| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 18607  [Dalších 17587 >>]
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 21:14:52
Ahojky!

To jsem to moc dlouho bez PC nevydržela co? Ale manža tu má zrovna návštěvu, tv mě nebaví a já bych šla nejradši spát, ale ještě musím počkat, než se mi unaví dítě a půjde se mnou:-)) Tak jsem to tu zase přestěhovala zpátky a připojila se:-)

My si to včera taky hezky užili. Ráno jsem odvezla Julinku za Míšou k našim (ten už spal) a přivezla si sestru na výpomoc, abysme to všechno zvládli připravit. Jenom ozdobit stromeček a dobalit a naaranžovat dárky (i od našich) nám trvalo celé dopoledne. Zase jsme to jako obvykle přehnali, dárky byly až doprostřed obýváku. Večeřet jsme chtěli brzy, ale vyšlo to až na skoro půl sedmou. Julinka dostala brambory a byla šťastná:-) Vydržela s nimi skoro celou večeři:-))) Míša nejedl salát a nechtěl skoro nic, poslední dobou mi zase dost zlobí s jídlem a jak mu dám něco co nezná, tak to prostě nechce vůbec:-(( Tak se zabavil sfoukáváním svíček:-)))
Stromeček se líbil moc oběma, Julinka se k němu začala propracovávat přes tu hromadu dárků a ty jí vůbec nezajímaly:-)) Ani papíry, ani stužky. Nejvíc se jí líbilo odstrkovadlo (konečně jí Míša nebude vyhazovat z toho jeho:-)) a pak dárky ostatních, jak už tady taky někdo psal:-)) Míšu strašně bavilo rozbalovat a chtěl všechny velké dárky ať už byly jeho, nebo ne:-)))) Nejvíc se mu líbily samozřejmě všechny auta co dostal ... a že jich zase bylo! No abych Julince nekřivdila, tak si tedy pohrála s každou hračkou, kterou dostala, než jí jí ovšem Míša vyškubnul z ruky, ale protože toho bylo tolik, tak jí to vůbec nevadilo:-)) Oba šli spát v jedenáct hodin a my pak šli na půlnoční (babi hlídala) a pak jsme ještě doma seděli do čtyř hodin. A protože měli děti divokou noc, tak jsem se vůbec nevyspala a vstávalo se v půl deváté:-((
Včera už jsem neměla sílu ani chuť to tady poklízet, tak jsme vstávali do neuvěřitelného bordelu a uklidit se mi to podařilo až teď:-)
Zítra nás čeká vzácná návštěva, manželovo bratr s rodinou. Neviděli se už hrozně dlouho a já je vlasně vůbec neznám, tak jsem na to zvědavá.

Jinak už jsem skoro přejezená cukroví, ale mám hroznou chuť na rybí polívku (tu dělal můj tatínek, je nepřekonatelná a já jí strašně miluju ...on se s ní totiž vždycky patlá nejméně půl dne, ale stojí to za to:-)), tak si jí jdu dát a pak chrnět. Hezky si zítra užijte druhý vánoční svátek!!!
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 21:12:08
Ahojky děvčata. Tak vánoce jsou za náma. Když prvek poprvé viděl rozsvícený stromek s dárkama, začal se řechtat. Vrhl se na dárky, plazil se mezi nima, strhával z nich mašličky a pořád se smál :oDDD. Jen težko jsme ho odtrhávali k večeři. Důležitě sám jedl na kousky nakrájené brambory s mrkví a kuřetem. Po večeři si rozbalil první dárek a ostatní ho už moc nezajímaly. Když byly všechny dárky rozbalené, zkoumal stromek, to ostatně dělal i dnes ráno. Strká prstíkem do baněk a pořád se směje :o).

Co se týká dárků, od partnera jsem dostala parádní nadílku (o většinu jsem si Ježíškovi přímo napsala :oD).
Tchánovci se ale překonali. Tchýně vybrakovala sekáč a nakoupila spoustu "úžasného" oblečení pro celou naší rodinu. Už je z větší části v popelnici :o(. Od švagrové jsem dostala pár hadříků , které bych nedala ani své babičce, tak jsou usedlé :o(. Naši nezklamali a bylo vidět, že nad dárky přemýšleli, že chtěli udělat radost :o).
Dnešní den jsme byli u tchánovců, zítra máme doma na oběd švagrovou se synovcem a pak už nás čeká týden na horách. Švagrová mě děsí prupovídkama, že je jí po poslední chemoterapii špatně a že se tam budeme muset starat o synovce. No, mám vymyšleno, že já budu blbnout na sněhu s prvkem a partner ať třeba učí synovce lyžovat. Prostě, že se postará o sestru a jejího syna. Já už mám toho za poslední dobu celkem dost a chci relax.

S potěšením čtu, že se vám vánoce vydařily a držím pěsti, ať i vykročení do nového roku je pohodové. Jitulko, přestaň se po mně stále opičit a i ty si užívej svátečnější náladu. Stačí, že vánoce zamrzly u nás :o(.
Alíku, Kuba je šikovný kluk. Zdenda by to vzal z kočárku určitě po hlavě dolů. Znám ho :oD.
Severko, gratuluji k novému počítači. Doufám, že nás teď budeš zásobovat fotkama dětí častěji.
Rain, blikací míček máme také. A máš pravdu, u prvka boduje.
Karkulí, chutnal Charlottce kapřík? Prvek si bude muste na rybu ještě nějaký čas počkat. Prý alespoň do 2 let :o(.
Kopo, co Patrik? Už je mu dobře? Byla to jen nervozita z Ježíška?
Petull, vítej mezi námi :oDDDDDDD.
Petull 24948

Re: Re: Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 20:45:40
ahojky,
tak jsme zpátky, prďuška chrní (díkybohu :-) ), já dneska za ní padnu taky brzo.
SEV jasně že máme stromeček :-))) móc pěknej, myslela jsem, že ho postavíme někam výš aby ho malá neshodila, ale nijak zvlášť se o něj nezajímá, ví, že stromek píchá, tak si na něj občas opatrně sáhne a hned ucukne a má z toho děsnou legraci :-))

Zítra jedeme okolo desátý, tak na nás (na mě) myslete, nikam se mi nechce, ale budu to muset vydržet. Už jsem sondovala u tatíka, do kdy si myslí že tam budeme, tak snad do odpol. spaní budeme zpátky (pevně doufám !!)

SEV trošku závidim tvoje nový dělo, nebylo by to marný jen co je pravda :-)) - tak doufám, že teď, nám budeš dávat víc fotek, když to nezávisí na taťkovi :-))

tak já se jdu natáhnout a kouknout na Pupendo. čágo

Jo Alíku historka s KUbou nemá chybu, neuvěřitelný :-)))))))))
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

25.12.2004 16:49:48
Čauky!

Tak se hlásím z mého nového bombáckého počítače. Téda, to je rychlost, vám řeknu. A velká obrazovka, no jde mi z toho hlava kolem :o). Akorát se mi dost blbě píše všemi deseti, budu si muset zvyknout a hlavně si dávat pod zadek polštář, abych byla výš :oDDDD.

Odpoledne jsme byli venku, nádhera, 11°C, na sluníčku až nechutné vedro. Vánoce mi to teda vůbec nepřipomínalo. Jinak odpočívám, kukám na telku, cpu se cukrovím, paráda. Vaření žádné, měli jsme ještě od včéra, tak jsem akorát usmažila řízky. A salát i polívka zbyla ještě i na zítra. Dětičky jsou hodné a taťka pendluje mezi mým a prckovým počítačem :o)). Pohodička.

Vzpomínala jsem, jak jsem vloni o vánocích byla bez myčky, brrrr, jsem ráda, že ji mám a nádobí do ní stačí naházet.

Teda Alí, to věřím, že to musel být šok, Kuba procházející se po zahradě. Je to vlastně štěstí, že jsi Kubíčka viděla dřív, teď si představ, že bys našla prázdný kočárek! No já bych se asi složila, brrr!

Petull, vy teda máte lítací svátky, jen co je pravda. Máte doma vůbec stromeček?

RAin, můj chlap je to samé, kouká na mě a ptá se, jestli chci pomoct. Někdy jsou na zabití!

Tak, Lenča teď dostala svůj první pribináček a chutnal jí. Tak já jdu teď uklohnit zmrzlinové poháry, ať se máme dobře, že jo? :o))

rain 14358

Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 15:41:11
Tak u nás všechno proběhlo v pohodě, Michalka spala, když jsme večeřeli, tak i to bylo v klidu, na dárečky se vzbudila právě včas, blikací a hrací telefon byl nejlepší, bohužel se líbil moooc i Péťovi, tak jí ho chtěl pořád brát, taky zabodoval blikací míč, možná to znáte, viděla jsem ho u někoho už před lety a ani nevím, od koho ho dostala - když s ním bouchnete, tak asi deset vteřin bliká. Péťa byl nadšený z vláčkodráhy, taky tlusté pastelky a souprava na modelování s válečkem měla úspěch. Dneska přijedou za chvíli holky, tak jsme mu nechali ještě stavebnici Snap and Play od Leny a nářadí, aby mu to nebylo líto, že ony rozbalují a on už nic. Pak tam mají ještě něco dohromady, dřevěný metr se zvířátky, abychom měli kam psát, jak rostou, zatím to máme různě po futrech, taky dřevěné pexeso a dřevěné domino. Michalku nachly papíry, které už jsme měli v jedné krabici, tahala to z ní ven a dělala nepořádek po celém obýváku, tak myslím, že jí to bude ndeska stačit :o)

Jen po uložení dětí, kdy už jsem se těšila, jak si po celodenním shonu sednu (ráno doluxovat a setřít, upéct houbovník, potom návštěva našich a bráchy, vaření polévky a obalování řízku a smažení ryby-línů), tak mě čekala hromada nádobí na naskládání do myčky a uložit zbytky potravin a trochu dát kuchyň do stavu takového, abych se hned ráno nezhroutila :o), tak otevřu lednici a vyskočila na mě šlehačka, která byla bohužel otevřená a někdo (!!!) ji posunul, když prohledával, co by snědl, ohodila mě a moje černostříbrné šaty, polila mi nohy, ohodila lednici, skříňku naproti a kaluž byla asi metr na metr. Manžel v klidu seděl, díval se na mě a ptal se, jestli mi má nějak pomoct :o) Byla jsem před výbuchem, chtělo se mi brečet, když jsem viděla, jak sedí a blbě se ptá :o))) Jelikož předtím říkal, že skleničky snad počkají, než je uklidí, když jsem je umyla a utřela, tak jsem jízlivě poznamenala, ža taky třeba počkám, až se mu bude chtít. No nakonec se zvedl a pomohl mi a já to taky nějak rozdejchala, takže krize byla zažehnaná :o)))

Alíku, to bych měla teda taky šok!!! Ještě že se nevydal někam na večerní procházku!!! Hlavně, že jsi ho odhalila včas.

Tak si hezky užijte první svátek vánoční, uvidím, kdy se sem dostanu, zítra tady bude veselo :o))) jsou tady ty holky a příjdou na oběd naši a brácha se slečnou, budeme asi jíst na etapy a ještě ani nevím, co uvařím, aby se mi to vešlo. Co vaříte vy? Dělá se něco tradičního na Štěpána? Asi udělám minirolky z krůtího nebo kuřecího s pečenými brambory a bude. Omáčka k tomu je báječná, sice to už u nás jedli, ale to je mi fuk :o)))
Abcded 23276

Re: Re: Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 15:11:50
Tak především bych chtěla politovat všechny, kterým se štědrý den moc nepovedl, to mě moc mrzí:o( Tedy zatím jen Jitulku, u Li to třeba nakonec dopadlo dobře, doufám. Ještě, že my jsme se pohádali hezky prakticky před vánoci, takže jsme si to už odbyli a na štědrý den tu byla pohoda:o)

NO ale teda jaká se mi stala příhoda před večeří. Kubíček spal venku v kočárku a jelikož pršelo, tak byl šoupnutý pod balkon, takže jsem ho asi hůř slyšela. No a tak s mamčou chystáme to jídlo a já slyším jak venku brečí, tak rychle koukám z balkonu a najednou jsem měla strašný šok! Kuba chodil po zahradě! Chudinka v bačkůrkách a v tepláčkách tam ťapkal a pobrekával. Vůbec do teď nechápu, jak se z toho kočárku dostal...bouli na hlavě každopádně žádnou neměl, tak musel po nohách. Teď už si teda budu dávat větší pozor....syčák jeden.

Jinak večeře proběhla celkem v pohodě, Kubovi jsem nakonec udělala taky salát podle vzoru Karkulí, jen se žloutkem a s jogurtem a zeleninou. Kubovi moc nechutnal, ale aspoň se s ním na dlouho zabavil, když se v něm patlal:o) Takže jsem se navečeřeli v klidu. Pak šly dětičky k babičce a my jsme nanosili dárečky, ježkovi voči těch zase bylo...No pak jsme rychle zapálili prskavky, když už jsme je slyšeli přicházet a z nich byl teda Kuba docela vedle. No jinak u něj taky papíry a krabice moc úspěch neměly, jemu se zase nejvíc líbily dárečky těch ostatních:o))) Nejvíc si vyhrál pak večer s tátovými trenkami:o))) Dětičky byly s dárky taky spokojené, tak jsem moc ráda. Jo a nevím jestli jsem vám napsala o té knížce o Kačence pro Kačenku, že jsem ji nakonec objednala. Ta měla velký úspěch - zvlášť když už pomalu přestává dcerunka věřit na Ježíška a teď tam viděla věnování od Ježíška:o) Tak na něj už možná zase začala věřit úplně, protože kdo jiný by napsal o ní knížku, že?:o))) NO do postelí jsem je vyhnala až někdy v deset večer a hráli si tam ještě možná do půl dvanáctý. Kuba šel spát asi v devět, ale zase se před půlnocí vzbudil a byl s námi vzhůru asi až do dvou. Hráli jsme totiž s bráchou hry, co dostaly dětičky pod stromeček. V Carcasone mě s přehledem porážel a u Jungle Speed jsme se málem umlátili smíchy, protože jsme hráli na čtyři hromádky, každá naše ruka hrála za sebe, takže to byli občas zajímavé situace...:o) Jen jsme šli spát s lehce podrápanýma rukama - možná tu hru znáte z rodinky - jde o to kdo nejdřív sebere totem z prostřed stolu:o)

Dneska bylo teda nádherně, hned jsme šli dopoledne ven. Dcerunka vyzkoušet nový skateboard a zaházet si s bumerangem. Zjistili jsme dvě věci - neumíme jezdit na skateboardu a neumíme házet s bumerangem:o)))) Kuba se mohl venku krásně procházet, když neměl na sobě tlustou kombinézu, tak měl radost. Akorát strašně miluje běhání z kopce, což ovšem neznamená, že běhat z kopce umí. To bohužel neumí...takže jsem si docela zachytala:o)
Petull 24948

25.12.2004 12:12:54
ahojky,
přeju kráásnej sluníčkovej (skoro jarní ) den :-)
koukám,že vy co jste napsaly , jste měly včerakrásnej den . Kromě Jitulky - bohužel -.mrzí mě že to nevyšlo podle tvých představ :-(
My jsme u našich povečeřeli, bylo nás tam hodně, takže malá nevěděla kudy kam, a při rozbalování dárků byla úplně paf, bylo toho na níc moc, hodně lidí a mraky dárků.
Dostala takových věcí, že bysme potřebovali mít nafukovací byt. Spoustu knížek, hraček (zvukových), župánek, houby na mytí, přísavky do vany od F.P (ještě že jsem si je neobjednala), takový chodítko a odstrkovadlo v jednom taky od F.P , takže to co máme doma bysme mohli z fleku prodat, pak hracího krtečka, panenku, vkládácí dřevěný kostičky,,atd atd no prostě šíííííílenýýýýýýýýýýýýýýý (a to tady má ještě věci od tchyně).
Já jsem byla taky spokojená, nebudu to vypisovat, to by bylo na román :-))) a určitě by to nikoho nezajímalo :-)

Od našich jsme šli ke tchnánovi, myslela jsem si že po cestě v kočárku usne, ale ani omylem, takže jsem jí uspávala do půl desátý. No a pak jsme si dali druhý kolo dárků, domu jsme se dostali okolo dvanáctý. ŠOupla jsem prďku do postýlky, a šla spát taky, ovšem, milá holšiška vůbec nechtěla spát, takže do dvou hodin nespala, to už jsem byla na infarkt, bolela mě hlava , celý tělo a chtělo se mi spát. Tak jsem si sebrala pět švestek, vyhnala tatíka od PC a šla spát do obýváku.
Ráno místo toho, aby spala dlouho, když v noci moc nespala, tak se vzbudila v půl osmý !!, já jsem se přesunula do ložnice nakojila a myslela jsem si že se bude ještě spát,, ale ani náhodou, tak si jí drahouš vzal do obýváku a nechali mě spát do devítit - sice žádná slavá, ale aspoň něco. No můžu vám říct, že jsem jak přejetá :-), ale krásně svítí sluníčko tak je to hned veselejší.

Až se malá vzbudí vyrazíme k našim na oběd, jsem ráda že nemusim vařit, na večeři jdeme zase ke tchánovi, a zítra vyrážíme za tchyní, jo jo jo je toho prostě moc.

Tak vám, přeju abyste si dnešní sváteční den pěkně užily, pokud možno v klidu a pohodě.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: 1. vánoční svátek

25.12.2004 10:08:39
Hezké božíhodové dopoledne!!

Doufám, že je u vás doma krásně sluníčkově jako venku. Li, Jitulko, ono je to, zdá se, velice časté, že leccos vykvasí zrovna ve sváteční čas :o(((. Je mi moc líto, že se Štědrý den nepovedl a snad to aspoň ty dětičky zachránily!

U nás bylo moc fajn. Teda nebýt toho, že prcek začal být před večeří už hrozně protivný, zralý na pár na zadek, ale to se přece o svátečním dnu nedělá, tak jsme pro něj měli pochopení. Určitě byl nervózní z toho čekání, celý den si s taťkou povídali o Ježíškovi (já nevím, co to máme za zvídavé dítě, zajímaly ho naprosté podrobnosti :oDDD) a taky už měl jistě hlad, sice se ráno nasnídal, ale oběd nechtěl, jen pozobával cukroví. Hned po večeři ožil :o)).

Taťka se dětem včera moc věnoval, abych mohla dopilovat detaily v klidu. Takže vše proběhlo OK. Až na to, že nám Péťa od slavnostního stolu vyskočil, asi chtěl pro něco běžet, tak jsme ho přikovali zpátky, chudák z toho byl asi v šoku, co na něj ječíme :o))). No a protože moje peněženka se skvěla prázdnotou v oddělení mincí, tak jsem pod talíře dala čokoládové penízky. Hmmm, já krmila ještě Lenku, tak mi to dlouho trvalo a mně jediné se od horkého talíře polívky trochu roztekla na prostírání :oDDDD.

Ježíšek byl u nás nečekaně štědrý. Musím se pochlubit, dostala jsem nového notebooka (teda přesněji deskbooka) a prcek ho dostal taky. Takže konečně budu mít pořádnou mašinu, budu si moct stahovat sama fotky atd. atd. Huráááá! Péťa si hnedle večer hrál s těmi novými CD-romy, vybrala jsem moc hezky! Seděl si na nové židli, ta se mu taky líbila! Lenička měla asi největší radost z mé čepice, hned si ji narazila a byla spokojená. Papíry a mašle ji kupodivu vůbec nezajímaly. Moc se jí líbila velká knížka od našich. NO a bomba večera byla Tolinka v autě. Dělá to teda hrozný rachot (naštěstí se dá vypnout), ale je to super. Njedřív začne autíčko startovat - rozsvítí se světla, ozve se startování a zadek auta začne nadskakovat. Pak se přidá zakvílení gum, jako že se auto odpíchne, pak se rozjede, ujede asi metr, rozsvítí se brzdovky, ozve se zase zakvílení, auto zastaví a Tolika se zachechtá, světla zhasnou. Jsme se tady všichni řezali jak blázni :o))). Uvidím, jak dlouho to bude dětičky bavit.

Lenka byla tak unavená, že jsme ještě nebyli u konce a už se ke mně tulila, tak jsem ji pak dala spát, usnula skoro okamžitě. Tak ji to zmohlo, bobinku. Péťa šel spát někdy v půl jedenácté, já skoro v jednu.

Teď tady sedím přežratá vánočkou (nejsem zvyklá tak bohatě snídat, ale když ona je táááááák dobrá) a jsem ráda, že nemusím vůůůůůůůbec nic dělat :oDDDDDD. Tak užívejte svátků a lenošte, pá!
Karkulinka 15733

1. vánoční svátek

25.12.2004 9:10:34
Včerejší večer proběhl úplně v pohodě, malá dokonce uchutnala i vykostěného kapra(kterého jsem jí upekla speciálně na kmíně) od, stolu se žel taky vstávalo, nám to nějak nevyšlo:-( Z hračej ji nejvíc zaujaly tři, houpací levhart, dětský telefon a aktivní kostka:-) Z oblečení pouze ponožky:-)
Nás taky čeká cestování po rodičích, tak si to dneska krásně užíjte, Jitulko a Li, doufám, že už u vás doma je jasno bez mráčku!!!!
pokornasek
  • 

Re: po Stedrem dnu

25.12.2004 7:45:08
Ahoj
Jitulko, je to složitý co? Alespoň, že Víteček byl nadšený.

U nás včerejšek kupodivu proběhl v docela pohodě. Ale to, že manželovi dáte pohlídat děti a on si sedne k telelvizi nebo mobilu a za chvíli jsou děti zase u vás, asi většina z vás zná. Ale zase odpoledne když jsem odešla s dětmi na procházku ozdobil stromeček a nanosil všechny dárky, za což ho moooc chválím. Velmi mě přikvapil Patrik, když během procházky místo ustavičného kňučení, že ho bolí nožičky, statečně se mnou obešel celou obec. Petrušku jsem pro jistotu vzala do kočáru, protože jsem nechtěla riskovat neustálé pády do kaluží a bláta. Moc se jí to nelíbilo, ale díky kšírám z kočárku nezdrhla. Po procházce jsem dokončila večeři a pustili jsme se do večeře. Od večeře jsme tentokrát vstát museli, protože Patrikovi se zvedl žaludek a začal blinkat. Snad to byla nervozita z Ježíška. Jinak naprostá pohoda. :-)
Dnes to bude asi horší, jedeme navštívit babičky. Tak si držím palce, aby to proběhlo v klidu.

Snad i u vás proběhl včerejšek podle vašich představ a užíváte svátky.
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 18607  [Dalších 17587 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.