Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Raníček:o)16.12.2004 9:26:10
Ano Print, jsi děěěěěsně šikovná, že jsi to po Janě všechno přelouskala :oDDDDDDDDD.
Ten Hipp to na webu nemá, musím se zeptat v lékárně... Včera jak jsem dávala ty dárky do gauče, tak Lenka byla ještě vzhůru. A jak máme pro ni tu Tolinku v autě, tak to začalo houkat, blikat, no hrozn¨ý rambajs. A Léňa ta se mohla zjančit, jak to chtěla. Když jsem ten gauč zavřela před nosem, tak hrozně brečela :o))). Myslím, že Tolinka bud)e hit letošních vánoc (i pro Péťu) :oDDDDD. |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Re: Raníček:o)16.12.2004 8:56:03
ááhojky
přeju dobré ránko. Doufám LI, že jsi ještě usnula, protože pak bych nemohla říct, že jsem spala do půl devátý :-)), ale musim zase říct, že ještě v půl druhý jsem nespala :-(( Včera jsem taťkovi řekla, jak mě ráno vzbudili dveře v ložnici, tak nás dneska zamknul, když šel do práce,,,,ovšem dnes mě pro jistotu vzbudilo bouchnutí hlavních dveří (zase v době, kdy už drahouš byl dávno v práci),,nikdo tady neni, ani schovanej,,,nic neukradnuto (tady taky kromě nás, nic důležitýho nejni :-))) ), takže když bych to shrnula asi mi vážně haraší !! Li - taky bych se přikláněla k názorům holek - zní to rozumě, když budou rodiče přestěhovaný v Praze, tak můžou občas využít volnej den v týdnu a ty víkendy nechat vám. Myslim že je to celkem ucházející kompromis. Alíku zrovna včera jsem si na Tebe vzpomněla, jak jsi říkala že se Kubík opičil s pusinkou :-))), Eli se po mě opičí pořád, včera jsem se "šťourala v nehtu" a ona to viděla a začla to dělat taky :-)))), pak jsem měla jejího panáčka na hraní a dělala jsem s nim hop hop,,no ona ho vzala a začla to dělat taky :-)))))), řekla bych že teď je fakt doba , kdy se hodně učí, napodobují apod., nemá to chybu. Jani včerejší příspěvek byl vážně nááádherně dlouhej, jsem děěsně šikovná :-)) rain, doufám, že Péťovi už je dneska líp, jestli ne, tak fakt zkuste dát ten studenej obklad za ucho, já jsem si takhle jednou zánět rozehnala -- jo jo, nějak se mě ta "nemoc malých dětí" v dospělosti drží, nevim čim to je :-)) a jak je ostatním marůdkům??? co Vítek, Zdenda a Charlie s průjmem?? dofuám, že už je líp, ať jsou do Vánoc fit !! a můžou se radovat z dárečků. SEV nevim do kdy je ta akce od Hippu, nejni to třeba na jejich www??? |
| Abcded | 23276 |
Re: Re: Raníček:o)16.12.2004 8:29:11
Jé teď jsem si při ukládání receptů do deníčku všimla krásných výtvorů od Rain, teda ty vločky jsou opravdu krásný. Čím řežeš prosímtě to sklo? Házením o zeď se to asi dělat nebude nebude co?:o))))
|
|
|
Dobré ranko!16.12.2004 8:24:46
Ahoj, dobré ráno!
Péťa má dneska odpoledne vánoční besídku, tak už se moc těším! :o) Li, to jsi teda měla těžké myšlenky, že Tě až z postele vyhnaly. Doufám, že jsi pak zabrala. Tvé úvahy zní racionálně, ale když to vezmu z pohledu prarodičů, možná 1x měsíčně jim bude málo. Brzy budou bydlet v Praze a pak bys jim ho mohla svěřit třeba i přes týden, ne? A víkendy bys měla s taťkou. Jsem se musela smát. Já že peču po večerech cukroví? Zlaté oči! Chtěla bych péct je ten správný výraz. Pekla jsem naposledy o víkendu, od té doby na mě v lednici čeká další těsto :o((. Po večerech běhám k řvoucímu dítěti, včera se zase budila prdíkama. Nechápu, co ji to najdenou tak zase trápí, přitom vůbec netuším z čeho. Přes den s Lenkou neudělám absolutně nic a teď zase spí 2x denně, takže usíná až v deset večer a to už je taky dost pozdě, jsem ráda, že poklidím ten největší binec. Mamka už se nabízela, že ji přijede pohlídat :oDDDD. |
| Abcded | 23276 |
Re: Raníček:o)16.12.2004 8:20:28
Koukám, že mi v jedné větě úplně vypadlo slovo, holt už mám ty výpadky:o) Samozřejmě jsem chtěla napsat, že je HLOUPÉ půjčovat prvka zrovna o víkendu:o)
|
| Abcded | 23276 |
Raníček:o)16.12.2004 8:16:33
Tak já jsem byla taky vždycky hrozný bordelář a taky se to zlepšilo, až když jsem měla svou vlastní domácnost:o) I když jen nepatrně, když to tu taky shlídnu Jitulko:o))) A myslím, že do klubu bordelářů můžu zahrnout takhle v zastoupení i Ciscu, neboť i o ní je se ví, že je to "známé prase", stejně jako já, viď Cisco?:o))))
Li a jsou tví rodiče už v důchodu? Pokud ano, proč si berou prvka zrovna na víkendy, kdy byste si měli užívat jako celá rodinka? Co takhle někdy v týdnu - ty by sis mohla udělat hezký den jen pro sebe nebo třeba doma něco udělat, myslím že to by se ti třeba čas od času šiklo. Je půjčovat prvka zrovna v době, kdy na něj máte mít oba čas a trochu si ho užít. Recept na úly mám, ale nevím jestli je jednoduchý a jestli tady bude někoho zajímat:o))) No ale je tu: Balíček dětských piškotů, 80g moučkového cukru, 60g másla (tuku), 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu, 1 lžíce kakaa, 60g mletých ořechů Náplň: 50g másla, 60g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 2 vařené žloutky Z balíčku dětských piškotů vyjmeme asi 30 kusů, ostatní rozdrobíme nebo umeleme. Dáme do misky, přidáme cukr, máslo, mléko, rum, kakao a mleté ořechy a vypracujeme přiměřeně tvárnou hmotu. Na náplň utřeme uvařené žloutky s máslem a cukrem, ochutíme rumem. Z tmavé hmoty uždibujeme kousky, ty vytvarumeme dokulata, dostatečně obalíme v moučkovém cukru a pak vmáčkneme do úlku, naplníme náplní a zakryjeme piškotem. Mám tu ještě světlou variantu: 200g dětských piškotů 1 bílek 120 g kokosu 100g moučkového cukru 100g másla 30 celých kulatých piškotů oříškový krém (nutela) 1 lžíce rumu Dětské piškoty umeleme a smícháme s bílkem, kokosem, cukrem, máslem a rumem. Z této hmoty vytváříme vosí hnízda, zespodu uděláme obrácenou vařečkou otvor, který naplníme rozehřátým oříškovým krémem a přilepíme na kulatý piškot. Obojí se pak může namáčet v čokoládové polevě. |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: Večerníček16.12.2004 4:13:06
Tak já nevím. Mám tenhle příspěvek nazvat "večerník", "nočník" nebo už "ranník"? :oDDD
Hlavou se mi dnes honí spousta myšlenek, nemůžu spát :o(. Mám trochu problémy se svými rodiči. Předminulou sobotu nám pohlídali juniora a my se tak mohli na několik hodin s partnerem relaxovat a vyrazit do kina, což bylo fajn :o). Ovšem následující víkend chtěli opět přijet na návštěvu. Musela jsem jim tvrdě vysvětlit, ať nejezdí, že občas bychom byli rádi i bez nich. Vydrželi to do středy. Včera tu byli na návštěvě zas. Na víkend si zamluvili pro sebe prvka (na noc si ho vezmeme domů), ve středu ho budou mít zas a ve čtvrtek u nich předčasně oslavíme Ježíška. Je fajn, že mají své vnouče tak rádi. Ale měli by mít i jiné zájmy, než prvka. Teď o svátcích se snažím jim vyjít vstříc, ale o to horší asi bude jim v lednu vysvětlit, že svátky skončili a že je tu rádi uvítáme max. jednou do měsíce. Musíme také jezdit kchánovcům a já si říkám, že poměr 2 víkendy s návštěvou a 2 víkendy ve třech je tak akorát. Chci, aby si prvek užil nejen prarodičů, ale i partnera, který ho přes týden moc nevidí, protože chodí z práce pozdě večer. Na druhou stranu mám pak ale zase výčitky, že jsem k rodičům nespravedlivá, že to myslí dobře. Že mám být ráda, že mají zájem a neomezovat je :o(. Problémem asi je, že jsem jedináček. Dobře si vzpomínám, jak naši ještě po letech brblali, jak k nim po mém narození babička (mámy máma) pořád jezdila na návštěvy a jak to bylo hrozné. A stejně to napodobují. Měla bych si asi svoje současné pocity poznamenat do nějakého deníčku, abych jednou vůči prvkovi byla jiná. No, zkrátka nějak nemůžu spát :o(. Chjó. Ucucávám tady teplé mléko, které je prý dobré na spaní, ale nezdá se, že by nějak učinkovalo... Jak tak ale pročítám vaše příspěvky, tak koukám, že všude je něco. Kopo zápasí s tchýní (upřímnou soustrast), Jana se zlobivými dětmi. Severka už několikátý večer peče cukroví, Alík rozráží davy v Makru... Mimochodem Jitulko, ne že bych chtěla pořád s tebou souhlasit, ale s tím nepořádkem to u mě bylo stejné. Naši tvrdí, že když jsem se přestěhovala do svého bytu, tak nevycházeli z údivu, jak se mohla z tak příšerného bordeláře vyklubat pedantka na úklid (teď s prvkem mě to už ale hodně přešlo). Ono vlastní se asi uklízí nějak líp, než pokojík u rodičů :oDDD. No, mléko dopito, půjdu zalehnout do postele, snad usnu. Tak dobrou... |
| Jitulka | 18006 |
|
|
Re: Re: Večerník16.12.2004 0:56:04
Li,jen tise zavidim a chlap v teplakach byl cvok,kosmeticka nikoliv!A vrasky?Z ceho bys je mela.
Severko,ten tuk se tam rozhnahna,pak ale doporucuju na chvili do lednice,staci par minut. Holky,to jste mne potesili s tema detma bordelarema.A vite,ze jim to vydrzi dlouho?Moje matka tvrdi,ze jsme byli stejni a az,kdyz jsme se odstehovali,stal se zazrak.(no nekdy,kdyz to tu tak vidim,tak si rikam,ze tak velkej zazrak se zas nestal-hihi) LaBu,koukej prestat chvili pracovat a zamejlikuj mi. Copak asi dela Bubisek a Pirko?Uz jsem je tu dlouho nevidela. |
|
|
Re: Večerník15.12.2004 23:51:29
Jani, teda táááákový dlouhý večerník, to jsem si panečku početla. Máš ode mě véééééélikou pochvalu!
Péťa do gauče neleze, protože i já mám co dělat, abych to zvedla. A myslím, že ani neví, že je tam úložný prostor. Klub ufňukaných za nohavici tahajících závisláčků, to je super!! Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama, cizí neštěstí opravdu někdy těší. Tak jsem udělala těsto na linecké, ale asi toho bude málo, tak asi budu dělat ještě jednu dávku. Já si nikdy nenapíšu, kolik mám příští rok čeho dělat... Jitulko, ten ztužený tuk v tom stříkaném pečivu se nějak nastrouhá nebo se roztopí??? A nemáte někdo recept na dobré (a rychlé) úly?? Li, tak to sis užila, co? Relax. No já si nejsem jistá, jestli bych vůbec uměla takhle vypnout. Je fakt, že na kosmetice jsem nikdy nebyla :o((, ale takovou dvouhodinovou masáž zad, tu bych si teda nechala líbit... Jsme Ti říkaly, že chlapík v šusťákovce byl pomatený!! :o) |
| Abcded | 23276 |
Večerníček15.12.2004 22:59:55
Holt to musím nazvat jen večerníček, protože tak úžasně dlouhý večerník jako Jana nenapíšu:o)) (čímž tě chci samozřejmě pochválit). Jinak mě pobavilo tvé popisování zlobících dětí a jejich neustálé sundávání...to já už je nesundávám....to už jsem nějak vzdala:o)))))
Jinak v Makru to nakonec opravdu nebylo tak hrozný Kopo, před týdnem to bylo daleko horší. Jinak se k tobě přidávám, my jezdíme odpoledne a dost často tam zkejsnem do pozdních hodin a lidí je tam furt dost:o( A ty probrané a roztrhané krabice jakbysmet.... Ale zase nejezdíme s tchýní:oDDD (já vlastně tchýni z praktických důvodů nemám vůbec, koukám jak vás tu čtu že si ušetřím hodně nervů:o))) Jo akorát mě zarazil ten zamčený dětský pokojíček. To ho jako zamknete i s dětma či co?:o)))) To by bylo velice praktické:o)) Tak ještě chci pogratulovat všem začínajícím chodcům a popřát brzké uzdravení všem nemocným! (dneska taky staršího synáčka bolelo ouško, naštěstí ho to přešlo a horečku nemá - tak ať to Péťa překoná co nejrychleji, ty ouška jsou hodně nepříjemný:o( ) |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.