| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 18607  [Dalších 17357 >>]
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Středa je, středa je, kadžý se raduje...

15.12.2004 12:23:11
Špagety vcelku říkáš? Hm, to budou ty italské geny :oDD.
Prvkovi nudle přeci jenom raději krájím. Dneska jsem se mu pokusila dát velké růžičky brokolice a kolečka mrkve. Nejdřív se na mě nechápě díval, proč to nerozkrájím nadrobno, pak se pokusil dát najevo svůj protest vyhazováním zeleniny z talíře, ale nakonec mu naštěstí došlo, že nic jiného k jídlu nebude a pustil se do jídla. Tak teď už jen naučit ho jíst lžící :oD.
Utopýr 9323

Re: Re: Re: Středa je, středa je, kadžý se raduje. Jen Severka bručí, v hlavě jí jen hučí :o(.

15.12.2004 12:10:33
Tak ted se musim pochlubit ja: Kuba jeste neudelal ANI JEDEN SAMOSTATNY KRUCEK ale zato je to mamincino zlaticko nejvetsi, a porad mi neco vypravi a podava. A umi jist spagety vcelku :))))
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Středa je, středa je, kadžý se raduje. Jen Severka bručí, v hlavě jí jen hučí :o(.

15.12.2004 11:30:20
bré ráno
nebo už spíš skorodopoledne. Eli ulehla, tak mám čas na PC.
koukám, že nejste zrovna moc dobře naložené :-( Třeba se to během dne spraví :-)
Mě vzbudilo něco v osm hodin, slyšela jsem , že někdo otvírá dveře do ložnice, tak jsem si říkala, sakra co nás to ten taťka budí, zase něco zapomněl, ale pak mi došlo , že je už osm, a on je dávno v práci, tak buď mám slyšiny, nebo se tam někdo plížil, chtěl nás zabít, okrást apod, ale jak nás tam viděl tak hezky spát, nejspíš si to rozmyslel. :-) - naštěstí :-))

Musim pogratulovat Barunce šikulce k prvním krůčkům a pochlubit se našima. Eli dneska udělala dalších 5 kroků směrem ke mě sama !!! , a vůbec už je taková odvážnější, častějc se pouští a dělá krůčky, většinou ty dva, tři, ale dneska měla svůj osobní světovej rekord :-)))))

Vítečkovi a všem ostatním marodům přejeme ať je brzo líp a jsou zase ve svý kůži !!

LI - zapomněla jsem ti včera pochválit ikonku, moc pěkná, což mě přivádí k myšlence že moje holčička už se tady zdržela taky docela dlouho :-))))

Alíku výlet do Makra ti nezávidim, mě stačí to naše "velkoměsto", úplně mám alergii na davy lidí. Když jsou ode mě dost daleko, tak mi to nevadí, ovšem dav těsně blízko mě - z toho mám až fobii brrr :-((

Kopo 4173

Re: Re: Středa je, středa je, kadžý se raduje. Jen Severka bručí, v hlavě jí jen hučí :o(.

15.12.2004 11:22:54
Ahoj.

Marodům brzké uzdravení.

Konečně klid. :-) Manžel se nám vrátil z výletu. Petruška úspěšně zdolala rýmu, zuby se zatím neprořezaly, tak je ještě stále mrzutá, ale zase docela dost spí. Včera jí hlídal strejda a spala od 9 ho 13 hod. Jsem zvědavá, jestli dneska bude spát taky tak dlouho.
Včera jsem byla na nákupu v Makru s tchýní. A nikdy více už s ní nevyrazím a nedivím se manželovi, že po nákupu s ní, je vždycky vytočený. V Makru se jí ptám, máte napsaný nákup, když mi ukázala, co si připravila, snad bych jí v tu chvíli zahlušila. To co si připravila vůbec psát nemusela, při tom v obchodě chybí spousta důležitých věcí, ale ty na seznámku nebyly. Když jsem pak viděla, jakým stylem začala bloumat mezi regály, jak když tam v životě nebyla, musela jsem se zdejchnout. U pokladny mě dojala naposledy, říkám jí, vyndejte tyhle drobnosti na pás, já to budu rovnat. Prý jo. Prošla jsem okolo kasy, rovnám a když jsem se koukla, jak jí to jde, zjistila jsem, že je někde v trapu. To že manželovi rovnala do auta věci, tak že bychom toho půlku dovezli absolutně k nepoužití, to radši nebudu ani rozebírat. Vrcholem všeho byla vykládka. Místo aby si šla uklízet věci do chlaďáku, začala tahat těžké věci, které manžel vozí na rudlu. :-( To už jsem nevydržela a vyhnala jsem jí. Za chvíli se vrátila, že už má hotovo. Všechno bylo ve skladě a my už se těšili k domovu, když si vzpomněla, že ještě musí zavolat objednávky. Ani jsem domu nejela autem, musela jsem se uklidit procházkou. A to je jen výcuc jejího chování. Ráno mě vytočila znovu. Včera večer jsem se s ní domluvila, že začne fakturou, na které jsem měla i svůj nákup. Schválně jsem se za ní stavila až cestou ze školky. Tak měla spočítáno všechno kromě té, co jsem potřebovala. Omlouvám se, za tuhle děsnou litanii, ale musela jsem se vypsat, protože jsem to ještě do dnešního dne neskousla.
Jinak včera to v Makru nebylo zas tak strašný. A to podle mých zkušeností bývají úterky nejhorší, protože platí ceny z nové i ze staré akce, tak tam bývá nášvih. Ale je pravda, že v Průhonicích je relativně prostor na rozdíl od Černého mostu, tam mi uličky přijdou užší.

Alíku, přeji Ti úspěšný boj v Makru.

Lukino, asi bych taky o víkendu nákup v Praze vynechala. Nemám ráda návaly, když mi pořád někdo leze po zádech.

Severko, teda ty se máš, taky bych chtěla nějakého to kilo shodit, ale zatím se to nevede. Počkám až Petruška přestane chtít kojit a pak se na to vrhnu :-) Dobrý předsevzetí, jsem zvědavá, jak to zvládnu.

LaBu, blahopřeji k domácí pekárně. Takže doma zavládla spokojenost? Chléb denně čerstvý a měkký. Mňam.
Jinak Baileys dělám jako Ty, jen místo mandlového pudingu dávám karamelový.

Karkulko, doufám, že z návštěva lékaře sis odnesla samé pozitivní zprávy.

Co se týká zdobení vánočního stromku, my ho zdobíme až 24. prosince po obědě. POkojíček dětí zamkneme už ráno, aby měl Ježíšek čas a klid na přinesení dárků. Jinak už mám konečně opravdu všechny dárky nakoupené. Teď už je jen zabalit. Na to se moc těším. Možná, že Patrika v pátek k babičce, abych měla na balení klid. :-)

Nevím, jestli už jsem vám taky psala, jak jsem loni kaupovala dárky až na štědrý den, to bylo fakt hrozný. Teda původně jsem měla dárky pro obě babičky a prababičku nakoupené asi týden před vánoci, jenže jsme koupili bonsaje a pak jsme šli ještě na nákup do Makra a na milé bonsaje jsme pozapomněli a ony zatím pomrzly. :-( Doufali jsme, že se do vánoc vzpamatují, ale bohužel, zázrak se nekonal. Tak jsme museli 24. vyrazit znovu na nákup. Naštěstí v Ledči je jeden obchůdek, kde vždycky nějaké super dárky vyberu. Od té doby jsem poučená a živé květiny k vánocům nekupuji ;-)
Abcded 23276

Re: Středa je, středa je, kadžý se raduje. Jen Severka bručí, v hlavě jí jen hučí :o(.

15.12.2004 10:23:19
Severko neboj se já se taky neraduju, vždyť mě dneska čeká Makro:o( No nevím nevím jak to přežiju:o( Ale zase na druhou stranu nevím, jestli tu mám psát, jak dneska Kuba spal...večer usnul asi v půl deváté, za večer se vzbudil jen jednou a to až asi v půl dvanáctý, kdy jsem šla spát (což je v poslední době zázrak - budí se i třikrát za večer), v noci spal taky celkem klidně a vzbudil se až v půl desátý! (moucha tse tse dorazila i k nám:o) No a vlastně dneska možná koupíme i můj dárek k ježíšku, jelikož jsem byla chytrá a napadlo mě stavit se pro dividendy z manželovi kupónové knížky a ejhle měl tam čtyři tisíce korun:o) Takže jsem vlastně nakonec opravdu možná veselá:o)))

Lukino, budu se opakovat po holkách, ale v Praze je opravdu v tuto dobu děsný nával absolutně všude:o( Mě stačí to Makro a to tam jezdím ve všední den, nedokážu si představit, jak to tam vypadá o víkendu...Jinak centrum nový smíchov mám moc ráda, je tam i hodně velké podzemní parkoviště, ale jestli tam bude v sobotu místo...možná jestli víte, kde je ten nový Carrefour ve Stodůlkách, ten mi přijde, že ještě není tak narvanej, ale teď před svátky samozřejmě nevím. A není samozřejmě tak hezký jako ten na Smíchově. A celkem velký parkoviště, mimo sezónu vždycky hodně poloprázdné je u Globusu v centru Zličín, to už je ale asi úplně jiný směr.

Li a má Prvek teplotu? Pokud ne, tak by mu malá procházka při rýmě jen prospěla. No i když v téhle inverzi taky asi nic moc:o( A už mě napadlo, když říkáš že má Prvek tu rýmu dost dlouho, nemůže to být už alergická rýma?

No nic já si du mastit svaly, dneska opět vjíždí do Makra tank, tak bacha na to:o))))
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Středa je, středa je, kadžý se raduje. Jen Severka bručí, v hlavě jí jen hučí :o(.

15.12.2004 9:29:14
Ani nebudu říkat dobré ráno, je příšerné. Hlavu mám jak střep. Po půlnoci jsem nejdřív nemohla hodinu usnout a pak začala Lenka. Kombinace rýmy a prdíků (dala jsem si včera zelí) je vražedná. Celou noc sebou mlela nebo se budila a pobrekávala. Takže jsem pořád byla napůl vzhůru a buď jsem ji musela zvednout do náruče, aby se jí líp dýchalo nebo aspoň chytat, aby nezhučela z postele, jak sebou mlátila a kopala. Děs! Když jsem přišla ze školky, hupsla jsem za ní do postele, ale usnula jsem taky jen na půl oka, nic moc. Takže si jdu uvařit pořádně silné kafe, jinak dnešek nepřežiju.
Li. 14175

Re: Středa je ... jak to Alíku bylo? :)

15.12.2004 9:16:33
Šmarjá, koukám, jak se mi ten Standa Gross plete do mého psaní :o). Džíny jsou samozřejmě zn.Cross :oDDDD. Nic přepychového, ale slušná cena a hlavně jsou dloouuuuhééééé :o).
Li. 14175

Středa je ... jak to Alíku bylo? :)

15.12.2004 9:13:51
Dobré ráno všem, viróza prvka se stále nelepší, tak nás čeká další den doma. Po obědě dorazí na návštěvu naši a já je ani nemůžu vyhnat s prvkem ven :o(.

Luki, ty jsi tedy holka srdnatá. Ve zlatou sobotu by mě nikdo do obchodů nedostal. Praha v tuhle dobu praská ve švech. Pražané dohánějí vánoční nákupy a davy v obchodech posilují mimopražští, kteří doufají, že v Praze nakoupí lépe, než doma. Být tebou, tak si v sobotu projdu jen střed města a nákupy odložím na leden. Obchody budou volnější a možná i chytneš povánoční slevy.
Mimochodem, mám s oblékáním stejné problémy jako ty. Všem říkám, že měřím 178 cm, ale je o nějaký ten milimetřík víc. Z kalhot si tak kupuju jen džíny. (Chtěla bych tímto poděkovat Holešovické tržnici a hlavně obchůdku s džínama Gross, které se vyrábí i v prodloužených délkách :oD). Letní kalhoty (jen do gumy) mi šije tchýně a společenské kalhoty švadlena v salónu. Pobíhání po obchodech jsem v případě kalhot už dávno vzdala. Každopádně tobě přeju hodně štěstí v nakupování a hlavně si užij vánoční atmosféru na Staroměstském náměstí :o).
LaBu 19306

Re: Večerní report

15.12.2004 0:27:06
ahojky:o)
Tak ešte krátky pozdrav a bežkám aj ja pod periny:o)

Hlavne gratulácia pre Barušku k prvým krokom:o)
A Vítečkovi a ostatným maródkom skoré uzdravenie!
Li, ďakujem za to železo:o) (za snahu)

Práve sa mi v rúre dosúšajú kokosové pusinky, na stole sa suší posledné WinCo (ešte nemám umyté dve okná :o((((((((((( a začala som robiť reťaz na stromček z citrusovej kôry (len preto, že manžel si dal ovocnú večeru;o). Hermelín sa presúva do zajtrajška:o(

Náš prvý včerajší chlebík sa celkom vydaril a na ráno nám tatinko upiekol ďalší, tentoraz sladký, so sušeným ovocím.

Z mojej sesternice, čo tu dnes bola na návšteve, sa vykľul nezlomný chodec a s úsmevom ma "donútila" kočíkovať drobcov 2,5 hodiny :o( Táááááááák som sa tešila na náš teplučký vykúrený domov:o)
Zajtra príde znova- alebo sa nababuším ako "devuška" v Mrazíkovi alebo dám na sporák niečo variť a budeme sa k tomu domov musieť ponáhľať :oDDD

Prajem vám ďalší pekný adventný deň a zostáva nám ich ešte....9? :o)
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

14.12.2004 23:41:17
Ahojda!

Tak Lenka taky chytla dneska rýmu :o(((. Asi z toho přecházení ze zimy do tepla a vlhka do bazénu a pak zase z teplíčka do mrazu. Sice jsem s ní byla po plavání hodinu v herně, vlásky měla vyfoukané, v kočárku pořádně nabalená, ale i tak je to asi záhul, venku bylo fakt hnusně.

Barče gratulujeme k chození!!! Lenča už bravurně zvládá prahy i otočky, dneska zkoušela chodit pozpátku. No na zadku byla furt, ale měla z toho psinu. Mám pocit, že se teď hrozně rychle učí, za posledních 14 dní udělala velký pokrok v mluvení a vůbec chápání. Už z jejích gest dokážu mnohdy vyčíst, čeho se dožaduje nebo co chce, začíná to mít hlavu (do paty ještě daleko :oDDD). Péťovi občas řekne "Páta", papat je "pápá". Máma, táta to už uměla, na rozloučenou už sice "pa" řekne jen občas, ale naučila se konečně mávat, tak pořád kymácí celou paží, hrozná sranda. Na všechno ukazuje a říká "t-to" anebo "t-toe", což si vysvětluju jako "co to je?" a taky říká bota, ale to neumím napsat tak, aby to vyznělo jak to říká :oDDDD. Něco jako "b-ta". No a obličeje jaké umí dělat, nejlepší je, když našpulí pusinku :o))). Je slaďoučká. Pokud teda zrovna neječí, dneks spustila, když jsem odcházela do školky a ani táta ji nezajímal :o(((. Závislačka!

Luki, já myslím,že v Praze je lidí furt strašně moc a teď týden před vánoci to bude o život všude. Možná bude lepší do centra dojet metrem, ne? Zaparkovat se dá dobře třeba u hlavního nádraží, když se jede po magistrále. Jsou tam myslím 2 nebo 3 velká parkovací centra, ale nevím, jestli tam nebudou tučné ceny :o(. Ale jestli chceš velké nákupní centrum, tak my jezdíme do Letňan, je to hnedle u dálnice. Ale tak mě napadá, jestli vůbec přijíždíte tou cestou jako my, po teplické dálnici...

Chtěla jsem si odpoledne zdřímnout, bohužel to už druhý den nevyšlo, tak pádím do hajan. Mimochodem včera jsem stoupla na váhu a mám o 3 kila míň než někdy před měsícem. A já pořád, že jsou mi kalhoty nějak volnější. To je před svátky potěšující zpráva, ne? Aspoň se budu moct bez výčitek nacpávat :oDDDD.
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 18607  [Dalších 17357 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.