| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 18607  [Dalších 17467 >>]
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Pěkný večer

19.12.2004 21:28:41
Ahojky,

tak dneska jsem tady lítala jak fretka. Úklid, pečení ořechů, praní, obskakování prcka, úklid koupelny,měla jsem tady bráchu, celkem to šlo. Po obědě jsme jeli za tou kamarádkou do porodnice. Mimísek je sladkej, hned bych si to zopákla. Hodinu a půl kromě kojení jsem si ho chovala, brouček malej. No pak jsem s malým přilítla domů, brácha už taky jel domů, slepila jsem ty ořechy krémem a obalila v cukru. Dáda mi shodil na zem vajčka, tak že paráda. Bezvadně se to utíralo.
Jitulko,zásuvka je spravená a děkuju za pochvalu fotek. Koukala jsem, žes mi nechala vzkaz.

Sev, ten věnec jsem nedělala, já si jen řekla jak chci aby vypadal, jaké ozdoby, barvy mašle a svíček a podle toho mi byl vyroben.

Rain chaloupka je skvostná.

Ještě dva dny a máme taťku doma. HURÁ!!!!!!!! Snad nepadneme oba pod strom, který ještě nemáme, vyčerpáním.

Jinak Dádulka chodí jak o život. Je hrozně legrační.

Nevíte někdo náhodou, jestli se tady nedá koupit SUDOCREME?? Známý nám ho vozili z Anglie, ale došel mi a teď se s nimi neuvidím. V lékárně jsem se ptala, ale koukali na mě jak na zjevení.
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262

Re: Re: a uz svicka skoro dohasina...

19.12.2004 21:27:28
....Li a jak je teď večír, už je to lepší po takový dietce??

...Rain, nejdříve jsem si myslela, že je ta chaloupka okopírovaná z nějakého katalogu - sorry, až podle reakcí holek mi došlo, že jde o tvůj výrobek - je nádherná a tys ji i vybavila vnitřek?? :-))) jak sou otevřený dveře, tak jsem tam něco takového zahlídla :-)

Dárečky pro Áju letos moc neřeším, no už má tři a to úplně stačí. Chtěla jsem jí koupit ouplně něco jinýho než má doma a myslím, že se mi to povedlo (no to se ještě uvidí). Minulou neděli jsme byli v Praze na kukačku a vybrali jsme jí od Sparkys pejska co chodí, štěká a kroutí ocáskem. Ještě jsem jí koupila krásnej malej růžovej polštářek, ona si teď pořád pokládá na každej polštář doma hlavu a dělá hají, takže si ho snad oblíbí a ještě jednu knížečku. Taťka jí chce ještě taky něco koupit, jde na lov až v úterý. No a já jdu ještě nakoupit zítra, snad budu mít úspěch! jojo, každý rok si říkám, že začnu nakupovat dřív, ale nějak to nevychází.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

19.12.2004 21:26:38
Li, až do večera u nás sníh nebyl, ale kolem sedmé začalo hezky sypat a není sice moc, ale je bílo. Teplota kolem nuly, tak to vypadá, že si bílé nálady v příštích dnech snad užijeme. Vypadá to hezky, mám moc ráda, když je díky sněhu větší světlo :o))). Jéééé, to ráno Péťa jistě vyskočí s radostí, už jsem mu do školky nachystala zimní kombinézu :o).

Lenka už druhý večer usula krásně bez řevu, možná je to tím, že o víkendu spí jen 1x denně a tak je možná víc utahaná. Přes den je to pořád záhul. Ona ječí, i když si ji ode mě bere taťka. Drží se jak klíště a nechce ani k němu :o(((.

Tak jsem upatlala Margot kuličky, receptík je v deníčku. No, dala bych tam míň kakaa, míň marmelády a víc rumu a Margotky :oDDDD. Teď jdu ještě patlat kokosové kuličky a pak žehlit, mám tu dvě pračky.

Jitulko, já si musela načíst i starší Vítkovu fotku, jinak bych asi nepoznala, že je ostříhaný :o))). Li a Ty buď ráda, že Ti starosti se stříháním odpadají.
Li. 14175

Re: a uz svicka skoro dohasina...

19.12.2004 19:28:05
Ahojky, tak jste strávili Zlatou neděli? U mě nic moc, k jídlu jsem měla jen suché brambory a hořký černý čaj. I když na druhou stranu - kdy se vám povede válet se celý den v posteli, nestarat se o potomka a nechat se obsluhovat partnerem? Asi mi bude špatně častěji :oDDD

Rain, díky za recept. Doufám, že do vánoc mi bude líp a ten houbovník zkusím uklohnit. Boršč od tebe u nás slaví velké úspěchy. Jen tenhle týden jsem ho uvařila 8 litrů a jen se po nich zaprášilo :o).
K chaloupce se nevyjadřuju, vyrazila jsi mi dech. Je prostě náádheeernááá!!!

Jitulko, Vítek je vážně fešák. Jen holky nechápu, jak je možné, že děti stříháte. Prvek má na hlavě jen pár krátkých chlupů. Doufám, že mu nějaké vlasy brzy dorostou, nebo že by byl hned od malička holohlavec? :oDDD

Tedy Print, ty máš ale odvahu vyrazit na Zlatou neděli do obchodů! Já se v tuhle dobu všem obchodům vyhýbám velkým obloukem :o(.

Severko, Pírko, u vás je sníh? Koukám, že je snad všude, kromě Prahy :o(. Chjó. Bylo by fajn, kdyby i u nás napadl a vyvolal tak vánoční atmosféru.

Alíku, to jsi moc hodná, že jsi mě uklidnila s vánočními dárky. Já se hodně poučila při prvkových narozeninách. To ho dárky moc nezajímaly :o(.
Jitulka 18006

a uz svicka skoro dohasina...

19.12.2004 16:45:55
Rain,ja nemam slov...Prosim te,a stavis i ve vetsim provedeni?Nam by se nejaky maly domek siknul.

Pirko,ahoooj,a dik,my si tady nemohli na to jeji jmeno vzpomenout.

Sev,jak se delaji kulicky z Margot?Ja mam Margot mooc rada,tak me to velmi zaujalo.

Ostrihali jsme (ne dohola)maleho chlapecka,byl to boj a vysledek je v denikach,tak muzete zhodnotit praci me dcery a i mou-statecne jsem ho drzela a ukecavala.Inspirovaly nas nejen "tety",ale i Alikuv Pytrisek,ktery se moc libi nasi slecne,tak si ho dobre hlidej,Ali...
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Re: Zlatá neděle

19.12.2004 16:22:21
hola hej
dav mě neuválcoval, ale že ho bylo :-)))
ale máme všechny dárky, lidí všude bylo dost, je vidět že nejenom my sháníme na poslední chvíli. Tentokrát jsme byl bez Eli a bylo to fajn, pak jsme si došli ještě na kafe, a šup k našim za Elíškem. Mamka zatim připravila oběd, tak jsme se nadlábli, odpočinuli a šli jsme se podívat na náměstí, byli tam nějaký akce , zpívali se koledy apod..ovšem v půl pátý se zpívaj koledy hromadně :-))))) ..sem si říkala že bych si mohla jít zapět, drahouš mě přitom chtěl natočit , tak jsem to radši vzdala :-))) , ještě aby mě tak přitom někdo točil. Eli stejně chrní, pak už nikam nepudem.

rain , chaloupka je nááádherná, ani se už nebudu opakovat a říkat že jsi šikovná :-)))

SEv čas na čtení poslední dobou mám, ale je to zase na úkor něčeho..teď je to malování na okna, už tolik nemaluju, protože když mám chvilku volnou tak si čtu. :-)

Včera večer jsem to s tim kotlem kafe přehnala, sice jsem zabalila všechny dárky, ale pak jsem nemohla usnout, ještě v půl druhý jsem nespala :-((, a El se rozhodla vstávat před osmou. Už si v postýlce ráno sama nehraje, ale stojí tam a hučí, bručí , a nakonec ječí :-)), takže si jí dám k sobě s nadějí že ještě bude chvíli hodná, ale je to marný, je jak motorová myš, přes mojí hlavu leze za taťkou, budí ho , ťuká přes zeď na sousedy...tak mám po spaní :-(((, takže dneska jdu fakt brzo spát.

Li Tobě přeju ať je brzo líp, taky se z toho nějak nemůžeš vyhrabat co? :-(

tak já jdu trošku poklidit, umýt nádobí a další podobný příjemný činnosti :-/
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Re: Zlatá neděle

19.12.2004 16:01:27
Tak jsme zpátky z procházky. Těšila jsem se na sluníčko, a jen co jsme vylezli před barák, schovalo se a přihnala se vánice. No, taky to bylo hezké. Pak už bylo jen zamračeno a sluníčko vykouklo když jsme byli skoro doma. Naschvál! Ale zima je tam fakt velká, 2°C.

Lenka ještě dospává v ložnici. Oblečenou jsem ji strčila pod peřinu a otevřela na ni okno. Já jsem si uvařila svařák a kochám se tady pohledem na chaloupku od Rain.

NÁDHERA!!!!!!! Rain, Ty jsi vážně šikulka! Pinďa měl připomínky, že není perníková, když nemá na střeše perníčky a u dveří ježibabu, ale mně se teda moc líbí. Taková krásně jednoduchá. Ještě tak dovnitř strčit čajovou svíčku, co říkáš? A tu polevu máš jenom z bílků nebo je to i posypané kokosem? Přijde mi to takové krásně načechrané.

Já si teď koupila ve večerce Margotky a chci vyzkoušet nepečené Margot kuličky. Když budou dobré, dám recepis. A taky jsem našla nepečené cukroví, které by se hodilo pro ty naše prcky. Rozvaří se jablka (nebo mrkev) úplně na kaši, trochu osladit a nechá se odpařit maximum vody. Pak jsem to zahustila rýžovou kaší (nemléčnou) pěkně do těsta. V originále tam byl kokos, mandle atd., tak mě napadlo, že rýžová moučka bude pro prcky ideální dobrá. Udělala jsem kuličky a na plechu je zmáčkla do placiček a má se to usušit. Dělala jsem zatím tu jablečnou verzi. Je to sice patlajda, ale na chuť je to vynikající. Ještě to nemám pořádně usušené, ale Lence to moc chutná. Ještě udělám ty mrkvové, protože kobližka když vidí cukroví, tak se může zbláznit jak ho chce :o))).

Bubíšku, vidíš, jak jsi krásně zvládla věnec sama! Kdo se tady toho ještě bál? Lukina myslím? Když je inspirace, tak to jde samo :o). Mně věnec na venkovních dveřích začal hrozně opadávat. Tak musím zavírat opatrně, jinak budu mít do vánoce holé větvičky. Příští rok se raději zase vrátím k větvičkám z tisu nebo jalovce, ten smrk fakt nic nevydrží.

A kde máme Print? Neunakupovala se nám? Nebo ji zválcoval dav??? :oDDD
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262

Re: Re: Re: Zlatá neděle

19.12.2004 15:24:43
Ahojte všichni,

Jitull, pohádka se jmenovala: Ronja-dcera loupežníka, taky se mi moc líbila :-))

Před chvilkou jsme přijeli z města, byl jsme se podívat na trhách, živém betlému a tak, je tady moc krásně, lehce nasněžíno a svítí sluníčko, ale kosa je i tak pořádná!

Taky se mi moc líbí knížky od Irvinga, moc se mi líbila "moštárna" a "svět podle Garpa", mám tu ještě dvě nepřečtené, u postele mám to "Manželství do 158liber, ale nějak se nemůžu prokousat prvníma stránkama :-(

zatím pa
rain 14358

Re: Re: Zlatá neděle

19.12.2004 14:58:09
A ještě ta chalupa :o)
rain 14358

Re: Re: Re: Zlatá neděle

19.12.2004 14:42:34
Tak Li a Alíku, máte tam ty slibované recepty :o)))
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 18607  [Dalších 17467 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.