Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Re: Tradice23.12.2004 10:33:40
Táááák, vánočka už je zapletená a znovu kyne, brambory se vaří, dětičky zlobí...
Venku jsou 3°C a prší, bůůůůůů :o((((. O bílých vánocích můžeme jenom snít. ![]() U nás těch tradic moc nedržíme. Pod talířek penízek (mimochodem šupina se dává do peněženky), od stolu nevstáváme, po jídle rozkrojíme jablko a společně ho sníme, po rozdání dárků pouštíme lodičky (pokud si vzpomeneme), s manžou se políbíme pod jmelím. To je asi všechno. |
| Kopo | 4173 |
|
|
Re: Re: Re: Ligvére23.12.2004 10:21:53
Tak jsme zase doma. :-)
I když od rána mám den blbec. Jen jsme vstali, otevřel Patrik skříňku, do které normálně vůbec nechodí a do které jsem přes noc narovnala zabalené dárky :-( Myslela jsem, že mě raní mrtvice. Pak jsme šli pro housky k snídani. Jak naschvál z pekárny přijeli dlouho místo v 6 hod. až v 8.30 hod, takže v obchodě byl blázinec. :-( Do toho se vrhly moje dětičky a začaly přerovnávat zboží v regálech. Abych se vrátila ještě k úterý, když děti hlídala babička, sebral jí náš hlídač z podkočárku Patrikovi týden staré rukavice a zlikvidoval je :-( Ve středu byla pohoda, obě děti jsou ostříhané, já mám zastřižené vlasy a obarvené na čokoládovo :-DDD Alíku, Makro bylo děsný, to že tam bude hodně lidí jsem čekala a nějak mi to ani nevadilo, ale že takřka všechno zboží bude napůl rozbalené, popř. roztrhané, mě dohánělo k naprostému šílenství. Bubíšku, nevím, jak to Petruška dělá a v maňáscích Petruška nezakopává. Spíš jí dělá problémy chůze v kombinéze. To jsou samé pády na pusinku, ale za ruku nepůjde ani kdyby se měla umlátit. Jitulko, myslím, že by to nebyl problém. :-) Místa je tu dost. Jani, Míša je šikulka. ;-) Patrik to zvládá taky tak a už mu u toho zdatně pomáhá Petruška. S úklidem je to horší, to si vždycky vzpomene na maminku, že by mu mohla pomoct. Jak mě to nebaví. Před měsícem jsem mu větší polovinu hraček uklidila, ale přijde mi, že mu tam přibývají neskutečně rychle. Tak mě napadá, jestli neobjevil, kam jsem je uklidila a tajně mi je nenosí do pokojíčku. A co na něj platí? Nic. Vlastně jo, moje naprosté vytočení se a šílený řev. Nevšímat si nepořádku jsem taky zkoušela ovšem bez úspěchu. :-( Karkulinko, moje babička zastává s prádlem stejný názor. A koukám, že Li má tradice zmáklé. :-) Šupiny dáváme jen do peněženek, ale zatím jsem měla samé nefungující šupiny. Od stolu taky nevstáváme. Pro všechny: hezké vánoční svátky, hlavně pohodu. :-) |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Tak už se to blíží...23.12.2004 9:41:16
Dobré ranko, vidím, že mě tady nikdo nezastoupil v prvním ranním příspěvku :oP. Já ráno vzbudila prcka do školky a ukecal mě, že nikam nechce. Ani mu to nedalo moc práce, pravda. Tak jsem zalezla zpátky do pelíšku a spala do devíti. Paráda, ne? Když pak za námi přišel do ložnice, když jsme s Lenkou vstávaly, ta, když ho uviděla, tak radostně zavýskla a začala mu mávat. Náááádhera. Takhle radostně ho vždycky vítá, i když přijdeme ze školky.
No, tak já se vrhnu na práci. Musím uplichtit tu vánočku, oběd na dnešek, brambory na salát... no, na dopoledne je toho dost. Pokud se sem už některá nedostanete, tak vám přeji krásné klidné vánoční svátky, pohodu, lásku a zdravíčko nejen na Štědrý den!! ![]() |
| Li. | 14175 |
Tradice23.12.2004 9:39:36
Dobré ráno všem, panter vyrazil na nákup a já můžu na chviličku k PC :o).
Print, díky za PF, konečně jsem se dočkala :oD. Moc se povedlo, až se stydím, že já letos ještě nic nemám :o(. Alíku, LaBu, Severko, vaši náladu vám fakt závidím :oDDDDD. Rain, peníze jsem ti na účet poslala, jen balíček ještě nedorazil. Vánoční pošta asi nestíhá ten nápor dárků. Karkulínko, ty neznáš vánoční pověry? Jasně, že nesmí viset prádlo :o). Také se svazují nohy od stolu řetězem (já silným provazem), aby příští rok bylo v rodině pevné zdraví (to ale u nás nějak bohužel nefunguje. Asi to chce opravdu ty řetězy). O šupině a penízku pod talířem určitě víš :o). Jo a také lijeme vosk. Olovo se nám nějak neosvědčilo, tak vždy nastrouhám nožem trošku vosku na lžíci, tu přidržím nad rozsvícenou svíčkou a naliju do misku s vodou. Následně se dlouhé minuty dohadujeme, co výsledný tvar znamená. Mimochodem, předloni jsem si takhle odlila kočárek. A vyšlo to! :oD Z dalších zvyků snad pak už jen dodržujeme pouštění lodiček. Nevím, čím to, ale panterova hoří každý rok mnohem déle, než moje. Vždyť jsem mladší!!! A málem bych zapomněla. K večeři má celá rodina usedat najednou a najednou také vstávat. Žádné odbíhání od stolu. Je to ale fuška, připravit všechno na stůl, aby nic nechybělo, když vstávat se nesmí. Také se má prostírat jeden talíř navíc pro nečekaného hosta, ten už by se ale na náš stůl nevešel (ten talíš, ostatně, host také :oD). Už takhle je plno. Někde jsem se dočetla, že dřív nesměla na Štědrovečerním stole chybět cibule, česnek a klas obilí. Místo toho mám ale raději ozdobený svícen :o). Boty za hlavu také nehážu, myslím, že se už nikdy nevdám :o). Ze stejného důvodu netřesu o půlnoci bezem, nerozbíjím led na rybníce (v Praze ostatně snad nikdy na vánoce nebyl). Mimochodem, dodržujete některá ještě nějaký jiný zvyk? Podělte se o něj :o). Tak já zase rychle mažu pracovat. Než se panter vrátím, musím nakrmit prvka, ustlat... no však to všechn ytaké jistě znáte. Ahojky. |
| Karkulinka | 15733 |
|
|
Re: Re: Ligvére23.12.2004 2:24:09
Tak se nám to pomalu blíží.... Ještě dvě noci a ježíšek je tady ( pr mě spíš jen jedna noc )
Li, máme na zítra hodně podobný plán, nakoupit, upatlat bramborový salát, naporcovat kapříka, ozdobit stromeček, vyžehlit prádlo, upéct štrůdl, ozdobit náš ohromný umělý strom, zabalit dárky. Jsem zvědavá jak to zvládnem, poněvadž nakoupit všechny indegrience jedeme nakoupit až po práci... To kladivo jsme sehnali na Novém Smíchově. A neboj, ježucha myslí na nás všechny:-))) k tomu přeinstalování... Já musím taky, ale ještě jsem se k tomu nedostala.. Zatím průběžně mažu věci, které se mi nechce zálohovat:-))) Mimich to že trvá chvílku, taky ráda tvrdím:-))) Mám dotaz na vás všechny: Manža mi tvrdí, že na Štědrý den nesmí viset prádlo... je to pravda? Alíku, koukám tobě ten rum vyloženě svědčí:-)))) Sev, já si taky říkám, že jsem to celkem zvládla s přehledem:-) I když jsem si tu stěžovala, že nestíhám:-))) I když říká se, neříkej hop, dokud nepřeskočíš:-) Jani, Charlottka tu roztáhá úplně všecičko, nejen svoje hračky:-) Dokáže udělat hodně podobný binec:-))Ale teď nastalo bodobí, kdy ty věci dává i nazpátek na svoje místo... Jo, a je hrozná opice:-) Tuhle jsem utírala prach a malá si vzala látkovou plínu ze stolu a jala se taky utírání prachu:-))) A k tancování se naučila přidávat paci paci, sice ji ještě trochu ta koordinace pohybů moc nejde, ale snaží se:-) a už máme zase větší nožku, takže už nosíme bačkůrky číslo dvacet... S přáníčkem, děkuji vám za něj, já se k němu ještě nedostala, měla jsem v plánu ho dělat dnes, jenže nakonec se mi změnil plán a já nakonec jela ještě na zubní pohotovost... Jojo Jani, vysávaání se nezdařilo, potřebovalo to pořádně pročistit... Už je to o dost lepší, ale furt to není ono, takže tu sedím, klapu do klávesnice a baštím zmrzlinu:-))) Mám hodně ledovat, páč jsem trochu oteklá... Už se vidím jak se mi na Štědrý den zase ucpe kanálek a já pojedu zase na pohotovost, blééé:-( Print, svíčička je náhodou taky dobrá:-) Vypadá jak profesní foto:-) S těmi léky... teď mě tak napadlo vy co jste byli po císaři, dostávali jste utišující injekce? Já je tehdy odmítala, i ostatní léky, krom železa samozřejmě... Rain, nechceš přijet na chvíli k nám? Jak to všechno stíháš? U nás je už nad nulou, ale odpoledne tu bylo -5... a dokonce dneska sněžilo!!!! Mě tu dneska dopoledne zlobil manža s malou a se psem... jak je doma tak nic neudělám:-((( Ba né, ze Charlottky je tu zase to usměvavé sluníčko:-) Sic trochu závislé, ale já jsem taky:-))) tak a já si jdu vzít další prášulín... radši ani nenapíšu kolikátý:-( |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Ligvére23.12.2004 1:10:23
Tak Severka má "nohy nahóóru", Alík ochutnáva liguere:o)) Pekná predvianočná nálada nálada nám tu vládne :o)
Ja sa už strašne teším:o) Vlastne už je to tu, nám to začne zajtrajškom:o) Jedno poučenie si z týchto vianoc beriem: nabudúce zabalím každý darček hneď, keď ho kúpim:oD Naraz je toho veeeľa:o( Ale každopádne už mi zostal len jeden na zajtra,a dva, ktoré som si niekam "zapatrošila" som už objavila(prekutrala som celý dom,aspoň viem, kde čo mám:oDD)aj zabalila, všetko máme čistučké voňavučké:o)-tak vianoce už naozaj môžu začať:o) papa! a Šťastné a veselé! Užite si to s rodinkami, prajem peknú atmosféru, zdravé "hodné" detičky a užite si aj manželov, partnerov, či panterov (kto ako) ;o) ![]() Li, keby som nestíhala: šťastnú cestu, užite si hory! |
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Re: Ligvére23.12.2004 1:09:54
Ne cholí, ale cholkí. Nějak mi to už v tuhle noční hodinu nemyslí.
|
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Ligvére23.12.2004 1:08:19
Achój cholí. Jakpak se máte? Oproti mě určitě dobře. Já jsem utahaná jako kotě. A už se opravdu těším až bude po všem a já si konečně odpočinu.
Dnes jsem ještě dělala 2.druhy nepečeného cukroví. A to tatrankové a burizonové kuličky. Vánočku (krásnou) mám od tety. Stromek (jedličku) máme od včerejška v kumbále a zítra ho budeme zdobit. Jinak jsem dělala také domácí baylies a moc se mi povedlo. Dala jsem ho do flašek a na ně nalepila Barči fotku jako PFko. Zítra večer jedeme také k manželovo babičce na barák, kde budeme na Štědrý den i s tchánovcema. Nejprve jsem chtěla být doma, ale nakonec jsem ráda. V kuchyni tam totiž vládne tchyňka a já si aspoň odpočinu. Tak mě napadlo, že nevím co dát Barče na štědrovečerní večeři slavnostního k jídlu. Myslím, ale, že největší radost by měla z prsa. :-) Rain, ta perníková chaloupka je úžasná. My koupili babičce v sobotu v Praze takový perníkový ozdobený talíř a mě těsně před tím než jsme přišli domů vypadl z kočárku a kousek se odlomil. Tak jí ho dát ani nemůžem, takhle rozbitý. Sobotní návštěva Prahy dopadla nad očekávání dobře. Jeli jsme tam ještě před polednem. Nejprve jsme byli na Novém Smíchově. Tam jsem akorát Barče koupila na jaro 3.bodýčka s krátkým rukávem za 198kč. Také jsme tam byli na obědě v restauraci Orchidea a měli jsme tam výborné jídlo. Už sice nevím jak se přesně jmenovalo. Ale byli to gnochi (bramborové nočky) s kuřecím masem a slaninou, zalité smetanovou omáčkou a zapečené se sýrem (čedarem). Odpoledne jsme pak byli ještě v centru, ale tam už bylo hodně lidí a Barča byla protivná. No nic, jdu chrupat. Snad se sem zítra alespoň na chvíli dostanu. |
| Abcded | 23276 |
Ligvére22.12.2004 23:29:48
Tak jsem se dala do toho likéru, připravila jsem si všechny suroviny, pudinky, cukr, med a hlavně ten rum, Takže jsem to začla vařit, ten rum jsem teda muuueesela vuochutnat, fáákt dost bodrý teunhle ruecepis, fakt skuoro duobrý jako ten loňzský kurvacaaan, co jsem peukla podle té, no kurvacan jak se jmenueje, nou ta jak pijjee jako, no duhááá, že? Takšeee, dala jsem teuda vařšiiit ten pudink, fakt doust dobrý ten ruuum, to szaalko, taky že? Puěkně jszzem to rozmixooouvala, samoouzřzejmě sem to vouchutnaula, pauk jseummm to teda naubjerčkouuuu, safrza kde je na naubjeračkaa? Jou taaady je, tak teďťka to nauleju do tjé lauhve, kurvacáán, kde je ten ligueére?
|
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Vánočka22.12.2004 23:06:37
Li tak to mě mrzí, jdu jí poslat znovu :-), snad to tentokrát dorazí (ale nečekej žádnej zázrak :-))))) )
Koukám, že je nás tady nějak málo, co všichni děláte ?? snad neuklízíte, nepečete?? nebo něco podobnýho ??? :-)))) |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.