| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 6294  [Dalších 5314 >>]
Bajka + 2 brouci 5337
18.12.2005 14:51:54
Nazdar bazar :-), začínám mít obrovský respekt před váma, které máte dvě a víc dětí :-) Mám pocit, že se nezastavím a to je tu s náma taťka... od zítřka nás to čeká natvrdo - kvartet máma + 2 + pes.

Dando k tomu hubnutí - no, u sebe mám o své subtilnosti pochybnosti :-), při výšce 175 cm jsem to vytáhla na 97 kil v den porodu, teď mám 88 a ráda bych se dostala něco pod osmdesát. Naštěstí máme selský figury a tuk relativně rovnoměrně rozloženej, tak by mi to stačilo. Myslím, že u mě stačí vzdát se přežíraček sladkostí a jíst rozumně, aniž bych se extra omezovala a večer si dát už jen nějaký relax - co se jídla týče.

Ivo - tahle úchvatná slovesa známe taky :-) Např. jdeme mlíčkovat, nočníčkovat, chlebíčkovat atp. :-)

Jani k tomu cvičení... ty jsi takový naše alternativní slučníčko :-), přijde mi, že každou chvíli se razí jiný trend (např. kojit/nekojit, kojit bez omezení a délky kojení/budit po třech hodinách, dávat dudlík/dudlík kazí techniku kojení atp.). Teď jsem četla v nějakým ´zdravotním´ časopise rozhovor s vystudovanou rehabkou, mladou maminkou malýho špunta. Ta doporučovala pravý opak... Doktor mi taky říkal, že po porodu pokud možno lehat na břiše, aby se líp zavinovala děloha, navíc je prý fajn podkládat bříško polštářkem. Vzhledem k tomu, že jsem po porodu měla na pokoji těžký leháro a byla jsem celá rozlámaná, přišlo mi jako příjemný osvěžení trocha toho strečinku a nepříliš násilnýho posilování. Navíc jsem si protáhla hřbet a kříž a to mi vysloveně bodlo.

U prvního prcka jsem byla vytrslá ze všech těch rad a mouder, no, moc dobře jsem šestinedělí nenesla... teď jsem prapodivně brzo fit, i na šití (5 stehů) jsem si hned druhý den v pohodě sedla, prsa se mi nalily a ´vyměkly´ během týdne, takže ani nepoužívám vložky do podprsenky!! (u prvního to bylo snad půl roku...), očistky v pohodě, žádný potící stavy přes noc ani přes den. Dudlík jsem nasadila prakticky hned po příchodu domů, kojím max. co 3 hodiny, ale dřív než za 2 hoďky prostě nedám, to drobka raději zabavím. Možná je to tím, že je malej hodný zlato, možná zapracovala příroda a dostala mě do stavu, kdy jsem schopná starat se o dvě děti. No a možná to všechno ještě přijde :-) Teda trochu si pomáhám - asi před měsícem jsem začla brát Wobenzym a oobčas si zobnu Sarapis, oboje víceméně přírodní prostředky.

Tož tak, jdu vyndat další plech s cukrovím a pak si oddáchnout ke kompu :-)

Katka... 7968
17.12.2005 23:34:35
Janouche, já prosííím mapu orgánů. :) Mě teď v porodce navštívila rehabilitační pracovnice na praxi - to byl luxus, dokonce mi dala i malou masáž. Bylo to móóóc příjemný. :)
Jinak taky brzy očekávám odřený kolena - od včerejška to zkouší, ale většinou vypadá jak kobra. Že jí z toho nebolí ruce... :)
Janijaja 19205
17.12.2005 23:18:16
Teda to je sila. Asi to bude znit jako hloupy rejpani, ale jsem moc rada za ty moje porody doma a preju vam vsem, aby to mohlo byt lepsi!!!!
Janijaja 19205
17.12.2005 22:49:14
Ivo, to s tim Tautumberkem je moc prima :-)
To s tou dietou a hladinou cukru v krvi je urcite rozumne. Ja mam ale spis problem psychicky. Jim - kdyz jsem ve stresu nebo mam pocit, ze me nikdo nema rad... Nejlip se mi hublo, kdyz jsem byla na kolejich - bez rodicu, bez nejak zvlast pravidelny stravy. Jenze ted varim vetsinou dvakrat denne, casto i neco pecu. Jim, kdyz pripravuju, pak jim, pak dojidam... no a pak jeste kdyz jsem v tom stresu... Porad mam pres 10kg vic nez na zacatku tehu s Honinem a obcas me to docela mrzi... No, mam o 4min nez na zacatku tehu s Kackou, ale to je spis nahoda...
Petulo jeste me v tom Tvym clanku zaujalo to cviceni hned v porodnici. Tady se zasadne zenam zakazuje jakekoliv cviceni az do 6 tydne po porodu. Filozofie je, ze se ma pockat, az se to tam zase vsechno pekne urovna, odpocine si. Potom se zacinaji cvicit cviky na posileni panevniho dna. A pak dlouho potom az brichaky - vzdy se stazenym panevnim dnem. Panevni dno zatahujeme pri vydechu, pak vzdy dva vydechy odpocinek - cvici se ve vsech moznych polohach, i s ruzne prekrizenyma nohama.
Tady prave zduraznuji, ze generace nasich maminek cvicila brichaky uz v porodnici a pak maji ty sestupy organu a inkontinence.
Ja ted dokonce chodim na rehabilitace - nemela jsem teda nijaky zvlastni problemy, ale jako jednu z mala veci to tu proplaci pojistovna. Ta sestra mi dala "mapu" organu. A prirovnava to k pevnosti, kterou je treba branit. Nikdy bych neverila, ze mam tolik svalu. A uci me kazdy zatahovat jinym zpusobem. Kdyby vas to zajimalo, muzu "mapu" dat do svych fotoalb.
Nase Kacenka uz zacina mit odrena kolena, ale jeste neleze. Vcera ji bylo sedm mesicu.
Jdu cist Lucky a Katky pribeh..
Iva (Aneta03, Radovan06) 13293
16.12.2005 22:31:02
POrod síla, mám pocit, že je to v tom našem zdravotnictví standart-vybavení OK, mamina OK, porod OK, personál vyměnit. Já teda doufám, že u nás se zadaří minimálně stejně dobře, ne-li lépe jak posledně :-)))

Dano, mám ale pocit, že když po téhle hladovce začneš jíst normálně jako člověk, tak že ti kila půjdou zase nahoru, živit se čajem není moc dobré, obzvlášť když chceš mít další mimi, tak bys měla mít stravu pestrou a vyváženou.
Já jsem si koupila knížku, už jsem ji tu kdysi doporučovala- Zdravá výživa od Grady tuším, taková zelená útlá a tam je to strašně dobře vysvětlené, i to, proč se zastaví váhový úbytek v určité době; poměr cukry-tuky-bílkoviny, o glykemickém indexu potravin a vyvážené hladině cukru v krvi, jejíž kolísání mimo jiné způsobuje neodolatelné záchvaty chutí na "něco" a jak si sestavit jídelníček tak, aby člověk nedržel hladovku, ale vybudoval si nové dlohodobě udržitelné stravovací návyky...Každý je jiný, má jiný metabolismus a genetické dispozice a diety jsou proto hodně individuální a člověk musí brát i knížky i zkušenosti druhých s velkou rezervou.
Před prvním porodem jsem měla 55 kilo, po porodu 75 a teď mám po dvou letech ve 3 měsíci 59. Nepoužívám knedlíky, smetanové omáčky, sladím jen kávu, nepiju slazené minerálky a mlsky máme "na příděl"jako součást domácího "kávového" rituálku-jakože když se přijde z práce, tak se v klidu posedí u kávy. Hlídám si každý den přísun bílkovin a nejím většinou uzeniny (ale to ani ne kvůli dietě jako preventivně kvůli ledvninám a konzervačním solím v uzeninách)a arašídy a ořechy, protože mi po porodu začaly zvedat žaludek. Ze začátku jsem jedla každé 3 hodiny aspoň něco maličkého, teď jím 4-5x denně. dodržovat to šlo snadno- jím kdykoli jí dítě.

Dneska jsme byly v MC organizovat vánoční den, nakonec jsem si taky obešly pár stánků, Anetka si tam zkoušela malovat perníčky, tak z toho ji bavilo nejvíc ze všeho olizovat špatně namalovanou polevu :-) pak jsme dělali nějaké papírové ozdůbky, hvězdičky, barevné střapce a tak a vykrajovali jsme ozdůbky z plátů včelího vosku :-)))
Doma jsme pak odpoledne matlali nějaké nepečené cukroví, jen tak pro tu atmosféru, třeba žlutých kokosovýh kuliček máme všeho všudy asi 20 ks :-))) ale Anetka statečně matlala a ochutnávala a tvářila se důležitě :-)

A máme nové "slovo" - místo měřím říká "metruju" :-))) A teď jak byly ve Večerníčku Krkonošské pohádky, tak pořád chodí a říká "Sem Kakonoš, sem Kakonoš" Až pak jednou nechtěla uklízet a říká "Nebudu uklízet, sem Tautmberk"
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
16.12.2005 16:22:47
Ale vy prece zadna nepotrebujete hubnout!!! Jste krasne, stavnate, okouzlujici a rucicka vahy se vam neblizi kazdym kruckem ke 100kg jako mne, tak co blbnete ;o}?
Jani se lehce rekne "pec na tu babu",a le budes se s ni stretavat jeste roky, do verciny dospelosti a budou to strety, asi hlavne v puberte, dost silne.
To chce se obrnit a rict si to, co ti rikam porad. Ti nesaha ani k malicku u nohy, tak proc se ji nechat vytacet, prd na to ;o], jsou Vanoce.
Nekteri lidi umi byt zavistivi a zli a resi to, bohuzel, pres deti.
To jsou ubozaci.
Tak doufam, ze mi kazen vydrzi i o vikendu, kdyz bude tat carovat v kuchyni, MUSIM odolat ;o].
Ted natvrdo motivuji Krystofka, aby chodil na zachod, dostane jeep na ovladani, uvidim, co to s nim udela.
Bajka + 2 brouci 5337
16.12.2005 15:42:07
A přidám jednu sourozeneckou fotku :-) - Honzík je zatím z malýho na větvi, pořád si k postýlce šoupe to svoje stoupátko a malýho vošmatává. Když jsme přijeli domů z porodnice a choť Honzíka přivezl od babiček, škrábal se mi nahoru po schodech, já stála nahoře, slzy mi stříkaly do všech stran (hormóny :-) a Honzík volal zklamaně: ´Maminka nemá brášu! Kde je Jindříšek?? Maminka ho zapomněla v porodnici!´ No to bylo něco na mě :-)

Bajka + 2 brouci 5337
16.12.2005 15:33:33
Jééé Luciáši s prťátkama - tak jsem to taky zhltla to vaše zrození, Katuška to fakt moc pěkně napsala, spisovatelka jedna malá :-)) Teda koukám jak píše i Janina, opravdu je ten porod o hlavě - a s tím je spojená hlavně podpora rodičky při porodu samotném... taky jste si užili jen co je pravda, nejlepší je, když někomu ´cpeš´ svoje pocity a ten druhý na tebe kouká, jako že TO NENÍ MOŽNÝ místo toho, aby se tě snažil pochopit a pomohl ti :-/ Ale přidávám se - je to za námi a teď už nás čeká jen to dobré :-) Co malá - jak v noci spinká? A co přes den, jde to? A co Adámek? Jak pomáhají babičky? Honzík je dnes u babí naposled plánovitě, teď nás čeká všechny seznamovací víkend a od příštího týdne se pojede na plný plyn. Jindříška mám šoupnutýho v kočárku za přivřenýma dveřma dole v místnosti, chrupe jak jelimánek, za chvíli ho jdu vzbudit na mlíčko. Musím se pochlubit (a Toci ne že mi to pokazíš :-)) - včera jsem zkusila malýmu trochu naštelovat režim, usnul v osm, po desátý jsem ho v polospánku nakojila, pak se vzbudil o půl druhý a pak spinkal až do půl jedenáctý - samo s jedním kojením v půl osmý - opět polospící.

Ženský díky VŠEM za pochvalu páně Jindřicha :-), Luci s Amaiou - helejď, vono by to bylo divný, kdyby ty naše díťata měly jiný vlasy než blonďatý, náš taťka je zástupce čistý přesvětlý rasy a já jsem taky taková vycvrndlotina přirezlá :-))

Jani díky za ty připomínky k porodu bez medikace - taky si říkám, že to bylo k něčemu dobrý (samotný porod byl FAKT bezproblémový a svým způsobem krásný!!), jen je mi trochu líto toho přístupu :-|

Dando klóbrc dolů před těma vypařenýma kilama, já nechala v porodnici necelých 10 a dobrých deset bych jich ještě potřebovala sundat. Naštěstí chutě v normě, tak snad se aspoň něco trochu podaří.

Berush se třetím robětem neděs - beru to týden po porodu jako lehce přiškvařený ftip :-)) - no, třeba mě to za pár roků ještě chytne :-)

Tak, jdu kojit, pověsit plíny...

Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
16.12.2005 14:03:57
Teda Lucko, to je taky story...:o) Ufff, fakt uz se nemuzu dockat toho druhyho:o) Docela me vydesily ty priusnice, jak to, ze dotycna byla v praci???? Dostat priusnice v dospelym veku je peknej hnus (viz ja). Ale ted uz to, zaplatpanbu, mate v suchu, inkubacni doba neni tak dlouha!;o)
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
16.12.2005 13:55:03
Ahoj!
Predne musim poobdivovat Jindriska, je kouzelnej!!! Ja uz chci taky! Tech blondatejch vlasku! Fakt se vam, Petulo, poved!;o) Nejake vyrobni tajemstvi?;o) Ten popis porodu je ale drsnej, ja bych tam asi taky udelala bugr, jak se znam, nebo mozna spis manzel...hlavne, ze uz to mate za sebou a ted uz budou jenom ty hezky chvilky. Doufam, ze Jindra bude pokracovat s tim spanim!

Dandulo, za tu disciplinu te fakt obdivuju, to bych nezvladla. Ja uz se par mesicu chystam, ze shodim ty 3 kila, co jsem nabrala pres prazdniny, ale porad se nemuzu nejak usmernit. Ja totiz strasne rada jim! Hlavne vecer u filmu, to padnou bramburky, orisky, nachos, k tomu vinecko....tak jsem zatim zhubla jen kilo a to jsou vanoce na krku:o) Diky za receptikovou inspiraci, neco z toho urcite vyzkousim. Kvetakovy placicky miluju, uz jsem je dlouho nedelala, manzel kvetak nesnasi...ale grilovanou cuketu jime oba a ten lilek se syrem si delame ke grilovanymu lososu, je to vazne mnamka!

U nas dneska od rana leje a ne a ne prestat:-( Vubec jsme s malou nevylezly ven, tak jsem z toho trochu na palici. Ale spravila jsem si ted naladu, kdyz jsem ji davala spat, to sem se nasmala. Ja ji vzdycky pred spanim chvili zpivam, ona si vybira pisnicky a rika, kterou chce. A zpiva se mnou, vetsinu uz jich umi nazpamet. A dneska neco chtela, ja nevedela, tak mi rika "to umi babicka". Jsem ji presvedcila, at mi kousek zazpiva a vite, co spustila? "General Laudon, jede skrz vesnici..." Znate to? Tak jsem se chytla a kdyz jsme dosly k ty patrole a ja se ptam "a jaka zenska?" a ona na to "prsata....prsatou, prsatou, tu ja mam nejradsi";o))) Zpiva si to tam jeste tedka! CLovek ty babicky nemit...

Jani, ta Veruscina maminka je vazne kr..., se ti nedivim, ze z ni mas koprivku! Bohuzel se to uz asi nezmeni...to vase peceni zni skvele. Ja uz mam taky nejaky cukrovi, ale takovy to tradicni, slepovany, kokosky, kosicky, pracny, vanilkovy rohlicky a tak. A ta vase postel, hmmm, to zni bajecne, my mame taky velikou, 2x2 m, ale uz od zacatku, na maly se totiz nevyspime. Ale nemame vodni, mame futon, taky se na nem bezvadne spi, mame totiz oba radi tvrdy matrace.

Ja uz radsi koncim a jdu se juknout na Luccin popis porodu.
[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 6294  [Dalších 5314 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.