Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| bubíšek + Davídek 21/11/03 | 18146 |
|
|
CHODÍME!!!!!!!!!!16.12.2004 21:50:25
Ahoj,
hlásím, že Dáda už krásně chodí sám. Přejde obývák, hrozně se na to soustředí, řehtá se tomu, je sladkej. Začal i krásně povídat. Venku pořád říká: TOTOJE, TOJE, jinak říká: NENENE, EEEE, MAMAMA, TATA, DADA, je to fakt srandovní. Dneska jsem už fakt gumídek. Kopo, odepíšu ti na mejlík, ale nevím kdy, vidíš, i sem chodím teď málo, fotky do alba dodám, díky za vzkaz, ale asi to bude až příští týden, uvidím. Pekla jsem dneska rohlíčky a pracinky z tatranek, že sladké nemusím, už když to peču, zvedá se mi žaludek z té "vůně", tak tyhle pracinky jsou dobroučký. Jinak jím z vánočního cukroví jen linecké. Mám zatím jen pět druhů, tak mám ještě co dělat. Uf. Všem marodům přeju, ať jsou brzo fit. Jinak ta moje kamarádka těhulka dneska podstoupila zátěžový test a ráno v šest jí zavedou tabletu, tak jsem zvědavá, jestli zítra porodí. Musí to být zvláštní pocit, když víte, že zrovna dneska se vám narodí mimi.... Jinak jsem už v koncích co malému pořád vařit. K večeři má zeleninové husté polévky. V pondělí snědl sedm naběraček, malinkých, ale přeci, jestli jsem to sem už psala, tak se omlouvám, mám HOSIP, dneska snědl JEN čtyři. Poslední čtyři dny nejí, ale fakt žere, ale já jsem ráda, lepší, než kdyby nejedl. Venku jsme dneska vymrzli hrozně moc, tak jsem si hned musela vlézt do horké vany, malej u mě celou dobu stál a měl záchvaty smíchu. Už jsem fakt utahaná, už čtvrtý den bez taťky a ještě pět dní sami budeme, uf. Tak se nezlobte, že píšu pátý přes devátý. Jdu spinkat. pa pa pa |
| Karkulinka | 15733 |
|
|
Hoj, hoj!!!16.12.2004 19:06:52
Zdravím vás holčiny, doma mi blbne Internet Explorer, vždycky, když dopíšu příspěvek, tak mi spadne okno:-(((( Včera jsem si s tím hrála pěkně dlouho, a vypadá to na celou reinstalaci počítače:-( Bléééé, vůbec se mi do toho nechce, poněvadž budu muset všechno znova instalovat... FUJJJ...
Charlottka má pořád průjem... Dr. říkala pokud je to jen dvakrát denně, tak je to ještě dobrý... Tak nevím, jináč je ale zdravá jak rybiška:-) Teploty nemá, baští moc dobře.. K večeři teď dostává masozeleninové příkrmy, a asi u nich zůstanem, nebo budeme kupovat masozeleninouvu, či sýrovou kaši Sunarku, ty rýžové a pšeničné už nechce... Jináč jí musím pochválit, už nejsme prťavci:-) Za měsíc vytáhla o pět cenťáků, protáhli se nám nohy:-) Jestli u toho zůstanem, tak trumfnem v dospělosti Verešovou:-))) Sev, tahání za kalhoty je u nás běžná věc... A v poslední době i pěkné vztekání... Li, buď ráda, že se ti vaši nabízí:-) Když se bráchovi před dvanácti lety narodila dcera, tak naši nebyli tak aktivní do hlídání. Co si pamatuju, byla u nás ještě, když jsem bydlela doma málokdy... Asi se už fakt cítí na to být babička s dědou:-) Až teď s malou... Je teda taky fakt, že taťka je teď bez práce, takže má konečně po X letech fakt moře času ( můj taťka je ještě větší workoholik než jsem já). Jsem zvědavá, jak to bude za rok... to už tam bude běhat skororoční Charlottky bratránek, tak jak to naši budoui zvládat:-) Já se přiznám, já si o víkendu jedině odpočinu, když je Charlie u babi a dědy. A je tam moc hodná a vyloženě spokojená... Je sice fakt, že se mi stýská, když tam je tak nezvyklý klid, ale máme s manžou čas na sebe:-))) Tak si s vašima ujasni třeba jeden týden u nich a jeden vy. Nebo jako to má Kopo. My to nějak neřešíme, jednou jo, jednou ne. Teda holky, vy jste šikulky... Smekám před vámi... Má jediná vánoční ozdoba je sněhulák z Wica v kuchyni... Doufám, že aspoň věnce a jmelí nakoupím o víkendu, poněvadž do 23.12 jsem v práci, až potom mám týden volno. Cukroví dostanu od mamky, ale manža chce upéct aspoň rohlíčky, prý to každý rok odkládám...čeká na ně už šest let:-))))) Jitulko, není zač:-) Do klubu bordelářů bych se měla asi taky přihlásit... Páč jsem dneska čtvrt hodiny dolovala ze šatny oblečení na sebe... No, musím se na ní fakt vrhnout... už se tam málem nedá ani vlézt, mám tam snad všechno nepotřebné, co tam nemusí vůbec být. A o skřínce pod přebalovacím pultě ani nemluvím:-(((( Malá to vždycky vyštrachá, a já to rychle naházím nazpátek.... Tak a já musím jít makat, píšu už to docela dlouho:-))) |
| rain | 14358 |
|
|
Re: Re: Re: a po poledni16.12.2004 15:48:06
Marokánky
suroviny množství čeho 1/4l šlehačky 4lžíce hladké mouky 5lžic cukru ------- zahříváme ve vodní lázni, než se rozmíchá mouka a vytvoří se něco jako pudink 5dkg másla 20dkg -rozinky -sekané mandle -ořechy -kandované nebo sušené ovoce (tady já dávám ty mandle, rozinky a sušené ovoce, kandované nesnáším ) ------- přidáme do horké tužší směsi na vymazaný, moukou vysypaný plech děláme lžičkou malé placičky - ještě se rozlezou ! pečeme do hněda na hladké straně po vychladnutí mažeme čokoládou doba pečení - 15-16minut teplota - 175°C |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: a po poledni16.12.2004 14:58:31
Rain, napíšeš mi ten recept, prosím?
Robila som podľa receptu z Rodiny,ale už asi viem, prečo sa nevydarili. Pečiem všetko na plechoch vymastených voskom (od včelára). Myslím, že na marokánky ale nie je vhodný. Tie, ktoré sa robili na papieri na pečenie sú jediné mäkké. Li vybrala naozaj výborný recept na medovníčky. Chutné aj mäkké:o) aha, návšteva je tu:o) tak papa |
| rain | 14358 |
|
|
Re: Re: a po poledni16.12.2004 14:51:53
Když jsem u těch perníků, tak fakt musím vychválit recept, protože i můj manžel tvrdil, že snad takhle dobrý nejedl :o)
Řetěz je fakt pěkný! Severko, dá se autíčko k Tolince koupit samostatně? Panenku máme, ale auto by taky mělo jistě úspěch :o) A kolik to stálo? Labu, jaké děláš marokánky, já je mám měkké celou dobu, co je udržím před taťkou, než je sní, hned po upečení. Jsou fakt vynikající, už se na ně těším. Chystat na ně je teda piplačka, ale výsledek stojí za to, dělám dvojitou dávku a nikdy nevydrží moc dlouho, stejně jako vosáci. Jani, to měl Péťa taky jednu dobu, že plakal, že ho bolí a nechtěl mě nechat, abych se podívala, mazala jsem mu to pár dní preventivně Framykoinem tak, že jsem mu to vlastně rovnou z tuby vtlačila na místo :o))) a bylo, on byl spokojenej, že mu na něj nešahám a já, že to pomohlo. Asi jsem chtěla ještě něco, ale nepamatuju si to, to jsem teda ....., že jsem si to smazala :o( |
| rain | 14358 |
|
|
Re: a po poledni16.12.2004 14:32:16
Tak se mi nějak podařilo si příspěvek smazat :o((((
Tak ve zkratce - Li -už jsem si tady několikrát stěžovala, že moje máma nepohlídá vůbec, pokaždé abych se jí prosila, což se mi nechce. K nám nechodí za vnoučaty, ale jen když něco sama potřebuje. Takže buď ráda za to, co máš, snad se nechají přesvědčit na hlídání v týdnu a tobě se to taky určitě bude hodit. Kopo to má zařízeno nejlíp :o) Alíku, sklo řežu řezákem :o)))) No byla jsem na kurzech a nakonec jsem byla tak nadšená, že jsem vytáhla do té firmy i taťku, secesi a Tiffanyho máme moc rádi, taky se mu tam líbilo, takže mi nedalo pak ani moc práce ho přesvědčit, že to všechno taky nutně potřebuju :o) a že mi to může dát třeba k narozeninám :o) A díky za chválu :o)))) noc byla docela dobrá, vstávala jsem jen jednou, ráno se Míša napila asi po sedmé a spali jsme všichni do půl desáté. Což se mi hodilo, když jsem pekla do noci linecké a perníky ještě na chaloupku. Jdu teď honem se psem, ještě dorazím :o) |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: a po poledni16.12.2004 13:23:49
už som to napravila
|
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: a po poledni16.12.2004 13:19:10
uuups, to som bola ja a moje heslo :o(
|
| Hannah01 |
| • |
Re: a po poledni16.12.2004 13:18:12
Jitulko, s tým, že je Péťa na to ešte malý, máš úplnú pravdu. A zvlášť 24.12. Sev určite niečo ešte vymyslí:o)
Reťaz z citrusových šupiek mám tiež už rozrobenú, aj klinčeky namočené:o) Jo a hermoš-vyzerá výborne, som zvedavá na chuť. Jitulko, ja chystám dobroty aj pre našich...ale nemám zatiaľ bohviečo, darčeky nezabalené, 23. máme od obeda v robote "mecheche" ;o), tak ten deň už nerátam ani na nákupy:o( O chvíľu mám návštevu, prechádzky som obmedzila, vyšššpekulovala som to na ňu, poradila som jej, aby prišla pešo k nám, má to cez celé mesto, tak fajn, snáď už potom s hodinkou na mraze vystačíme ;o)) Krásne nám tu sneží:o) ![]() |
| Jitulka | 18006 |
|
|
a po poledni16.12.2004 13:05:31
tak my jsme (spis Vitas)vstavali az v jedenact,ale usnul az nad ranem a ted usnul znovu.Hlasim vsem,ze jsme (zatim)bez teploty a bez prujmu-jen kasel a ryma na zustali.
Dekuji Rainbow a Karkuli za milou nocni spolecnost. Li,koukam podle casu,ze si se k nam mohla pridat.Ty uz jsi takhle s rodici bojovala jednou,vid?Libi se mi navrh Print(?),ale nevimjak daleko od vas bydli a je-li to tak realne.A urcite si to napis,protoze jestli mas jen Zdendu,asi k tomu taky dojdes.Urcite ale budes muset zadat pravidla,to by vas jinak otravili.Ja mam zase jiny extrem:moje mama hlida jen sestry deti(a to furt)a mne rika,vzdyt ty si umis poradit,ty si prece nikdy zadnou pomoc od nikoho nechtela...ale,uprimne,ma sice pravdu,ale Terce je to(nebo spis bylo)nekdy lito,ze babi k nam nejede a ze nepohlida ani Vitka.Vysvetlovala jsem ji,ze to neni kvuli mne,ale kvuli detem a kdyz nevi kudy kam,zaslzi a rekne,ze to nestiha.Tak vidis,fakt je vsude neco. LaBu,neprehanis to s tou praci?Nebo,ze by si to pak posilala nekterym lenochum do Prahy?(nechci zbytecne jmenovat,ale treba mne...a tak)chichichi. Simca je velka,ta se uz trapasu zasmeje,ale nevim,jak by se na to tvaril Severky Peta,to je jeste maly drobecek. Tak zdravime ostatni marody i zdrave smudlanky a zitra cauky. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.