl. Ale na nastarotvani si musim dat par tydnu "hladovku" ono se to rozjede a pak uz jsem v cajku, ale vasich 88kg bych baby brala vsemi deseti ;o].
Ted Krystufek opAKUJE KAZDE SLOVOA JE TO PRIMA, JE MU SKVELE ROZUMET.
Co se tyka wc, nocnik je uklizen na pudu, na ten uz asi chodit nebude, ale makame na zachodku s malym prkenkem. Rekne ze nechce, ja ho stejne posadim a ejhle, on cura. Tak jsme mu slibili jeep na dalkove ovladani, nasel ho v jednom casaku,kdyz bude chodit nekolik tydnu ve slipech suchy a curat a kakat bue na zachudek. Tak na tom zacal makat.
Emma78 8067
19.12.2005 9:21:46
Jani,přesně jak to píšeš,taky bych nechtěla,aby se mi nová žená mého ex,starala o dítě,ale taky bych ho proto,vždycky ostříhala(a´t už nehty,ofinu),aby k tomu nebyl důvod,chápu i Tebe,že když si představíš,jak to Věrku v botě tlačí,že nevydržíš a ostříháš,je to na prd. A s tím,že ji odveze ačkoliv měla být ještě jeden večer s Váma,to je taky pěkně blbý,tak se tím nenechte moc rozházet,i když je mi jasný,že tady nejvíc trpí Věrka a to Vám asi jedno není.

Jinak my jsme o víkendu přitápěli Lenkou:o),prostě po obědovým spaní v sobotu,když jsme uložili zdravé dítě se nám vzbudili kamínka,tak jsme dnes raději skákly k dr. a je to jen lehká viróza s nachlazením,tak snad se toho do Vánoc zbavíme,sníh vydrží a ty boby od Ježíška bude moct zajet,já už se těším jak malá:o)),jak na ně bude zírat,až je uvidí pod stromečkem,nebudeme je balit,jen je vybalíme z igelitu,to mi připomíná,že jsem k nim chtěla koupit ještě popruhy,to by byla určitě reklamace:o).
Janijaja 19205
18.12.2005 22:48:30
Je Petulo, tak to jsme na tom hodne podobne, i s kilama i se zvladanim toho druhyho ditete. Taky mi to slo lip.
Ja jsem tim cvicenim samozrejme nemyslela lehky strecink. Nedoporucujou proste tvrde posilovat brichaky a panevni dno. Samozrejme, ze lehky cviky jsem v ty dobe delala taky, ale po tech sesti tydnech jsem zacala organizovane chodit na cviceni.
Mam tu nekde i popis cviku mamky s ditetem - ale je to ve fr. Pokusim se to na ty svy stranky dat taky.
Katko, jenom tu mapu tu ted vsude hledam a nemuzu najit... snad se zitra zadari... Ty druhy dva papiry mam, ale tenhle proste zmizel.
Dneska jsem zase cela zklamana a tak nejak hotova z ty Silke. Koupala jsem deti. Verka mela snad pulcentimetrovy nehty na nohou - skoro vsechny uz ji zacinaly pekne zarustat. Strihala jsem ji je jako vzdycky - je rada, kdyz ji je striham ja, pokazdy mi tvrdi, ze kdyz striha mamka, tak ji to moc boli. Tentokrat mi ale zacala rikat, ze mamka rikala, ze nemam pravo na to, abych ji ty nehty strihala. Byla jsem z toho uplne zblbla a ptam se ji, jestli toho mam teda nechat, ze ji to pak vecer ostriha mamka no a ona rekla ze ano. Pak jsem si ale rikala, ze uz ji to musi v botech hrozne bolet, tak jsem ji to ostrihala, ale jsem z toho cela paf. Reknete si - takova pitomost, ale nekdy je ten boj mezi byvalejma partnerama asi sila. Zkousim se vzit do jeji situace a rikam si, ze bych asi taky nechtela, aby se mi nova zena myho partnera starala o deti. Proc ji to teda ale neostriha sama?
Taky jsme si ve stredu - kdy jsme meli mit Verku posledni den pred Vanoci - naplanovali vecirek s kamarady. A dneska, kdyz jsme ji vraceli, tak nam oznamila, ze odlitaji uz zitra rano... Pritom teoreticky ona nema pravo jen tak Guyho pripravit o jeho pravo na jeden vecer behem tydne. Navic mu ani nechce rict, kde budou, a ze kdyz bude chtit volat, ma volat ji na mobil... jsem z toho fakt zhnusena.
Doufam, ze kdybych byla v podobny situaci takova svine (s prominutim) bych fakt nebyla - uz kvuli tomu diteti.
Berush 5363
18.12.2005 22:12:38
Petule, 97 kilo je v pohode, to jsi do-cent-ka... :-)))
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 6294  [Dalších 5324 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.