Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Re: Re: Ještě se 2x vyspíme...22.12.2004 10:25:23
Alí, Tobě přijde 3 dny před vánoci brzy??? No tak si to přečti ještě znova na Štědrý den :oDDD. Já to rozesílala hromadně jak poštou v obálkách, tak e-mailem. Někteří známí nevybírají mail denně nebo chodí do práce a třeba si vezmou ještě dovču, tak aby to stihli přečíst.
|
| Abcded | 23276 |
Re: Ještě se 2x vyspíme...22.12.2004 9:53:54
Tak Rain, Severko a Print moc děkuji za krásná přáníčka. Akorát si říkám, proč tak brzo? To už se tu nehodláte do vánoc a nového roku ukázat?:o))) Taky jsem si říkala, že si udělám nějakou hezkou péefku, ale ještě nejsem ani ve stádiu příprav...:o)))
Jinak já nestíhám! Ale není to bohužel vánoci, je to normální stav v prostřed týdne. Včera odpoledne v krámu, dneska odpoledne nákup v Makru a ještě zítra celý dopoledne v krámu:o( Cukroví mám asi jen 6 pečenýho a 3 nepečený, ale nijak mě to vůbec netrápí. Přes den píct moc nestíhám, večer se to zase nelíbí manžovi, když tu lítám a pracuju:o) Ale bylo to letos taky v nějaký pohodě, taky jsem to pekla tak nějak po troškách.´Předvánoční úklid nějak moc nechápu, proč by se mělo ulízet zrovna před vánoci, když má člověk hromadu práce s cukrovím a tak. A hlavně když přijede návštěva a já celý svátky nebudu chtít nic dělat, tak to tu bude stejně po svátkách bordel:o))) Dneska večer chci vyrobit likér, zítra se taky vrhnu na vánočku (obojí recept od Severky - díky Sev, na vánočku se už moc těším, budu ji dělat poprvý) O slanou kuchyň - salát, rybí polévku, kapra a řízky se naštěstí stará mamča:o) Takže už jsem v naprosté pohodě. Teda vlastně budu, zítra po návratu z krámu:o) Dneska má dcerunka ve škole taky takovou besídku, měli si přinést nějaké cukroví a malé dárečky - dcerunka udělala paní učitelce sama perníkový stromeček - tak doufám, že budou smraďochům kokosová roláda a medové řezy chutnat:o))) Jinak Jani, synáček měl taky takový hrozně bordelářský období. Všechno beze smyslu rozházel po pokojíčku, aniž by si s těma hračkama chtěl hrát, prostě je chtěl jen rozházet. Ale já jsem to, přiznám se, nějak pořád neuklízela...vždycky jsem si jen vyhrabávala před sebou cestičku, když jsem němu do pokojíčku zavítala:o) Uklízela jsem to pak akorát jednou za týden, abych mohla vysát. No naštěstí to nějak synáčka přestalo bavit, asi usoudil, že bude pro něj lepší udělat pár kroků v pokojíčku aniž by na něco šlápnul, než bordelařit:o)) |
|
|
Ještě se 2x vyspíme...22.12.2004 8:11:39
Dobré ranko!
Venku jsou -3°C, ještě večer bylo -7°C. Že by se už oteplovalo?? :o(( Ráno byl Péťa podezřele hodný, že jsem koketovala s myšlenkou, že si ho zítra nechám doma. Ale před barákem ztropil scénu, tak jsem rychle obrátila. To je hrůza, těm dětem najednou rupne v kouli a začnou se vzpírat samozřejmým věcem, grrrrr! Někdy mi přijde, že se chce vrátit do Lenčina věku :o(. Tak sotva jsem ráno otevřela oči, kde se vzala, tu se vzala, v hlavě mi začala znít písnička z pohádky Princové jsou na draka. Vůbec netuším, proč se mi hned v polospánku vybavila zrovna tahle, neslyšela jsem ji ani nepamatuju, ale nemůžu ji vyhnat z hlavy, pořád si ji zpívám. Někdy bych fakt chtěla vědět, jakým způsobem ten mozek funguje. Hrozně zajímavé! |
|
|
Re: Re: Re: Re: Zimní podvečer21.12.2004 22:06:02
Jani, mně manža říká, že už normálně nemluvím, jenom hystericky ječím :o(((((.
Já nevím, ale já mám letos nějakou pohodu, co se týče příprav na svátky. V posledních letech jsem ke svátečnímu stolu padala s jazykem na vestě a letos to je nějak v klidu. Kdyby teda nezlobily dětičky, z těch jsem na nervy dost. Hloubkový úklid jsem nedělala, okna jsem umyla a běžný povrchový úklid dělám průběžně stejně pořád. Byt je ozdobený celý advent, peřiny jsem převlíkla před týdnem, cukroví mám napečeno, dárky zabaleny, domácí likér letos nedělám, vaječňák jsem koupila. Zítra vyperu prádlo, večer zadělám na vánočku a uvařím brambory. Pohoda. Ve čtvrtek udělám salát, upeču vánočku, vysaju a vytřu. V pátek už jen ozdobit stromeček a nachystat cukroví. Jo, letos jsem fakt spokojená. Musím se pochlubit, mám 14 druhů cukroví! To jsem ani netušila, že jsem toho udělala tolik. A šlo to naprosto v pohodě, dělala jsem od každého jednu dávku, pomaloučku, polehoučku. Je fakt, že polovina z toho je nepečené, to je rychlovka. A to jsem nakonec nedělala ani ty úly. Hmmm, tady taky vládne spokojenost :o))). Jenom musím ještě teď večer dozdobit perníčky. Print, to je fajn, že návštěva tchýně dopadla dobře. A jak přežila Li? Jani, na takové hloubkové bolesti páteře bohužel Paralen nezabírá, to chce pořádný driják, který uvolní svalstvo. Bubíšku, Fixies teď používám a jsem spokojená, je to moje nejoblíbenější značka :o). Li, to víš, že Ježíšek myslí i na unavené matky, klíííííd! ;o) Jenom se pak nediv, když dostaneš třeba samé věci pro hospodyňky jako vloni :oDDDDD. Renunko, hezky si to u rodičů užijte, ať jsou to opravdu šťastné a veselé!!! Dětičky byly dneska zase jednou obě hodné, akorát Lenka teď při uspávání trochu ječela. Včera jsem Péťovi konečně naplnila poslední kapsičku v kalendáři, málem se mi to tam nevešlo. A dneska ke mně přišel a tou dětskou kamennou a děsně vážnou tváří mi říká: Mamin, už musejí ty vánoce přijít brzy nebo mi ta kapsička každou chvíli praskne, jak je nacpaná :oDDDDDDDD. Dneska na zahradě prskali prskavky, každé dítko v ruce malou a ještě na strom jim učitelky zavěsily ty metrové a vyráběli asi nějaké ozdůbky na stromeček. Přinesl to v obálce a dělal s tím hrozné tajnosti, že se to otevře až na vánoce a hned si to doma schoval :oDDD. To je sranda, jak ty děti vánoce prožívají! Vsadím boty, že zítra a pozítří bude i dobrovolně a bez řečí uklízet :oDDDD. Kopo, oblíbeným slůvkem naší Leni je: kopo, kopo :oDDD. |
| Renis | 16762 |
|
|
Krásné Vánoce21.12.2004 21:28:53
Ahojky,
chtěla bych všem popřát krásné vánoční svátky a do nového roku hodně štěstíčka, zdravíčka a pohody. ![]() Zítra odjíždím k rodičům a vrátím se až po Novém roce, proto přeju už teď. Snad potom bude více času a nálady se zase zapojit do diskuse. Snad se na mě moc nebudete zlobit, že jsem se tady dost dlouho neukázala. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
Re: Re: Re: Zimní podvečer21.12.2004 20:59:21
No jasně, že nestíhám!:-)))
A to nic nepeču a ani nekreativím:-) Chtěla jsem dělat ty perníčky, ale není kdy:-( Když si to tak vezmu, tak za celý den vcelku nic neudělám, krom vaření a obstarávání dětí, takže u nás je všechno skoro tak, jakoby ani vánoce nebyli za kolik? Tři dny? No, vlastně mám vymalováno, ale ještě se bude malovat jedna zeď v kuchyni, protože je jen naštukovaná a manžel chtěl dělat kuchyň taky celou, ale to jsem zatrhla, to ať se pak zblázní na jaře. Nejhorší je, že teď už dva dny chodí domů až pozdě večer, tak doufám, že to nebude malovat na štědrý den:-)) Uklizeno vcelku je, ale na povrchu to stejně vydrží vždycky jen přes noc a dovnitř děti nemůžou, tak tam už to mám. Tak snad už jen stromeček a kapra a všechno připravit. Cukroví taky dáváme až na štědrý den, možná kdybych pekla já, tak bych ho ujídala i dřív, ale takhle je pěkně schované u maminky:-))) U nás je to zase naopak, nejvíc cukroví sním já, letos už asi bude jíst i Míša, loni ho nechtěl, a manža sní jen pár kousků, on je spíš na maso, než na sladké. Musím politovat chudáka Print, teď se to vůbec nehodí co? Mě se taky občas něco podobného stávalo. Někdy mi trošku pomohla masáž frankovkou nebo horká koupel, a na bolest si možná zkus vzít Paralen, když můžeme jen ten třeba ti taky trochu pomůže. Držím palce ať to máš rychle pryč! A co ty Li? Už je ti dobře? Jeden rok měl brácha nějakou střevní virózu na štědrý den, tak pamatuji, jak tam chudák seděl a koukal na nás, jak si dáváme:-))) Bubíšku, já fixies občas kupovala, ale moc nám nesedly, přišlo mi, že se dost puckovatí, jestli víš co tím myslím. Ta hmota uvnitř se brzy rozcupovala. Jinak Julinka má nový styl tancování. Už jí nestačí, že se pohupuje z nohy na nohu, ona se k tomu ještě točí do kolečka!! No, je Vám jasné, že po chvilce upadne a pak se chvíli nehýbá, jak se jí točí hlava:-))) Míša to taky dělal a u něj mi přišlo, že si ten pocit motající se hlavy dost užívá:-))) Točil se jako blázen už v hopsadle, když ještě ani neuměl chodit. Dělali jsme si srandu, že z něj roste feťák, on totiž miloval a ještě i teď miluje, jakékoliv sirupy a prášky. To do Julinky dostat něco na kašel je umění. Naštěstí byla zatím vždycky po dvou dnech vyléčená:-) Mít něco vážnějšího, tak nevím, to bych musela vymyslet nějaký způsob, jak to do ní dostat. Rain, taky se přimlouvám za fotku ostříhané Michalky:-) Chci ji taky vzít strojkem, tak ať vím do čeho jdu:-) U Míšy mi to nepřišlo nijak drastický, když je kluk, ale u Julinky se k tomu pořád nemůžu odhodlat. Sev, z toho si nic nedělej, už alespoň víš, že máš botky napřed vysypávat:-)) A jak já bych byla ráda, kdyby Míša něco sám uklidil! Většinou se snažím, aby mi trošku pomáhal a tak nám to trvá dlouho, rychlejší bych to měla sama, ale chci aby věděl, že musí uklízet taky, že to po něm nebudu pořád dělat já. Jenže my na jedné straně uklízíme a na druhé nám to zase Julinka tahá:-))) No, určitě to znáte taky. Jinak mě přijde, že na Míšu taky pořád jen ječím, ale on si z toho vůbec nic nedělá, asi si už myslí, že tak mluvím normálně:-(((( Ale co by na něj platilo, to už fakt nevím:-( Ani na zadek už nepomáhá. Labu, ty toho máš ale naplánováno! Seš holka pilná! Když čtu, co všechny děláte a hlavně stíháte, tak se normálně stydím a říkám si, že příští rok už budu taky pilnější! Hlavně budu muset začít dřív a snad už to s dětičkama bude lepší. Tak to je asi všechno, zase mi tady vznikl pěknej román:-) Tak doufám, že mě nebudete moc proklínat, že to musíte číst:-))))))))))) |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Re: Zimní podvečer21.12.2004 20:31:40
ááchojky,
děkuju všem za politování mého zbědovaného stavu :-)) lepší to nejni, akorát proběhla změnu, už se můžu trošku otočit doprava, ale zase nemůžu koukat dolu, no člověk si prostě nevybere že jo ? :-))) Ale dost fňukání :-)), i když.. přes rok jsem si moc nepofňukala, tak teď bych si to mohla vybrat no néé ?? :-))) JInáč návštěva tchyně proběhla relativně v klidu, Eli to prospala do tý doby, než se tchyňka jala hlučně opouštět náš byt a probudila jí. Na Štědrej den nedorazí , porazíme tam my 26.12. což je celkem fajn, 24.týho budu moct poprvý za dlouhou dobu sedět přes den u telky a čučet na pohádky, Eli bude povinně koukat se mnou :-)))) Li - já tak nějak i stíhám, neuklízim, nežehli, nevytírám a právě proto stíhám :-))), max. naleštim nábytek. Zítra zbytek úkolů provede drahouš. Já jsem nemocná :-))) Už ani nevim na co všechno jsem chtěla reagovat tak budu končit, možná si na noc vezmu ten prášek , vytuhnu a budu spát až do rána :-) |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Zimní podvečer21.12.2004 19:47:12
Ahoj, holky.
Ešteže mám telefón pri PC a práve som absolvovala dlhší telefonát, čo ma zlákalo ozvať sa vám:oD Dúfam, že to zvládate, odo mňa to bol celkom dobrý vtip, že už mám všetko hotové:oDD Ono asi nikdy nebude VŠETKO hotové, s tým sa stačí zmieriť :oD Našlo sa tóóóóľkoto vecí, ktoré ešte nie su. Dorobiť reťaze z pomarančových šupiek. Dorobiť nepečené. Dokúpiť drobnosti, zaplatiť šeky. Zabaliť darčeky. Dozdobiť škoricové ozdoby. Dozdobiť flaše na baileys (WinCo) Záclony a postele som nechala na zajtra,aby to tu bolo všetko čerstvo vyvoňané:o) Nacvičovať so Simčou Tichú noc na besiedku, zbaliť jej cukroví na besiedku.Nútiť ju opakovať násobilku a vybrané slová :oD Nakúpiť potraviny. 23.12. upiecť vianočku (2 ks) a naobed 23.12. rozlúčková oslava vo firme. ....keď k tým tisíc a jednej drobnosti pridám pranie a žehlenie, zrazu sa "všetko hotovo" zmení na "nestíííham" :oDD Ale ako som povedala, nikdy nebude hotové všetko ;o) Takže "kľúúúd a nohy v teple" :oDDD Jo a pomôcť by som veru aj zaskočila, a síce k Print, keby bývala bližšie,chúďatko naše, dúfam, že to rýchlo prejde! Kopo, Rain, vy zvládate, ste v dobrej kondičke ;o)) ...mmch, Print ponúkla aj obedík ;o) No, skrátka, škoda, že bývate tak ďaleko :oDD Rain, ďakujem! Mooooc pekné:o) |
| Li. | 14175 |
Re: Zimní podvečer21.12.2004 19:10:02
Ahojky, také nestíháte? Čas se teď najednou nějak zrychlil :o(. Dnes jsem tu měla celý den návštěvu, zítra a pozítří jsme po návštěvách a pak už jsou vánoce. Kdy douklidím byt, to vážně nevím. Myslíte, že Ježíšek nosí dárky i bordelářům ? :oDDD Já doufám, že ano.
Mějte se krásně, neomdlévejte pod nápory práce a hodně odpočívejte, ať pod stromečkem neusnete únavou. Ahoj :o) |
|
|
Zimní podvečer21.12.2004 17:11:08
Ahojky! Tak jsme byli odpoledne venku, bylo tam mrazivě slunečno - nádhera!!! Lenka usnula jak zabitá, vyzvedla jsem Péťu a pak ještě spala i doma u otevřeného okna, skoro 3 hodinky dohromady!! Chladné počasí ji zjevně svědčí.
Tak jsem stihla vydrbat koupelnu a záchod, vysát, vytřít, paráda! Péťa je kupodivu taky hodný, i když mě hned před školkou naštval. Já jsem poslední dobou tak napružená, že stačí trošku a už na něj ječím. Moje výchovné metody berou za své :o(((. Pírko, tak se pochlub, co jsi sehnala hezkého. Třeba budeme mít inspiraci na příště :o). Rain, vidím, že jsme měly stejný nápad :o))). Tak schválně, povedlo se Ti vyfotit dětičky hned napoprvé? Já fotila 3 sady, vždycky obden a stejně jsem vybrala tuhle z té první, ty další už stály za prd, děcka se mi rozutíkávaly pryč a nechtěly sedět :oDDD. Nejdřív jsem si na to vytáhla stativ, ale hnedle jsem zjistila, že je lepší fotit z ruky a být akční, podle toho, kam se děti vrtly :oDDD. A Péťa má tmavé oči a Miška světlé, jestli dobře vidím? U nás je to taky tak. Nejsem si jistá, ale možná jsem se Tě na ty oči už někdy ptala :oDDDD. Jani, Rain, s uklízením je to u nás nápodobně. Mohla bych neustále chodit a za Lenkou něco sbírat. Za Péťou taky. Hrůza :o(((. V pokojíčku už ani neuklízím, tam to nechávám napospas osudu a občas donutím Péťu to aspoň roztřídit do beden. Ale teď vám musím napsat, co jsem já krkavčí matka včera Leničce vyvedla. Spěchali jsme do toho Globusu a to je vždycky o nervy, se vypravovat. Komandovat Péťu a chytat Lenku, aby se oba oblékli. No a Léňa začala hrozně ječet. Tak jsem si myslela, že je to tím,že je buď ospalá nebo cítí moji nervozitu. Když jsem jí chtěla zapnout zip u kabátku,t ak si sedala, nechtěla stát. Spokojená byla, když jsem ji vzala na ruku. Sotva jsme nasedli do auta, nevím jak, ale zula si botu a hodila ji na zem. U Globusu jí botu chci nasadit, a vidím na zemi vedle botky dřevěnou kostičku pexesa. Ona ji chudinka měla v botě!!! Proto nechtěla stát, muselo ji to hrozně bolet a tlačit. Netuším, jestli to měla až za prstíkama nebo pod chodidlem, ale v tu ránu jsem se opravdu styděla. Ach jo! A to je tak furt, všechno roztahá po bytě a někam nastrká. Běžně máme každou rukavici, botu, tkaničku... na opačných koncích bytu. Tuhle mi cpala rohlík do pračky! :oDDD |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.